Sucul de fructe este mult mai concentrat decât un fruct ca atare şi chiar conţine mai mult zahăr decât unele răcoritoare carbogazoase.
"Din acest motiv, se absoarbe foarte repede în stomac, ceea ce face ca între Coca Cola şi sucul de portocale să nu fie, sincer, nicio diferenţă. Este uşor să renunţi la suc, înlocuindu-l cu un fruct sau măcar să îl mai diluezi cu apă”, susţinea Susan Jebb, în „The Sunday Times”.
Medici din întreaga lume îmbrăţişează această idee şi susţin că în ultimii 30 de ani, consumul de fructoză- zahărul din sucurile de fructe, s-a dublat. „Mănânci o portocală sau două şi deja te simţi sătul. Acum, bei un suc de portocale stors din şase fructe, iar peste două ore mănânci normal. Sucurile sunt o amăgire”, spune şi Barry Popkin, expert în alimentaţie, citat de guardian.co.uk.