Evenimentul Zilei > Actualitate > O fetiță de 3 ani din Iași a murit din cauza bacteriei E.Coli
O fetiță de 3 ani din Iași a murit din cauza bacteriei E.Coli

O fetiță de 3 ani din Iași a murit din cauza bacteriei E.Coli

O fetiță de trei ani dintr-o comună ieșeană a murit la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Micuța fusese internată cu sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E.coli. Direcția de Sănătate Iași a demarat o anchetă pentru a stabili modul în care fetița a contactat bacteria E.Coli.

Fetița de 3 ani era originală din comuna Cepleniţa, județul Iaşi. Acesta a fost  a fost internată la sfârșitul lunii trecute la Spitalul de Boli Infecțioase din Iaşi, apoi a fost transferată la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” după ce a fost diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E.coli.

Fetița era internată în secția de Terapie Intensivă. Conform medicilor, aceasta a murit pe fondul unor complicații. 

Directorul DSP Iași, Liviu Stafie, a declarat că o echipă de epidemiologi a recoltat probe de apă și alimente de la familia fetiței, care locuiește într-un sat din județul Iași.  

„Este o familie formată din șase persoane, între care patru copii. Nu prezentau probleme de sănătate. Aveau fântână în gospodărie, iar părinții spun că foloseau pentru consum doar apă îmbuteliată. Au fost recoltate probe, iar la începutul săptămânii viitoare vom avea rezultatele preliminare”, a declarat directorul DSP Iaşi, Liviu Stafie, conform news.ro.

Fetița din comuna Cepleniţa a fost internată la sfârșitul lunii aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, după care a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”, fiind confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E.coli.