Martorii au declarat că proprietarii ambarcațiunilor „erau imbrăcați în pijamale în timp ce încercau să părăsească vasele", pe măsură ce Sage Pearl II, de aproximaiv18.500 de tone, a lovit câteva ambarcațiuni de mici dimensiuni, care se aflau deja la portul Dartmouth, scrie The Sun.

 

În încercarea de a dirija nava, patru iahturi au fost deteriorate. Autoritățile din portul Dartmouth au declarat că a fost demarată o investigație pentru a descoperii cine sunt proprietarii vaselor avariate.  Steve McMillan, un bărbat în vârstă de 54 de ani, care a asistat la incident, a declarat: „Saga Pearl II s-a ciocnit cu patru iahturi, la intrarea în portul Dartmouth. „Nava s-a întors prea mult, iar oamenii au fugit din bărcile lor îmbrăcați în pijamale, pe un ponton din vecinătatea clubului de iahturi”, a mai punctat acesta.

 

Un purtător de cuvânt al autorității Dartmouth Harbor a declarat: „Nava de croazieră Saga Pearl II, pilotată de căpitanul Mark Cooper, Harbourmaster, a fost adusă în portul din Dartmouth, în această dimineață. În urma incidentului nimeni nu a fost rănit, iar biroul portului face acum toate eforturile pentru a contacta proprietarii iahtului implicat. Înregistrările incidentului sunt colectate incident se colaborează și vor fi analizate pentru a identifica exact care au fost cauzele și cum pot fi evitate pe viitor”.

 

Saga Pearl II,  este o navă ce a fost construită în 1981, iar în prezent , găzduiește croaziere pentru cei care călătoresc în Europa de Vest, inclusiv în Anglia, Franța și Spania.