Evenimentul Zilei > Actualitate > IAHT EŞUAT PE DUNĂRE. Un german naviga spre Constanţa cu o hartă veche
IAHT EŞUAT PE DUNĂRE. Un german naviga spre Constanţa cu o hartă veche

IAHT EŞUAT PE DUNĂRE. Un german naviga spre Constanţa cu o hartă veche

Un cetăţean german a eşuat pe Dunăre, la Gârla Mare. El folosea o hartă veche şi naviga cu iahtul spre Constanţa. S-a oprit într-un banc de nisip dar a fost repus pe linia de plutire de poliţiştii de frontieră.

O navă de intervenţie a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare, judeţul Mehedinţi, a readus pe linia de plutire un iaht sub pavilion german, care eşuase pe un banc de nisip, fiind  în pericol de a se scufunda în fluviul Dunărea.
Incidentul a fost semnalat ieri, la ora 08.30, prin apelul de urgenţă 112. Un bărbat aflat pe iahtul SAILABOLT II, la km fluvial 840 al Dunării, pe direcţia localităţii Gârla Mare, a anunţat că ambarcaţiunea pe care se află a eşuat într-un banc de nisip. Omul era speriat deoarece se putea răsturna dacă apele fluviului Dunărea ar fi scăzut.
În ajutorul cetăţeanului german  Michael U., aflat pe iaht, a intervenit o ambarcaţiune rapidă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Gârla Mare, care s-a deplasat rapid pe fluviului Dunărea, până în zona indicată. Poliţiştii de frontieră au stabilizat ambarcaţia cu ajutorul unei parâme şi a tras-o din bancul de nisip, repunând-o în şenalul navigabil în condiţii de siguranţă.
Conducătorul iahtului german a declarat că naviga după o hartă mai veche şi nu a cunoscut traseul şenalului navigabil, fapt ce a condus la eşuarea ambarcaţiei într-un banc de nisip, în orice moment existând posibilitatea răsturnării acesteia.  
După ce a fost salvat, cetăţeanul german le-a mulţumit poliţiştilor de frontieră mehedinţeni pentru faptul că prin modul rapid în care au acţionat i-au scos ambarcaţia din bancul de nisip şi l-au ajutat să-şi continue călătoria spre Constanţa.  

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: