Evenimentul Zilei > Actualitate > Iadul pisicilor din România. 41 de feline, închise într-o bucătărie
Iadul pisicilor din România. 41 de feline, închise într-o bucătărie

Iadul pisicilor din România. 41 de feline, închise într-o bucătărie

Cel puțin 41 de pisici au trăit iadul într-un apartament din București. Au fost ținute, ani de zile, la limita supraviețuirii, într-o bucătărie din sectorul 6, în întuneric, unde unele apucaseră și 15 ani de beznă. Cele mai multe erau atat de slabe încât se aflau la un pas de moarte.

Inspectorii Poliției Animalelor, din cadrul Poliției Locale a Municipiului București au fost sesizați despre acest caz grav de vecinii care reclamau că trăiesc într-un miros insuportabil. Inspectorii au luat legătura cu proprietarii. Coșmarul pisicilor s-a terminat, la sfârșitul săptămânii trecute, atunci când polițiști locali au intrat in apartament: în cuptor dormeau cinci pisici, în congelator erau alte trei, iar pe bufet vreo 15 se cațărau una peste cealaltă. Colțarul era rupt si murdărit, iar aerul era îmbâcsit de un miros acru, înțepător.

La o primă numărătoare, au ieșit 22 de feline. Unele gestante. La o a doua numărătoare, din colțuri întunecate, au mai apărut vreo 15. Acțiunea a durat câteva zile. Multe dintre pisici nu au putut fi transportate fiindcă au devenit deosebit de agresive. Niciun animal nu era castrat și toate aveau plăgi cutanate, infecții și erau subnutrite. Proprietarii au motivat că le țineau din milă. La început au avut trei pisici. Pentru că nu le-au castrat, s-au înmulțit necontrolat. Cele 41 de pisici au fost preluate de către polițiștii locali și reprezentanții asociației Carpe. Au fost transportate la o clinică veterinară, pentru un prim ajutor. Urmează tratamente îndelungate. Trebuie curățate, vaccinate și sterilizate. Apoi, vor fi date spre adopție. Proprietarii inconștienți au primit avertisment.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: