Evenimentul Zilei > International > IADUL PE PĂMÂNT. Imagini cutremurătoare de la incendiile din Sardinia. Focul nu poate fi stins, operațiuni de salvare dramatice GALERIE FOTO
IADUL PE PĂMÂNT. Imagini cutremurătoare de la incendiile din Sardinia. Focul nu poate fi stins, operațiuni de salvare dramatice GALERIE FOTO

IADUL PE PĂMÂNT. Imagini cutremurătoare de la incendiile din Sardinia. Focul nu poate fi stins, operațiuni de salvare dramatice GALERIE FOTO

Sardinia a cerut ajutor internațional în lupta cu teribilele incendii de vegetație de pe insula italiană, care au pus în pericol oameni și localități.

De două zile, mii de pompieri și civili se luptă să diminueze cumplitele incendii din Sardinia, insula italiană aflată printre destinațiile preferate de vacanță, inclusiv de români.  Italienii sunt ajutați de echipe trimise de Grecia și de Franța, țări care au răspuns apelului făcut de autoritățile de pe insulă. 

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/12

Aseară, flăcările au oferit echipelor de la sol ale Corpului Silvic, Protecției Civile, Pompierilor, Forestas și voluntarilor un ușor răgaz, pentru că vântul s-a oprit.

În această dimineață, însă, incendiul a redobândit vigoare în Santu Lussurgiu, unde un elicopter din flota regională, Super Puma și doi Canadair, au intrat imediat în acțiune. Toate forțele regionale în activitate, 22 de vehicule aeriene și 7500 de oameni la sol, operează pe teren.

Grecia suplimentează efectivul cu alte doua Canadair. În același timp, au început operațiunile de recuperare a persoanlor izolate în zona municipiului Scano di Montiferro, unde lucrează un elicopter din flota regională. În zona Porto Alabe autoritățile au informat că serviciile telefonice, fixe și mobile, au fost restaurate. Acestea fuseseră blocate după ce două cabluri de fibră optică au fost distruse de incendiu. Tehnicienii companiei locale au făcut o conexiune temporară pentru a înlocui aproximativ 2 kilometri de secțiune și niște stâlpi de susținere distruși de flăcări.

Catastrofă fără precedent

Aproximativ 1.500 de persoane au fost evacuate ieri din calea incendiilor care afectează mai multe zone ale insulei italiene Sardinia. Guvernatorul Christian Solinas vorbește despre „o catastrofă fără precedent”

Printre persoanele evacuate se află localnici, dar și turiști și inclusiv rezidenții unei instituții medicale. Turiștii speriați au părăsit localitatea Porto Alabe, aflată pe coasta Sardiniei. Șapte avioane amfibii Canadair au fost folosite deja de autoritățile italiene în intervențiile de stingere a incendiilor. Iar vântul cald care bate dinspre sud-vest complică și mai mult intervenția pompierilor.

Aproximativ 7.500 de persoane participă la operațiuni.

Incendiile au izbucnit în provincia Oristano, în regiunea central-vestică a insulei italiene, și au afectat aproximativ 20.000 de hectare de vegetație, ucigând animale și distrugând proprietăți. Nu există în acest moment date cu privire la persoane rănite sau decedate.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: