Evenimentul Zilei > Actualitate > I-a tăiat capul pentru că a vrut să se mărite cu un sărac! Poliţia îl cunoştea pe criminal
I-a tăiat capul pentru că a vrut să se mărite cu un sărac! Poliţia îl cunoştea pe criminal

I-a tăiat capul pentru că a vrut să se mărite cu un sărac! Poliţia îl cunoştea pe criminal

Una dintre cele mai groaznice ştiri ale zilei vine din Afganistan, ţară în care un bărbat şi-a decapitat sora mai mică în provincia Badakhshan după ce aceasta fugise cu iubitul ei.

Conform Agerpres, oficialii din zona aflată în nord-estul Afganistanului au transmis că tânăra care avea în jur de 20 de ani mersese anterior la poliţie pentru a solicita protecţie.

Purtătorul de cuvânt al forţelor de ordine din Badakhshan, Sanaullah Ruhani a dezvăluit că victima se prezentase sâmbătă la secţia din districtul Baharak alături de prietenul ei.

Poliţia a precizat că tânărul cuplu dorea să se căsătorească, însă nu primise aprobarea familiei fetei, deoarece bărbatul provenea dintr-o familie mai săracă.

După ce a fost informat cu privire la demersul surorii sale, fratele a mers la luni poliţie şi a dat asigurări oamenilor legii că acesteia nu i se va întâmpla nimic.

Totuşi, într-un acces de furie, tânăra a fost ucisă în noaptea următoare: din câte se pare, criminalul a acţionat fără ca nimeni din familie să-i cunoască intenţiile sângeroase.

Mai departe, membrii familiei îndurerate au depus mărturie în faţa oamenilor legii, precizând că fratele şi-a ucis sora şi a fugit.

Există temeri că şi prietenul tinerei decapitate este vizat de un deznodământ asemănător, fapt pentru care a fost plasat sub protecţia poliţiei.

Ruhani a adăugat că surse locale au indicat că fratele fetei ucise s-a refugiat în teritoriul controlat de talibani din districtul Baharak.

Locul ales de fugarul criminal se află la vreo trei ore de mers pe jos de casa familiei sale.

Episodul nu este singular în Afganistan, ţară în care în mai multe zone rurale numeroase femei sunt încă sub controlul strict al familiilor, care au drept de viaţă şi de moarte asupra lor.

Potrivit unui raport dat publicităţii de ONU în luna martie, femeile sunt încă victimele aşa-numitelor „crime din onoare” comise de rude. Un alt aspect înfiorător este că aceste crime nu sunt raportate, iar făptaşii rămân nepedepsiţi în majoritatea cazurilor.

Explicaţie foto: Poliţia afgană în acţiune.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: