Evenimentul Zilei > Politica > Huzur pe banii românilor, în plină criză economică. Primăria Bârlad cumpără, de 8.000 de lei, un espressor de cafea
Huzur pe banii românilor, în plină criză economică. Primăria Bârlad cumpără, de 8.000 de lei, un espressor de cafea

Huzur pe banii românilor, în plină criză economică. Primăria Bârlad cumpără, de 8.000 de lei, un espressor de cafea

Când primăriile au fonduri, pare-se că nu mai știu ce să facă cu banii. Șefii instituției de la Bârlad au decis că nu mai pot suporta cafeaua la filtru astfel încât consilierii locali au votat achiziția unui espressor de înaltă clasă, în valoare de 8.000 de lei, în plină criză economică. Acesta nu este, însă, singurul derapaj raportat în teritoriu.

Primăria Bârlad, fițe pe banii românilor. Și-au luat espressor în valoare de 8.000 de lei

Stomacul fin al politicienilor nu mai gustă banala cafea la filtru. Cum „gusturile nu se discută”, Primăria Bârlad a decis că își va achiziționa – din bani publici -, în plină criză economică, un espressor de cafea automată, la suma de 8.000 de lei.

Astfel, consilierii locali PNL, USR-PLUS, PSD și ALDE din Bârlad au votat un proiect demarat de autoritatea locală pentru cumpărarea unui espressor în valoare de 8.000 de lei, în contextul în care centrala pe gaz metan și instalația de încălzire de la Casa Dej costă 9.000 de lei. Niciunul dintre aleșii locali nu au avut de comentat în privința proiectului, scrie stiriest.ro.

Decizia făcută publică vine în contextul în care românii se confruntă cu o criză economică de amploare. În ultimul an de zile, gazele naturale s-au scumpit cu 20%, energia electrică cu 25%, iar uleiul alimentar este mai scump cu 21%. Specialiștii avertizează că urmează valuri de scumpiri.

Huzurul pe banii românilor nu este, însă, singurul derapaj raportat în teritoriu. În urmă cu trei zile, mai mulți agenți de poliție au organizat o petrecere chiar în sediul instituției pentru care

Cum respectă agenții de poliție sarcinile de serviciu. Erau „muci” de beți

Unul dintre polițiștii locali a povestit, într-o conversație telefonică publicată de presă, că atunci când a terminat tura de lucru și a plecat acasă, ceilalți agenți de poliție, colegi de muncă, erau „muci” de beți. Toate acestea în condițiile în care trebuiau să-și îndeplinească sarcinile de serviciu.

În imagini oferite spre publicare, mai mulți angajați ai instituției sunt surprinși în biroul șefului, unde mâncau pizza și stropeau peste tot cu alcool.

„Apă, apă dacă se poate”, s-a exprimat unul dintre polițiștii care a intrat în încăpere. „Apă nu avem. Apă am avut. Bere sau vin!”, i-a replicat hotărât unul dintre petrecăreții din birou.

În cameră au fost surprinși 5-6 angajați ai Poliției Locale. Unii dintre ei erau îmbrăcați chiar în uniforma de serviciu. Șeful lor nu pare să fi avut, însă, nimic de reproșat subalternilor, potrivit antena3.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: