Evenimentul Zilei > Actualitate > Hunter, băiatul-problemă al președintelui Biden. Episoade șocante: droguri, un copil „secret” și lobby pentru Puiu Popoviciu
Hunter, băiatul-problemă al președintelui Biden. Episoade șocante: droguri, un copil „secret” și lobby pentru Puiu Popoviciu

Hunter, băiatul-problemă al președintelui Biden. Episoade șocante: droguri, un copil „secret” și lobby pentru Puiu Popoviciu

Știrea recentă despre legătura lui Puiu Popoviciu cu Hunter Biden, fiul președintelui SUA, a fost completată ieri, 11 iunie, de o alta. Îl are în centrul atenției tot pe Puiu Popoviciu, care nu va fi extrădat din Marea Britanie.

Interpretarea unora că decizia unei instanțe londoneze a Înaltei Curți de Justiție a fost dată în favoarea lui Puiu Popoviciu ca urmare a legăturii sale cu Hunter Biden este forțată. Judecătorii englezi au decis că omul de afaceri nu a beneficiat în România de un proces echitabil și că, din această cauză, nu poate fi acceptată cererea de extrădare formulată de Ministerul Justiției de la București. N-au zis nici că Popoviciu e nevinovat, nici vinovat. Nu acesta era obiectul dosarului, iar la instanțele din Marea Britanie nu merge nimeni cu „plicul galben”, fie el venit de la fiul președintelui Americii.  

Desigur, această teorie a pornit de undeva. Doar că lucrurile era „nițel” invers. Hunter Biden ar fi trebuit să intervină la magistrații din România ca să-l scape pe Puiu Popoviciu de acuzațiile de corupție pe care i le aducea DNA, nu la judecătorii din Marea Britanie.

Laptopul pierdut a lui Hunter Biden și mailurile cu Popoviciu

Hunter Biden și un fost director FBI au fost angajați de omul de afaceri Puiu Popoviciu să îl scape de dosarul în care a fost acuzat și condamnat pentru dare de mită, a scris Daily Mail în urmă cu patru zile.

Jurnaliștii englezi se bazează pe e-mailurile descoperite în laptopul pe care Hunter Biden l-a pierdut la un moment dat. Acesta a fost găsit de cine trebuie-sau nu trebuie, iar parte din corespondență au ajuns în presă. Conform Daily Mail, Puiu Popoviciu l-a angajat pe Hunter la începutul anului 2016 ca parte a unei campanii de influență pentru a convinge procurorii anticorupție de la București să încheie un acord sau să renunțe la caz.

Popoviciu a fost menționat pentru prima dată în e-mailurile lui Hunter în septembrie 2015, când acesta lucra la firma Boies Schiller Flexner. A apărut menționat apoi în 2016, când era la un pas de condamnare și când americanii ar fi căutat să obțină sprijin de la ambasadorul Hans Klemm pentru o întâlnire cu procurorii români, susține aceeași sursă.

O sursă citată de Daily Mail a precizat că nimic din acest plan nu s-a concretizat.

„Toate ideile discutate în acest e-mail, inclusiv pregătirea unui plan de presă, nu au fost niciodată puse în aplicare sau executate. Erau discutate ca parte a unei strategii potențiale, care depindea în totalitate de programarea unei întâlniri cu guvernul român asupra cazului. Dar acea întâlnire nu a fost niciodată programată și nu s-a întâmplat niciodată, deoarece guvernul român a refuzat”, a declarat un membru al echipei juridice a lui Popoviciu pentru publicația de la Londra.

Hunter Biden a avut o viață tumultoasă, expusă mereu de presă

Despre Hunter Biden s-a scris mult. A fost fotografiat în ipostaze dubioase, care sugerau că ar fi consumator de droguri. A fost acuzat că a făcut niște afaceri ilegale și ar avea treabă cu corupția. De curând, tot Daily Mail a ieșit cu o dezvăluire în exclusivitate: Biden jr a plătit bani grei ca să înăbușe un scandal legat de copilul secret pe care nu a vrut să-l recunoască.

Și despre viața amoroasă a lui Hunter Biden s-a tot scris în presa de limbă engleză, mai ales după ce a început o relație cu cumnata sa Hallie, soția fratelui său Beau, mort în urma unui cancer galopant.

Fiul președintelui are trei copii (de 21 de ani, 20 și 18 ani) cu prima soție, Kathleen, de care a divorțat după 22 de ani de căsnicie. Acum e căsătorit cu Melissa și au un copil de un an și câteva luni – un băiețel numit Beau în cinstea fratelui său care a murit de cancer la creier în 2015.

În afară de aceștia, Hunter Biden, în vârstă de 50 de ani, mai are o fetiță pe care doar justiția americană l-a obligat să o recunoască. 

Despre nașterea copilului s-a aflat în mai 2019, atunci când Lunden Roberts, mama, a depus la instanța judecătorească atât cerere de paternitate cât și pensie alimentară. A făcut-o la câteva zile după ce s-a anunțat că Hunter s-a căsătorit cu Melissa Cohen.

Copilul are doi ani și jumătate și provine dintr-o relație a lui Hunter cu o stripăriță de 29 de ani. Povestea lor de dragoste s-a consumat după ce fiul lui Joe Biden s-a despărțit de văduva fratelui său și a fost relatată de Daily Mail și de alte publicații de limbă engleză, după ce fosta iubită s-a adresat instanței pentru recunoașterea paternității.

Stripărița Lunden Roberts și Hunter Biden a avut o relație de câteva luni în anul 2017, după ce s-au întâlnit într-un club din Washington DC, unde lucra tânăra blondă. În august 2018, se năștea o fetiță, rodul iubirii lor. Dar Hunter nici nu a vrut să audă că trebuie să-și recunoască copilul. Ba mai mult, la scurt timp după ce a primit vestea că va fi tată, s-a căsătorit.

Ziariștii englezi au aflat și că pe fetiță o cheamă Navy Joan Roberts și că Hunter Biden a negat paternitatea ”de rușine”. 

Hunter Biden refuză să-și vadă fetița

În cursul procesului, Hunter Biden a fost obligat să facă test ADN. Totuși, în noiembrie 2019, analizele l-au indicat ca tată biologic. După ce s-a aflat rezultatul testului ADN, ca să stopeze scandalul mediatic, Hunter Biden a convenit cu avocatul mamei copilului său să îi ofere o sumă de bani consistentă.

„Hunter a rezolvat cazul paternității pentru o cifră nedezvăluită, în martie 2020. Despre sumă se zvonește că este vorba de 2,5 milioane de dolari, plătiți mamei când testul ADN a dovedit că este „tatăl biologic și legal” al copilului”, a scris Daily Mail. Biden jr. însă a refuzat să-și vadă fetița sau să-i facă acte pe numele lui.