Evenimentul Zilei > Social > ALERTĂ LA Hunedoara: Încă o persoană MUȘCATĂ de VIPERĂ
ALERTĂ LA Hunedoara: Încă o persoană MUȘCATĂ de VIPERĂ

ALERTĂ LA Hunedoara: Încă o persoană MUȘCATĂ de VIPERĂ

Un nou caz de persoana mușcată de viperă a avut loc la Hunedoara, de data aceasta fiind vorba despre un student în vârstă de 27 de ani.

Studentul desfășura activități de cercetare în Rezervația Științifică Gemenele, din Masivul Retezat, unde a fost atacat de o viperă, informează AGERPRES. Acesta a fost salvat prin administrarea de ser antiviperin și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Deva, după ce cinci salvamontiști au mers pe jos mai mult de trei ore pentru a ajunge la locul unde se afla studentul. Victima era conștientă, mușcătura fiind la nivelul gleznei.

"La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciul Județean Salvamont Hunedoara format din cinci salvatori montani. De asemenea, la fața locului a fost direcționat și un echipaj SMURD – Terapie Intensivă Mobilă", se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara, remis AGERPRES.

"Recomandăm pe această cale persoanelor care desfășoară activități în zonele montane să acorde maximă atenție regulilor specifice de protecție, cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil, iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate și după o perioadă mai mare de timp", se mai arată în comunicatul ISU Hunedoara.