Huawei utilizeaza tehnologia 5G și nu numai. HOROSCOPUL LUI DOM' PROFESOR

Huawei utilizeaza tehnologia 5G și nu numai. HOROSCOPUL LUI DOM' PROFESOR

În această zi a Lunii trebuie să fii mai selectiv cu cei din jurul tău, intuiţia ta nu te înşeală! E necesar să te apleci asupra unor aspecte de fond ale relațiilor tale sociale! Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai dimineaţa.

3 august

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Huawei utilizeaza tehnologia 5G și nu numai. HOROSCOPUL LUI DOM' PROFESOR

Pe 3 august s-au născut  P.D. James, Leon Uris, Stanley Baldwin, James Hetfield, Dana Dogaru.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Isaachie, Dalmat şi Faust, Salomeea şi Teodora din Tesalonic.

Nimic în „Kalendar”.

După cum v-am informat, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, primesc o mulţime de informaţii, prin curier. Iată vreo două care mi s-au părut interesante:

Pluralismul media în Europa: un nou studiu al Center for Media Pluralism și Media Freedom arată o stagnare sau o deteriorare generală a situației în toate cele 27 de state membre ale UE plus Marea Britanie, Albania și Turcia. Studiul, care ia pentru prima dată în calcul impactul dezvoltării ecosistemului digital, analizează amenințările fizice și digitale contra jurnaliștilor, condițiile lor de muncă, dar și pluralitatea piețelor, independența politică și incluziunea socială.

Věra Jourová, vice-președinta Comisiei Europene a declarat că acest studiu este un semnal de alarmă : Trebuie să protejăm mai bine jurnaliștii și să creștem transparența și echitatea în mediul online, în special în contextul campaniilor politice. Trebuie să susținem sectorul media care a fost dramatic afectat de criza COVID-19, respectându-i însă, independența. Dar Comisia nu poate câștiga singură această luptă. Noi contăm pe statele membre pentru a ne ajuta să inversăm aceste tendințe.

Rezultatele studiului sunt o sursă importantă de informații pentru primul raport referitor la statul de drept, prevăzut pentru luna septembrie. Raportul va analiza în mod specific pluralismul media și va alimenta planul de acțiune pentru democrația europeană, planul de acțiune pentru media și audiovizual și legea serviciilor digitale, ce vor fi prezentate până la sfârșitul anului.

Observatorul pluralismului media este cofinanțat de către UE.

UE dorește să coordoneze securizarea rețelelor 5G. Obiectivul principal este reducerea riscurilor legate de furnizori. Această declarație intervine în momentul în care diversele guverne europene se întreabă dacă trebuie exclusă compania Huawei din procesul de dezvoltare a acestei noi infrastructuri. Gigantul chinez este bănuit că utilizează unele echipamente și tehnologii în scopuri de spionaj, ceea ce Huawei neagă.

Acordați încredere propriilor operatori, propriilor autorități cu care lucrăm deja și suntem compania cea mai supravegheată, insistă reprezentantul Huawei în UE, Abraham Lui. Sunt probe solide care demonstrează contrariul, că perfizii asiatici se ocupă cu spionajul, controlul și influențarea publicului.

Marea Britanie a decis să excludă Huawei din rețeaua sa până în 2027. Franța pare să urmeze aceeași cale. În SUA , Huawei este exclus în totalitate.

Europenii și-au manifestat în repetate rânduri îngrijorările față de dezvoltarea următoarei generații de tehnologie mobilă, în special din motive de sănătate publică.

Îmi place China, mai ales istoria și cultura antică, veche, îmi plac chinezii, sau măcar unii dintre ei. Ceea ce nu-mi place este modul de producție asiatic, implementat de chinezi. Produse relativ ieftine, de proastă calitate, cu o durată de viață exact cât garanția, nu mai mult de unul-doi ani. Așa se risipesc resurse limitate și esențiale ale Terrei, metalele în primul rând, dar și petrolul iranian din care se fac toate plasticăriile chinezești de calitate dubioasă. Alianța China-Iran se bazează în primul rând pe o relație vânzător-cumpărător, Iranul este marele furnizor de petrol și gaze al Chinei. Nu de acum ci de peste 40 de ani de când eram în Iran și făceam dublu la tenis de câmp cu directorul NIOC (National Iranian Oil Company). Multe se fac și se desfac între două ghemuri. China a vândut Iranului rachete Silkworm și tehnologie nucleară. Și multe sandale și ligheane de plastic…

 

Bun, haide să luăm o pauză, o să avem timp să analizăm şi să sintetizăm informaţiile primite, cât este pace, va fi mereu mâine, o altă zi!