Evenimentul Zilei > International > Hotelierii bulgari se opun introducerii pașaportului verde pentru clienți
Hotelierii bulgari se opun introducerii pașaportului verde pentru clienți

Hotelierii bulgari se opun introducerii pașaportului verde pentru clienți

DUMA( Bulgaria Restaurantele și hotelurile din Bulgaria nu se vor închide, în pofida crizei COVID.

Peste 75% dintre hotelierii din Bulgaria sunt împotriva introducerii verificării obligatorii a clienților privind certificatele COVID, spun organizatorii forumului hotelier, care este cea mai mare reuniune profesională din turism în Bulgaria. Ei au făcut un sondaj național în rândul proprietarilor și managerilor în aproape toate hotelurile din categoria 3 sau mai multe stele – 1.230 de hoteluri – și au primit răspunsuri de la 125 dintre aceștia în cinci zile.

Majoritatea (76%) sunt de părere că introducerea controalelor obligatorii pentru un certificat COVID, cunoscut sub numele de pașaport verde (certificat că persoana a fost vaccinată, a trecut prin boală, ori are un test negativ pentru coronavirus), pentru vizitarea hotelurilor și restaurantelor nu este o idee bună și ar duce mai degrabă la boicotarea hotelurilor de către clienți, decât la stimularea procesului de vaccinare în Bulgaria.

Întrebați dacă sunt de acord ca fondurile acordate pentru turism în bugetul actualizat de stat, 60 milioane de leva, să fie utilizate pentru a stimula campania de vaccinare prin emiterea de vouchere turistice bulgarilor nou vaccinați, aproape trei sferturi (72,6%) dintre respondenți au spus că mai degrabă nu sunt de acord cu această propunere, oferind diverse sugestii în comentariile sondajului pentru o distribuție mai eficientă a acestor fonduri.

Restaurantele, hotelurile, barurile nu se vor închide din cauza pandemiei de COVID-19. Statul are nevoie de o un mediu de afaceri funcțional, afacerile trebuie să funcționeze, dar îi vom cere responsabilitatea necesară pentru a nu exista lockdown. Acest lucru a fost declarat de ministrul bulgar al turismului, Stela Baltova, la BNT, adăugând că chiar dacă vor fi mai mult de 500 de îmbolnăviri la 100.000 de persoane nu se vor închide restaurantele.

Se fac eforturi mari pentru vaccinarea personalului hotelurilor și restaurantelor. Se deschide toată Europa, iar Italia și Austria au anunțat deja că vor avea turism de schi. Anul trecut, Bulgaria a fost singura țară cu turism de iarnă. Discutăm acum cum se va face accesul în stațiuni, a comentat Baltova. Potrivit acesteia, așteptările sunt din nou ca Bulgaria să aibă turiști din Republica Cehă, care, împreună cu polonezii, au fost surprinzător de mulți în această vară în Bulgaria. Infrastructura din stațiunile bulgare trebuie îmbunătățită, au existat multe probleme cu parcarea și acest lucru trebuie să se schimbe pentru sezonul de vară de anul viitor, a spus ministrul Baltova.

Traducere: RADOR