Evenimentul Zilei > International > Hotărâre dură luată de vecini. De la 1 septembrie, Ungaria își închide granițele!
Hotărâre dură luată de vecini. De la 1 septembrie, Ungaria își închide granițele!

Hotărâre dură luată de vecini. De la 1 septembrie, Ungaria își închide granițele!

Începând cu 1 septembrie, Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus.

 

Chiar și cetățenii maghiari care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină. Anunţul a fost făcut vineri de şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de Reuters.

Potrivit sursei citate, de la 1 septembrie străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate. Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare.

În ceea ce priveşte cetăţenii ungari care se întorc din străinătate, Gergely Gulyas a spus că ei vor putea ieşi din carantină numai după două teste negative la COVID-19.

Şeful de cabinet al lui Orban a mai spus că aceste reguli pentru combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi în vigoare cel puţin o lună, informează Agerpres.

Nu este pentru prima data când Ungaria ia o astfel de măsură.

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, a anunţat, pe 16 martie, într-un discurs ţinut în faţa Parlamentului de la Budapesta, că a luat decizia închiderii graniţelor pentru toţi cetăţenii străini. Măsurile vin ca o încercare de a evita o răspândire a noului coronavirus.

„Trebuie luate noi decizii deoarece, până când vom avea un vaccin, acestea sunt singura noastră şansă de a reduce răspândirea virusului”, a spus Viktor Orbán.

Șeful executivului de la Budapesta a anunţat că toate graniţele Ungariei vor fi închise pasagerilor şi a adăugat că doar cetăţenii maghiari mai pot intra în ţară.

De asemenea, cluburile de noapte şi cinematografele vor fi închise, iar cafenelele şi restaurantele vor fi deschise doar până la ora 15:00.

Viktor Orbán le-a cerut tuturor să amâne participarea la orice adunare, cu excepţia evenimentelor din familie şi le cere persoanelor de peste 70 de ani să nu părăsească locuinţele.

Numărul total de cazuri de înfecție cu Covid-19 înregistrate în Ungaria este de 5.511. Numărul de decese este de 614, în timp ce 3.759 de persoane s-au vindecat de noul coronavirus.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: