Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR. Weekend 28, 29 august 2021. Mai este ceva de descoperit pe Pământ?
HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR. Weekend 28, 29 august 2021. Mai este ceva de descoperit pe Pământ?

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR. Weekend 28, 29 august 2021. Mai este ceva de descoperit pe Pământ?

Arheologii sunt ajutați, în prezent de multe tehnologii de vârf, care pot indica unde se află ceva de descoperit. Dar, mai este ceva de descoperit? Iată șapte direcții, după cum au fost enunțate de NGS și adoptate de Clubul Căutătorilor de Comori.

 Pe 28 august s-au născut Wolfgang von Goethe, Ingrid Bergman, Charles Boyer, Nicolae Herlea, Rodica Ojog-Braşoveanu, Horia Lovinescu. Pe 29 august s-au născut Michael Jackson, Bob Beamon, Slobodan Miloşevici, Petre Magdin, Dan Erceanu, Nicolae Dunăreanu.

Pe 28 august, nimic în „Kalendar”, iar în calendarul creştin-ortodox este Sf. Cuv. Moise Etiopeanul (Arapul). „În părţile Egiptului era un tâlhar vestit, cu numele Moise, de neam etiop şi negru la faţă”. Suficiente daruri ca să fie proclamat sfânt, glumea Catolicosul, Patriarhul Armean, din Isfahan. L-am întâlnit acum exact treizeci şi unu de ani. Bun, în calendarul pe care-l am, mai sunt pomeniţi şi Sfinţii: Dreptul Iezechia, Diomid, Ana Proorociţa, fiica lui Fanuel.

În calendarul creștin-ortodox, este, duminică 29 august, cu roșu, Tăierea capului Sf. Proroc Ioan Botezătorul.

Tradiţional, în ”Kalendar” este Crucea Mică, Sf. Ioan de toamnă, Sf. Ioan cap tăiat, Brumariul. „…Aduce cu sine o seamă de interdicţii asupra tăiatului fructelor şi legumelor ce au o formă rotundă sau alimentelor ce amintesc de sângele vărsat (vinul roşu, în special)… zi deosebit de periculoasă, ţinută pentru a nu se îmbolnăvi de friguri”. Antoaneta Olteanu, „Calendarele Poporului Român”, 2001, pagina 383.

Evenimentu Zilei” din 28 august 1895 a fost că „motocicleta” a fost patentată de Gottlieb Daimler, în Germania. Sursă ”Book of Days” pagina 428. Începutul unei epoci de pasiune şi romantism, de duritate şi visuri pe acest cal modern, motocicleta. „Dumnezeu a creat omul, Mr. Colt l-a făcut egal şi motocicleta i-a dat libertatea!” din înţelepciunea hippy, poate cel mai interesant folclor modern!

Fredrik Hiebert, membru în NGS (National Geografic Society) declară că secolul XXI este secolul descoperirilor importante și excepțional de interesante pentru umanitate. Mi-am amintit de acest lucru întrebat fiind de un tânăr dacă mai este ceva de descoperit pe Pământ.

Îmi amintesc cu emoție și duioșie de verile petrecute cu studenții conduși de profesorul Ion Nestor, marele arheolog. Eram elev. Tata conducea muzeele și mi-a spus că istoria se învață la fața locului, la șantierele arheologice. Așa că plecam cu studenții, să descoperim, cu șpaclul și pensula, istoria ascunsă a acestor locuri. Ce diferență între echipa de arheologi de acum 50 de ani și cea de astăzi! În adolescența mea echipa de arheologi era compusă din profesor/academician, șeful expediției, câțiva asistenți și vreo treizeci-patruzeci de studenți. Se angajau pentru săpăturile grosiere oameni din cea mai apropiată localitate. Atât. Astăzi pe lângă arheologi mai fac parte din echipa de explorare profesioniști foarte diverși. Tehnicieni, sau ingineri, specialiști în tot felul de domenii care, aparent, nu au nimic comun cu arheologia.

Arheologii sunt ajutați, în prezent de multe tehnologii de vârf, care pot indica unde se află ceva de descoperit. Dar, mai este ceva de descoperit? Iată șapte direcții, după cum au fost enunțate de NGS și adoptate de Clubul Căutătorilor de Comori.

 

  1. Descoperirea civilizațiilor, orașelor din America Centrală și de Sud.

Arheologii dispun în prezent de o tehnologie revoluționară numită LiDAR  (Light Detection And Ranging), o tehnologie laser, care le permit să ”vadă” prin vegetația densă, din Honduras, de exemplu. Tehnologia provine din domeniul militar. Împreună cu o altă tehnologie militară IRDS (InfraRed Display Signal) LiDAR poate permite descoperiri importante. Să ne amintim că un elev de liceu canadian a indicat cu precizie, acum câțiva ani, locul a două orașe maya nedescoperite până atunci, pe baza unei similitudini între planul geografic al orașelor maya și dispunera anumitor stele pe cer. De urmărit!

 

  1. Găsirea mausoleului lui Alexandru cel Mare.

 O tehnologie nouă, GPR, un radar care penetrează solul până la câțiva metri, permit arheologilor să ”vadă” prin sol, fără să facă săpături costisitoare și uneori, inutile. Deocamdată tehnologia nu a avut succes. A fost folosită în ”Valley of the Khans” pentru a se găsi legendarul mausoleu al lui Gengis Khan.  Nu au găsit nimic, după doi ani de explorări. Aceasta nu înseamnă un eșec, aparatul funcționează dar acolo sunt suprafețe imense de explorat. Cercetătorii se concentrează acum pe găsirea mormântului, mausoleului, lui Alexandru cel Mare. Poate au mai mult noroc. Până în prezent nu au avut…

 

  1. Explorarea mausoleului primului împărat al Chinei

 Mai toată lumea cunoaște amplasamentul mausoleului împăratului Qin Shi Huang-di, din Xi’an înconjurat de faimoșii săi soldați din teracotă, în mărime naturală. În camera mortuară a împăratului nu a îndrăznit nimeni să pătrundă, de mai mult de 2.000 de ani. Există un blestem, sigur că da, dar adevărul este că deschiderea camerei poate distruge iremediabil ceea ce se află înăuntru. Se încearcă metode neinvazive ca GPR și magnetometrul. Este în producție de prototip o sondă cu diametrul de numai trei milimetri, fibră optică, cu cameră video și lumină, care să poată să fie strecurată în camera mortuară a împăratului chinez. Tot în faza de prototip se află și ”Scarab” un robot mic cât un gândac, care ar putea să răzbată prin pământ și cărămidă în interiorul camerei împăratului. Nebunia cu virusul Wuhan a oprit, temporar, proiectul, finanțările îndreptându-se către domeniul cercetării medicale. Poate, odată și odată…

  1. Descifrarea misteriosei limbi a civilizației minoice

Phaistos, localitate aflată în insula Creta, a fost unul dintre centrele importante ale civilizației minoice, despre care unii istorici romantici cred că a fost Atlantida. Și eu cred. De acolo, din Creta, s-au descoperit nu mai puțin de 1.400 de specimene de scriere minoică, lineară A. Până în prezent s-au scanat cam 40% din ele. Urmează să fie scanate toate și supuse spre descifrare unui ordinator deosebit de puternic, poate chiar unul quantic. Sunt așteptate rezultate senzaționale, peste doi ani de zile. De urmărit!

  1. Descifrarea desenelor și a liniilor de la Nazca.

În deșertul din sudul statului Peru, numit Nazca, se găsesc imense figuri și linii foarte bine observate din avion. De acolo, din avion, au fost descoperite în anul 1920. Fără nicio îndoială reprezintă un zodiac. Dar, incomplet și fără o corespondență descifrată cu stelele de pe cer. Din nou, computerul o să rezolve acest mister, dacă poate și este corect programat. Până în prezent toate încercările au eșuat. De încercat, din nou și din nou până la reușită!

  1. Descoperirea unei fosile de om de Neanderhal, complete

În Siberia s-a descoperit, în anul 2007, un bebe mamut congelat acum 40.000 de ani. Această descoperire de excepție deschide calea unor speculații că se poate descoperi și un om de Neanderthal, complet, congelat, în permafrost, sau în banchiză, chiar. Această descoperire are un procent de probabilitate foarte mare, spun specialiștii. Și va putea clarifica multe aspecte privind originea adevărată a umanității. De explorat!

  1. Confirmarea prezenței Vikingilor în America de Nord.

Arheologul Patricia Suther și colegii săi au descoperit, în valea Tanfield din insula Baffin, în Canada, vestigiile unui fort, un avanpost viking, fără nicio îndoială. Se pare că în condițiile în care încălzirea globală face ca banchiza să se retragă în Nord, coastele de Est ale Canadei pot dezvălui o întreagă rețea de așezări vikinge, de care se pomenește prin legende. De descoperit!

 

Și la aceste două ultime descoperiri, sau viitoare descoperiri, s-a folosit tehnologia modernă, inclusiv explorări din spațiu.

Sunt multe secrete între Pământ și Cer, dar sunt bucuros când umanitatea folosește tehnologii militare în scopuri pașnice științifice, de explorare și îmbogățire a cunoștințelor.

Încerc, cu posibilitățile mele limitate și aproape singur împotriva tuturor, să vă spun, cu informații și date, că nu este totul pierdut, că nu toți de pe Pământul acesta sunt hoți, ticăloși și curve, că mai există oameni dedicați, oameni profesioniști, care duc curiozitatea umană până pe Marte și mai departe. Sigur, nu-l bănuiesc pe Elon Musk de filantropie, l-am văzut pe Skype când vorbea despre asteroidul de platină. Îi era foame, la propriu. Dar pe lângă acești conquistadori ai spațiului, ai ingineriei și ai finanțelor mai este loc și pentru oameni ca domniile voastre și ca mine, subsemnatul, oameni obișnuiți care sângerează când se lovesc și care doresc să aibă sănătate, pace și să-și plătească facturile.

Acum o să răsfoiesc al zecelea volum din operele complete ale lui Nae Ionescu, publicistică, 1 iunie 1928 – 29 martie 1929. Abia aştept să-l citesc, noaptea este tânără şi plină de promisiuni. După Mircea Eliade, Nae Ionescu este preferatul meu. Nu pot să nu constat identitatea problemelor cu care se confrunta România între cele două războaie cu ceea ce se petrece acum, în prezent. Articolele lui Nae Ionescu ar putea fi strecurate în orice mare cotidian de astăzi şi ar fi pe subiect!

Oare situaţii similare duc la reacţii identice? Sau timpul funcţionează ca o energie care degenerează lanţul cauzal al evenimentelor? Bune întrebări…

Să trăim şi să vedem! Curiozitatea m-a făcut să călătoresc pe jumătate de glob şi tot ea mă mai ţine în viaţă! Să vedem ce o să aducă mâine pisica, doar este o altă zi!

 

 

HOROSCOP    weekend    28,29 august 2021

BERBEC  Nativii din primul decan au un weekend dens. Duminică este ziua în care te vei surprinde pe tine însuţi de câte poți să faci cu energia ta debordantă. Weekend-ul îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi de afirmare. Atenţie, însă, aparenţele trebuie întotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi dacă vrei să fii apreciat de anturajul tău. Este greu să respecţii convenienţele, îţi apar ca nişte reguli ipocrite şi uneori chiar inutile – dar sunt regulile jocului social.  Configuraţia astrologică arată că perioada menţionată este, totuşi, aspectată favorabil – aşa încât poţi da dovadă de dinamism, aşa cum îţi place ţie.

TAUR   Parcă mereu este vacanţă! Sâmbătă este momentul să-ţi urmezi intuiţia şi să accepţi o distracţie de seară. Duminică, iscusința te poate face să iei cele mai bune decizii în domeniul social. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti de bine, pozitiv.  În acest weekend afacerile personale sunt, din fericire, bine aspectate. Poţi să dai curs, cu curaj, intereselor proprii. Cu Venus în Balanță perioada apare ca una obişnuită. Adică, multă distracție – sărăcia omului!  Adică, în acest weekend trebuie să faci mai multă economie decât în mod obişnuit, ca să realizezi ce ţi-ai propus. Din această cauză cele două zile par obositoare şi uşor agasante. Nostalgia ţi se strecoară şi în suflet, chiar dacă vremea şi vremurile sunt ciudăţele rău.

 GEMENI   Natura ta sociabilă îţi poate juca o festă. Nu te grăbi să-ţi împărtăşeşti secretele persoanelor noi din viaţa ta, căci astrele nu favorizează relaţiile sociale sâmbătă. Şi nici duminică! Sâmbătă favorabilă corespondenţei, comunicării. Poate, o veste bună de la un prieten. Evită stresul, enervarea, suprasolicitarea alimentară şi mai ales nu mânca dupa căderea întunericului. Nu eşti avantajat în comunicare şi în imagine – domeniile în care excelezi, de fapt. Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme în reproşuri memorabile. Atenţie la micile accidente domestice în care eşti mare specialist şi un rafinat al durerii, că de acea, de rafinament, îţi prinzi degetele!

RAC Conjunctura îţi dă câştig de cauză, ai un weekend bun. Atât în domeniul sentimentelor, cât şi în comunicare, distracție, ba şi la bani. Totuşi, nu exagera, că nicio minune nu durează mult! Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie. Profită de bunătatea stelelor, dar fără să exagerezi. Mai ales evită excesul de dulciuri şi îngheţată! Sâmbătă, poţi organiza o mică petrecere, pentru că tot veni vorba despre dulcuri şi îngheţată şi îţi mai îmbunătăţeşti şi starea de spirit. Duminică ai o perioadă mai bună şi lucrurile par să se aranjeze. Este timp şi de muncă, dar şi de distracţie! Poţi să faci curăţenie şi ordine, dar să te şi distrezi puţin. Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes !

LEU   Nu toate merg conform planurilor atent făcute de tine, în acest weekend. Acceptă schimbarea de program, îţi poate aduce mai multe satisfacţii și colaborarea celor dragi, din jurul tău. O zi de sâmbătă bună, care trece repede, ca orice lucru bun. Trebuie sa te relaxezi, mai ales pe seara şi să laşi treburile aşa zis urgente. Nimic nu este urgent când este vorba de odihna şi de sanatatea ta. Poate te duci la terasă, poate acasă la un film bun, poate alergi prin parc, poate o sauna, trebuie să eliberezi tensiunea acumulata. O veste bună de la unul dintre membrii familiei. Duminică seara intri puţin în viteză şi laşi lenea pe mai târziu, pentru ca ai nevoie de o tactică, de un plan pentru săptămâna viitoare.

 FECIOARĂ  În weekend a sosit momentul să culegi roadele eforturilor şi investiţiilor realizate cu efort, până acum. Bucură-te de ultimele reuşite alături de prietenii care au avut încredere în tine. Weekend-ul este perfect pentru finalizarea unor proiecte casnice, în casa, sau apartamentul tău. Trebuie, numai, să te concentrezi, ai o mare putere de focalizare, însă pe termen scurt! Dar, ceva te nemulţumeşte, ceva nu iese cum trebuie, spiritul detaliului şi perfecţionismul tău nu sunt satisfăcute! O veste bună sâmbătă, poate pe seară. Apoi, îţi regăseşti ritmul şi o parte din echilibru. Poate că nemulţumirea face parte din caracterul tău!

BALANŢĂ  Pe fondul unor aspecte favorabile, dar şi datorită eficienţei tale obişnuite, weekendul este o perioadă în care te poţi relaxa, toate problemele au fost rezolvate din timp, fie anticipate! Sâmbătă trebuie să alegi cu grijă modul de rezolvare a problemelor sentimentale în familie, sau în duo. Încearcă să eviţi episoadele în care trebuie să dai explicaţii! Duminică relaxantă! Semnele de foc şi de aer îţi sunt favorabile toată perioada, dar este mai bine să nu te iei în beţe cu cei născuţi sub zodii de pământ şi apă. Sănătatea este bunicică, banii – constant! Dacă ar fi să ne luăm după stele ar fi mai bine să verifici încă odată dacă chiar vrei să pleci în călătorie în weekend.

SCORPION   Sâmbătă și duminică sinergia planetelor te avantajează în dragoste şi în relaţiile sociale. Dar, mai puțin în domeniul financiar, la bani. Morala este simplă: nu le poţi avea pe toate! Se pare că trebuie să fii foarte convingător şi insistent ca să obţii ceea ce doreşti. Dar, lucrul acesta nu te încurcă! Ai două zile favorabile în care domeniul sentimental este avantajat! Nu te lăsa tentat de cumpărături extravagante. Dar pe termen lung, gândind strategic, lucrurile se mai aranjează.  Simţi o oarecare insecuritate sentimentală – atenţie, casa familiei este prost aspectată. Strânge-i pe toţi ai tăi în jurul tău şi laudă-i şi spune-le vorbe bune – au nevoie de asta, chiar dacă eşti obosit!

SĂGETĂTOR   Astrele te pot favoriza. În weekend poţi să te faci înţeles fără resentimente. E timpul să-ţi iei inima în dinţi şi să deschizi discuția cu privire la problema care te macină de ceva timp. Un weekend ondulatoriu, cu schimbări dese şi neaşteptate. Eşti surprins, mai nimic nu e cum doreai, dar nu e nimic negativ. Nu fii ostil, adapteză-te rapid la situaţie şi o să-ţi fie bine! O realizare notabilă în a doua jumătate a weekendului, adică duminică. Mesaj către toţi nativii zodiei: „Nu vă lăsţi copleşiţi de rutina zilnică, cumpărături, curăţenie, spălat geamuri, dat cu aspiratorul – e cam patetic – căutaţi să vă distraţi şi să legaţi noi prietenii.” Nu exagera cu munca şi efortul, in general, pentru ca stelele indica o supărătoare tendinţă către surmenaj şi depresie. Învigătorii sunt nişte persoane abile odihnite!

CAPRICORN    Eforturile și vara te-au obosit. În weekend trebuie să ai grijă de tine, atât fizic, cât şi sufleteşte. Nu te mai scuza că eşti obosit, relaxează-te şi odihnește-te, cine se scuză, se acuză! Conjunctura îţi indică un weekend în care trebuie să-ţi struneşti emoţiile şi să dai dovadă de inspiraţie, atât în relaţiile de familie cât şi cu prietenii sau partenerii. În acest weekend nu ar trebui să faci mari cheltuieli. Stelele arată un drum, dar este lăsat la latitudinea ta. Întotdeauna în viaţă suntem între Destin şi Liberul Arbitru. Dacă, totuşi te hotărăşti să pleci, sau chiar eşti pe drum, atenţie la drum şi la cheltuieli! Duminică seara o veste – pe care o aştepţi de ceva timp.

VĂRSĂTOR   Sâmbătă nu pleca urechea la sfaturilor persoanelor pe care nu le cunoşti suficient de bine, bazează-te doar pe propria logică. Duminică, astrele indică să te odihnești, fără eforturi. Pune-ţi lucrurile în ordine, atât bunurile materiale şi sentimentele, în acest weekend fă un plan! Seară de sâmbătă relaxantă şi plăcută. Duminica este zi de aranjat şi verificat garderoba pentru sezonul mai rece, care pare că se apropie, inevitabila curgere a timpului. Sigur, nu toată ziua, mai este timp şi de o discuţie, de o îngheţată cu o cafea şi poate şi de un film bun. Şi poţi începe să citeşti un roman-fluviu, ştiu că îţi plac ficţiunile şi romanele istorice.

PEŞTI   Astrele te avantajează, în weekend tot ce ţi-ai propus poate avea succes. Totuși, fii prudent: atenţie la acţiunile în domeniul sentimental, nu insista. Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Un fenomen meteo sau o întârziere a unei persoane sau obiect îţi strică buna dispoziţie, dar nu pentru mult timp! Pe total weekendul  este o perioadă bună, dar atenţie la deplasări sau călătorii, mai ales dacă vrei să te duci la mare. Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme!

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: