Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Sâmbăta lui Lazăr şi destinul lui Mazăre. In weekend sunt avantajate zodiile ...

14-04/horoscop-01-465x390-465x390
Autor: | | -1 Comentarii | 2230 Vizualizari

In weekend sunt avantajate zodiile Taur, Gemeni, Rac, Fecioară, Scorpion, Capricornul.Pe 12 aprilie s-au născut Giuseppe Tarttini, Maria Callas (Sophia Anna Maria Kalogeropulos) David Letterman, Montserrat Caballe, Hardy Kruger, Bobby Moore (Robert Frederick), Florin Zamfirescu, Daniel Danielopolu, Tudor Teodorescu-Branişte, iar pe 13 aprilie s-au născut: Thomas Jeffreson, Samuel Becket, Gari Gasparov, Sergiu Nicolaescu.

Pe 12 aprilie nu este nimic în „kalendar” şi nimic important în calendarul creştin fix. În cel mobil este altă treabă!

Duminică sunt Floriile, iar în sâmbăta dinaintea Floriilor, sărbătoare mobilă care începe perioada pascale, ei bine, este „sâmbătă lui Lazăr”

De fapt este vorba despre trei Lazări: Lazăr cel sărac, pomenit de doctorul Luca, evanghelistul, Lazăr din Vitania, cel înviat din morţi de Iisus şi Lazăr, cel mort de dor de plăcinte, pe care nu l-a mai înviat nimeni pentru că este o poveste populară autohtonă.

Dacii nu prea le aveau cu învierea, reîncarnarea, şi alte reluări existenţiale. Probabil că prima reacţie la o poveste de acest tip era un pumn în nas pentru ca să te trezescă din beţie. Ei se bucurau când cineva înceta din viaţa asta, pentru că trecea în alt plan al existenţei, în lumea lui Zamolxe.

Era un nonsens ca cineva să învie pe lumea asta. Era o ruşine!

Creştinismul, o religie orientală, care repetă misterul învierii, de exemplu la egipteni, Osiris, la perşi Ahura Mazda, ei bine creştinismul a confiscat marile sărbători ale echinocţiului de primăvară dedicate învierii naturii şi le-a detaliat pe o durată de timp foarte mare.

În varianta creştină natura învie, revine la viaţă prin simbolul lui Iisus. Iisus, ca parte din Sfânta Treime este ceasul cosmic care arată când natura devine vie, prin Învierea Sa.

Vă urez sănătate, bunăstare şi iubire tuturor celor care îşi serbează onomastica. După „Protocoalele” lui Cornelius Agrippa, cea mai iscusită minte în materie de ezoterism dar şi de diplomaţie imperială „La mulţi ani!” se spune numai la sărbătorirea zilei de naştere! Dixit!

Am terminat horoscopul domnului Radu Ştefan Mazăre. Mazăre, viezure, brânză... poartă un nume dac, după „Şcoala Transilvană”.

Un horoscop interesant, cu o conjunctură largă Soare-Marte-Venus şi multe semne de „exil”. Cam la fel ca la domnul Adrian Năstase, dar atunci am făcut greşeala să interpretez că este vorba de o plecare pe termen lung, ani de zile, peste hotare ca înalt funcţionar al UE. În lumea bună aşa se face, când vrei să scapi de cineva... îl promovezi. Dar la noi nu este lume bună!

Nu o să fac horoscopul public cum nu l-am făcut nici pe al domnului Călin Popescu-Tăriceanu.

Totuşi, mie îmi place ticălosul ăsta. L-am remarcat prima dată pe la începutul anilor 90’. Parcă prin 92’. Era foarte tânăr, tiroidian, alert, coleric, dar foarte inteligent. Băiat de gaşcă. Se învârtea în jurul Radio Vacanţa, acolo erau „greii de la Bucureşti” cei de la RRI în frunte cu Paul Grigoriu şi Doina Caramzulescu. Şi eu pe acolo, ca iepuraşul cu şurubelniţa, ajutându-i cu casete pirat din Dubai, pentru că frumoasa mea soţie, imediat după loviluţie, a fost angajată la RRI.

Apoi, ceva ani mai tîrziu, eram într-o maşină, pe care o conduceam, împreună cu mai mulţi jurnalişti, colegii mei de la „Curentul”. Când, ce să vezi – numitul Radu Ştefan Mazăre căuta ceva prin coşurile de gunoi de pe Şoseaua Kiseleff... A zis că aruncase nişte bani! Măi să fie... Şoseaua asta Kiseleff este o permanenţă în viaţa şi opera primarului celui mai mare bordel-port din Sud-Estul Europei. Poate din toată Europa... să nu fim modeşti!

Mazăre, viezure, brânză este un produs de vârf al „sistemului ticăloşit”. Un sistem ticăloşit produce ticăloşi, normal, nu?

Habar nu am dacă mazăre, viezure, brânză a fost în chestia cu „măi, animalule” sau Paul Pârvu. Nici nu este important. Importantă este „calea vieţii” numitului Radu Ştefan Mazăre. Mie, îmi place... mai ales dacă aş fi citit-o într-un roman!

Vreţi părerea mea ca astrolog? Nu cred că mazăre, viezure, brânză o să meargă vreodată la puşcărie. De ce? Pentru că este băiat deştept!

Ce a strigat când l-au umflat? Ceva contra lui Băsescu! Era parola „suntem de un sânge, voi şi eu!” din Cărţile Junglei! Sau „nu trageţi dom Semaca, sunt eu Lăscărică!” Adică o să fie băiat cuminte şi o să dea bani la partid!

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, este o veche politică să iei capetele la boieri ca să le vinzi apoi locurile din divan la alţii gata să parvină. Este obiceiul pământului...

Haideţi, haideţi că am spus prea mult şi vreau ca mâine o să fie o altă zi!

E sărbătoare, ce o să faceţi, ce o să ziceţi? Citiţi-mi horoscopul pe zodii, am sfaturi bune. Este aici, numai pentru domniile voastre:

BERBEC Acest weekend aduce unora dintre nativii din Berbec o schimbare în bine: o promisiune a unui posibil câştig de bani, sau o călătorie neaşteptată, în weekend. Mare atenţie la durerile de cap! Ceea ce nu trebuie să faci sâmbătă: să cumperi un bun, sau mai multe, de folosinţă îndelungată. Ori se strică, ori costă foarte mult, ori când ajungi acasă nu-ţi mai place. Pe de altă parte ai mare nevoie de un consilier de taina, dar inca nu stii în cine poţi să-ţi pui secretele la păstrare, în siguranţă. Stelele spun sa mai astepţi cu confesiunile, sau să le aşterni pe hârtie. Aşa îţi garantez discreţia pe cât posibil în lumea asta în care se află totul până la urmă. Posibilă petrecere de Florii, la o prietenă cu nume de floare, cum altfel! Duminică eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane străine, sau discuţiile în contradictoriu cu rudele, partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune.

TAUR Evalueză corect posibilităţile şi scopurile tale imediate. Nu te minţi singur, au grijă alţii de asta! Cumpărături, poate şi un film – un weekend obişnuit în “cea mai bună dintre lumi”! De asemenea, sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul spectacolelor si vizitelor pe care le puteţi face. O persoana nesuferită iţi stă ca un spin in deget, asta duminică, poate la masa de sărbătoare, de Florii, aşa incât procedează aşa cum se cuvine: poarta-te ca şi când nu ar exista! Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut. Nu uita că loialitatea este lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară.

GEMENI Acest weekend al Floriilor este un reper pentru începutul perioadei pascale! Bucură-te de natură, de lucruri mici şi frumoase din care se constituie starea de bine şi clipele de fericire! Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu fie că este sâmbătă sau duminică. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti sâmbătă. Nu promite, la rândul tău, nimic! Evitând tot ce poţi evita, pentru că vorba băieţilor de băieţi: „eschiva este cea mai bună lovitură” duminică, la sărbătoare, Floriile, ai mintea liberă şi gândirea sprintenă. Foloseşte-ţi gândirea limpede la sinteza ultimelor evenimente. Oare ce o să-ţi spună, ce concluzie o să tragi?

RAC Ai multe de făcut şi nerăbdarea nu te ajută prea mult. Stăpâneşte-ţi graba, este o sărbătoare şi trebuie să respecţi ritualurile familiei, obiceiurile, tradiţia. Dar, te simţi aşa de bine! Cine nu se gândeşte şi socoteşte, poate avea probleme. Şi datorii. Tu cheltuieşti prea mult, mai ţine cont de zerouri. Sâmbăta seara, o veste nu prea grozavă. Eşti sănătos şi ai putere de muncă, dar te apasa grijile legate de familie. Raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale in cursul zilei de duminica. Şi o petrecere drăguţă la un Berbec care îşi sărbătoreşte ziua de naştere, sau la o onomastica de sărbătoarea religioasă de Florii. Duminică mai este şi o zi excelentă pentru cumpărături, vizite, scurte ieşiri la iarbă verde, sau mici escapade.

Sigur faci aceeasi greseala! Cum se fierb ouale pentru a le vopsi de Paste! Ce nu stiai!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI