Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. România nu va intra în război!

12-09/horoscop_01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 3166 Vizualizari

Astăzi sunt avantajate zodiile Berbec, Gemeni, Rac, Scorpion, Vărsător.

Pe 21 aprilie s-au născut: Ecaterina a II-a cea Mare, regina Elisabeta a II-a, Anthony Quinn, Charlotte Brontë, Max Weber, Oana Orlea, Lorry Wallfish.

A Doua zi de Sf. Paşti! În "kalendar" însă, nimic!

Anul acesta nu va fi război, România nu va intra în război! De ce?

Simplu, pentru că Sf. Gheorghe, cel mai important sfânt militar, cade în continuarea luminoasele şi înălţătoarele zile de Sf. Paşti!

Iar în Gromovnicul moldovenesc din anul 1611 se spune clar: "... de când se ştie, dacă Sf. Gheorghe cade după zilele Paştilor, apăi virtutea ostăşească se pleacă în faţa milosteniei şi păcii Mântuitorului şi nu se războieşte nimenea!"

Preotul Alexandru Stănciulescu-Bârda, important şi profund teolog, dar şi folclorist, continuând cu onoare suita deschisă de marele Simeon Florea Marian, ei bine, bunul părinte arată, în cartea sa, dacă nu greşesc în "Sfintele Taine şi proverbele româneşti", ei bine : "Cine-i frate cu Hristos, acela se mântuie, iar Sf. Gheorghe după Paşte, nu pleacă la oaste!"

Iar având în vedere că actualul conflict se duce între pravoslavnici, mă duce gândul că milostenia Mântuitorului şi puterea Sf. Gheorghe se va pogorâ cu pace şi asupra lor! Sigur, va rămâne ceva timp un conflict local în Estul Ucrainei, ce va mai face morţi şi răniţi, ca o rană gravă provocată de prostia conducătorilor şi incapacitatea lor de dialog, de negociere paşnică!

Trebuie să mărturisesc că am cercetat toată istoria noastră de când sunt izvoare scrise, iar după programul de computer care mă ajută, nu există războaie importante în anii, 11 la număr, în istoria noastră consemnată, când Sf. Gheorghe a căzut după Sf. Paşti! Numai nişte năvăliri de tătari... ei nu ştiau de profeţie!

Credinţa în aceste coincidenţe astrale ale sărbătorilor religioase nu este nici unică, nici măcar rară, în Europa!

De exemplu, în Marea Britanie se pune că dacă Paştele cade de Buna Vestire o mare nenorocire se va întîmpla ţarii în următorul an: „If Our Lord falls in Our Lady’s lap,/ England will meet with a great mishap”. S-a întîmplat de două ori în istoria modernă. Prima dată în 1910 şi în mai Regele Edward al VII-lea a murit după o scurtă boală. S-a repetat în 1951 şi nu mai tîrziu decît 11 luni, Regele George al VI-le a încetat subit din viaţă. Sfintele Paşti vor cădea de Buna Vestire, din nou, în 2035.

Iată şi alte obiceiuri europene, majoritatea din Peninsula Scandinavă. După ce ouăle roşii se ciocnesc, este bine să fie fărămiţate cojile foarte bine pentru ca micile făpturi magice, elfii, să nu-şi facă corabie din ele. Sau şi mai rău, să nu fie folosit ca pahar de o vrăjitore. În Săptămîna Patimilor puterile magicienilor şi ale vrăjitoarelor cresc nemăsurat şi multe vrăji şi farmece grele se fac în această perioadă. În Suedia, în duminica Învierii oamenii stau mult pe gînduri pînă să aprindă focul în sobe. Este oricînd posibil ca hornul să fie înfundat de o vrăjitoare care a eşuat în zborul ei spre Blåkulla – tărîmul magic. În Norvegia să stai într-o clopotniţă în noaptea de Înviere este considerată o nebunie periculosă. În noaptea de Înviere are loc cel mai puternic Sabat, iar vrăjitoarele, după ce au uns măturile cu un elixir secret, care le face să zboare, nu întîrzie să apară în clopotniţe. De aici ele scrijelesc clopotele de bronz ca să obţină mici fragmente pe care le aruncă în lacurile adînci din drumul lor. Cu cît distanţa dintre scrijelituri şi clopot este mai mare cu atăt vrăjitoarele sunt mai departe de a fi nişte femei cumsecade şi deci puterile lor malefice sunt mai mari. Un flăcău a stat, totuşi, în clopotniţă în noaptea de Înviere, spune povestea. Şi iată că apare stolul vrăjitoarelor goale-puşcă, călare pe mături. Cu uimire băiatul nostru descoperă printre ele pe logodnica sa. “Ce păr frumos ai, Dumnezeu să te binecuvînteze!” i-a spus fata şi norvegianul s-a trezit pe loc chel. Ca să se ferescă de blestemul unei vrăjitoare sau a altei făpturi infernale ce ar putea să fie pe hornul sobei, scandinavul nostru trebuie să aprindă succesiv nu mai puţin de 9 surcele din lemn diferit. Apoi să facă cruci sau stele pe uşa casei; să aprindă în curte focuri mari. Şi dacă are puşcă, nu este rău să tragă cîteva focuri ca să sperie spiritele rele. În Ajunul Paştilor, băieţii şi fetele din Suedia se costumează ca magicieni şi vrăjitoare şi cutreieră satul sau orăşelul împărţind Scrisorile de Paşti – mici felicitări foarte frumos decorate. Primesc în schimb cadouri, dulciuri şi ouă roşii. În nordul Scandinaviei există obiceiul ca flăcăii să sorcovească fetele de măritat din sat cu rămurele de mesteacăn. Ca să scape de atenţie, care nu este decît amintirea unui vechi ritual de fertilitate, fetele dau băieţilor vodcă şi bere caldă. După cîteva vizite băieţilor le este cam greu să mai continue drumul şi atunci fac un foc uriaş de tabără. Se spune că cine face un foc mai mare acela va avea noroc în anul care urmează.

Pentru că religia druizilor şi a formorilor stabilea începutul anului odată cu Echinocţiul de primăvară. Este începutul firesc al unui calendar natural, este Zodiacul, care începe în mod paradoxal, în perioada în care se sacrifică mieii – cu Zodia Berbecului. In miercurea dinaintea Paştilor este veselul obicei de a se agăţa un obiect de spatele unei persoane, care nu bănuieşte nimic. Cel mai adesea este un peşte din carton. Să ne amintim că peştele a fost şi este simbolul secret al creştinilor, simbolizînd litera grecească alfa, dar şi spusele Mîntuitorului: „Veniţi cu Mine şi o să vă fac pescari de oameni!”.

Veniţi cu mine pentru un subiect mult mai redus ca importanţă... dar cine poate spune că destinul şi liberul arbitru al domniilor voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi sunt lipsite de importanţă! Aşa că uitaţi-vă şi la horoscopul meu pe zodii, poate găsiţi ceva interesant, pentru că, nu-i aşa, mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBECUL Încă o zi bună, încă o zi bună, încă o zi bună... O zi parcă dedicată pentru mica vacanţa de Sf Paşti. Dar şi durerilor de cap, la propriu sau la figurat. Aşa că ţine un calmant la indemana sau un digestiv. Ai o idee, un proiect, sau important, sau la care ţii foarte mult, deci este important sentimental, şi nu ştii dacă eşti pe drumul cel mai bun. Ei bine, stelele spun că eşti! Horoscopul tau indica astazi relatii armonice cu cei nascuti in semne de foc si aer si nefavorabile cu semnele de pamant si apa. Pentru o buna parte din nativii din Berbec veselia, entuziasmul si buna dispozitie sunt coordonatele zilei de astazi.

TAURUL Portofelul nu-i sac fără fund! Sau cardul, chiar daca este pe debit. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti utopic in propria imagine. De asemenea – vechea ta problema – amorul. Cu o astfel de configuratie astrologica te indragostesti uşor şi de cine nu trebuie! Egoismul bine temperat te salveaza de deceptii. Cu toate că gandeşti prin o anumita logica, astăzi trebuie să-ţi urmezi mai ales intuiţia şi să laşi dialectica pentru altă dată; pentru că, probabil, interesele personale primeaza.

Codruta Kovesi, lovitura de GRATIE! Va fi procuror european. Antunul facut de STRAINI. ULTIMA ORA

Pagina 1 din 2


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI