Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Muzica şi computerul

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 3025 Vizualizari

Pe 17 aprilie s-au născut: Timur Lenk, J.P. Morgan, Nichita Hruşciov, Jan Hammer, George Adamsky, Ion Voinea, Angela Ciochină.

Nimic în “kalendar”, dar în calendarul creştin mobil este Joia Mare, seara trădării, dar şi a Cinei celei de Taină!

Este ziua de naştere a compozitorului american de origină cehă Jan Hammer. Împlineşte 66 de ani, să-i spunem: La Mulţi Ani!

Este foarte important pentru mine, pentru că este cel care a creat tema lui Crockett din filmul “Miami Vice”. Este acea muzică care rezonează cu lungimea de undă a sufletul meu! Aş putea să o ascult la infinit. De fapt asta şi fac, adesea… Îmi amintesc că în Arabia Saudită, acum mulţi ani, meşterisem o casetă pe care era numai “Crockett’s Theme”, continuu, bine înregistrată. Numai asta ascultam pe un casetofon de maşină “Sony”, auto-reverse, montat pe “Nissan Patrol”-ul pe care îl conduceam, însă, maşina era proprietatea bogatului meu prieten Saad Farhad bin Sabah, prinţul.

Cum “Why aske you?”, da, “ask” cu “e” la sfârşit, aşa se scria acum patru sute de ani, pentru că este o creaţie preclasică a lui John Bull, marele spadasin britanic din secolul al XVI-lea, astrolog, spion al Reginei Elisabeta, mare seducător şi… compozitor şi organist, ei bine, acea muzică mă energizeză, mă vindecă, îmi dă certitudinea valorilor umane şi universale adevărate. Iar varianta electronică a lui Artemiev şi Bogdanov, cea din “Metamorphoses”, are şi mai multă putere prin îndesirea frecvenţelor! Chiar acum ascult melodia, din bătrânul meu laptop IBM, făcut în UK, rezistent şi fiabil, cum nu se mai fac astăzi, cu ajutorul unor boxe “Altec Lansing”, făcute la mama lor, în mijlocul Statelor, nu cine ştie ce chinezării… să ştiţi că contează! Calitatea a contat şi contează întotdeauna!

Căutaţi muzica care rezonează cu sufletul dumneavoastră! Este energie sufletească. Marele Gheorghe Zamfir are dreptate. Este greu să înţelegi un geniu de talia lui, dar, după cum spune: “totul este muzică!”. Tot, la fel, cum Kepler a căutat divina muzică a sferelor cereşti, octavele astrale astrologice. A descoperit teoria atracţiei universale!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, astăzi o să răspund celor care mi-au cerut sfaturi în ceea ce priveşte computerele. Este interesant că nu toţi cei care m-au întrebat cum să-şi facă un PC performant şi să-şi protejeze datele sunt tineri… Nuuu… nici pe departe!Nu dau sfaturi! O să vă spun cum fac eu… dacă vă place, puteţi să faceţi la fel, dacă nu, nu! Eu îmi fac singur sistemele. Rar, la mulţi ani distanţă ca să storc şi ultimul cent investit! Dar trebuie să vă reprezentaţi foarte exact pentru ce vă trebuie PC-ul, la ce îl folosiţi. Eu îl folosesc la editare de texte, navigare pe net, telecomunicaţii gen Skype, filme şi jocuri de strategie.

Ultima dată mi-am construit computerele acum 15 ani. Da, computerele, la plural, întotdeauna am două identice. Studiez îndelung arhitectura, performanţele componentelor, compatibilitatea dintre ele. Şi apoi, aleg!

Pe un PC lucrez şi îmi ţin baza confidenţială de date, celălat este conectat la net şi are doar sistemul de operare pe el. Atât! Am două carcase identice miditower, din aluminiu pur, m-au costat ceva, dar vara merită toţi dolarii. Acum 15 ani, în 1999 le-am dotat cu câte o placă de bază ABIT, CPU de la AMD, Barton la 2800 MHz, 1 Giga de memorie RAM DDR Kingston, placă video AGP nVidia GeForce 6600 (updatate), DVD de la ASUS, placă de sunet Creative. Cel pe care lucram are conexiune tv şi un tuner cu placă de captură “Leadtek”. Parcă atât… da, şi un cititor de carduri, mouse de calitate – le schimb mereu, din toată sărăcia mea îmi pot permite luxul ăsta! Neapărat boxe de calitate. Ale mele sunt “Altec Lansing” şi nu le-aş schimba pe nimic altceva!

Sistemele mele au fucţionat aprope continuu, timp de 15 ani, fără blocări şi “ecrane albastre”. Am şi un secret, întotdeauna folosesc soft, sistem de operare, cu licenţă, dar nu fac nicio updatare şi folosesc un antivirus minim, Avira, de exemplu. Odată pe lună formatez HDD şi reinstalez sistemul de operare pentru PC-ul conectat la net. Aşa am învăţat…aşa trebuie…

Acum, în 2014, cele două sisteme puteau fi puse la muzeu! Dar, funcţioneză foarte bine, chiar dacă sunt depăşite tehnologic.Însă, nepoţelul meu din State mi-a făcut un cadou de echinocţiu, începutul anului astrologic, Anul Nou astrologic - o placă de bază Gigabyte G1 Sniper A88X socket FM2+, un procesor AMD A8 Richland la 4200 MHz cu patru nuclee, 8 Giga de RAM împărţite în două DDR3 Kingston Hyper, un SSD ADATA de 120 GB, rată de transfer 550 Mb/s, recomandat pentru gaming şi cam atît… Le-am “agăţat” în carcasă de aluminiu şi totul merge… fulgerător! Windows-ul 7 se încarcă cât îţi aprinzi o ţigare, iar închiderea PC-ului se face instant.

Următoarea arhitectură, peste 15 ani… dacă mai sunt pe aici…

Nu am aruncat sistemul vechi. O să fac un sistem nou şi o să-l dăruiesc de Sf. Paşti unui băiat sărac de la ţară, care nu are bani pentru mobil şi PC. Dar, capul îl duce!

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi prefer, sunt fan AMD. De ce? Prima dată am auzit în Brooklyn: “Intel inside, idiot outside!” Vorbe, vorbe, vorbe… dar viaţa nostră este făcută şi din vorbe, unele dor, altele alină, câteva înalţă, puţine mulţumesc şi mai puţine… sunt adevărate!

Să citiţi şi horoscopul meu pe zodii, este şi el făcut din multe vorbe. Le-am gândit, le-am scris cu speranţa şi dorinţa să vă fie de folos, să vă facă viaţa un pic mai plăcută şi necazurile mai mici:

BERBEC

Deschide bine ochii şi urechile, ocazii, oportunităţi, chilipiluri ţi se oferă azi. Norocul îţi surâde, sigur, dacă îl vezi! Dimineaţa e densă, dar eşti optimist şi motivat în ceea ce faci. Ziua de azi este sub semnul discuţiilor neterminate. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu termini ce ai de spus. Nu ai timp să stabileşti ceea ce doreai, de fapt. Astăzi, comunicarea suferă. Aspecte favorabile afacerilor şi deciziilor importante. De asemenea o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul realizărilor sentimentale.

TAUR

Se apropie vacanţa de Sf. Paşti. Eşti aproape de o finalizare. Poţi părăsi căile convenţionale pentru o rezolvare originală şi cu atât mai profitabilă! Norocul ajută pe cei îndrăzneţi! Tu poţi întâlni o opoziţie astăzi, dar nu te înfuria, astăzi este ziua „opoziţiilor”. Prudenţa, vigilenţa şi un dram de viclenie te pot scuti de necazuri în perioada menţionată. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Trebuie să te concentrezi şi să nu pierzi timpul în activităţi inutile.

GEMENI

Viorica Dancila, SAH la Dragnea! Declaratiile care o pot arunca afara din guvern

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI