Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor: În weekend sunt avantajate zodiile ...

horoscop_01
Autor: | | 0 Comentarii | 8797 Vizualizari

În weekend sunt avantajate zodiile Fecioară, Scorpion, Săgetător, Capricorn.

Pe 1 martie s-au născut Sandro Boticelli, Frederic Chopin, Oskar Kokoschka, Robert Lowell, David Niven, Harry Belafonte, Glen Miller, Itzhak Rabin, Ion Creangă, Elisabeta Bostan, Elena Cernei, Gh. Asachi, Solomon Marcus, iar pe 2 martie s-au născut Sam Houston, John Irving, Bedrich Smetana, Jennifer Jones, Mihail Gorbaciov, Karen Carpenter, Slava Zaiţev, Emilia Popescu, Petre Ghelmez.

1 martie, sâmbătă, este cap de primăvară, baba Dochia sau baba Marta, Mărţişorul, intrarea în zilele babelor, care după regiune, pot fi şapte, nouă sau chiar douăsprezece. Sunt multe tradiţii populare despre această zi, de exemplu obiceiul de a alege o zi-babă şi de a crede că aşa va fi tot anul, sau topirea de zăpadă care apoi să fie amestecată, tot anul, câteva picături, în apa de spălat ca fetele să fie mândre şi să aibă părul bogat. Înainte baba Dochia se ţinea de femei, care nu munceau, dar acum dacă îşi fac cadouri mărţişoare între ele, se zice că au dat de pomană babei şi sunt iertate. (Speranţia).

2 martie, duminică, este a doua babă! Pe nume Teodora, Barbura sau Sofia. Cine îşi alege această babă şi i se adevereşte, o să fie mai înţelept tot anul, cel puţin aşa spune legenda!

Luna martie este considerată în prezent ca o lună feminină, a sărbătorilor gingaşe ale primăverii.

Iniţial numele lunii venea de la zeul războiului, Marte. În această perioadă popoarele antice se pregăteau şi chiar mergeau la război. Mereu era ceva de împărţit, o veche jignire de răzbunat, ceva de jefuit sau câţiva metri de pământ de cucerit. Tot în această perioadă era un obicei şi mai vechi, se retrasau hotarele loturilor agricole. Prilej de ceartă, păruială, ciomăgeală, chiar război în toată regula.

Femeile rămâneau lăcrimând în casele pustii, pentru că soţul, fratele, tată, iubitul plecau să ucidă alţi taţi, fraţi, iubiţi...

Magia veche a dragostei, cea mai puternică care există, a făcut ca, întîi la misterioşii etrusci, apoi la romani femeile să împletească două fire de lână: unul alb şi unul roşu şi să le ţină pe inimă. Poate că obiceiul a început aici, în "vatră", şi s-a transmis în Sud... odată cu limba... Cert este că obiceiul Mărţişorului este doar la noi, la români, urmaşii biologici ai dacilor şi cultural, ai romanilor şi la bulgari, probabil preluat de la vechea populaţie, tot de la "noi"!

Firul roşu simbolizează sângele şi firul alb limfa, lichidele principale ale vieţii în filozofia antică. Cât timp femeia ţine pe inimă firele împletite, simbolizând viaţa bărbatului iubit plecat la război, funcţioneză magia. Dacă firele se desfac, atunci este mare nenorocire, cel iubit poate fi rănit grav, sau chiar mai rău...

Treptat lumea s-a “civilizat” nu mai sunt pateticele chelfăneli antice ci războaie mondiale cu zeci de milioane de morţi.

Totuşi femeile speră că dragostea va învinge moartea, până la urmă – şi poartă în continuare Mărţişorul, sigur “îmbunătăţit” de societatea de consum. Iată, sărbătorile feminine ale primăverii s-au îndesit, pe 8 martie este ziua internaţională a femeii, poate că raţiunea va învinge până la urmă şi sabia se va transforma în plug, iar suliţa în floare!

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi v-am promis horoscopul lui Calin Popescu-Tariceanu!

Ce să fac, m-am uitat un pic pe net să văd dacă l-a mai făcut cineva. Jale! Jale mare... a trebuit să iau ceva calmante... Tylenol, iau, că tot m-aţi făcut Dr.House, el săracul, când vedea atâta prostie îl apuca piciorul şi lua Vicodin. Pe mine mă apucă durerea de cap... când văd în ce hal este astrologia!

În primul rând Tăriceanu NU este născut în zodia chinezească a Dragonului cum se afirmă greşit în mai multe situri pe net. El este născut pe 14 ianuarie 1952 în Bucureşti. Până pe 26 ianuarie 1952 a fost în anul respectiv zodia anuală a Pisicii (Iepurelui) de Metal. Deci, domnul Călin Popescu-Tăriceanu este născut în zodia anuală chinezească a Pisicii, nu a Dragonului care, în acel an, începe pe 27 ianuarie. Şi în perioada drudică, europeană, a ulmului. Atât contează, zodia anuală, chinezească, zodia lunară caldeană, Capricornul şi perioada, "săptămâna" veche europeană, zodiacul arboricol, druidic. Atât! Restul este gargară pentru proşti!

Dancila i-a dat LOVITURA lui Klaus Iohannis! Presedinte a rabufnit! Sar scantei pe scena politica

Pagina 1 din 2


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscopul lui Dom' Profesor

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI