Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Dinţii dacilor şi o istorie din Persia

12-09/horoscop_01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 3430 Vizualizari

Astăzi sunt avantajate zodiile Taur, Gemeni, Balanţă, Săgetător, Peşti. Pe 11 aprilie s-au născut Joel Gray, Jill Gascoine, James Parkinson, Sir Henry Creswicke Rawlinson (a descifrat cuneiformele), Samuel Schwabe, Virgil Mazilescu, Mirela Fugaru.

O sărbătoare ciudată în calendarul vechi al poporului: Sărbătoarea Dinţilor. Este aşa de veche şi de aparte, că nu s-a calchiat peste ea nicio sărbătoare creştină. Doar se spune că Sf. Antipa, pe care îl pomenim astăzi: „e vindecător de dinţi şi de măsele”.

La sfârşitul neoliticului, pe ambele maluri ale Dunării, erau două mari uniuni de triburi. În Vest, tribul Lupului, iar în Est, până la marea cea mare, tribul Şarpelui. Prin contopirea acestora s-a ajuns la traci, geto-daci. Să ne amintim de simbolul, stindardul, dacilor: capul de lup cu corp de şarpe cu solzi, aluzie la cele două totemuri, arhetipuri, contopite într-un animal mitic.

Ambele animale totemice aveau... dinţi! Şi ce dinţi! Armele dacilor au imitat colţii şarpelui, cei curbaţi, sau puternicii colţi drepţi ai lupului. Era o mare onoare să porţi armele totemice!

De atunci a rămas o vorbă: „omul are viaţă cât are dinţi!”

Această sărbătoare a dinţilor mi-a amintit o întâmplare din Persia.

De mai multe ori îl întrebam pe multimiliardarul Hassan Molavi Tabrizi, la ce se gîndeşte . El îmi răspundea invariabil : „Pessar, "fiule", dacă dintele ăsta ar ştii ce gîndesc l-aş scoate imediat!” – după care râdea şi râdea şi iar râdea. Niciodată nu mi-a spus ce asociaţie de idei făcea cînd spunea proverbul cu dintele. Apoi începea să-mi spună o poveste lungă cu emiri, petrol, armament, vapoare, preşedinţi şi bani, mulţi bani. Niciodată nu ştiam dacă era o poveste adevărată sau pur şi simplu un exerciţiu intelectual. De altfel nu prea ştiam cu ce se ocupă bunul miliardar şi el preţuia foarte mult faptul că nu mi-am manifestat curiozitatea de a afla.

Amândoi, plus vreo şapte mii de oameni, trebuia să construim un baraj de 127 metri înălţime pentru guvern şi să aducem apă în zonă, poate chiar până la Teheran. Eu eram cam singurul care vorbea convenabil limba franceză, aşa că Molavi mă prefera celorlalţi. Amîndoi ne-am asumat riscul de a descoperi eu singur anumite secrete, prin intuiţie ca şi prin acel dar al meu pe care Hassan îl denumea "baraka".

O dată a venit la mine acasă îngrijorat. „Sunt neliniştit, nu ştiu ce se întâmplă !” Apoi mi-a spus o altă poveste lungă cu un port, nişte furnituri pentru armată şi de o bancă. I-am răspuns, baba, "tată", de când nu ai mai fost la Mecca? Lui Molavi i s-au aprins luminiţe jucăuşe în ochi şi a început să se legene înainte şi înapoi, era modul lui de a-şi exprima mulţumire, dar şi nerăbdarea de a se avînta într-o nouă aventură.

De a doua zi miliardarul Hassan Molavi Tabrizi a apărut pe toate paginile întîi ale jurnalelor islamice ca un om cucernic care se pregăteşte de al treilea hagealîc la Mecca, şi ca om bogat ce se află oferă posibilitatea la o mie de iranieni săraci să plece cu el în pelerinaj. Vreo lună s-a tot vorbit de lucrul acesta pe toate canalele media. “Înainte oamenii săraci urau pe bogaţi. Acum bogaţii duşmănesc pe cei săraci. Iată însă un om cucernic şi bogat care vrea să ajute pe cei săraci să-şi îndeplinească una dintre cele cinci datorii sfinte ale mahomedanilor … şi bla-bla-bla”

În timp ce Hassan făcea turul moscheelor şi se dădea cu capul de podele, afacerea mergea mai departe, iar adversarii, cei care existau, nu aveau loc să manevreze. Toată lumea le-ar fi sărit în cap că vor să denigreze, cum s-a mai întâmplat, un om care se pregăteşte pentru pelerinaj şi deci se gîndeşte numai la cele sfinte. Pînă la urmă Hassan chiar a plecat la Mecca. Cei o mie de săraci s-au bătut zdravăn cu arabii suniţi pe chestii teologice, iar "tatăl meu" s-a întors la cei 85 de ani ai săi sărind într-un picior. “Pessar, "fiule", nici nu ştii ce prietenii folositoare am făcut la saudiţi!” – a declarat frecîndu-şi mîinile şi legănîndu-se din nou, înainte şi înapoi. L-am întrebat ce este cu neliniştea şi cu criza. “Care nelinişte, ce criză ?”

Nu am terminat calcului şi interpretarea horoscopului nativ al domnului Radu Ştefan Mazăre, este încă în "anchetă"! Interesant horoscop, however... bănuiesc că una dintre cele mai dese întrebări care şi le pune el însuşi în prezent este ce îi rezervă viitorul!

Dar, ar trebui să ţineţi cont, dragi lupi, padawani şi hobbiţi de morala pildei de astăzi: la vremuri de criză, trebuie o soluţie de criză!

Haideţi să luăm o pauză până mâine, oricum, plouă ca în Bacovia nostalgic şi lacustru, pentru că probabil ştiţi de pe acum: mâine este, în definitiv, o altă zi!

Plouă afară, este mai frig, vă plouă şi în gânduri, este cel mai bun moment să-mi consultaţi horoscopul meu pe zodii. Este făcut cu convingerea că toţi putem avea o viaţă mai bună, că putem să gândim de bine, să vorbim de bine, să facem fapte bune! Haideţi, haideţi, citiţi, prevenit înseamnă pregătit:

BERBEC Pari dispus, azi, să te ocupi de problemle tale importante, pe care le-ai tot amânat. Eşti într-o perioadă de repliere, de găsire de repere pe care să te sprijini în continuare. E de bine! Totodată, în afaceri, realizezi că este greu să ramâi obiectiv, mai ales în această perioadă de timp în care păpuşarii işi scriu scenariile pentru viitor. O perioadă complexă, dar care perioadă nu este complicată?! În această perioadă, astăzi sau în curând, ţi se cere din nou ajutorul, de către un prieten sau rudă, în orice caz semn de apă. Întotdeauna trebuie să ai o atitudine pozitivă, dar să nu promiţi niciodată mai mult decât poţi să faci, în speranţa ca se rezolvă, sau se uită. Nu trebuie să devii un "yesman"!

TAUR Eşti concentrat astăzi pe ceea ce faci la serviciu, la muncă. Pare că restul nu mai contează pentru tine, că sunt situaţii de planul doi. Nu neglija, în fiecare zi te întorci... acasă! Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane importante, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proiecte de viitor, proprietăţi sau posesiuni comune. Pe de altă parte carisma ta este în creştere şi poţi avea o serie de succese sociale. Dragostea este bine aspectată, interesul tău pentru acest domeniu are o dinamică pozitivă. Proiectele începute mai ales dimineaţa, dar şi după ora amiezii, au toate şansele să fie benefice. Înnoirea naturii îţi aduce noroc în afaceri şi în dragoste.

GEMENI Trebuie să continui cu aceleaşi metode verificate de până acum, schimbările repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele. Astăzi tenacitatea şi răbdarea aduc succes! Astăzi este o perioadă în care eşti mai tot timpul în grabă. Atenţie sporită mai pe seară, mai ales dacă conduci. Dacă eşti nevoit să călătoreşti, evită să o faci după cădera întunericului. Atenţia îţi este atrasă de nevoia de a stabili şi/sau tranşa anumite chestiuni între tine şi un prieten. Configuraţia astrologică arată că ai toate şansele de reuşită, dar nu trebuie să întreci măsura, folosindu-te de influenţele favorabile. Ai, de asemenea, o dorinţă de a vorbi cu persoane care să ştie să te asculte şi să te înţeleagă. Nu trebuie, însă, să exagerezi cu destăinurile sau istorisirile mai ales către parteneri sau femei. Vorbeşte mult, dar nu spune nimic !

RAC Azi, zi de austeritate, încearcă să nu scoaţi niciun ban din buzunar. Cheltuielile făcute poţi să le treci direct la pagube. Limitează-te la activităţile obişnuite, nu ieşi din rutina ta! În prezent ai ajuns într-o poziţie pe care o consideri echilibrată, dar vai, foşgăiala din jurul tău îţi atacă temeiul. Încă o dată, nu este nimic acut sau foarte ameninţător, dar picătura chinezească începe să cadă... Nici chiar prietenii apropiaţi nu te pot ajuta, mai curând strică decît folosesc. Horoscopul arată că eşti singur, ca un drumeţ în calea lupilor. Dar, „nu mor caii, cînd vor câinii”! Soluţia este disimularea inteligentă. Nici oglinda în care te uiţi nu trebuie să ştie ce vei face mâine sau unde pleci poimâine. Mare atenţie la femei şi la prietenii intimi. O gafă monumentală sau o dezvăluire aproape neintenţionată din partea unei femei sau a unui prieten intim te poate lasă fără resurse.

LEU Nu încerca să impui anturajului propriul tău sistem de referinţă, ci mai bine respecta regulile jocului ca să obţii ceea ce vrei. Joacă puţin teatru, o mică comedie şi o să te simţi mai bine! Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. O informaţie în legătură cu nişte bani, dar nu spera că se rezolvă imediat. Toată perioada este sub semnul, care, de fapt nici nu este negativ, al amânării şi al întârzierii. Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. Astăzi lasă analizele sofisticate pe altă dată. Este bine sa eviti, daca poti, subiectele cu caracter emotiv. Lămureşte programul tău şi unele “răceli” cu partenerii. Fraza care „se poartă” este: “voi vă faceţi treaba voastră, eu mi-o fac pe a mea”.

Ultima ora! Ce se intampla cu banii de pe TAXA AUTO

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI