Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...
Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...

Autor: | | 0 Comentarii | 611 Vizualizari

Astăzi sunt avantajate zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Leu, Fecioară, Capricorn, Vărsător, Peşti.

Pe 1 aprile s-au născut Edmond Rostand, Serghei Rahmaninov, Toshiro Mifune, Otto von Bismarck, Edgar Wallace, Milan Kundera, Ali MacGraw, Octavian Goga, Alexandru Philippide, Alexandru Alger, Cornel Patrichi, Helmuth Duckadam, Ion Brăduţ Covaliu.

„Zi destul de slab reprezentată în calendarul popular, 1 aprilie înregistrează prescripţii valabile pentru calendarul agricol. Mai târziu este menţionată şi apariţia zilei păcălelilor, fără a constitui, totuşi, un element autentic al calendarului popular” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 178.

Nu este nicio sărbătoare, nimic de ţinut, nimic de interzis în calendarul vechi, de la daci. O singură prescripţie: „...astăzi, 1 aprilie, se sădesc pomii fructiferi!”

„Ziua păcălelilor” are rădăcini sociale şi religioase în Occident. La noi are o explicaţie de la începutul secolului XX. La 1 aprilie 1919 s-a trecut la calendarul gregorian, stil nou, ziua de 1 aprilie devenind ziua de 14 aprilie. Angajatorii, arendaşii, patronii câţi erau, nu au plătit cele două săptămâni pe motiv că a „fost o păcăleală” şi nu s-a muncit deloc în cele două săptămâni care o trecut într-o secundă. Ţăranii şi lucrătorii s-au simţit şi ei păcăliţi, pentru că aveau de plătit datorii lunare, bănci, de exemplu. Toată lumea păcălea pe toată lumea, obicei păstrat până în ziua de astăzi, când cei mai mari păcălitori sunt, evident, oamenii politici, iar cel mai mare păcălici este guvernul! Doar astăzi, 1 aprile 2014, se scumpesc toate, nu?

Creştinismul a adus şi un mister, cel al Cuvioasei Maria Egipteanca, pe care o pomenim astăzi. Legenda, întărită de monahul Zosima, spune că Maria a fost o femeie de o frumuseţe răpitoare şi de o inteligenţă rară, crescută de preotesele marei zeiţe Isis-Ishtar şi sortită a fi curtezană la curtea vreunui rege. Vechea religie spune că ritualul dragostei, energia sexuală, era şi este plăcută zeilor.

În Vieţile Sfinţilor se spune clar că Maria, mai bine de şaptesprezece ani „...a făcut desfrânare în popor, nu pentru daruri, sau oarecare plăţi...”. Era vorba, evident, de un ritual religios, de dragoste rituală, larg răspândită în multe culturi antice, dar... cred că şi astăzi!

Se spune că misterele marii zeiţe Isis au supravieţuit până în zilele noastre, după o efemeră glorie în Roma imperială şi apoi femeile care făceau parte din "sectă" au fost vânate ca „vrăjitoare” cu multă cruzime de către ignoranţi în Evul Mediu. În toată viaţa mea şi doar am umblat pe trei sferturi de glob, am întâlnit doar de două ori pe urmaşele zeiţei Isis. Întâlniri memorabile, dar femeile acelea frumoase şi inteligente s-au speriat îngrozitor de ceea ce sunt şi ceea ce reprezint, de ştiinţa şi puterile vechi. Nu puteau să mă seducă... Îmi pare rău şi acum, dar asta este o altă poveste, pe care, poate, o s-o spun altă dată.

Dragostea... paradoxal, frumoasele femei ce făceau parte din misterele zeiţei Isis au aderat, în Evul Mediu, cu pasiune şi dăruire, la filozofia catară. Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi femeile au încercat întotdeauna să conducă lumea. După matriarhat, prin intermediul bărbaţilor! Ştiţi bancul: "...în spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică. Iar în spatele ei este o femeie şi mai puternică... mă-sa"!

Catarii, minoriţii - ce vis frumos al umanităţii! Patru sute de ani s-au războit seniorii şi filozofii catari, "cei puri", cu dictatura şi ipocrizia Romei. Nu au câştigat cei buni... mereu nu câştigă cei buni, ci cei puternici!

Dragostea "mina", platonică şi cu atât mai puternică era baza relaţiilor dintre femei şi bărbaţi în filozofia catară. Mai găsim aceast tip de abordare a celor două sexe în "raja yoga" în care energia sexuală se sublimeză, se transformă în putere mentală, prin asceză. La fel şi călugării Shaolin. Un Mare Maestru îşi povăţuia ucenicii în ceea ce priveşte femeile: "un călugăr trebuie să miroasă multe flori, dar să nu culeagă niciuna!" Dervişii buida, corespondenţii călugărilor Shaolin, erau văzuţi mai tot timpul în compania femeilor şi a vinului. Dar ei doar se uitau... şi se încărcau cu energie!

Cei care practicau şi practică tehnicile acestea, foarte dificile, se bucură de o energie colosală, de sănătate şi viaţă lungă!

Legenda spune că în Sudul Franţei, prin secolul XII, câţiva seniori catari au fost surprinşi de o armată de mercenari trimisă de Vatican. Catarii au luptat ca nişte zei şi au respins pe soldaţii papei. Mercenarii au fost uimiţi, spun documentele, de atâta energie inepuizabilă şi de adevăratele miracole pe care le făceau în luptă francezii catari.

Grav răniţi, şiroind de sânge, seniorii s-au retras în castelul Montsegur. Acolo a avut loc un ritual catar de vindecare. Răniţii au fost aduşi, complet goi, în nişte paturi ocupate de fecioare, la fel de nude. S-au adus pocale de argint cu vin roşu vârtos şi hălci de carne friptă. Trubadurii cântau, harfele răsunau, era o atmosferă magnetică şi electrică în acelaşi timp. Încet-încet, rănile se închideau, cavalerii se vindecau, energia sexuală îşi făcea datoria. Sigur, plăgile tăiate erau prinse şi cusute cu un fir de aur, tot de nudele fecioare... dar niciodată un cavaler catar nu a trecut din viaţa asta după un ritual de vindecare - în bătălie, da, că de obicei luptau unul contra a o sută!

Dragostea "mina"... "uitată, compromisă, aruncată în derizoriu de instincte animalice", spunea Mircea Eliade - ca tot ce a însemnat în istorie benefic, superior, elitist!

Ce vremuri trăim, seniori!

Dragi lupi, padwani şi hobbiţi, noaptea este încă tânără şi mai am de făcut un drum la aeroport, conduc pe cineva foarte drag la cursa de Bruxelles. Abia aştept să se întoarcă, peste câteva zile, cu... informaţii proaspete, adevărate, nu ceea ce citiţi prin ziare şi vă mint televiziunile!

Până atunci, o să se crape de ziuă, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Evită cheltuielile exagerate, chiar dacă azi banii sunt bine aspectaţi. Şi sănătatea este relativ bună, dar atenţie la durerile de cap (de dinţi, poate şi o sinuzită), nu este păcăleală! Daca stai acasă şi trebăluieşti este o zi excelentă, dacă nu, este la fel de bună in realizări şi în afirmarea ta la serviciu, sau unde îţi desfăşori activitatea. Cu toate că nu prea ai bani, visele tale de mărire şi de imbogăţire nu-ţi dau pace. Continuă, norocul ajută pe cei îndrăzneţi!

TAUR Astăzi nu te lăsa păcălit nici de alţii, nici de propriile iluzii. Păstrează-ţi calmul, farmecul şi stilul de viaţă propriu. Nu te îngrijora inutil, nu sunt de aşteptat schimbări majore! Nu ţi se întâmplă prea des să faci ce ţi-ai dorit, confiscat de obligaţiile cotidiene şi de convenţiile sociale – dar astăzi poţi să dai curs unei vechi dorinţe. Aspectele favorabile din casa a a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ţi asumi obligaţii pe termen lung.

Pagina 1 din 2
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate