Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Escrocul Erich von Daniken şi „Luna de sânge”

14-04/1111-08-465x390
Autor: | | -3 Comentarii | 4570 Vizualizari

Astăzi sunt avantajate zodiile: Gemeni, Rac, Fecioară, Capricorn, Vărsător.

Pe 14 aprilie s-au născut: Rod Steiger, Julie Christie, Erich von Daniken, Octav Pancu-Iaşi, Rodica Mandache.

Nimic în „kalendar”, dar în calendarul mobil creştin începe Săptămâna Patimilor, mai exact, bine surprinsă de omul nostru din popor, Săptămâna Nebunilor!

Astăzi Erich Anton Paul von Daniken îşi sărbătoreşte cel de al 79-lea an al vieţii, probabil cu satisfacţia că a reuşit să tragă pe sfoară o lume întreagă. Personal îl urăsc din toată inima şi dacă vreodată o să fim faţă în faţă o să-i trag două perechi de palme! Aici, sau în Purgatoriu. Este una dintre persoanele care m-a decepţionat cel mai mult în viaţă.

În 1969, eram foarte tânăr, student la Politehnică, prin combinaţii demne de Ostap Bender am făcut rost de un exemplar al „Chariots of the Gods?” scrisă de Erich von Deniken. Am citit cartea pe nerăsuflate, în două nopţi şi o zi... Aşa ceva nu era posibil! Ce dezvăluiri, ce fotografii!

Din 1976 am început să călătoresc des în străinătate. Puneam dolar lângă dolar din diurna mea amărâtă, ca să strâng suficienţi bani ca ajung la locurile dovezilor lui Erich von Deniken.

De unde să ştiu că era un mincinos, un falsificator şi un escroc? Cârciumarul elveţian îmi datorează ani de economie la sânge şi câteva zeci de mii de dolari. Niciuna dintre „dovezile” lui nu s-au dovedit a fi adevărate. Am fost acolo!

Dacă ştiam biografia lui, mă feream! Erich von Deniken a fost condamnat pentru hoţie calificată, cu suspendare când avea numai 19 ani. Tânărul Erich fuge de la şcoala-internat catolică şi se angajează la o cârciumă. După ce face unele boroboaţe şi pe acolo, fură ceva bani şi ajunge tocmai în Egipt. Acolo este implicat în o escrocherie cu bijuterii, ceea ce îi atrage o condamnare de nouă luni. După ce iese din puşcărie revine în Elveţia şi reuşeşte să se angajeze la un hotel din Davos. Acolo fură mai multe sute de mii de franci elveţieni, prin falsificări de acte, în general. Cu aceşti bani duce o viaţă de vis şi face multe călătorii. Are şi o poliţă de plătit, profesorilor şi familiei catolice. Aşa că falsifică dovezi, descrieri, fotografii pentru ca să demonstreze că istoria umană a fost creaţia unor extratereştri veniţi din spaţiu şi nu a lui Dumnezeu.

După cum i-a spus unei prostituate, amanta lui din acei ani: „Popii şi politicienii se servesc copios de prostia omenească, de mii de ani! De ce nu aş profita şi eu?”

Zis şi făcut, în 1968 apare „Chariots of the Gods” care are un succes teribil. Prostia omenească este imensă şi eu mă număram atunci în rândul proştilor de serviciu! În 1970 Erich von Daniken este condamnat la trei ani de puşcărie pentru deturnare de fonduri, hoţie calificată, fals şi uz de fals. Dar acum, escrocul elveţian este un scriitor de mare succes şi execută doar un an. În timpul acela, în puşcărie, mai comite o atrocitate publicistică: „Gods from Outer Space” şi ea vândută foarte bine.

Escrocul scrie o mulţime de cărţi, face două seriale, acum este bogat şi mulţumit. Ne-a tras-o la toţi, ne-a furat pe toţi!

A reuşit să compromită aspiraţiile mele de adolescent… aşa ceva nu se uită! Totuşi ceva bun tot a făcut cîrciumarul elveţian – tot umblând prin lume am găsit alte semne de întrebare la care escrocul nici nu s-a gîndit, pentru că sunt adevărate!

Nu îmi plac escrocii, nu îmi plac hoţii şi mincinoşii... vedeţi, vă avertizam acum câteva zile despre „Luna de sânge” şi „alinierea planetelor”. Era imposibil să nu pleznească şi în România, o ţară ameninţată de cutremur şi război. Ceea ce mă îngrijorează este nivelul comentariilor. Unii, mai rar, se uimesc că aşa ceva este posibil în prezent, în epoca ştiinţei şi tehnologiei. Dar nimeni nu îşi pune problema că procentul de prostie creşte pe măsură ce tehnologia devine mai sofisticată. De exemplu, în Bali-Bali, unde bărbaţii cu cel mai lung membru încă primesc ca omagiu doi porci, ei bine, în îndepărtata insulă este cea mai mare vânzare de tehnologie de vârf. Sigur, televizoarele LED de doi metri arată non-stop canale porno prinse cu antene sofisticate, prin satelit, iar tabletele şi ultimile smart-uri au ceva deosebit, multe butoane colorate. Băştinaşii din Bali-Bali nu ştiu să citească...

Mă trecea gândul să combat cu argumente astrologice porcăria cu „Luna de sânge” şi „alinierea tabletelor... pardon, a planetelor” dar am obosit. Regele a spus odată ceva important, acum mulţi ani, în Elveţia: „... tinere, nu am putut să mă bat cu o floretă împotriva unei armate de topoare!” Acum îi dau dreptate! Mă simt obosit, bolnav şi învins! Nu merit după o viaţă de adevăr şi cinste, dar ultima bătălie nu am dat-o încă. Îmi amintesc ce spunea Nelu Ţugui şi el căzut în această mare bătălie spirituală.

Am făcut multe emisiuni frumoase la Europa FM, la început. Produceam şi realizam două emisiuni: „Lumea pe dos” de o jumătate de oră, sâmbătă şi „Bazar Bizar” de duminică după amiază, de trei ore. După o astfel de emisiune de succes când telefoanele redacţiei se blocaseră de numărul de apeluri, Nelu Ţugui se uită la mine într-o parte, aşa cum numai el ştia: „Radule, tu chiar ştii nişte lucruri extraordinare şi cunoşti adevărul, vezi să nu te răpună ăştia...”

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi este o plăcere rară, o plăcere perversă să ştii că nu ai cum câştiga în faţa prostiei, minciunii, escrocheriei. Dar asta nu mă impiedică să lupt în continuare. Cauzele pierdute sunt specialitatea mea! Cu toate că nu cred în reîncarnare se poate să fie în mine spiritul unui soldat spartan din cei trei sute ai regelui Leonidas. „Astă seară cinăm în Infern!” Cu plăcere...

Credeţi-mă pe cuvânt, nu există „Luna de sânge”! Ar trebui să vă explic despre ciclul Metonic de 235 de luni, de cele două sau cinci eclipse de Lună anuale, de refracţia luminii în atmosfera Pământului, care dă o nuanţă roşiatică Lunii eclipsate prin penumbră, la fel cum Soarele, când apune, devine mai roşiatic. Lumina roşie cu lungime de undă mai mare este favorizată în atmosferă spre detrimentul spectrului cu unde scurte, deci obiectul luminat, în speţă Luna, bate spre roz. În fiecare an sunt de la două la cinci eclipse de Lună, nu odată la două mii de ani. Iar „alinierea” planetelor este o banală „opoziţie”, sunt multe în fiecare an.

Dacă va fi război asta este doar hotărărea americanilor şi a ruşilor, nu ţine de nicio profeţie, iar un cutremur distrugător va fi cu siguranţă, dar nu ghicim noi în bobi când! Pe de altă parte spunând mereu că „vine lupul” până la urmă un escroc o să „ghicească” data şi o să se acopere de bani şi glorie, ca şi Erich von Daniken!

Haideţi să ne destindem un pic, aici la Drajna de Sus, în sărăcia mea, este o noapte fabuloasă, norii sunt luminoşi. Probabil de la OZN-uri (sic), căţeii mei s-au strâns lângă mine şi privesc cuminţi dar curajoşi în nopte, la creaturile ei. Narcisele mi-au umplut curtea şi prunii plesnesc de flori, asta este calea, natura, lăsaţi prostiile, pentru că, în sprijinul adevărului meu, ca martoră, mâine este, în definitiv, o altă zi!

Iată, în continuare, sfaturile mele bazate pe interpretarea astrologică. Pentru fiecare zodie fac două hărţi stelare, una pentru ora zece dimineaţa , cealaltă pentru ora şase seara, ca să cuprind mai bine sinergia celestă. Interpretarea, întrebările care le ridică, consultarea unor tomuri, liste şi notiţe îmi iau multe ore, vreo şase. Consultaţi horoscopul meu, este făcut cu multă muncă şi sper că şi cu umor:

BERBEC

Ziua îţi este favorabilă, mai puţin în evenimentele neaşteptate. Trebuie să te fereşti de incidente sau accidente cauzate de foc sau metal. Moderaţie în relaţiile cu semnele de pământ. Chibzuiala, tactul si umorul de care trebuie să dai dovadă astăzi constituie un bun exemplu şi in viitor de cum se poate aplana o criză. Astăzi s-ar putea sa ai de mediat între două persoane din anturaj. De dimineaţă te asaltează nişte veşti. Ascultă şi analizează bine înainte să iei o decizie. Nu te lăsa „descifrat” ci introdu tot timpul noi date în jocul social care se numeşte afacere sau dragoste. Cine este previzibil este uşor de condus. Poţi începe ceva nou, orice, sau poti finaliza proiecte mai vechi. În special amorul este bine aspectat, iar carisma personală atinge cote ridicate. Şi nu uita vorba veche : „ca să ajungi rege, trebuie să te comporţi ca un rege!”

TAURUL

Ceea ce începi în această zi poate aduce rezultate bune. Este bine să ceri un sfat competent, mai ales dacă doreşti să cumperi obiecte de folosinţă îndelungată, în special electrocasnice. O zi prietenoasă în care poţi să te relaxezi şi să laşi garda jos. Şi necazurile îţi par mai mici, sau începi să te obişnuieşti cu ele. Stelele favorizează cumpărăturile care le faci astăzi sau micile schimbări în ordinea lucrurilor. Ai o tendinţă către depresie şi tristeţe nemotivată şi o lene de lumea a treia, dacă creieraşul nu ar fi vigilent şi nu ar pune pe toată lumea la treabă. Atenţie la anturajul de sex feminin. Eşti în contradicţie şi pe curs de coliziune! Tu ai, însa, tendinta să vorbeşti mai mult, să cauţi soluţii la problemele şi incertitudinile tale. Vorbește, dacă așa ești fericit!

GEMENI

Ultima ora! Ce se intampla cu banii de pe TAXA AUTO

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI