Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...

12-09/horoscop_01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2527 Vizualizari

Astăzi sunt avantajate zodiile Berbec, Taur, Rac, Leu, Fecioara, Scorpion, Vărsător.

Pe 10 aprilie s-au născut: Joseph Pulitzer, William Booth (Armata Salvării), Samuel Hahneman (homeopatia), Max von Sidow, Omar Sharif, Chuck Connors, Steven Seagal, Florin Comişel, Maria Bănuş, Doina Levinţa.

Încă o zi de muncă în calendarul dacilor, sărbătorile erau rare şi concentrate mai ales iarna!

Dar este din nou vremea poveştilor. O să vă spun o poveste aflată în Tibet de la lama Thubten Jigme Norbu, dar o parte o puteţi găsi şi în rarisima carte a lui Alfonso M. di Nola "Le livre d'Or de la Priere. De tous les peuples et de tous les temps".

Acum mai bine de două milenii in Tibet trăia un călugăr pe nume Rinpoche. Tibetul a fost, este şi va fi o ţară săracă, dar frumoasă ca Elveţia. Rinpoche îşi iubea ţara. Alta nu avea. Tibetul a fost, este şi va fi într-o ciudată fundătură geografică şi istorică. Pe acolo nu trece Drumul Mătăsii, nu a fost Calea Năvălirilor Asiei asupra Europei, nu a fost obiectul dorinţelor şi al conflictelor dintre Marile Puteri.

Cine şi-ar dori o ţară situată la patru mii de metri altitudine, unde este îngrozitor de frig, iar localnicii fumează baligă uscată de yak. Asta ca să nu le degere complet faţa şi nasul. Puţinul aur pe care îl aveau, tibetanii îl duceau la temple. Ce să facă cu aurul, într-o ţară unde nu exista nimic de vînzare?! Rinpoche era, în tinereţe, deosebit de curios.

A călătorit mult, pentru că a mers tot timpul pe jos. Unii istorici sau cercetători ai ştiinţelor secrete îl confundă pe Rinpoche cu Milarepa, un întemeietor de şcolă filozofică budistă. Totuşi Rinpoche a existat, la fel cum a existat şi Milarepa. Deseori Istoria concentrează mai multe personalităţi într-una singură. De fapt, contează demonstraţia, cunoştiinţele şi ideea, mai mult decât cine, cum şi de ce le-a făcut. Astea sunt “bârfe” istorice şi nu-l interesează pe cercetătorul onest care doreşte doar să afle, şi să-şi ofere nişte răspunsuri.

Călugărul Rinpoche a mers pe jos douăzeci de ani. A ajuns până în Anglia. Şi cum toate drumurile duc acolo, a admirat şi măreaţa Romă. La întoarcere, s-a rătăcit într-o pădure sumbră şi misterioasă, care se numea Pădurea Neagră. Orientându-se după stele, călugărul nostru folosea adesea râurile. Lua câteva trunchiuri uscate şi îşi înjgheba în grabă o plută rudimentară. Trăia din rădăcini, ierburi şi fructe şi din mila rară a oamenilor pe care îi întâlnea.

Aşa a ajuns să plutescă spre est pe unda unui fluviu ce se numea Danubius. Nu se depărta prea mult de malul stâng, care era mai accesibil. După mai mult timp, cînd apa devenise foarte mare, a întâlnit un popor care-i amintea de cei lăsaţi acasă, în Tibet. A stat cîţiva ani în davele acelui popor primitor şi i-a învăţat multe. Era ceva misterios şi surprinzător în valorile şi modul de a înţelege viţa a noilor prieteni ai lui Rinpoche. Peste mii de leghe călugărul nostru se simţea, din nou, acasă.

Aceiaşi mândrie a sărăciei pline de aur, aceiaşi lipsă totala a fricii de moarte, aceiaşi înclinare spre ezoterism şi curaj nebunesc, acelaşi conservatorism şi dorinţă de răzbunare. Rinpoche a vorbit mult cu Zamolxe, alt călător, ce tocmai se întorsese din Egipt. Au stat mult timp pe un munte ce urma să se cheme Kogaionon, care îi reamintea bunului tibetan de acasă, şi au avut multe viziuni ale viitorului. Din nefericire pentru noi, sau mai bine zis din fericire, adoratorii Crengii de Aur nu doreau să scrie, chiar dacă ştiau să citească.

Scrisul era, după cum au descoperit ei, o operaţie magică periculoasă prin care te poţi secătui de energie vitală şi poţi deveni vulnerabil. Rinpoche a plecat spre Tibet, cu părere de rău, dar era ţara lui şi o iubea.

Dacă doreşti să faci orice, drag prieten, lup, padawan sau hobbit, dar până la urmă să ai succes, trebuie să te concentrezi asupra folosirii valorilor antice – ele au intrat aproape în genele noastre, devenind o a doua natură şi nu putem să le respingem.

Acum mă duc să văd câteva episoade din "House of Cards" să văd cum Kevin Spacey aplică vechile, anticile, strategii politice dar care sunt mereu bune. Serialul este un "must" pentru oricine vrea să înţeleagă politica... vi-l recomand!

Despre numitul Radu Ştefan Mazăre - mâine, mulţi m-aţi rugat să-i fac horoscopul, dar mâine este o zi bună, pentru că este o altă zi!

Şi acum vă las cu horoscopul meu, făcut în intenţia să vă ajute să treceţi ziua cu bine, unii chiar cu succes:

BERBEC Zi plăcută, cu aspecte favorabile, dedicată lucrurilor obişnuite, activităţii cotidiene. Trebuie să ştii că energia pozitivă, entuziasmul şi buna dispoziţie sunt coordonatele zilei de azi. Totuşi, eşti cu gândul departe... Pe de altă parte nu vezi nici o soluţie pentru tine, familia ta, ţară, în general vorbind. Este adevărat, ai dreptate. Dar nu uita că timpul trece, anotimpurile se schimbă, iar schimbarea vine întotdeauna cu un amanunt, cu un prim ghiocel. Caută-ţi în gânduri, în activitate, în relaţiile tale care ar putea să fie simbolul acestui prim ghiocel. Este vremea schimbării şi trebuie să faci parte din ea. Lasă gândurile, bea o cafea bună, poate şi o ţigare, una doar, şi apucă-te de treabă. Munceşte pentru tine, pentru familia ta, pentru ţara ta. Este o zi bună şi poţi să o faci şi mai bună! Depinde doar de tine…

TAUR Astăzi nu te poţi concentra din cauza grijilor. Zâmbeşte, concentrează-te şi încearcă să rezolvi problemele pe rând. Totuşi, în domeniul relaţiilor umane poţi stabili contacte folositoare. Astăzi eşti în armonie cu tine, te înţelegi şi te simţi bine în pielea ta. Asta fără să fii egoist sau agresiv. Pur şi simplu este una dintre zilele acelea în care te simţi bine. Nici foşgăiala şi cacofonia cotidiană nu te mai impresionează şi începi să înţelegi de ce spunea poetul: “de te-ndeamnă, de te chiamă – tu rămâi la toate rece!” Reuşeşti să faci chiar un export de echilibru către cei din jur şi stabileşti un pact trecător de armonie cordială. Foloseşte acest armistiţiu ca să rezolvi mici probleme, la serviciu, sau acasă. Secretul este unul singur: zâmbeşte şi fă-i pe cei din jur să se simtă bine.

GEMENI Nu te mai zdrobi să placi tuturor! Oricum, nu poţi să-i împaci pe toţi şi ţi se pare că au ceva de împărţit cu tine! Limitează-te la activitatea ta şi ceea ce nu-ţi place, altuia nu-i face! În privinţa meseriei sau profesiei ştii că traversezi o perioadă mai dificilă, nu trebuie să ţi-o spună astrele. Astăzi trebuie să continui, din nefericire, cu aceleaşi date şi metode. Adică să te complaci în a munci foarte mult pentru salariul care îl ai. Nu sunt de vină stelele pentru această situaţie! Astăzi rezervă-ţi cel puţin o oră ca să cauţi o rezolvare a situaţiei tale financiare, care, drepţi să fim, este un dezastru. Caută un “second job” sau încearcă să valorifici obiectele care nu-ţi mai trebuie. Se apropie sărbătorile pascale, vine căldura şi ai nevoie de o mulţime de bani. Oricum, ţine minte cine te-a adus în situaţia asta!

RAC La serviciu, unde activezi, nu te repezi să tragi concluzii după bârfe, zvonuri şi intrigi. Ceva nervi din cauza unor tensiuni în anturaj. Situaţie pe care poţi să o rezolvi cu diplomaţie! Nu este o zi in care sa faci schimbari esentiale. Zi favorabilă călătoriilor scurte, evenimentelor sociale şi artistice. Nu fă promisiuni, nici nu aştepta propuneri. Totuşi, o veste bună! Un prilej excelent sa pui la punct unele probleme minore legate de casa, camin, familie, sau proprietaţi. Din genul care te supără, dar amâni mereu rezolvarea lor, tocmai pentru că sunt minore. Sună-ţi prietenii, aşa, să vezi ce mai fac! Treburile neterminate trebuie analizate şi dacă se poate, gandeşte-te cum sa le finalizezi, chiar începând de astăzi. Totuşi, nu incepe proiecte sau afaceri noi. Evită discuţiile tranşante pe orice subiect ar fi pentru că nu eşti suficint de convingător.

LEU Stelele indică o zi bună, dar tu ştii mai bine. Nu ai linişte pentru ca eşti în criză de timp şi nici bani nu prea ai. Dar, "nu mor caii, când vor câinii şi nici câinii, când vor hingherii"! Mâine este o nouă zi, mereu este o nouă zi! Cooperarea cu noii tai parteneri sau cu cei din anturaj incepe să-şi arate dividentele. Atmosfera de la serviciu, sau unde activezi, este aproape cordială şi îţi oferă suportul să te ocupi de probleme şi proiecte mai importante. Evită să te abaţi de la linia autoimpusă. O zi placută, bine aspectată sentimental. Favorurile stelelor se îndreaptă spre familie. Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale. Fii convenţional in noile relaţii cu cei care doresc sa-ţi devină prieteni.

Mircea Badea, mesaj suburban la adresa lui Augustin Lazar: Javra dracului!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI