Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...

12-09/horoscop_67a7c577e8-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2251 Vizualizari

Astăzi sunt avantajate zodiile Berbec, Taur, Leu, Capricorn, Peşti. Pe 9 aprilie s-au născut: Charles Baudelaire, Mary Pickford, Jean-Paul Belmondo, Hugh Hefner, James W. Fulbright, Michel Simon, Gian Maria Volonte, Mircea Rednic, Francisc Munteanu, Camil Petrescu.

Nimic în "kalendar" şi mai nimic în calendarul creştin, oricum în această perioadă cad, de obicei, sărbătorile mobile pascale.

Nu trebuie să sperăm mult de la acestă zi, mereu şi mereu „mâine este o nouă zi”. Chiar dacă este mai grea, mai dificilă, poate mai rea - o zi trece repede!

Cât de repede trece timpul ! Parcă m-aş pregăti pentru nemurire, aşa de repede se fofileză pe lângă mine minutele, orele, zilele, lunile...

Iată, a trecut ceva vreme de la ultima pildă. Ne întoarcem din nou în fabuloasa Persie, la magnatul Molavi, cel de la care am învăţat multe, dar care, vai, nu am cum să le aplic, pentru că, la fel ca la un joc pe computer, am trecut la nivelul superior!

Hassan Molavi Tabrizi avea o meteahnă. Vroia să fie considerat atoateştiutor. Nu era o pretenţie absurdă sau o vanitate necontrolată. El conducea prin relaţia personală care se stabilea între el şi persoana cu care discuta. De aceea trebuia să fie superior. În orice, chiar în artă, cultură, religie, sau în chestiuni tehnice foarte specializate. Avea biroul plin de enciclopedii, iar înaintea unei întîlniri consulta adesea subiectul discuţiei.

Uneori, cînd nu avea timp sau era prea plictisit, avea totuşi 85 de ani, şi jocul ăsta social îl mai făcuse de cîteva mii de ori înainte – deci, cînd era prea plictisit ca să se mai documenteze, consulta agenda lui telefonică, sau anuarul şi suna un mare specialist în domeniu. Reţinea o frază foarte specializată, din sfera subiectului, pe care o plasa într-un moment de maximă încordare, în timpul discuţiei.

Partenerul de conversaţie avea impresia că bătrînul „uns cu toate alifiile” se joacă cu el, că deţine mai multe informaţii decît arată. Devenea prudent, iar Hassan prelua iniţiativa discuţiei şi o conducea către domenii foarte cunoscute lui, în care era expert. Apoi, după ce îşi zdrobea partenerul de negocieri cu experienţa şi înţelepciunea acumulate, revenea brusc la subiectul în chestiune, prezentînd concluziile. Concluziile lui. De obicei lucrurile se opreau aici, pentru că Molavi nu era nici prost şi nici absurd, iar ceea ce propunea el, era, de obicei, convenabil.

Uneori cîte un tip mai încrâncenat replica că nu au convenit de fapt, nimic, pentru că nu au căzut împreună, la un acord. Hassan se ridica în picioare cu mîna întinsă „La revedere, domnul meu, nu ai înţeles nimic! Îţi las trei zile să înţelegi şi te aştept la aceiaşi oră!”

Îmi spunea că trebuie să procedez la fel. Eu replicam că el poate folosi tehnica aceasta de la înălţimea celor 85 de ani şi a celor trei miliarde de dolari pe care îi are. „La revedere, domnul meu, nu ai înţeles nimic!” – îmi răspundea râzând.

Cred că „La revedere, domnul meu, nu ai înţeles nimic!” trebuie să spunem multora, unora din presă, dar mai ales politicienilor. Care, iată, trece timpul, ei se îmbogăţesc, nu fac nimic pentru ţară şi ... mâine este o altă zi!

Îmi scrieţi foarte mulţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, aşa v-am învăţat, să vă adresaţi direct, aşa v-am obişnuit, uneori, aş fi vrut întotdeauna, v-am răspuns... Îmi reproşaţi că mi-a dispărut rubrica, că nu mai pot fi citit, că articolul meu dispare în neant, că cei de pe Coasta de Vest nu mai au acces la articolul, rubrica, nici eu nu mai ştiu cum să-i spun... @spyglass spune: "... domnule profesor se pare că în fiecare primăvară, după equinox, sunteţi ţinta unor... inexactităţi tehnice!"

"La revedere, doamnele şi domnii mei, nu aţi înţeles nimic!"

Am enorm de citit, vedeţi, în al Treilea Reich au fost germani antinazişti, patroni de mari fabrici, bancheri, junkeri etc. Oameni patrioţi, devotaţi Germaniei... şi contra aventurii hitleriste. Aşa există şi astăzi europeni contra UE, cel de al Patrulea Reich, chiar dintre foarte înalţii funcţionari UE. Este fabulos să le citeşti rapoartele confidenţiale... sigur, doar unele dintre ele, cele pe care vor să le facă publice, fără mult deranj şi fără sursă. Aşa ştim pe ce lume ne aflăm, pentru că, indiscutabil, mâine este, în definitiv, o altă zi!

Voi folosi din nou o formulă de introducere a horoscopului meu, până la edificarea, sau terminarea, rubricii, sitului, nici eu nu ştiu ce trebuie terminat, pentru că deocamdată entropia este aşa de mare că totul pare că este o lege a haosului aplicată. Sprijiniţi-vă pe horoscopul meu, este rodul a 45 de ani de studii, nu este nimic spectaculos sau dezastruos, sunt doar sfaturi pentru ca să ajungeţi în clasa de mijloc europeană, aşa cum meritaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi:

BERBEC Trebuie să cauţi persoane din jurul tău care să-ţi împărtăşească valorile, convingerile. Dar, nu exagera inutil şi păgubos problemele tale financiare! Nu pleca la drum lung, mai ales seara. Totuşi, aspectele sunt complexe, aşa că te poţi aştepta şi la veşti mai puţin plăcute, legate de întârzieri sau de persoane care se dau la fund şi nu raspund la telefon, sau de noi facturi şi creşteri de preţuri. Dar, pe total, balanţa este pozitivă. Posibile veşti despre venituri provenite din afaceri speculative sau din surse alternative. Ia lucrurile uşor, nu te ambala într-o direcţie care pare că se îngustează!

TAUR Aspecte bune la bani! Ai făcut unele economii sau poţi să primeşti nişte bani. Conjunctura arată că poţi să-i împarţi în două, o parte pentru casă, alta, mai mică, pentru sărbătorile pascale! Ziua de astăzi este bună pentru tine. Dacă ai ceva de aranjat, de comunicat, ceva ce-ţi era greu să cuantifici mai înainte în vorbe şi concepte, atunci foloseşte perioada dimineţii de azi. Stelele iţi sunt favorabile mai ales in domeniul social, al acceptarii opiniilor tale şi mai puţin in cel material, al desfăşurării unor afaceri şi/sau al încasării rapide a unor bani. De asemenea, în această perioadă este bine să nu-ţi iei nici un risc major. Evită să semnezi acte oficiale, contracte, înţelegeri.

GEMENI Atenţie, azi poţi să fi neglijent în domeniul sentimental, ceea ce nu e de dorit! Ai ceva probleme şi cu băncile, sau altceva financiar. Totuşi, nu este o zi rea, doar densă şi obositoare! Trebuie să analizezi ultimele demersuri şi evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Înaintea unui nou atac, înaintea unei noi ofensive, sau al unui nou proiect, după cum spuneam în repetate rînduri, forţele trebuie să se regrupeze. Mai pe seară evenimente sociale şi din sfera culturii şi a artei. Trebuie să-ţi dai opinia într-o problemă importantă. Fii mai tare în susţinerea propriilor idei şi interese, sigur, în spaţiul cultural!

RAC Printr-o adevărată magie, graţie temperamentului tău plăcut şi armoniei tale, azi reuşeşti să aplanezi conflicte, să-i calmezi, să-i împaci pe cei din jurul tău. Fericiţi făcătorii de pace! Nu că te-ai pricepe în mod deosebit, dar astăzi ai noroc la împletituri sociale. Şi, în mod întâmplător, oare este ceva întâmplător, interesele tale se suprapun peste interesele altora. Totuşi, în viata este ca in supermarket: ai de unde alege, dar nu gaseşti ce iti trebuie. Mai nou, se pare ca şi oferta este scumpă şi de prostă calitate! Daca astazi te simti cumva zdrobit de refuzurile şefilor si ale colegilor, nu-ţi risipi inutil energia ca sa demonstrezi că poate fi pace şi prietenie. Nu ştii proverbul rusesc: "Pace şi prietenie/ Nu au fost şi n-or să fie!"

El este romanul cu cea mai are PENSIE din tara! Suma URIASA pe care o primeste de la stat in fiecare luna

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI