Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor: „Apocalypse Now”. Astăzi sunt avantajate zodiile

12-02/horoscop-465x390
Autor: | | -1 Comentarii | 2911 Vizualizari

Astăzi sunt avantajate zodiile Berbec, Gemeni, Rac, Scorpion. Pe 16 aprilie s-au născut Charlie Chaplin, Anatole France, Peter Ustinov, Henry Mancini, Octave Cremazie, Grigore Grigurcu.

Pe 16 aprilie cădea o sărbătoare foarte veche, de la începutul lumii. Numai bunul Dumnezeu mai ştie cum se chema. Cu siguranţă era o sărbătoare a femeilor, poate chiar din matriarhat. Nu se mai ştie ce se sărbătorea, şi cum se făcea.

Se spune că în această zi ielele se prind în horă neîncheiată şi joacă pe verdeaţă. Iarba unde au dănţuit spiritele aerului se topeşte ca şi când nu ar fi fost.

Odată cu echinocţiul de primăvară spiritele aerului încep să prevaleze şi până la solstiţiul de vară sunt în elementul lor. Mai târziu, unde au dansat ritual ielele, creşte o iarbă de o frumuseţe rară, dar nu o mănâncă niciun dobitoc.

Cine surprinde dansul ielelor, este pierdut, îşi pierde raţiunea! Ca să revină la lumea asta trebuie să fie supus la ritualul Căluşarilor. (Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 194).

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, mă tot întrebaţi ce părere am, ce cred despre... etc!

După cum bine ştiţi, nu am şi nu mă uit la televizor, aşa că sunt scutit de spectacolul grotesc, inadmisibil, care se derulează în prezent...

Am fost în munte şi am dus de ale gurii, baterii, lumânări şi motorină doctoriţei Irina, cunoscută acum ca vrăjitoarea Măturoaia şi călugărului pustnicit Cristian, fost profesor de istorie la liceu. Să aibă şi ei Sf. Paşti cum se cuvine, cu Lumină! Lumea zice că sunt nebuni... dar sunt de un milion de ori mai zdraveni la cap decât toată clasa noastră politică. Înţelepciunea „nebunilor” este mai presus de înţelegerea multora dintre noi.

Măturoaia era îmbrăcată, aşa cum numai ea ştie, de o eleganţă desăvârşită, cu pantofi cu toc aurii şi geantă asortată. Dădea de mâncare la cei opt dulăi pe care îi are... „Nebunia” ei constă că nu mai ţine seama de convenţiile sociale, este total directă şi nu minte niciodată! Doctoriţă reputată, cu clientelă sclifosită şi bogată ca un saudit, într­-o dimineaţă, un releu din minţişoara ei a refuzat să mai funcţioneze. Releul minciunii! Aşa că s­-a proţăpit în timpul vizitei medicale şi i­-a spus profesorului: „Ştii băi, ai un profil de limbric!” Asta cam aşa era!

Şi­-a cumpărat o proprietate de vreo zece hectare în munte şi trăieşte din ce îi aduc eu şi iubitul ei, care, spre lauda speciei omeneşti, nu a părăsit­-o. Vlad, tot doctor, chirurg, mi­-a spus odată: „Vezi, abia acum m-­am îndrăgostit iremediabil de Irina, când este cu sufletul la vedere, expus, fără minciuni şi convenţii. Are un suflet aşa de frumos...”

Mă aşteptam că „vrăjitoarea Măturoaia” să­-mi spună: „Băi, te­-ai îngrăşat ca un porc, bine că ai trecut Ignatul!” Dar, nimic! A zâmbit, este o femeie foarte frumoasă, mi­-a mulţumit pentru daruri şi m-­a condus la poartă. Doar nu s­-o face „bine”?!

Călugărul Cristian era, însă, într­-o criză mistică... repeta fără sfârşit „Apocalipsa, acum... Apocalipsa, acum... Apocalipsa, acum!” În lipsa unui dialog, călugărul Cristian este o bibliotecă vie, am pus lucrurile aduse la locurile lor şi am plecat acasă, la Drajna de Sus.

„Apocalipsa, acum...” Cuvintele călugărului Cristian m-­au urmărit tot drumul, pe ploaie, în serpentinele strânse.

„Apocalypse Now!” Am filmul, capodopera lui Coppola, cu cel mai bun rol al lui Marlon Brando. Părerea mea... Căutându­l prin bibliotecă, am dat de o Biblie veche, din 1882. M-­am repezit la Apocalipsa lui Ioan Teologul. Acolo, la capitolul 6, aliniatul 12 scrie:

„Şi m-­am uitat cînd a deschis pecetea a şasea şi s­-a făcut cutremur mare, soarele s-­a făcut negru ca un sac de păr şi luna întreagă s­-a făcut ca sângele.”

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, orice are o explicaţie. Toată povestea alambicată cu profeţii, rabini, Luni de sânge, alinieri de proşti, pardon, de planete, bla­bla­bla se bazează pe un verset din Apocalipsă! Punct.

Aşa că acum mă duc să văd unul dintre filmele mele preferate, vi-l recomand cu căldură în Săptămâna Nebunilor. Este vorba de un film de artă, alb-­negru, capodopera regizorului nepereche Ingmar Bergman şi jucată ca în pragul morţii de giganticul actor, la propriu şi figurat, care se numeşte Max von Sydow. “A şaptea pecete” este titlul filmului, din 1957.

Să-­mi scrieţi dacă v­-a plăcut filmul, am mai găsit o carte veche şi foarte interesantă în biblioteca familiei, dar despre aceasta mâine, pentru că, în definitiv, este o altă zi!”

BERBEC

Evită pe cât posibil discuţiile în familie,sau discuţiile în contradictoriu cu partenerul de viaţă. Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Zâmbeşte şi nu da replica imediat! O zi parcă dedicată pentru pregătirile de Sf Paşti. Dar şi durerilor de cap, la propriu sau la figurat. Aşa că ţine un calmant la indemana. Ai o idee, un proiect, sau ceva important, sau la care ţii foarte mult, deci este important sentimental, şi nu ştii dacă eşti pe drumul cel mai bun. Ei bine, stelele spun că eşti! Horoscopul tau indica astazi relatii armonice cu cei nascuti in semne de foc si aer si nefavorabile cu semnele de pamant si apa. Pentru o buna parte din nativii din Berbec veselia, entuziasmul si buna dispozitie sunt coordonatele zilei de astazi, mai ales pe seară.

TAUR

Cu mai mult realism şi mai puţine iluzii poţi să te simţi confortabil. O veste din presă te interesează, dar nu exagera impactul asupra vieţii tale. Domeniul emoţional este bine aspectat. Totuşi, portofelul nu-­i sac fără fund! Sau cardul, chiar daca este pe debit. Supraveghează­-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti utopic in propria imagine. De asemenea – vechea ta problema – amorul. Cu o astfel de configuratie astrologica te indragostesti uşor şi de cine nu trebuie! Egoismul bine temperat te salveaza de deceptii. Cu toate că gandeşti prin o anumita logică, astăzi trebuie să­-ţi urmezi mai ales intuiţia şi să laşi dialectica pentru altă dată; pentru că, probabil, interesele personale primeaza!

GEMENI

Dimineaţa trebuie să rezolvi unele probleme urgente, treburi de rutină, cum ar fi programările pe care ai uitat să le faci. Timpul distracţiei este mai ales în a doua parte a zilei, pe seară. Evită să mai aprinzi ţigaretă după ţigaretă – fumatul este o plăcere sofisticată, nu un obicei nervos. Seara plăcută şi relaxantă. Eventuală călătorie scurtă, aşa ca să te afli în treabă... Sau pur şi simplu te întorci de undeva. Anumite zâmbete cu subanţeles si bătai pe umar te ajuta sa tragi concluzia ca lucrurile incep sa mearga spre bine, în cercul tău, în anturaj dar si in dragoste. Iaraşi crezi ca poti sa salvezi omenirea cu intelepciunea ta, sau macar un miel rătăcit. Crede, că nu superi pe nimeni!

RAC

El este romanul cu cea mai are PENSIE din tara! Suma URIASA pe care o primeste de la stat in fiecare luna

Pagina 1 din 2


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI