Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, 5 octombrie 2021. 500.000 de posturi vacante pentru securitate cibernetică și experți în date
HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, 5 octombrie 2021. 500.000 de posturi vacante pentru securitate cibernetică și experți în date

HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, 5 octombrie 2021. 500.000 de posturi vacante pentru securitate cibernetică și experți în date

O zi de marți obositoare şi aglomerată.  Onorează promisiunile făcute, cele uşoare, însă! Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Pe seară primeşti veşti bune de departe.

 Pe 5 octombrie s-au născut Vaclav Havel, Louis Lumiere, Donald Pleasance, Aurel Manolache, Chiriac Manuşaride, Anghel Demetriescu, Doina Uricaru, Ion Dodu Bălan, Mihai Bandac, Zaharia Stancu.

 În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii, adică Sfintele Haritina şi Mamelta. Nimic în „Kalendar”.

O zi plină, dar şi plină de regrete. Un regret este că nu am avut şi noi un Havel. La modul în care ne-am complăcut să promovăm în fruntea noastră nonvalori, eşalonul doi de comunişti, să votăm o clasă politică puşcăriabilă, ei bine, nici nu am meritat! L-am înţeles şi l-am admirat mult pe Havel, poate unde ne trăgeam amândoi din familii de „mic burghezi reacţionari” după cum le plăceau, să catalogheze orice, în regimul trecut. Trecut? Sincer, oare ce s-a schimbat, în bine?

Sunt multe vorbele înţelepte, de duh, filosofice, ale lui Vaclav Havel. Mie îmi place una dintre ele, care arată gradul de iluminare şi generalizare la care ajunsese cehul: „Pentru că, în întregul Univers, legea de bază este creşterea constantă a entropiei, rezultă că legea de bază a vieţii este să fie din ce în ce mai organizată, mai structurată, ca să poată lupta împotriva entropiei”. Haosului, dezorganizării, trebuie să-i opui înţelepciunea.

„Există o soluţie la orice problemă” a spus, la Alexandria, Pitagora cel care l-a învăţat pe Zamolxe.

Lucrurile astea în general se ştiu, dar nu se aplică. Acum încep să mă întreb dacă cineva din clasa nostră politică cunoaşte filosofia lui Vaclav Havel. Sau, nu, este frustrant să-mi pun astfel de întrebări, al căror răspuns este… problematic!

Iată ce am primit în curierul de Bruxelles:

 Comisia Europeană a propus, la sfârșitul lunii septembrie, o cale către decada digitală, cu principii de promovare și susținere a valorilor UE în spațiul digital și de susținere a ambițiilor de transformare digitală pentru 2030. Calea stabilește un cadru juridic concret pentru a contribui la realizarea sistemului digital 2030 Obiective de busolă, cele patru puncte cardinale pentru următorul deceniu: abilități digitale, infrastructură digitală, afaceri digitale și servicii publice digitale.

 Pandemia a evidențiat rolul central pe care îl joacă tehnologia digitală în construirea unui viitor durabil și prosper. În special, criza a scos la iveală o diviziune între întreprinderile apt digitale și cele care încă nu au adoptat soluții digitale și a evidențiat decalajul dintre zonele urbane, rurale și îndepărtate în ceea ce privește conectarea. Digitalizarea oferă multe noi oportunități pe piața europeană, unde peste 500.000 de posturi vacante pentru securitate cibernetică și experți în date au rămas neocupate în 2020. În conformitate cu valorile europene, Calea către deceniul digital ar trebui să consolideze leadership-ul digital al UE și să promoveze politici digitale centrate pe om și abilitarea durabilă a cetățenilor și a întreprinderilor.

Și se continuă pe același ton de raport PCUS, sau al CC al PCR, cu aceiași limbă de lemn și cu același minciuni sfruntate. De exemplu, tot în curierul de Bruxelles, la începutul verii se raporta că numărul de locuri vacante în informatică pentru anul 2020 este de numai 34.000. Pentru raportul prezent s-a mărit cifra de peste zece ori, așa, pentru ca să dea bine. Oricum, nimeni nu îi contrazice…

Un Prieten al Muzicii, Arhonte de Constantinopol, spunea, în weekend că cei care contează nu dau mai mult de cinci ani viață pentru Uniunea Europeană. Poate și mai puțin. În orice caz, mult trâmbițata criză va pune capăt Uniunii Europene, așa cum o știm. De fapt și acum există o Europă cu mai multe viteze, Occidentul opulent care trăiește din forța de muncă ieftină din Est, unde are și o piață de desfacere privilegiată. Uniunea Europenă a fost și este pentru România cel mai mare rău care i se putea întâmpla, o frână în calea dezvoltării și o cale sigură către pierderea identității naționale. Părerea Arhontelui de Constantinopol, de etnie maghiar, dar cetățean german…

Am discutat multe, cei care contează au înregistrat apelurile mele pentru o alianță maghiaro-română. Așa că au trimis un diplomat să obțină mai multe informații, pe care le-am dat cu multă plăcere.

Curios, reacția oaspetelui străin a fost identică cu cea a lui Corneliu Mănescu, când i-am enunțat, prima oară, acum vreo patruzeci de ani, ideea alianței maghiaro-române: ”… boierule, dacă vreodată te ia cineva în serios și se va face cum zici tu, rușii, nemții și vreo încă câțiva o să moară de necaz!”  Dacă Regele Ferdinand ar fi primit propunerea nobililor maghiari să devină și rege al Ungariei, probabil că alta ar fi fost soarta Balcanilor și a Europei. Poate și eu aș fi știut și ungurește, o limbă pe care regret că nu am învățat-o la timpul potrivit.


Ungaria și Polonia duc politici naționale, pentru ridicarea nivelului de trai național și înlăturarea diferitelor amenințări externe, cea mai bună dovadă este critica permanentă a celui de al patrulea Reich, adică Uniunea Europeană, la adresa lor. Locul României era lângă ele, la Visegrad, adică să fi fost un V5. Dar cu omnipotentul chiriaș de la Cotroceni, care a respins, inclusiv propunerea venită prin POTUS, când acesta se afla în Polonia – ce se poate face? Bună întrebare, și fără răspuns, așa că eu mă duc să joc golf, la propunerea Președintelui țării. Bun, eu jucam cam de cincizeci de ani, nu am așteptat un profesoraș de provincie să ne dea lecții. Nu contează că este întuneric, așa este în capul lor, a multora din clasa politică, oricum am mingii fosforescente Dunlop. Pe de altă parte nu este o distracție mai mare pentru cățelușe, probabil că la ele s-a gândit președintele țării.

Apoi o să citesc corespondența, tare mulți români mi-au scris ce au făcut și ce mai fac pentru familie, prieteni și țară, cu fotografii și descrieri, sunt tare mulțumit, poate și pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

HOROSCOP  5 octombrie 2021

 BERBEC   Ai nevoie de puţină linişte ca să te concentrezi. Este marți, începi ziua de lucru mai greu, după o zi de luni mai aglomerată. Nelinişte de vară indiană, s-ar putea  putea numi această zi frumoasă! Totuşi, ai o perioadă destul de bună pentru promovarea intereselor personale. În general şi unii dintre Berbeci pot profita de oportunitate, ai câteva prilejuri  bune de afirmare şi de rotunjire a buzunarelor  – nu trebuie să le scapi pentru că se apropie sezonul rece, iarna cu cote de întreţinere astronomice, sau zece milioane căruţa de lemne – şi ai nevoie de mai mulţi bani.

TAUR   Pentru că nu eşti în apele tale, ai nevoie de o schimbare. Sau, poate îţi cumperi ceva nou, pantofi de toamnă sau o canadiană de ploaie. Tradiţional, cumpărăturile oferă catharsisul necesar! Un ajutor neaşteptat. Cineva din anturaj, semn de foc sau de apă te ajuta cu un scop (sau chiar dezinteresat) sa rezolvi o problemă care îţi părea foarte complicată. Pentru cine se pricepe nu a fost deloc complicat. Incearcă să reduci cheltuielile – se apropie iarna şi nu trebuie să te găsescă nepregătit. Mici probleme de sănătate – probabil dureri de gât, zona tradiţională a zodiei.

GEMENI   Ai sarcini şi griji noi la muncă, de astăzi pentru câteva zile şi nu prea îţi convine. Dar trebuie să te obişnuieşti şi să te organizezi, nu ai de ales. Pe seară primeşti veşti bune de departe! Magnetismul personal este în creştere – poţi rezolva relativ uşor problemele sentimentale. Primeşti ajutorul solicitat de la rude şi prieteni. Mai greu, puţin mai greu, este cu autorităţile şi cu terţii. Nimic nu mai este cum a fost şi nici nu este cum trebuie. Valorile se schimbă, degenerează, dar pe tine nu te surprinde prea mult. De fapt, nici nu te interesează! Schimbarea face parte din caracterul tău!

RAC   În perspectivă discuţii cu partenerii de afaceri, sau cu partenerii de viaţă. Trebuie să te sprijini pe punctele şi interesele comune, nu sublinia diferenţele. E important să obţii consensul! La un moment dat orele de lucru îţi par că devin mai grele, dar de fapt eşti în pierdere de energie. Mâncarea naturală (evită alimentele ce provin din plante mutate genetic), vitaminele cu minerale şi sucuri din fructe la care poţi adăuga ceiuri din plante româneşti te ajută să treci de această perioadă cu vitalitatea mai scăzută. Şi ca să fii într-adevăr dibaci şi iscusit, nuanţează-ţi regimul alimentar în funcţie de zodie şi de grupa sanguină!

LEU   O zi de marți obositoare şi aglomerată.  Onorează promisiunile făcute, cele uşoare, însă! Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Pe seară primeşti veşti bune de departe. Asta daca ai terminat cu proiectele, sau alte „praguri” pe care le ai de trecut in aceasta perioada. De asemenea, poţi finaliza în condiţii bune afacerile care ţi-au dat atâta bătaie de cap. Aspecte uşor nefavorabile la bani, întârzie sau se reprogramează, dar foarte bune la dragoste şi sănătate. O vizita la medicul tau şi una la banca. Cheltuiesti, deci existi – chiar dacă anturajul zice că eşti zgârcit(ă)! Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes !

FECIOARĂ   Trebuie să ai mai multă grijă de sănătatea ta. Incep să scârţâie doar câte ceva, dar care te avertizează că este momentul unor tratamente de întreţinere, şi/sau fizioterapie. Nu amâna! O perioadă de timp care este propice pentru planuri de viitor. Dacă nu eşti atentă, s-ar putea să pierzi un lucru la care ţii mult. Sinceritatea te salvează in extremis în această zi. Totuşi zodia face şi unele configuraţii şi aspecte bune – deci ai o perioadă relativ favorabilă şi cu ceva momente plăcute. Prânzul te găseşte, poate, construind ceva, in orice caz muncind din greu la un proiect!

BALANŢĂ   Evită deciziile importante care pot duce la schimbări majore. Nu judeca cu asprime pe cei din jurul tău. Unele persoane pot fi neperformante din cauze obiective, cum ar fi distopia sanitară, aşa este destinul lor! Ziua de astăzi trezeşte o bruscă dorinţă de afirmare şi de relaţii sociale. Reinventează “ceaiul de la ora cinci”, de fapt britanicii primesc în vizită la ora patru, sau dă o raită pe la toţii prietenii. Mai poţi dedica ziua studiului şi perfecţionării tale profesionale şi fizice. Te poţi duce, de asemenea, la o sală, sau pur şi simplu, mergi mai rapid într-un parc.  Mai multe planete şi indicatori astrologici îţi sunt favorabili.

SCORPION   Începutul zilei, de dimineață, îţi creează o problemă. Trebuie să pari mulţumit, deşi nu eşti. Iar timpul ţi se pare prea scurt. Ieşi la o plimbare, respiră aer curat în parc, în această vară indiană! Primeşti şi dăruieşti multă afecţiune. Este o perioadă excelentă pentru legăturile amoroase (întărirea celor vechi sau stabilirea unor noi relaţii). Este, de asemenea, cea mai bună perioadă pentru afacerile de, şi în familie. Se prefigurează o schimbare a situaţiei, atât financiare cât şi sentimentale. Singurul aspect negativ se referă la risc – atenţie la inccidente şi accidente!

SĂGETĂTOR  În această zi de marți, trei ceasuri rele, relaţiile cu cei apropiaţi se ameliorează mult, dacă mai era loc de aşa ceva. Există o bună chimie zodiacală între tine şi cei dragi aşa că zâmbeşte şi poartă-te frumos! Cumpără-ţi lucrul acela la care râvneşti de mult timp – inflaţia este ca pasta de dinţi, odată ieşită din tub nu mai poate fi pusă la loc – mai târziu nu o să-ţi mai poţi permite. Dorinţa de schimbare şi marea tentaţie te fac să cheltuieşti prea mult. Incercă să începi de pe acum să-ţi organizezi viaţa – este o perioadă favorabilă pentru interesele tale.

CAPRICORN   Trebuie să ai răbdare şi să analizezi problemele noi care apar în această zi. În general, eşti pe drumul cel bun, dar trebuie să te concentrezi mai mult şi să fii atent la detaliile sociale. Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. Succese neaşteptate în carieră. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt preponderent favorabile. Nu te lăsa impresionat(ă) de ceea ce se discută, de bîrfe, intrigi sau… modă. Nu-ţi lăsaţi interesele personale pentru mai târziu. Acum, nu mâine!

VĂRSĂTOR  Zi bună pentru taclale cu prietenele, după orele de program. Descoperi cunoştinţe comune despre care nu mai aveai veşti. Atenţie, mai multă discreţie şi prudenţă, nu da prea mult din casă! Trebuie să acorzi mai multă atenţie şi timp vieţii de familie sau relaţiilor cu prietenii. Nu uita că vorba dulce mult aduce şi că o rugăminte bine formulată este mai uşor ascultată. Mici probleme cu sănătatea, dar se vor rezolva repede. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii, investiţiile, titlurile de valori, proprietăţile. O perioadă de timp în care trebuie să dai dovadă de conservatorism, dar oferă-ţi mici obiecte care să-ţi facă plăcere.

PEŞTI   Ai planuri, în acestă zi de marți. Prea multe pentru un singur om, aşa că mai gândeşte-te şi la ziua de mâine. Intră într-o librărie şi cumpără o carte, poţi descoperi că ai nevoie de ea! Partea mistică a zodiei te ajută să-ţi înţelegeţi mai bine limitările şi să-ţi găseşti drumul de urmat în continuare. Nu trebuie să dai dovadă de naivitatea caracteristică a zodiei, mai ales când este vorba de produse cosmetice sau medicamente. Este bine să eviţi toate situaţiile neclare. În general toţi nativii trebuie să dea atenţie buzunarelor în special şi proprietăţilor, în general.

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: