Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 29 octombrie 2021 O zi națională în ceață
HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 29 octombrie 2021 O zi națională în ceață

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 29 octombrie 2021 O zi națională în ceață

Fii sincer, mai ales cu tine şi recunoaşte, măcar astăzi, chiar dacă nu prea îţi convine, că majoritatea problemelor pe care le ai se datoresc superficialităţii tale. Termină odată lucrurile începute!

 

 

Pe 29 octombrie s-au născut Edmund Halley, ducele de Alba, Richard Dreyfuss, Paul Joseph Gobbels, Jean Giraudoux, Franz von Papen, Silvia Dumitrescu-Timică, Radu Cosaşu, Alexandru Bena, Jean Alexandru Steriade, Doru Covrig, Alexandru Chira.

 

Pe 29 octobrie sunt Sfinții: Anastasia Romana, Avramie și Maria, nepoata sa. Anastasia, ce nume frumos şi vechi! Dacă îmi aduc aminte bine, în greaca veche însemna „reînviere” – nu, nu ştiu greaca veche, ştiu doar semnificaţia unor nume. Anastasia, ce poate fi mai potrivit pentru un nume creştin, pentru o fată! Poate, Maria! Nimic în ”Kalendar”.

Cehii au marcat joi, ieri, crearea Cehoslovaciei independente pe 28 octombrie 1918. Printre evenimentele organizate s-a numărat o ceremonie militară la Memorialul Național Vítkov din Praga, în prezența prim-ministrului, Andrej Babiš, și a președintelui Senatului, Miloš Vystrčil.

Politicienii și liderii mai multor asociații au depus coroane de flori la Vítkov, în timp ce președintele Miloš Zeman, care se află în spital, a fost reprezentat de comandantul biroului militar al șefului statului, Jan Kaše.

Ceața foarte deasă din capitală a împiedicat avioanele de luptă și elicopterele armatei cehe să participe la ceremonie.

Din cauza internării în spital a Președintelui Republicii, tradiționala ceremonie de la Castelul Praga – în cadrul căreia se acordă decorațiile de stat – a fost amânată pentru 1 ianuarie. Cu toate acestea, se așteaptă ca numele destinatarilor să fie publicate de cabinetul domnului Zeman, cât mai curând posibil.

Evenimente de marcare a Zilei Naționale au fost, de asemenea, organizate în toată țara, inclusiv Brno, Olomouc și Ostrava.

După cum îmi povestește prietenul meu din Praga, diplomat, nici Cehia nu este departe de România și Bulgaria. ”Țara pare că este într-o ceață foarte deasă” a spus prietenul meu Karel și a adăugat ”nu prea se mai vede viitorul!”  Cred că are motive. Iată:

 

5.824 de cazuri noi de Covid-19 au fost detectate miercuri în Republica Cehă, un salt cu peste 2.500 de cazuri pozitive în plus față de miercurea trecută.

Numărul de persoane spitalizate pentru virusul Wuhan a crescut la aproape 1.300, cea mai mare cifră de la jumătatea lunii mai, potrivit cifrelor Ministerului Ceh al Sănătății. Dintre pacienții care primesc îngrijiri de specialitate, 167 sunt în stare critică.

Decesele sunt, de asemenea, în creștere. 43 au fost înregistrate în primele trei zile ale acestei săptămâni, față de 28 în aceeași perioadă săptămâna trecută. În total, virusul a făcut 30.689 de victime de la declanșarea oficială a epidemiei în țară, în martie 2020, potrivit cifrelor Ministerului Sănătății de la Praga.

Virusul gripei aviare a fost depistat din nou în Cehia, la o lună după depistarea ultimului caz cunoscut. Cel de-al 40-lea focar al anului 2021 este situat în apropiere de Jihlava și aproximativ 5.000 de păsări, majoritatea gâște, vor fi sacrificate, a declarat joi un purtător de cuvânt al Autorității Veterinare de Stat, Petr Vorlíček.

Domnul Vorlíček a adăugat că cea mai recentă incidență a fost o tulpină a virusului cu patogen scăzut al subtipului H5NI, dar care are potențialul de a fi transmisibil la om. Perioada de migrare a păsărilor sălbatice este o sursă de îngrijorare pentru crescători.

Praga de Aur este în ceață… Păcat!

 

O să intru pe DOA ca să-i întreb pe astronomii de acolo dacă există o țară, o localitatea, o stea îndepărtată fără necazuri și tragedii. Nu cred că există familie, persoană, fără să fi suferit, fără să fi avut necazuri și nenorociri. Talentul este cum să folosești durerea în scopuri benefice. Nu sunt dintre cei care pot și vor să adopte tehnici orientale de respingere a emoțiilor. Empatia, emoțiile, suferința ne face umani și ne face să înțelegem necazurile celorlalți. Homo sum et nihil humani a me alienum puto !

 

Așa cum v-am promis vă țin la curent cu ceea ce mi se întâmplă după vaccin. Au trecut 168 de ore de când am făcut vaccinul. Nimic de semnalat, parcă nici nu l-am făcut. De fapt aceasta a fost reacția la toate vaccinurile pe care le-am făcut în cariera mea de diplomat și lucrător de comerț exterior. Nicio reacție, niciodată! O să caut ”carnetul galben” cu toate vaccinurile pe care le-am făcut, l-am văzut recent și l-am pus bine, probabil tot acolo unde sunt și ”Profețiile lui Sundar Singh” pe care nu le mai găsesc. Vă rog să nu-mi mai trimiteți versiuni de pe net, nu au nicio valoare, pe mine mă interesează cele opt foi bătute la mașină pe care mi le-a dat Grig Bivolaru în anul 1976. Probabil că o să le găsesc când o să caut altceva, nu aduce anul ce aduce ceasul, pentru că avem mereu această speranță, cât timp mâine este o altă zi!