Horoscopul lui Dom' Profesor. Eclipsa: se apropie timpul cruciadelor!
Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Eclipsa: se apropie timpul cruciadelor!

Autor: | | 0 Comentarii | 3465 Vizualizari

Pe 20 martie s-au născut : Publius Ovidius Naso, Henrik Ibsen, B. F. Skinner, Benajamino Gigli, Sviatoslav Richter, Alexandru Ioan Cuza, Gavril Musicescu, George Topârceanu, Theodor Aman.

În calendarul creştin ortodox se pomenesc Sf. Cuv. Mc. ucişi în M-rea Sf. Sava cel Sfinţit şi Sf. Ier. Nichita Mărturisitorul.

În „kalendar” nimic, în antichitate se pregătea banchetul pentru clipa echinocţiului care, anul acesta, cade la ora 00:45 din ziua de 21 martie.

Iulius Cezar a stabilit calendarul care îi poartă numele, iulian. Care avea Anul Nou la echinocţiul de primăvară. O măsură corectă, naturală, care se baza pe filozofia de viaţă a majorităţii populaţiei, agricultori şi crescători de vite, majoritate pentru care acum începea un nou ciclu, un nou an. Anul Nou este sărbătorit şi astăzi de echinocţiul vernal, în Orient, de iranieni, de exemplu, printr-o succesiune rituală, „Sisdah” care, după cum îi spune şi numele, durează 13 zile!

Noi, dacii, am fost întotdeauna mai complicaţi şi mai ezoterici poate unde am fost, prin agatârşi, mai vechi ca etruscii şi romanii. Se ştie că cele două echinocţii şi două solstiţii de peste an se sărbătoreau cu mare fast. Se mai ştie că mai exista un an, cel al lui Venus. Nu se ştie exact când a fost Anul Nou dacic, sunt unele supoziţii că ar fi fost cu douăzeci de zile înaintea solstiţiului de iarnă, cam pe 1 decembrie, după calendarul actual. Dar cu uneltele antropolgiei istorice pare logic ca o populaţie de agricultori şi ciobani să fi dat mare importanţă echinocţiului de primăvară, începutul anului agricol-pastoral.

Revenim la ceea ce spuneam, pentru că de echinocţiu nu au loc doar banchetele masonice, ci arhimagii şi astrologii pot să spună, nepedepsiţi, unele adevăruri incomode. Doar măreţul Sfinx este poziţionat perfect cu axa, cu faţa, către gradul de zodiac unde răsare Soarele la echinocţiul de primăvară.

Ei bine spuneam că astrologia studiază timpul. „Ce a fost, o să mai fie” este baza de lucru a astrologiei. De exemplu preoţii sumerieni, akkadieni şi babilonieni au studiat timp de 900 de ani „cerul, pământul şi oamenii” şi au scris mult preţuite cronologii şi observaţii ale cerului. Toate pe zeci de mii de tăblite de lut ars cu iscusitele cuneiforme. Aşa au putut face legătura între anumite poziţii, aspecte, conjuncturi cereşti şi evenimentele care se petreceau în acel timp. De exemplu au observat că la Lună plină erau mai multe accese de isterie decât de obicei. Că la conjunctura Jupiter-Saturn aveau loc evenimente foarte importante. Aşa au făcut „cheile de interpreare” pe baza legăturii dintre o anumită configuraţie cerească şi evenimentele de pe Pământ. Cu cât şirul acesta era mai lung cu atât „prezicerile” erau mai corecte.

Aceasta este Astrologia. O ştiinţă care se bazează pe observaţie, pe repetarea fenomenului şi pe enunţarea unui adevăr, a unei supoziţii logice în urma obţinerii unui şir suficient de convingător de aspecte-evenimente.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, am primit corespondenţă de la o foarte cunoscută şi populară astroloagă. Are perfectă dreptate şi retractez public toate criticele făcute la adresa „astroloagelor”. „Dom profesor, credeţi că publicul de le televizoare este format din academicieni?” Corect, aşa este! Fiecare primeşte ceea ce merită!

Simpatica doamnă astroloagă mă îmbie să vin în emisiunea ei, ca invitat permanent. Pustnicii nu prea apar la televizor, aşa că...

Dar ceea ce este mai interesant este analiza doamnei astrolog despre eclipsa de astăzi şi despre tranziţii şi progresii, în perspectivă, în astrologia globală.

Da, confirm, se cam apropie timpul cruciadelor!

BERBEC Eclipsa parţială de Soare aduce unora dintre nativii din Berbec o schimbare: o veste, poate bună, sau o promisiune tentantă. Dar, mare atenţie la răceală, viroze şi la durerile de dinţi!

Nu-i copleşi pe cei din jur, nu-ţi impune astăzi părerile chiar dacă ai dreptate. Dar dreptatea este aşa de relativă! Mai lăsă-i şi pe alţii să aibă dreptate, aşa, pentru frumuseţea jocului.

Cu toate ca iţi place sa rezolvi lucrurile clar si net, astazi trebuie sa dai dovada de multa abilitate, diplomatie şi poate puţina ipocrizie. O să ai mai mult de câştigat, pentru că cei cărora le-ai lăsat întâietatea ştiu că ai cedat din propria voinţă şi o să zică în sinea lor „ce fată/băiat bun s-a făcut!”

TAUR Este bine să nu pleci în nicio călătorie, excursie, deplasare, expediţie etc. Nu astăzi, eşti obosit şi nici eclipsa nu este favorabilă. Nu te lăsa încărcat cu sarcini suplimentare.

Poţi să-ţi satisfaci o mică şi nevinovată dorinţă cum ar fi o ciocolată în plină cură de slăbire, sau nişte mici în postul Paştelui, că azi nu se pune la socoteală fiind echinocţiul! Sigur, glumeam, sau glumeam serios! Ceea ce vreu să-ţi spun este să fii mai îngăduitor cu propria persoană. Majoritatea scenariilor şi planurilor de viitor, atat la serviciu cât si in viaţa personală, suferă din cauza unor întarzieri. Fără frică şi fără complexe poţi rezolva astăzi unele situaţii considerate delicate!

GEMENI Aspecte favorabile atît sub aspect economic cât şi sentimental. Totodată, mai calm şi mai diplomat decât de obicei, poţi să rezolvi, azi, unele lucrări întârziate sau să faci ceva progrese.

Astăzi, armonia şi echilibrul echinocţiului de primavara, dar şi steaua fixa Fomalhaut te ajută sa-ţi înţelegi mai exact propria personalitate, limitele, calitatile şi drumul pe care să-l urmezi. Pastreaza-ti calmul si zambetul pe buze şi reprogrameaza toate deciziile importante si intalnirile decisive pentru o zi mai buna! Nu că n-ar fi bună şi ziua de azi, dar nu ai suficiente informaţii şi date că să iei o hotărâre strategică, importantă. Sau mai puţin importantă. Ceea ce te deranjează este lipsa de decizie, permanenta pendulare a celor doi Gemeni, între două soluţii. Până la urmă „ori moare măgarul, ori pierde samarul” lucrurile se mai aranjeză şi de la sine, prin bunăvoinţa providenţei!

RAC Fără resemnare, dar nici cu iluzii deşarte, accepţi astăzi viaţa aşa cum se derulează. Eclipsa, echinocţiul de la noapte, toate aceste semne cosmice îţi indică că eşti pe drumul cel bun.

Astazi sinergia si configuratia planetelor te avantajeaza in dragoste si relatiile sociale, dar sunt mai putin favorabile la bani si glorie. Influentele planetare confuze şi amestecate ca o salată ghiveci maltez iţi indică să ai astăzi o atitudine placută şi să nu te enervezi fără rost! Carisma personala, "magnetismul animal" cum spunea Franz Mesmer, este in creştere, dar trebuie să-l utilizezi cu abilitate şi inteligenţă. Se apropie nişte termene şi nu ai banii necesari. Vezi de pe acum de unde să faci rost, nu lăsa pe ultima zi!

LEU Eşti în criză de timp! Astăzi ai multe pe cap. Nu dispera, nu vei reuşi să le faci pe toate, dar eşti aproape de o soluţie pentru rezolvarea unei probleme care te obsedează de ceva timp!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate