Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 25,26 septembrie 2021   Statistici, mirări și răspunsuri
HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 25,26 septembrie 2021   Statistici, mirări și răspunsuri

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 25,26 septembrie 2021   Statistici, mirări și răspunsuri

Spuneți-mi, domniile voastre, Olanda, cară fură mării pământul prin celebrele poldere, cum poate să exporte atâtea alimente și România, Grădina Maicii Domnului este la coada clasamentului? Întrebarea este pur retorică, știm răspunsul.

 

 

 

Pe 25 septembrie s-au născut William Faulkner, Dmitri Şostakovici, Michael Douglas, Robert Bresson, Mark Hamill, Christopher Reeve, Panait Cerna, Călin Turcu, Simion Pop, Maria Tănase. Pe 26 septembrie s-au născut George Gershwin, Ivan Pavlov, Olivia Newton-John, Ştefan Dobay, Dan Botta, Ion Crăciunescu, Ion M. Dumitru, Adrian Porumboiu.

 

Pe 25 septembrie sunt Sfinţii: Pafnutie Egipteanul, Serghie de la Radonej şi Eufrosina.  Pe 26 septembrie, în calendarul creştin ortodox, este Adormirea Sf. Apostol şi Evanghelist Ioan. Sf. Voievod Neagoe Basarab, Dreptul Ghedeon.

În „Kalendarul” tradiţional al poporului român continuă Filipii de toamnă, Berbecarii, până pe 28 septembrie. Un şir de sărbători dedicate lupilor, după cum spuneam altădată, românii au multe sărbători ale lupilor, unii istorici spun 54 de sărbători anuale legate de lupi, câte săptămâni sunt într-un an de zile. Trebuie să însemne ceva… Şi mereu v-am povestit despre lupi, despre geto-daci, ceea ce am auzit şi eu de la marii istorici ai neamului, demult, demult!

 

Evenimentul Zilei” din 26 septembrie 1956 a fost că Manchester United, acasă, într-o formă pe care nu a mai atins-o de atunci, cu o galerie extaziată, bate pe formidabila Anderlecht cu nu mai puţin de 10-1 într-o rundă preliminară a Cupei Europei, cum se numea pe atunci. Nu ştiu dacă s-a mai înregistrat de atunci un astfel de scor, între două echipe de club celebre! O informaţie statistică pentru cei care sunt interesaţi de fotbal, că sunt mulţi!

O notă specială pentru Maria Tănase. Aş dori să o aud mai mult la radio, să-i aud melodiile din maşinile care trec, de la ferestrele blocurilor, sau ale vilelor.

Am avut marele privilegiu să asist la concertul ei special dat pe scena ARLUS în anul 1959. Eram un copil, dar niciodată nu văzusem o sală mai plină şi un public mai entuziast. Apoi m-a uimit modul cum cânta Maria Tănase. Cum plimba microfonul fix cu stativ de fontă, greu, de-a lungul şi de-a latul scenei ca pe un iubit căzut pe câmpul de onoare. Pentru prima dată în viaţă am auzit şi văzut un public care cânta împreună cu solista, într-un imens cor. Oamenii plângeau, necunoscuţii se îmbrăţişeau, se râdea şi se plângea în acelaşi timp. A fost o mare sărbătoare românească!

A, uitasem să vă spun că, la balcon, în rândul întîi sau în loje, nu mai știu cum era, a fost şi Gheorghe Gheorghiu Dej. Nu s-a intonat imnul, nu s-au luat măsuri speciale. A plâns şi a râs împreună cu noi. Sigur, când a plecat i s-a făcut loc, lumea era politicoasă şi elegantă în acele timpuri, doar îşi făcuse educaţia între cele două războaie mondiale!

Nu, nu îmi place așa-zisa muzică populară românească. Adică ce aude de la țăranii din jur, vecinii mei. O țigănie infectă, nici măcar manele nu sunt. Asta se găsește pe piață, asta se vinde în târguri. Cred că odată și odată o să aduc stația de la București și o să dau la tot satul muzică populară românească. Cea adevărată, astăzi uitată, ca multe alte valori ale poporului român.

 

Până atunci o să vă răspund la câteva întrebări comune, repetate de mai mulți dintre domniile voastre. Ce părere am despre schimbările politice din Germania, de predarea ștafetei de către Mutti Merkel? Nu am nicio părere, sunt absolut previzibile, dar vă pot spune câteva lucruri interesante despre Germania. Îmi amintesc, că, duminica, în copilărie, mă trezea radioul cu ”De toate pentru toți” iar rubrica mea preferată era ”știați că?”. Ei bine, știați că în Germania…

 

 • 104,7 litri. Este vorba de câtă bere bea, anual, în medie un locuitor din Germania. Nici nu sunt pe primul loc în Europa, sunt întrecuți de cehi cu 142,4 litri. Comentez că numărul mare de musulmani din Germania reduce drastic recordul la bere. Ei nu beau decât bere fără alcool.
 • 83,1 este media vieții la femeile germane. Și ele trăiesc mai mult decât bărbații lor cu cinci ani și jumătate. Numai eu nu am avut noroc…
 • 168 kilometri pătrați. Atâta este suprafața Germaniei actuale, foarte departe de Grosse Deutschland! Este pe locul șase după Ucraina cu 603 628 kilometri pătrați, Franța cu 551 000 kilometri pătrați, Spania, Suedia și Norvegia. Rusia nu a fost luată în considerare.
 • Mia și Ben sunt prenumele favorite date bebeilor germani născuți în anul 2019. Bănuiesc că pe locul doi sunt Leila și Mustafa.
 • Pe locul șase în Europa în ceea ce privește înălțimea bărbaților, care este de 1,81 m, o medie națională. Nemții sunt întrecuți de olandezi cu 1,84, nordici, danezi și de cei din Muntenegru, culmea.
 • 61 este numărul Premiilor Nobel luate de Germania. Ceea ce o clasează pe locul unu în Europa și trei în lume, după SUA, cu 259 de Nobel-uri și Marea Britanie cu 85 de premii. După cum știți, România NU are niciun premiu Nobel. Să nu vă supărați, două treimi din țarile globului NU au un Premiu Nobel. Este un club restrâns, o afacere în familie, mai mult, o afacere politică, foarte departe de testamentul industriașului suedez, inventatorul dinamitei.
 • 531 € este venitul anual, un fel de PIB, pe cap de locuitor în cel mai bogat oraș din Germania, Wolfsburg, în Saxonia Inferioară, sediul imperiului Volkswagen. Ceea ce este caracteristic orașului Wolfsburg este că acolo nu prea sunt musulmani, doar niște turci naturalizați, care nu prea mai știu de ce religie sunt. În orașul acela se muncește, nu glumă!
 • 300 este numărul produselor de panificație. Dacă Franța se poate denumi țara brânzeturilor, știți butada lui Napoleon: ”… o țară care are 400 de feluri de brânzeturi nu piere niciodată!”, ei bine, Germania poate fi numită țara covrigilor.
 • China este primul partener comercial al Germaniei cu un total de 182 miliarde € schimburi în anul 2019.
 • 800 de milioane de cârnați. Atâte se mănâncă anual, statistică de dinainte de pandemie. Mai nou în Germania se mănâncă leul și cârnatul cu un sos oriental de ketchup și curry. Se estimează sorturile de cârnați cam la 900, până la o mie.
 • 70 miliarde €, atâta este exportul de produse alimentare germane în anul dinaintea pandemiei. Pe locul trei mondial, după SUA și Olanda.
 • 50 de milioane de americani au o ascendență germană. Printre ei și un oarecare Donald Trump.
 • 389 de kilometri este lungimea litoralului. La Baltica și Marea Nordului. Poți să faci plajă, sigur că da, în trening și cu fular!
 • 95 de milioane de persoane, în Europa, au ca limbă maternă germana, sau ceva asemănător. Germana se vorbește în Germania, Austria, Belgia, Luxemburg, Elveția și Lichtenstein. Acum trebuie să vă spun, din proprie experiență, dragi lupi, padawani și hobbiți că este mare diferență între durul dialect deutsche schweiz și frumoasul accent bavarez, cel care grasează.
 • Müller este cel mai întâlnit nume în Germania, purtat de peste 300.000 de persoane. Înseamnă, pur și simplu ”morar”.
 • 81 este numărul clădirilor destinate Operei, trei în Berlin, în Germania, pe primul loc în lume. Nemții sunt melomani, acolo, în Germania a luat ființă puternica organizație a Prietenilor Muzicii.

 

Spuneți-mi, domniile voastre, Olanda, cară fură mării pământul prin celebrele poldere, cum poate să exporte atâtea alimente și România, Grădina Maicii Domnului este la coada clasamentului? Întrebarea este pur retorică, știm răspunsul.

 

 

Într-o dimineaţă de sfârșit de septembrie, să fi tot fost pe 26 ale lunii, când Soarele încă nu răsărise, acum mulţi ani, eram un adolescent, abia intrasem la Politehnică, l-am întâlnit în pădurile de pe Muntele Ciucaş pe Lupul Şchiop, dar asta este altă poveste.

M-o fi vrăjit, atunci, că nici haitele de căţei, nici un animal sălbatic din junglele Africii, sau pusta Asiei nu a avut ostilitate faţă de mine. Dar, îmi aduc aminte, cu plăcere, de splendidul leopard pe care l-am întâlnit, aproape nas în nas, în jungla de lângă Conakry. Eram dat pe tot corpul cu o soluţie de nu ştiu ce plante, făcută de tatăl celei mai frumoase fete din lume, un mare savant şi preot voodoo, preaputernic baron Samedi, substanţă care avea rolul să ţină periculoasele insecte africane departe de pielea mea. Aşa că leopardul nu m-a mirosit. A ieşit pe cărare, drept în faţa mea. O secundă, lungă cât o oră, ne-am privit ochi în ochi. Am închis puţin din ochi, aşa cum fac pisicile, ca să-şi arate pacifismul, când i-am deschis leopardul nu mai era pe cărare, doar un mic foşnet care se depărta, în jungla suspect de tăcută.

 

Mai sunt multe poveşti de spus, dar mereu trebuie să dăm timpului ce este al timpului, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

 

HOROSCOP   25,26 septembrie 2021

 

BERBEC  Sâmbătă lucrurile se aranjeză parcă de la sine. Evită să repeţi greşelile trecutului şi acest weekend poate deveni foarte confortabil! Perioada de timp a acestui weekend este numai bună pentru inceperea unui program de toamnă, adică de mici cumpărături şi mai mari aranjamente în casă. Asta daca ai terminat cu obsesiile tale, sau alte griji şi „praguri” pe care le ai de trecut in aceasta perioadă. Sambata este o zi placuta care se termina intr-o petrecere sau la o onomastica a unui nativ din Balanţă. Duminică, un drum, dar cu profit.  Weekendul este sub semnul vitezei. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce iti doresti, de fapt. Nu ai timp ! Asa timpul trece repede, confiscat de grijile cotidiene!

TAUR   În acest weekend propune-le celor din jurul tău distracţii pe măsura buzunarului tău şi lasă-i pe ei să aleagă. Poţi să aduci bucurie cu bani puţini! Sâmbată este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă – sunt posibile unele întâlniri întâplătoare cu prieteni vechi dar neglijaţi. Probabil ca te duci la cumparaturi, duminica o sa vrei sa faci putina curatenie in casa si în suflet.  Ai un moment de inspiraţie în care crezi că ai găsit o solutie pentru rezolvarea unor probleme. Sfârşitul weekendului, adică duminică seara te gaseste în activitate, in orice caz muncind din greu la un proiect – probabil că este ziua de naştere a vreunui prieten din Balanţă.

GEMENI   Un weekend inspirat şi norocos, mai ales pentru promovarea intereselor personale, sentimentale. Evită să vorbeşti mult! Gemenii sunt specialiştii în relaţii publice ai zodiacului.  Buni de gură, energici şi ironici au în acest weekend mai multe ocazii să iasă în evidenţă. Totuşi o bună parte din Gemeni trebuie să ocolească cu abilitate şi diplomaţie subiectele tabu de acasa, problemele tăioase din familie. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea!  Weekendul acesta trezeşte o bruscă dorinţă de excursii şi călătorii. Venus face aspecte favorabile cu zodia. Foloseşte perioada ca să-ţi lămureşti problemele de amor sau să începi alte cuceriri.  Se mai face lumină şi pe strada ta şi in acest weekend ai sentimentul că, în fine, zările îţi sunt deschise şi că până la urmă viaţa este plină de farmec.

RAC    Eşti peste măsură de îngrijorat, în acest weekend, risipind energia care s-ar fi potrivit mai bine la distracţie! Sâmbătă, cu Luna, patroana ta, încă luminoasă, dar în descreştere, ai mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminică. Poti sa intalnesti o persoană deosebită şi întâlnirile îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

LEU   Eşti pe cale să ai mai multă grijă de tine, să te ocupi, în sfârşit, puţin şi de tine. Dar, în acest weekend dedică mai mult timp familiei, celor dragi. Trebuie să te interesezi mai mult de problemele celorlalţi! În această perioadă  este bine să nu ai o atitudine prea dinamică sau chiar agresivă.  Evită orice decizie luată  în stare emotivă.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei constata ca nu ai cui sa-i ceri ajutorul.  Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta – aşa, pur ideatic. Ceva mocnea de mai mult timp, fie ca ştiai, fie nu. Acum nu mai ai de facut decât să-ţi salvezi imaginea publică, cum se zice!  Este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată; numai aşa poţi evita un mic, dar bine organizat, dezastru personal sentimental.

FECIOARA   Sâmbătă evită mişcările bruşte care pot provoca crampe muşchiulare. O zi ceva mai obositoare şi enervantă. Nu pleca la drum lung! Magnetismul personal al nativilor şi nativelor din Fecioară este în creştere – în special sâmbătă.  Duminică este o zi liniştită şi relaxantă în mijlocul familiei.  Acordaţi mai mult timp familiei, prietenilor vechi – vă veţi simţi foarte bine in compania lor!  Un weekend obositoar, dar foarte plăcut, până la urmă. Seară de duminică deosebită în compania celor dragi. Seară de dans? Nu te mai lăsa prins in capcana clasică întinsă zodiei tale, cea cu detaliile ca să nu vezi intregul. Deschide bine de tot ochii! Pe de alta parte vremea draguta te invita la ţară, poate si pentru o aprovizionare direct de la producator, dar este bine să nu pleci la drum lung, te averizează stelele!

BALANŢA    În acest weekend acţionezi cu multă energie şi pasiune. Dar, partenerul, familia dau semne că au probleme şi că nu le arde de distracţie! Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături si petreceri. Sau cumparaturi pentru petreceri, pentru ca ceea ce cumperi in acest weekend va face mare placere celor dragi. Petrecere care, cum altfel, s-a stabilit pentru sâmbătă seara. Sâmbătă, este un bun prilej pentru nativii şi nativele din Balanţă să călătorească şi/sau să înceapă o scurtă excursie. Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul nu pot pleca de acasă, perspectiva se îmbunătăţeşte într-un mod spectaculos. Perioada îţi este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii amoroase.

SCORPION  Sâmbăta trece repede pentru că ai multe de făcut şi nici un chef. Duminică, din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului. Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine  aspectate. Norocul este în acest weekend prietenul tau cel mai bun, care te ajută să treci peste obstacole fără să faci nici un efort. Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. Un weekend bun în toate, mai puţin la bani. Nu trebuie sa faci cheltuieli importante.

SĂGETĂTOR    Nu  împrumuta bani, nu lua cu imprumut, ocoleşte cazinourile şi casele de pariuri. Mare oboseală în acestă perioadă, cu toate că ai acelaşi program de distracţii  – sau tocmai de aceea. Ai intrat într-o rutină. O schimbare este necesară.  Noi prietenii şi/sau alianţe. O mică nerealizare, sau un eşec minor care te pune pe gânduri, asta sâmbată. Nu te lăsa copleşit de rutina, caută noi distraţii, petrece timpul cu ceva nou în acest weekend şi caută noi prietenii. Atenţie la regimul alimentar şi la oboseală. Dacă poţi să te odihneşti mai mult nu ar fi deloc rău!

CAPRICORN   Un weekend bun. Cu un moral bun şi bună dispoziţie, poţi întâlni oportunităţi favorabile. Primeşti o informatie neasteptată, plăcută, însă, sau ai o întâlnire neanunţată cu o personă dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.  Duminică eşti la un spectacol sau la o aniversare. Weekendul este o vreme când trebuie să accepţi responsabilităţi sporite într-o perioadă tensionată şi afectată financiar.  Asta inseamna ca trebuie sa faci o cheltuiala neprevazuta.  Retrage-te astăzi, ca să câştigi mâine! Dacă ai probleme în dragoste nu este indicat să le discuţi in acest weekend, mai gândeşte-te. Amână!

VĂRSĂTOR    Sâmbătă este necesar să dai mai multă atenţie domeniului sentimental. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme, asta dacă nu te duci pe seară la vreun prieten cu curte, la un grătar, sau o petrecere de zi de naştere. O perioadă din nou puţin tensionată, duminică seara, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. Mai mult comicării decat lucruri serioase. Asa ca poti pleca undeva, cumva, cu primul tren din gara ca sa te relaxezi cumva, undeva, cândva, sigur, virtual şi numai în imaginaţia ta!

PEŞTI    Sâmbătă reflectă bine înainte de a lua o decizie. Este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter o să dobândeşti mai multe avantaje.  Weekendul este favorabil lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi, însă, că oamenii de succes nu sunt obosiţi! Nu par că sunt obosiţi.  Nu ai frică, pastreaza speranţa şi portile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual!

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: