Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR,  22 octombrie 2021. Silozurile de rachete din China pun probleme SUA
HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR,  22 octombrie 2021. Silozurile de rachete din China pun probleme SUA

HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR,  22 octombrie 2021. Silozurile de rachete din China pun probleme SUA

Relaţiile umane, cu cei din jur, în duo, în familie, sunt astăzi armonioase. O zi plăcută, ba chiar interesantă, sub aspectul trăirilor emoţionale. Poţi să clarifici unele probleme...

Pe 22 octombrie s-au născut Franz Liszt, Sarah Bernhardt, Catherine Deneuve, Lev Iaşin, Cleopatra Melidoneanu, Ion Coja, Nicolae Rădulescu, Doina Botez, Mircea Sandu, Dan Creimerman.

În calendarul creştin ortodox sunt Sf. Averchie şi cei şapte tineri din Efes. Nimic, nimic în „Kalendar”.

Despre adventiști, baptiști și multe altele vedeți aici https://evz.ro/o-puternica-miscare-anti-5g-impiedica-ambitiile-digitale-ale-europei-horoscopul-lui-dom-profesor.html. Numai repet.

Îmi scrieți că nu știați de RAND și mai îmi cereți rapoarte. Ascult și mă supun. Iată:

Descoperirea a ceea ce par a fi sute de noi silozuri de rachete aflate în construcție în China a declanșat argumente care sugerează că Statele Unite au nevoie de mai multe arme nucleare. Matthew Kroenig, consilier al Departamentului Apărării în timpul administrației Trump, a sugerat într-un recent Wall Street Journal că „Pentagonul ar trebui să studieze dacă își poate îndeplini cerințele de descurajare cu numărul existent de stocuri de rachete nucleare” în cazul în care „o creștere … este necesară”.

Înalți oficiali militari americani au tras, de asemenea, un semnal de alarmă. „Asistăm la o escaladare strategică din partea Chinei”, a spus  Adm. Charles Richard, care supraveghează arsenalul nuclear american în calitate de comandant al Comandamentului Strategic al SUA. Secretarul Forțelor Aeriene, Frank Kendall III și-a exprimat această îngrijorare, afirmând : „Dacă vor continua pe calea pe care par să fie – pentru a-și crește substanțial forța ICBM – vor avea de facto o capacitate de primă lovitură”. El a adăugat: „Nu sunt sigur că realizează pe deplin riscurile pe care le adaugă la întreaga ecuație nucleară globală”.

Dar există puține motive pentru ca Statele Unite să își facă griji cu privire la ceea ce armata chineză construiește în aceste silozuri – și are o mulțime de alternative la construirea mai multor arme nucleare. Actualul arsenal nuclear american a fost conceput pentru a garanta descurajarea chiar și în cazul unor surprize precum aceasta. Armele nucleare pe care le dețin deja Statele Unite ar trebui să fie adecvate pentru a contracara amenințarea reprezentată de noile rachete chineze chiar și în ipoteze foarte pesimiste. Și dacă oficialii americani decid în cele din urmă că trebuie să vizeze silozurile chineze, armele și senzorii nenucleari ar oferi un factor de descurajare mai credibil decât construirea de noi arme nucleare suplimentare.

Sunt multe despre care nici măcar nu știm despre silozurile chinezești. Multe întrebări de bază rămân fără răspuns, inclusiv câte vor fi construite și câte arme vor conține. Câmpurile de siloz au ajuns pentru prima dată în atenția publicului în iunie prin eforturile analiștilor de informații open-source care le-au văzut în imagini de la sateliți comerciali.

Prima zonă, din vestul Chinei, probabil va avea 110 până la 120 de silozuri atunci când vor fi finalizate. Deoarece structurile din aceste câmpuri seamănă foarte mult cu un grup cunoscut de silozuri existente, analiștii sunt încrezători că acestea sunt noi câmpuri de rachete. A doua zonă este în aproprierea primei, iar cea de a treia este în Mongolia Interioară, dar este mai mică și într-o etapă mult mai timpurie de construcție.

La rândul lor, comentatorii chinezi resping cu tărie ideea că oricare dintre aceste site-uri sunt câmpuri de rachete, propunând în schimb alternative discutabile, cum ar fi că sunt parcuri de turbine eoliene, identificate greșit de către analiști. Ceva mai benign decât parcurile eoliene este greu de găsit.

Dar un scenariu plauzibil, spune că în cel mai bun caz unele sau multe dintre silozuri vor rămâne goale. Unii analiști cred că China construiește un ”shell game” conceput pentru a face mai greu de vizat un număr mai mic de rachete de către adversarii lor. Cel mai rău scenariu, desigur, este că fiecare siloz va conține cea mai mare rachetă pe care o poate ține, echipată cu numărul maxim de focoase nucleare.

În ceea ce privește cerințele de țintire ale SUA, totuși, nu există nicio diferență între cel mai bun și cel mai rău caz: dacă oficialii nu pot identifica în mod fiabil care silozuri conțin rachete armate, Statele Unite trebuie să se pregătească să le distrugă pe toate.

Până relativ recent, arsenalul nuclear chinez era concentrat dintr-o mână de rachete fragile, alimentate cu combustibil lichid, care probabil ar putea fi dezarmate (PDF)  printr-o primă lovitură chirurgicală a SUA. Diversificarea – adăugarea de rachete balistice intercontinentale mobile rutiere (ICBM) și submarine dotate cu rachete – a îmbunătățit considerabil capacitatea de lovire a arsenalului nuclear al Chinei. Silozurile ar putea face parte din această tendință: prin prezentarea unui număr mai mare de ținte, este mai probabil ca unele rachete să supraviețuiască pentru a riposta. Planificatorii de război chinezi și-ar putea pune în schimb speranțele de contralovitură în ICBM-urile mobile rutiere sau rachetele lor lansate de pe submarine. Câmpurile silozurilor servesc apoi doar drept ”warhead sink” pentru a frustra țintașii americani. Silozurile ar putea fi, de asemenea, poziții de lansare pentru rachete balistice înarmate convențional, o categorie de arme pe care armata chineză o prețuiește în mod deosebit. Sau ar putea fi în cele din urmă încărcate cu rachete de diferite tipuri înarmate atât cu focoase nucleare, cât și cu focoase convenționale.

Până la urmă, obiectivul specific nu contează: Statele Unite și aliații săi au modalități de a contracara orice amenințare pe care o reprezintă câmpurile de siloz din China, fără a fi nevoie de focoase nucleare suplimentare.

De dragul argumentării, să presupunem că țintirea fiecărui siloz individual cu o armă nucleară este de dorit și necesară. Deși mulți analiști militari sau civili au obiectat împotriva procedeelor de a viza forțele strategice adversare, aceasta a fost practica strategică SUA din din punct de vedere istoric, iar unele studii recente susțin că a avut succes pentru obiectivele strategice ale SUA. În prezent, există aproximativ 270 de silozuri aparente observabile în cele trei câmpuri de silozuri din China. Dacă cel de-al treilea câmp crește pentru a se potrivi cu celelalte, acestea vor totaliza aproximativ 350. Folosind standardul istoric de a ținti fiecare siloz de rachete cu două focoase (pentru a ține cont de posibilele eșecuri de lansare), acest lucru duce la aproximativ 700 de focoase necesare. Acest număr reprezintă aproximativ jumătate din cele 1.550 de focoase active permise Statelor Unite în temeiul noului Tratat START, deci este considerabil, dar nu este de gestionat.

Din cauza relațiilor tensionate dintre SUA și Rusia și a politicii interne a SUA, noul START ar putea expira în 2026 fără un acord ulterior care să limiteze dimensiunea forțelor nucleare strategice ale SUA. Acest lucru i-ar permite Washingtonului să înceapă să desfășoare o parte din „hedge-ul de încărcare” – focoase nucleare suplimentare disponibile pentru a fi încărcate pe rachetele existente. Administrația Biden a anunțat acum câteva zile că Statele Unite au 3.750 de focoase nucleare în stocul său activ, iar Biroul de buget al Congresului a estimat în august 2020 (PDF) că încărcarea sistemelor de livrare existente la un total de 3.000 de focoase desfășurate ar putea fi realizată la un cost, în timp, de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Dar desfășurarea mai multor arme nucleare ar putea să nu fie necesară. Dacă scopul Chinei este un „shell game”, Statele Unite ar putea folosi teledetecția sau alte mijloace de informații pentru a stabili unde sunt situate rachetele reale. Acest lucru ar putea permite planificatorilor să evite țintirea silozurilor goale și să reducă la minimum armele necesare.

Cu toate acestea, un adevărat schimbător de situație ar fi o armă convențională care ar putea distruge un siloz fără a utiliza un focos nuclear. Astfel de arme au fost studiate pe larg în timpul Războiului Rece târziu. Nu au fost realizate cu tehnologia secolului al XX-lea, dar progresul în domenii precum țintirea automată, ghidarea terminalelor și cartografierea geospațială le poate face fezabile într-un viitor nu îndepărtat.

O opțiune non-nucleară ar oferi unui președinte american o alegere mult mai ușoară pentru a ordona o lovitură. Astfel de arme nu ar încălca tabuul nuclear și nu ar risca daune colaterale greu de anticipat ale detonațiilor nucleare.

Desfășurarea „ucigașilor de silozuri” non-nucleari ar putea părea contrară stabilității strategice. Liderii chinezi le-ar putea percepe ca pe un instrument de dezarmare a mijloacelor lor de descurajare nucleară. Dar bombe nucleare suplimentare ar părea și mai amenințătoare pentru Beijing. Oficialii americani ar putea decide să urmărească „ucigașii” nenucleari, în ciuda riscului pentru stabilitatea strategică – mai ales dacă nu este clar dacă silozurile găzduiesc rachete convenționale, sau nucleare strategice. Posibilitatea unor arme nenucleare care ar putea distruge noile silozuri le-ar putea oferi liderilor chinezi o pauză de reflecție: dacă scopul lor este o forță de a doua lovitură, un ”dead man’s switch”, atunci câmpurile de silozuri de rachete se pot dovedi a fi o soluție iremediabil inadecvată.

Studiul RAND a fost făcut de către Edward Geist și a apărut în ”The Washington Post” acum două zile.

Trebuie să intru pe DOA, astronomii mei cei cu capul în nori s-au trezit că nu au făcut horoscopul pe anul 2022. Așa că ”Patriarch, help!” Sunt obosit, dar trebuie să mai stau o oră cu ei, apoi… mâine este o altă zi!

HOROSCOP      22  octombrie  2021

 BERBEC    Te-ai hotărât să vezi jumătatea plină a paharului! O zi în care nu trebuie să fii descurajat de nerealizări, sau de întîrzieri. Astăzi este posibilă o schimbare obiectivă a situaţiei. Ziua este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă. Pune-te sau pune-ţi oamenii la treabă, se apropia niște termene. Eşti în întârziere şi ştii asta. Stelele spun să te grăbeşti.

TAUR   Astăzi mizezi pe prezenţa ta fizică, în Taur, zodia lui Venus, sunt mulţi oameni frumoşi! O veste bună sau profitabilă. Una din zilele favorabile pregătirii, sau finalizării unor proiecte. Astăzi nu face economie când nu trebuie – trebuie sa te îngrijeşti şi să te îmbraci bine. După ce constați că arăţi bine, realizezi că eşti un om bun! Eşti într-o perioadă de emulaţie şi avînt. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect. Ajută pe cel în nevoie, pe un prieten, pe o rudă!

GEMENI   O zi în care te simţi în mare formă. Fizic şi mental, astăzi totul te slujeşte că să-ţi bucure sufletul! Nu risipi aceste clipe, fii împreună cu cei dragi, fă-i şi pe ei să se simtă bine! Zi-lumină, foarte importantă pentru viitorul unui proiect sau a unei afaceri.  Tot ceea ce începi sau programezi în această zi vor aduce rezultate fructoase. Sigur, dacă reuşeşti să pui deoparte câţiva bănişori nu ar fii rău deloc! Oceanul este făcut din picături, iar o avere din parale! Multe, foarte multe…

RAC     Nu prea ai vorbe de laudă pentru cei din jurul tău! Dar, o zi bună, după o perioadă mai tensionată. Te poţi relaxa, ce a fost mai greu, a trecut. Armonia pe care o practici este drumul bun! Lasă pe mâine, noaptea e un sfetnic bun. Adică, tu un Rac armonios – să rişti? S-a întors lumea pe dos, mon cher! Primesti, din nou, nişte veşti aşa-şi-aşa. Odihneşte-te mai mult, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze.

LEU  Conjunctura de astăzi favorizează abilitatea nativilor din zodia de foc a Leului să rezolve problemele legate de relaţiile cu cei din jur, cu autorităţile, sau cu rude mai îndepărtate. Nu esti in cea mai buna dintre zile, mai bine astazi tine regim si mediteaza, configureaza, filozofeaza, da curs comoditatii si artei de a te simti bine. Fă-ţi ordine în lucrurile tale. Vezi ce-ţi mai trebuie. Vezi ce nu-ţi mai trebuie. Fă-ţi puţină ordine şi în sufletul tău. Vezi ce te doare, ce te nelinişteşte…

FECIOARĂ    Relaţiile umane, cu cei din jur, în duo, în familie, sunt astăzi armonioase. O zi plăcută, ba chiar interesantă, sub aspectul trăirilor emoţionale. Poţi să clarifici unele probleme… Configuraţia astrală arată unele preocupări cu caracter juridic, în sensul că verifici, consulţi sau semnezi contracte, sau înscrisuri oficiale. Pentru nativii din ultimul decan: din nou ţi se cere ajutorul. Toată perioada stă sub semnul unei schimbări de program, de direcţie, mai mult o schimbare tactică decât o manevră startegică.

BALANŢĂ   Domneşte o mare tensiune în jurul tău, dar trebuie să-ţi păstrezi calmul. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv. Nu te lăsa antrenat de vârtejul haosului, trebuie să prevalezi! Dimineaţa dedic-o lucrurilor, problemelor urgente. Concentrează-te asupra lucrurilor importante în cursul prânzului. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere ci determină prin ajustări succesive ca cei cu care discuţi să fie de accord cu tine, chiar când negociezi asupra unui preţ!

SCORPION   Pentru un procent mare din nativi este o zi bună, favorabilă. Dar, este bine, să-ţi îndrepţi atenţia către asociaţi, parteneri, colegi, sau prieteni, ca să nu ai, mai târziu, decepţii! Viaţa de famile, sau de cuplu este bine aspectată, cu noutăţi şi bucurii. Stelele spun că ar fi bine să-ţi evaluezi exact coordonatele afacerilor producătoare de resurse şi să iei măsurile care se impun. De asemenea Mercur şi Jupiter spun că este cazul să fii mai optimist!

SĂGETĂTOR   Eşti apt pentru fapte mari! Dar, din nefericire, nu ai toate resursele şi mijloacele necesare planurilor tale grandioase. Oricum, drumul de o mie de leghe începe cu un pas. Fă-l! Astăzi! Dacă porneşti de la premiza că fiecare poate fi motivat în felul lui, ziua de astăzi este căluza ta în găsirea unor răspunsuri, soluţii şi explicaţii. Ceea ce ţi se comunică gaseşte noi rezonanţe şi noi interpretări. Este timpul să asculţi oamenii cu atenţie şi în tăcere, îmbiindu-i la vorbă şi destăinuiri.

CAPRICORN  Ai energie! Dar, atenţie, excesul de energie se poate traduce şi prin nelinişte şi nervozitate. Eşti tentat să cheltuieşti, fiind doar un catharsis contra unei instabilităţi trecătoare.  Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii, analizează cu atenție și abia după aceea poți să trasezi cursul viitorului tău. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai multe fructe şi în special lămâi, măceşe, sau alte fructe care conţin vitamina „C”. Sigur, dacă nu ai probleme cu aciditatea gastrică!

VĂRSĂTOR   Ziua este mai favorabilă nativilor cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică, tehnologie sau management. Prudenţă şi calm în discuţiile cu persoanele de sex opus, sau superioare ierarhic! Evită să te enervezi pentru lucruri minore şi persoane neinteresante. O discuție importantă din a doua parte a zilei te calmează şi îţi face chiar plăcere. Nu forţa lucrurile. Nu că s-ar rupe… dar viaţa este un ocean. Aşteaptă valul şi curentul favorabil şi vei face exact acelaşi lucru dar cu minimum de efort personal şi de resurse. Surfing…

PEŞTI   Astăzi fii clar în exprimarea intereselor proprii imediate, mai ales dacă cooperezi cu cei din jur. Sunt favorizate activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste. Uneori noul este duşmanul binelui. Nu tot ce este nou este şi bun. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului. Astăzi îţi plac lucrurile clare şi faci achiziţii solide.