Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR 17 noiembrie 2021. China se pregătește pentru un război inteligent
HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR 17 noiembrie 2021. China se pregătește pentru un război inteligent

HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR 17 noiembrie 2021. China se pregătește pentru un război inteligent

O altă zi "déja vu", cu un început mai greu şi cu oboseala cotidiană.  O zi bună, pentru că micile necazuri cotidiene nu-ţi tulbură calmul şi liniştea sufletului. Ziua pare uşoară şi comodă!

17 noiembrie

  Pe 17 noiembrie s-au născut Vespasian, Ludovic al XVIII-lea, regina Astrid, Bernard Law Montgomery, Soichiro Honda, Toni Sailer, Ferdinand Möbius, Martin Scorsese, Danny DeVito, Constantin Căpităneanu, Şerban Tassian, Antonie Plămădeală, Ştefan Vencov, Constantin Baraschi, Ilie Oanţă, Teodora Lucaciu.

 

Nimic în “Kalendar”, iar în calendar  Grigorie Taumaturgul, Lazăr Zugravul.

 

Evenimentul Zilei” din 17 noiembrie 1978: a avut loc cea mai mare sinucidere colectivă din timpurile moderne, în colonia de la Jonestown din Guyana (America de Sud), 913 de adepţi ai sectei „Templul popoarelor”, dintre care 276 de copii, au încetat din viaţa.

 

Cel care i-a îndemnat pe sectanţi să recurgă la fatalul gest a fost liderul spiritual al acestora, Jim Jones, care a întemeiat secta în 1956 în Statele Unite. Majoritatea adepţilor a consumat o băutură cu cianură şi sedative, iar cei care au refuzat au fost împuşcaţi din ordinul lui Jones, care se credea Iisus. Trupurile neînsufleţite ale oamenilor erau împrăştiate în întreaga colonie. (Reuters)

 

Din 2010, am bătut mereu toba despre cât de serioasă este o amenințare a programului de modernizare militară al Republicii Populare Chineze pentru capacitatea Statelor Unite de a-și arăta puterea în Indo-Pacific și, mai larg, capacitatea noastră de a ne proteja interesele și valorile. în întreaga lume… În timp ce America este încă puterea militară dominantă de pe planetă, astăzi suntem mai eficient provocați din punct de vedere militar decât oricând… în orice alt moment al istoriei noastre.” Acestea au fost cuvintele secretarului american al forțelor aeriene, Frank Kendall, la Convenția Air, Space & Cyber ​​a Air Force Association din 20 septembrie.

China și-a modernizat armata de câteva decenii, pentru a deveni o „armată de clasă mondială” — egală cu, sau, în unele cazuri, superioară, armatei americană — până la jumătatea secolului. China declară că o să „finalizeze apărarea națională și modernizarea militară până în 2035”.

În Evaluarea anuală a amenințărilor la nivel mondial din acest an , comunitatea de informații americane a numit China un „concurent aproape de egalitate, provocând Statele Unite în mai multe domenii – în special din punct de vedere economic, militar și tehnologic”, care a „demonstrat capacitatea și intenția de a-și promova interesele. În dauna Statelor Unite și a aliaților săi”.

Liderii chinezi caracterizează programul de modernizare a Chinei militare pe termen lung ca fiind esențială pentru obținerea statutului de mare putere,“ a declarat generalul locotenent Scott Berrier, directorul Agenției de Apărare, în fața Comitetul pentru servicii al Senatului, în luna aprilie.

Agenda de modernizare a PLA (Armata de Eliberare a Poporului) se concentrează pe dezvoltarea și implementarea capacităților militare avansate în toate domeniile de luptă… PLA caută o forță capabilă să câștige o serie de conflicte regionale de vârf, inclusiv unificarea forțată a Taiwanului, în timp ce proiectează descurajarea sau înfrângerea intervenției militare a terților. În același timp, ne așteptăm ca PLA să își extindă capacitatea de a efectua operațiuni mai mici la nivel global pentru a sprijini interesele Chinei”.

Potrivit declarației lui Kendall, modernizarea armatei chinezești are loc la toate nivelurile:

Simultan, China crește nivelurile de inventar și sofisticarea armelor lor și modernizează centrele și rețelele de comandă și control de-a lungul lanțurilor de ucidere care susțin armele lor. Arme hipersonice, o gamă completă de sisteme anti-satelit, plus război cibernetic, electronic și rachetele aer-aer provocatoare fac parte din inventarul tot mai mare de capabilități chineze”.

Ca parte esențială a modernizării sale, China se concentrează pe inovarea tehnologică, în special pe operaționalizarea tehnologiilor emergente în scopuri militare. China urmărește o strategie de fuziune civilă și militară, un efort al întregii societăți prin care inovațiile științifice și tehnologice ale Chinei, tehnologia civilă și bazele industriale sunt valorificate și fuzionate atât în sectoarul militar, cât și civil. După informațiile Pentagonului, fuziunea are loc, printre altele, prin „combinarea expertizei și cunoștințele militare și civile, construirea cerințelor militare în infrastructura civilă și valorificarea construcției civile în scopuri militare”. Inteligența artificială (AI), pe care Beijingul o vede în mod specific ca „critic pentru viitoarea sa putere militară și industrială” este un exemplu, din cauza naturii sale cu dublă utilizare, ceea ce înseamnă că poate fi folosit atât în ​​scopuri civile, cât și în scopuri militare:

China face investiții strategice la nivel mondial în inteligența artificială pentru a întări securitatea națională și să obțină beneficii economice…”, a scris Pentagonul în raportul său din 2020 către Congres privind puterea militară a Chinei.

RPC urmărește un efort al întregii societăți pentru a deveni un lider global în AI, care include desemnarea unor companii private AI din China drept „campioni internaționali AI” pentru a sublinia cercetarea și dezvoltarea în anumite tehnologii cu dublă utilizare. Mulți dintre acești „campioni AI” ,” inclusiv Huawei și Hikvision, sunt furnizori importanți de tehnologie de supraveghere AI la nivel mondial. În 2019, compania privată cu sediul în Republica Populară Chineză, Ziyan UAV a expus drone înarmate. S-a declarat că folosesc AI pentru a efectua ghidare autonomă, achiziționarea țintelor și executarea atacurilor. În ultimii cinci ani, China a realizat progrese remarcabile în navele de suprafață fără pilot cu IA, pe care China intenționează să le folosească pentru a patrula și a-și consolida revendicările teritoriale în Marea Chinei de Sud. China a testat, de asemenea, tancuri fără pilot, ca parte a eforturilor de cercetare pentru integrarea AI în soluțiile armatei terestre”.

China are în program să devină lider global în IA până în 2030.

Actualul Plan Cincinal al Chinei, pentru Dezvoltare Economică și Socială Națională (2021-2025), se concentrează pe accelerarea cercetării privind inteligența artificială. China valorifica sectorul tehnologic comercial pentru a îndeplini obiectivul Armatei de Eliberare a Poporului de așa-numit ”război inteligent”, care, în linii mari, poate fi explicată ca utilizarea tehnologiilor emergente în război. Conform raportului 2020 al Pentagonului privind puterea militară a Chinei:

Armata de Eliberare a Poporului (PLA) consideră că tehnologiile emergente conduc la o trecere către războiul „inteligentat” de la modul „informatizat” de război de astăzi. Precum cloud computing, big data analytics, informație cuantică și sisteme fără pilot, pentru aplicații militare. Aceste tehnologii, potrivit liderilor din RPC, inclusiv președintele Xi Jinping, reprezintă o „revoluție în afacerile militare” pentru care China trebuie să întreprindă o întreagă abordarea guvernamentală pentru a asigura avantaje economice și militare critice împotriva armatelor avansate.”

China încearcă să conducă trecerea către „război inteligent” prin Strategia sa de dezvoltare militară-civilă (MCF) și prin reformarea atât a organizațiilor de cercetare și dezvoltare (R&D), cât și a strategiei și doctrinei”.

Unele dintre capacitățile militare avansate și perturbatoare pe care China le dezvoltă pe baza tehnologiilor emergente sunt, de exemplu „arme hipersonice, tunuri electromagnetice, arme cu energie direcționată și capacități contraspațiale”.

Cursa tehnologică dintre SUA și China are, prin urmare, consecințe extrem de tangibile pentru securitatea națională. Anul trecut, Michael Brown, directorul Unității de Inovare în Apărare a Pentagonului, a arătat că există deja domenii tehnologice în care Beijingul este în avans, inclusiv software de recunoaștere facială, drone mici și comunicații cuantice, în timp ce China contestă poziția SUA în domenii precum inteligența artificială, lansări de rachete, calcul cuantic, detecție cuantică și supercomputing.

Suntem cu un an sau doi înaintea Chinei (în inteligența artificială)”, a declarat anul trecut Eric Schmidt, fost președinte executiv și CEO al Google și președintele Comisiei Naționale de Securitate pentru Inteligența Artificială . „Nu avem un deceniu înainte”.

Vedeți, domniile voastre, amenințarea Chinei de astăzi și mai ales de mâine este opera lăcomiei capitaliste. Care, pentru profituri mai mari au relocat industrii întregi în China. Care Chină acum are nevoie de cantități uriașe de resurse, petrol etc. De exemplu petrol și gaze. Pompa de benzină a Chinei este în Iran. Așa că chinezii îți protejează furnizorii… Ar fi fost mai normal ca China să ia petrol din Sumatra. Acolo sunt, însă, americanii, care țin la interesele și titlul lor de cei mai mari imperialiști ai lumii.

Vedeți domniile voastre, eu consider că interesele sunt doar economice, întotdeauna. Dacă analizăm fără păreri preconcepute istoria lumii, vom ajunge la concluzia mea, că toate conflictele au și au avut un motiv economic. Pe de altă parte nu cred că, în prezent, China este mult mai comunistă decât SUA. Ideologiile au fost inventate ca să abată opinia publică de la motivul real, banii. La ora actuală în multe orașe și universității din SUA este o Revoluție Culturală, față de care cea chinezească pălește de invidie.

Nimic nu este ceea ce pare a fi ! Cu excepția unui singur lucru. Mâine este, în definitiv, o altă zi !

 

 

HOROSCOP       17 noiembrie 2021

 

BERBEC   Ascultă ce-ţi spune sufletul, nu fugi după viţelul de aur. Astăzi ai de ales între spiritualizare, curcubeul infinit şi materialism, noroiul în care te bălăceşti în fiecare zi. Ce o să faci? Ai ocazia să demonstrezi că buna ta credinţă este valabilă, legitimă şi apreciată de anturaj. Profesional, se deschid nişte căi noi, constructive, direcţii care îţi atrag imediat atenţia! Nu lua decizii importante astăzi, mai ales în a doua parte a zilei.

TAUR  Ai probleme sentimentale? Azi nu te baza pe intuiţie şi impresii. Eşti prea subiectiv şi emoţiile tale sunt prea puternice ca să fi obiectiv. Cere sfatul unei persoane cu experienţă! O zi favorabilă contactelor sociale profitabile, întâlnirilor fructoase. Cu toate că oboseala cronică îţi închide ochii, mai ai suficientă energie, pentru că eşti foarte motivat. Profită de configuraţia cosmică favorabilă si regăseşte-ţi echilibrul interior si pacea sufleteasca.

GEMENI   Vrei Luna de pe cer! Buuun! Dar ai socotit cât te costă? Eşti pe cale să-ţi clădeşti planurile pe nisip, ca şi colosul din Rodos. Opreşte-te, până nu intri la cheltuieli inutile şi păguboase! Sorţii sunt favorabili, ziua e fastă, trebuie să ai curaj şi să rezolvi problemele, fie sentimentale, fie profesionale. Astăzi trebuie să-ţi îndrepţi atenţia înspre activităţile simple, dar aducătoare de profit. Poţi valorifica unele obiecte care nu-ţi mai trebuie. Fă puţină ordine şi poate obţii şi ceva bani.

RAC   O altă zi „déja vu”, cu un început mai greu şi cu oboseala cotidiană.  O zi bună, pentru că micile necazuri cotidiene nu-ţi tulbură calmul şi liniştea sufletului. Ziua pare uşoară şi comodă! Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci. Dacă ai luat o hotărâre, apoi ţine-te de ea. De fapt, o veste primită spre sfârşitul zilei te fac să speri într-o posibila imbunătăţire a situatiei tale.  Dragostea este bine aspectată, cel puţin, aşa că eventualul eşec se mai poate discuta!

LEU  Astăzi poţi întâlni o persoană pasionată, care te molipseşte de bucuria de a face lucruri bune. Ai nevoie de mişcare, atât sport, mişcare fizică, cât şi schimburi de idei, mişcare spirituală. Ai un mod de abordare direct şi-ţi place să rezolvi lucrurile clar şi net, dar azi trebuie să foloseşti multă diplomaţie şi poate puţină ipocrizie. Aşa sunt timpurile, aşa sunt oamenii! Ai un program aglomerat, cu mult de lucru şi cu multa agitaţie, dar astazi este bine sa vorbeşti mult fără sa spui mare lucru şi să nu iei decizii importante.

FECIOARĂ  Trebuie să depăşeşti blocajul emoţional şi monotonia unei zile obişnuite. Eliberează principiile negative prin sport, sau prin o disciplină spirituală. Rugăciunea şi postul, cumpătarea! Încă de dimineaţă, ca o muscă supărătoare, un mic amănunt te enervează inutil. Calmează-te, nu ai motive, familia este bine, prietenii te stimeaza, la serviciu este activitatea obişnuită! Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru a evita o mica decepţie sentimentală, mai curând o confirmare a unei temeri mai vechi.

BALANŢĂ  Balansezi între două dorinţe, două posibilităţi, două alegeri. Aşteaptă până mâine, poate vezi mai clar, sau nu mai este nevoie să te implici! Uneori, timpul rezolvă orice situaţie! Dimineaţa desfăşori o mare cantitate de energie ca să rezolvi o parte din situaţiile urgente. Drept urmare stelele te sfătuiesc să-ţi organizezi o seară plăcută, liniştită şi relaxantă. Ai o perioadă care te avantajează, mai ales în relaţiile sentimentale.  E o zi bună, îţi şoptesc stelele.  Ai mult de lucru, dar e plăcut.

SCORPION  Astăzi fii mai cumpătat, nu te împrăştia în toate părţile şi lasă pe cei din jur să răsufle! Te grăbeşti prea mult şi pui şi pe alţii pe fugă! Aşa nu ai timp şi ocazia să rezolvi ceva! Evită orice propunere, invitaţie, discuţie, compromis şi ziua va fi salvată! Stai în defensivă şi pândeşte. Dacă poţi! Fereşte-te de prietenii sau relaţii noi, aspectele nu te avantajează. Cu anturajul apropiat, chiar în familie, zâmbeşte larg şi evită orice discuţie care poate degenera în replici.

SĂGETĂTOR  Treci printr-un elan de generozitate şi înţelegere faţă de cei din jurul tău.  Dar, în niciun caz, să nu împrumuţi bani, maşina şi periuţa de dinţi! Ajută-i ca să se descurce singuri! Nu lăsa timpul să treacă păgubos, fără să faci bani. Insistă ca să reuşeşti! Stelele te avantajeaza astazi in relatiile cu semnele de pamant şi foc. Este bine să ocoleşti nativii nascuti sub semne de aer si apa. Cu toate ca îţi place sa ai un răspuns placut din partea anturajului, astazi configuratia astrologica îţi indica să insişti, chiar dacă nu este foarte elegant şi armonios.

CAPRICORN  Perfecţionismul care te caracterizează te poate ajuta foarte mult. Ai de dus la capăt unele probleme complicate, atât la serviciu cât şi acasă. Rezolvare poate fi numai corectă şi durabilă! Nu trage tigrul de mustăţi, cum se zice în Orient, e bine să fii precaut ca să eviţi o posibilă neplăcere, mai ales dacă eşti la drum. Stelele previn, nu obligă! Poate nu trebuie sa călătoreşti – iar daca totuşi eşti obligat sa pleci undeva, este bine sa evţi avionul – elementul aer îţi este ostil în această seară, numai în acesată seară!  Totuşi, horoscopul este bun în general, aşa că ai unele oportunităţi.

VĂRSĂTOR  Astăzi parcă nimic nu te poate tulbura şi nimic nu pare important. Cu capul în nori şi cu gândul aiurea, poţi să cazi pradă escrocilor şi hoţilor care colcăie în orice oraş mare. Atenţie! Dă dovadă de realism şi stai cu picioarele pe pământ. Nu eşti nici invincibil, nici imortal. Astăzi nu promite nimic, nu te alătura cauzelor păguboase care par deja pierdute, păzeşte-ţi buzunarele. Trebuie sa nu te implici în vechi probleme, măcar astăzi şi să te bucuri de o mare libertatea individuala – adica să ai mai mult timp liber numai pentru tine. Poate un film nou, pe net, poate la barul din bucătărie – sunt propunerile stelelor pentru seară.

PEŞTI  Cu o conjunctură cu multe cuadraturi situaţie pare complexă. Astăzi regăseşte-ţi ritmul tău natural de viaţă şi muncă, altfel ai perspectiva unei oboseli cronice. Astăzi eşti suficient de obiectiv, aşa că poţi să e implici în situaţii mai complicate care cer fler şi o gândire superioară. Dacă nu te pricepi, amână, nimeni nu este perfect! Este o perioadă în care nu trebuie să te laşi descurajat de nerealizări sau de întîrzierea finalizării unor proiecte.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.