Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. De acum se pot face nunţi...

12-09/horoscop_01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 1937 Vizualizari

Pe 15 august s-au născut Napoleon Bonaparte, T.E. Lawrence, Sir Walter Scott, Sri Auribindo, Sylvie Vartan, Ion Chinezu, Zoe Băicoianu.

La Mulţi Ani! Celor care îşi sărbătoresc onomastica, sau ziua de naştere, în acestă zi importantă.

De acum se pot face nunţi, iar, astrologic şi statistic vorbind, cele mai bune zile sunt duminicile, după vechea datină, de 17, 24 şi 31 august. Sigur, unii încep nunţile de sâmbăta, ca să ţină şi duminica...

În vechime, în istoria noastră, a dacilor, istorie pe care veneticii vor să ne facă să o uităm, ei bine, era a doua zi a sărbătorii Marei Zeiţe Hera, fiica mai mare a lui Cronos şi a Rheei, soţia Marelui Zeus, Regină peste oameni şi zei. Soţie devotată, care apără familia şi maternitatea. Prin unele locuri din Dacia, sub influenţa cabiră şi tracică se vorbea şi de zeiţa Kerses, "nuntă, casătorie". În alte părţi de Hesta, sau Vesta.

Hera este des pomenită în miturile Olipului despre energia cu care îşi apăra familia, prigonind pe bastarzii semi-zei, pe care frivolul Zeus, soţul dar şi fratele ei, îi semăna prin lume.

Hera, Juno sau Junona, protectoarea matroanelor romane, a familiei şi a maternităţii era sărbătorită de romani şi la 1 martie.

Este interesant de observat cum, la un moment dat în cursul istoriei, Marii Zei devin infertili, nu mai pot să aibe copii. Astfel Marea Zeiţă Pallas Atena, protectoarea aheilor, s-a născut din capul Marelui Zeus. Se pare că imortalitatea aducea, la un momend dat, sterilitatea. Clonare, reproducere asexuată, sau altceva ce nici nu ne duce gândul?

Pestea vechea sărbătoare antică episcopii creştini au suprapus Adormirea Maicii Domnului. Cu toate acestea, caracterul de sărbătoare pozitivă, nu de funeralii triste, s-a păstrat. Pentru că a corespuns cu mentalitatea dacilor, pentru care moartea era o bucurie şi un prilej de veselie. De aceea se sărbătoreşte, popular, Sfânta Marie Mare la trecerea către Domnul, iar Sfânta Marie Mică, de mai mică importanţă deci, la data naşterii Fecioarei pe 8 septembrie, în Zodia Fecioarei.

Adormirea Maicii Domnului este un prilej pentru multe obiceiuri populare, fiind calchiată peste o sărbătoare antică, a ritmurilor naturale.

Se angajează pândarii la vii. Se leagă simbolic ciocul unei paseri, ca tot neamul păsăresc să nu cigulească strugurii, se împart struguri pentru sufletul morţilor.

"De Sfântă Mărie, îmi pun pălărie!" Obiceiul vestimentar vechi era ca gospodarul să poarte căciulă între Sântămărie şi Sângiorz. (Ghinoiu, 1999, pagina 152). Se culeg flori şi se pun la Icoana Preacuratei, fiind bune de leac. Dacă înfloresc trandafirii pe la Sfânta Maria toamna va fi lungă. (Gorovei, 1995, pagina 268).

O notiţă pentru Thomas Edward Lawrence, enigmaticul galez pe care-l pomenim astăzi, cunoscut sub numele măreţ de "Lawrence al Arabiei". Cartea lui, "The Seven Pillars of Wisdom" m-a făcut, pe când eram adolescent, să doresc să ajung în Orientul Mijlociu.

Am fost, am văzut... m-am întors!

Ceea ce am văzut timp de cincisprezece ani şi aventurile prin care am trecut, poate că o să le povestesc iavaş-iavaş, încet-încet, că de aceea a lăsat Bunul Dumnezeu ziua, şi stelele, “ca să fie semne” şi apoi a mai verificat odată şi a zis că a făcut bine!

BERBEC Astăzi nu uita de onomastica unor prieteni! Poate te grăbeşti să pleci în mica vacanţă de Sf. Maria, dar nu uita să faci cele necesare unor bune relaţii sociale, fără să fii convenţional!

Nu incepe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei fi dezamăgit de cei cărora le vei solicita ajutorul şi apoi ţi se pare că ai uitat ceva. Nimic nu este nou sub soare, lucrurile se uită pentru că nu este nimeni sa-ţi amintească de ele... Déja vu!

TAUR Poţi şi trebuie să faci eforturi concentrate ca să-ţi salvezi programul tău din mica vacanţă de Sf. Maria. Trimite felicitări, dă telefoane, intră pe net, ai atâtea de făcut de Sf. Maria!

Nu uita că dacă prevalezi faţă de alţii, dacă îi controlezi - acest lucru nu îţi aduce nici siguranţă, succes sau satisfacţie. Autocontrolul, stăpânirea de sine şi autodepăşirea, permanenta perfecţionare sunt singurele căi care contează.

GEMENI Calmul tău relativ se hraneşte din aer şi soare, din foşnet de frunze. Mintea ta trebuie să descarce principiile negative. În această mică vacanţă de Sf Maria gândeşte numai la lucruri bune!

Pe plan emoţional, nu te repezi, din nou, să faci promisiuni şi să cataloghezi oamenii şi faptele. Fă ceva bun pentru cineva din jurul tău, din familie, fără să ştie. Fă-i o surpriză plăcută! Bucuria pe care o produci se întoarce asupra ta amplificată. Bine faci, bine găseşti!

RAC Bănuitor cum eşti, vezi comploturi şi intrigi peste tot. Complotul este făcut azi de o alinaţă de Mării şi Mariani, care te invită la petrecere! Relaxează-te, e sărbătoare, o mică vacanţă!

Simţi o oarecare presiune a evenimentelor care te obligă să-ţi organizezi efortul în viaţa sentimentală. Poate se apropie un obstacol de trecut... Trebuie să faci aranjamentele necesare, să iei deciziile care se impun, chiar să faci mici cumpărături, cadouri, pentru efortul de ordonare a activităţii!

ULTIMA ORA. Cu cine STA IN CELULA Radu Mazare!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI