Evenimentul Zilei > Horoscop > Ce zodii sunt mai afectate de astenia de primăvară. NATO, un senior vioi de 70 de ani. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Ce zodii sunt mai afectate de astenia de primăvară. NATO, un senior vioi de 70 de ani. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ce zodii sunt mai afectate de astenia de primăvară. NATO, un senior vioi de 70 de ani. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri adevărate din surse de încredere, unele confidențiale, curierul de la Bruxelles, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

18 martie

 

Horoscop Pe 18 martie s-au născut Edgar Cayce, Nicolai Rimsky-Korsakov, Rudolf Diesel, Luc Besson, Ion Finteşteanu, Horia Moculescu, Mircea Ionescu-Quintus, Valeriu Ananaia, Ionel Drâmbă.

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Chiril, Trofim şi Evcarpion.

 

Nimic în „Kalendar”, după Alexii, ţăranii se cam apucau de treburile primăverii!

 

Evenimentul Zilei” din 18 martie 1949 – ia fiinţă NATO, prin tratatul semnat de SUA, Marea Britanie şi alte şapte ţări europene din Occident. Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la constituirea pactului agresiv al Atlanticului de Nord, marcat de ceremonii și festivități.

 

Este interesant de văzut cum se va comporta NATO în situaţia prezentă internaţională, foarte delicată. În istorie, întotdeauna, cei mari şi puternici s-au înţeles pe seama şi teritoriile celor mici, fără să se ţină seama vreodată de tratate şi alianţe, de garanţii şi promisiuni patetice!

 

Pe de altă parte gurile rele de la Quantico şi Langley spun că NATO este ca Vrăjitorul din Oz. Bun numai ca să sperie, dar, la o adică… dar poate că asta este doctrina, strategia, să descurajeze, nu să intre la bătaie!

 

Armele, muniţiile, echipamentul militar sunt foarte diverse în NATO, fiecare ţară semnatară s-a echipat cum a putut, sau cum au dictat afacerile şi comisioanele. Sunt prea multe tipuri diferite de blindate grele, prea multe tipuri de artilerie, autopurtată sau remorcată, prea multe tipuri de modele de arme de infanterie şi prea multe tipuri de calibre, de diferite tipuri de muniţie, foarte departe de standardizarea unitară cerută de aliații care duc un război modern. Nu mai vorbesc de avioanele de luptă și de navele militare, nimic nu se potrivește de la țară, la țară. „Racul, broasca şi cu barza pleacă la război”, spunea, în anul 2013, într-un cerc restrâns, generalul cu patru stele Phil Breedlove, despre capacitatea NATO de a face faţă unei provocări serioase. Probabil, că, de aceea, NATO nici nu a plecat la război! Iată, Phil a fost înlocuit, la 1 octombrie 2014 în cadrul unui proces mai larg de înţelegeri şi acorduri, între cei mari şi muşchiuloşi, cu norvegianul Jens Stoltenberg, care mă cam sperie. În primul rând este politician, nu militar, în al doilea rând este de stânga, Partidul Muncitoresc Norvegian. Politicienii au declanșat războaiele, iar socialiștii au excelat, nu militarii. Este evident de ce militarii iubesc pacea, în război ei mor, sau sunt multilați. Mai bine gărzi, manevre, marșuri cu tot echipamentul, war games, instrucție, alarme etc etc, dar NU război!

 

Dar totul este așa de duios de anacronic, teorii militare depășite și moși Teașcă etalându-și decorațiile. Bătăliile nu se mai poartă cu tancurile, ci cu băncile, glonțele nu mai sunt vidia, ci produse străine scumpe și proaste, prizonierii nu mai sunt în lagăre ci in leasing, zeci sau sute de mii de spioni ruși, unii plătiți, alții din convingere, așa au fost educați în republică, sau aiurea, vă sperie, vă bagă în cap fel de fel de prostii gogonate. Îi înjură cum pot mai bine pe ruși ca să aibă Moscova un casus belli, să se simtă provocată ca apoi să răspundă la provocare, iar aliații să ridice din umeri, voi va-ți făcut-o! Luptele se duc acum cu ziare și televiziuni, nu cu rachete și submarine!

 

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți, la 20 martie începe primăvara. Nu primăvara astronomică, după cum spun petrecăreții care au trecut rar pe la liceu, ci PRIMĂVARA. Primăvara începe la echinocțiul de PRIMĂVARĂ și se sfârșește la solstițiul de VARĂ. Începutul primăverii este marcat de un fenomen comun, mai toată lumea trece prin el: astenia de primăvară.

 

Astenia și/sau febra de primavară nu este un diagnostic de boală bine stabilit, ci o categorie medicala care se bazeaza mai degraba pe observație, decat pe studiul știintific. Astenia este descrisa ca un fenomen asociat cu începutul primaverii și cam atât.

In emisfera nordica, simptomele încep la mijlocul lunii martie, sau mai degrabă în ultima decadă și dureaza pana la sfârșitul lunii aprilie, putând fi, mai mult sau mai putin pronunțate, de la o persoana la alta.

"Febra de primavara" este o expresie care a devenit cunoscuta mai ales publicului anglo-saxon urmare a unui poem scris de Mark Twain:

"It’s spring fever
That is what the name of it is. 
And when you got it, you want-oh, 
you don’t quite know what it is you do want, 
but is just fairly makes your heart ache, you want it so!"
.

Febra de primavară apare de obicei brusc, imprevizibil, manifestandu-se ca o stare plina de vitalitate și energie, însoțită de o crestere a dorinței de tandrețe și dragoste care contrastează cu starea din timpul lunilor de iarna.

Alteori, acest fenomen se refera la o stare afectiva opusa, cu pierderea neașteptată a vitalitații, care se manifesta odata cu inceputul primaverii, fiind descris ca "astenia de primavară", traducere din germana a termenul "Fruhjahrsmudigkeit".

Deși nu se cunoaște cu exactitate cauza acestui fenomen, o posibila explicatie poate fi legata de raspunsul creierului la lumina si intuneric. Serotonina si melatonina sunt doua substanțe chimice care transmit informatii la nivelul neuronilor. Cand retina detecteaza lumina, se secreta serotonina: aceasta initieaza trezirea, actioneaza ca un stimulant natural si contribuie la starea de bine, fiind denumita si "hormonul luminii, al fericirii".

Pe masura ce se intuneca, serotonina este transformata in melatonina. Melatonina sau "hormonul intunericului" are un efect de relaxare și induce somnul. Secretia de melatonina este direct proportionala cu lungimea noptii.  In timpul iernii, cand noaptea este mai lunga decat ziua, rezerva organismului de serotonina se micșorează.

Pe de alta parte, primavara, cand zilele devin mai lungi, organismul isi regleaza nivelul de hormoni, eliberand mai multe endorfine, testosteron si estrogen. Aceasta schimbare pune o presiune deosebita asupra organismului, care raspunde printr-o senzație de oboseala.

Nu știu dacă medicii recomandă ceva pilule contra asteniei de primăvară, eu știu un remediu din vechime, din cărțile mele vechi: profita de zilele însorite de primavară și petrece mai mult timp la soare! Te va ajuta sa-ti reincarci bateriile cu serotonina si astfel sa ai o stare de spirit mai buna.

Astenia, sau febra de primăvară sunt fenomene medicale generale, comune, benigne, care, statistic vorbind, nu au zodii preferate. Totuși doctorul în medicină, herbalist și astrolog din secolul XIX, William Joseph Simmonite, avertizează semnele de aer și de pământ să fie atente cu astenia de primăvară, să nu facă complicații.

Nu știu dacă sunt filme cu astenia de primăvară, eu aș vrea să am febră de primăvară, dar omul propune, Dumnezeu dispune, dar am speranță, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼     ♂     ♀

 

BERBEC Eşti bine dispus şi acest lucru îţi atrage bunăvoinţa anturajului. Chiar şi a unor persoane importante din viaţa ta. În a doua parte a zilei, o veste sau o întâlnire care îţi face plăcere.  Este bine să eviţi, daca poţi, subiectele cu caracter delicat. Lămureşte programul tău de astăzi şi unele “răceli” cu partenerii fie că sunt de afaceri sau de amor. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, aşa că poţi avea o surpriză plăcută. Nu uita că in dragoste, ca şi în politică, este relativ uşor să caştigi increderea, dar este extrem de greu să-ţi respecţi promisiunile facute!

 

TAUR Atenţie la ce îţi doreşti, la ce schimbi! Ai ezitat destul de mult ca să te apuci de un proiect, de o activitate, să schimbi ceva în viaţa ta. Conjunctura îţi este favorabilă, accelerează! Astăzi lasă analizele sofisticate pe altă dată. Experienţa acumulata, antrenamentul până la urmă, din discutiile avute in ultimul timp cu colegii şi cu rudele te avantajeaza sa fii elocvent si sa ai ultimul cuvant. Pe de altă parte, viata ta sentimentala nu este suficient de intensă pe cat ai dori. In orice caz, trebuie să dai dovada de discreţie, diplomaţie şi eleganţa.

 

GEMENI Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu este o zi în care să faci schimbări esenţiale, pe niciun plan. Dacă este aşa, poate vezi şi un film nou, la modă. Dar, trebuie să fii prudent! Mai ales spre seară şi mai ales dacă conduci un automobil. Nu accepta cu nici un pret sfaturi garantate si substante ciudate pentru cura ta de slabire, mult sport, multa miscare sunt infinit mai bune. Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze.

 

RAC Dedică ziua lucrurilor obişnuite de luni, de rutină, fără multe valuri şi mai ales nu te împrumuta, sau nu accepta vreo nouă afacere care promite bani mulţi, vreun joc piramidal financiar! Mai ales că este rezultatul unor eforturi trecute, eforturi care credeai că au fost irosite, uitate şi făcute la “cooperativa munca în zadar”. Relaţiile cu familia şi anturajul pot sa sufere unele modificari in sensul unei segregatii urmare repetatelor tale declaratii ca vrei sa pleci din ţară. Trebuie să te hotărăşti dacă chiar vrei să emigrezi, să schimbi totul, sau este doar o scuză ca să nu-ţi asumi responsabilităţi. Secretul este că peste tot este la fel, ba în unele locuri este mai rău decât în România.  

 

LEU Capacitatea ta de a domina situaţia, abilitatea de lider şi generozitatea dau rezultate. Toată lumea ştie că eşti generos. Câţiva ştiu că eşti naiv. Păzeşte-ţi buzunarele, oricum nu ai bani! O zi plăcută, poate pentru ca ziua se măreşte. Se pare că şi promisiunile primăverii sunt relativ aproape. Astăzi, cu Mercur încă retrograd în Pești, nu este bine să faci declaraţii complicate,  ba nici să devii prea comunicativ şi sentimental. Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Păstrează-ţi calmul şi umorul mai ales în relaţiile de familie. Veşti bune de departe.

 

FECIOARĂ Căldura sufletească şi investiţiile spirituale făcute astăzi pot aduce relaţii normale, linişte şi înţelegere.  Dedică ziua celor dragi, familiei, prietenilor sau partenerilor  apropiaţi.  O zi foarte potrivita ca sa iei initiative curajoase, atat in domeniul tau de activitate, cât, mai ales, in relaţiile tale sentimentale. Confuzia şi dezordinea sentimentală proprie zodiei pot deveni calităţi poetice, dacă dai dovada de abilitate si nu vorbeşti prea mult! Dar atenţie, nu tot românul este poet! Şi ca burghezul lui Moliere o să constaţi că toată viaţa ai vorbit în proză. Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale.

 

BALANŢĂ Ideile tale şi sentimentele sunt astăzi clare şi chiar de o oarecare eleganţă. Pe plan social, curiozitatea ta înăscută te împinge înainte, către noi relaţii umane. Te poţi simţi foarte bine!  Nu te repezi, din nou, să faci promisiuni. Şi, mai ales nu cataloga oamenii şi faptele. Este o activitate păguboasă pentru tine din care te alegi cu o imagine distorsionată asupra realităţii. Oamenii se schimbă, situaţia se schimbă – nu este bine să încremeneşti în poză.

 

 

SCORPION Stelele te avantajează pe plan profesional.  Îţi poate fi solicitat sprijinul într-o problemă, care nu este chiar din domeniul tău. Dacă nu te descurci, cere ajutor, nu lăsă să se agraveze! Primele ore ale dimineţii nu prea îţi sunt prielnice. Evident, cine se scoală de dimineaţă este obosit toată ziua, acesta este adevărul şi proverbul adevărat. Dar cu moderaţie, mai ales în relaţiile cu anturajul şi poate şi cu atenţie la cumpărături, vei evita neplăcerile. Trebuie neaparat să analizezi evenimentele din ultimul timp, sa tragi concluziile care se impun şi să iei imediat măsurile necesare. De asemenea, trebuie să continui cu aceleaşi metode verificate de până acum.  O zi de rutină, care te-ar plictisi dacă nu ar fi vestea de pe la ora prânzului.

 

SĂGETĂTOR O zi plăcută, eşti în plină formă! Dimineaţa evită graba, intervenţiile şi mişcările bruşte, deciziile pripite. Continuă cu aceleaşi mijloace de până acum, astăzi noul nu te favorizeză. Mai multe obligaţii uitate se fac simţite. Mai ales dimineaţa, când eşti la muncă sau la şcoală. Astazi ai o imagine care poate fi mult îmbunătăţită, mai ales daca nu te enervezi cand esti contrazis si nu te repezi să dai sentinţe! Nu incerca sa impui anturajului si lumii intregi propriul sistem de referinta, ci mai bine respecta regulile jocului – asta ca sa obţii ceea ce vrei.

 

CAPRICORN Astăzi ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu de la serviciu, cu prietenii, sau de acasă. Reflectezi că ai trecut printr-o perioadă ceva mai grea. Principalul este că „ai trecut”! Perioada zilei de astăzi favorizează în special nativii care activează  în învăţământ şi în comerţ. Stelele iţi recomandă sa nu intri astazi in competitie cu persoane nascute in zodia Berbecului sau a Leului, in general cu semnele de foc. Pe seară un procent dintre Capricoarne se gândeşte la o cină festivă, poate în doi.

 

VĂRSĂTOR  Atragi şi convingi prin afirmarea dorinţei de libertate care te caracterizează. Fără limitări te poţi manifesta şi acţiona spre folosul tău. Oricum, problemele tale rămân la fel de mari! Astăzi poţi să ceri un favor sau o inlesnire de la anturaj, adica de la prieteni sau de la familie, pentru că la serviciu eşti aşa de ocupat că nu ai nici o şansa! Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes. Stelele spun să te plimbi prin mall, sau macar printr-un supermarket local in căutarea unui obiect dragut, util şi poate chiar şi ieftin.

 

PEŞTI Situaţia indică că-ţi trebuie o anumită detaşare, mai multă obiectivitate. Trebuie să stai în defensivă ca să realizezi noul orizont de vedere. Nu lăsa lucrurile neclare „în coadă de peşte”! Poate este ziua ta şi chiar vrei să te bucuri de ea cum vrei tu, nu cum vor alţii. Lasa lucrurile aşa cum sunt şi înţelept te veţi numi. Permite lucrurilor să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Nu te băga în chestiuni care nu te privesc, mai ales dacă este viaţa intima a unui coleg, limiteaza-te la trancaneala mondena obişnuita.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: