Evenimentul Zilei > Horoscop > Totul despre zodia Gemenilor. Horoscop
Totul despre zodia Gemenilor. Horoscop

Totul despre zodia Gemenilor. Horoscop

Horoscop Dragi lupi, padawni și hobbiți sunt puține șanse să public vreodată ”Corpus Astrologicus”. Noaptea trecută, Vineri cea frumoasă și cu ochii verzi ca marea, mi-a spus că... dar este secretul nostru! M-am hotărât să public, cât mai pot, ceea ce am scris. Astăzi despre zodia Gemenilor, care se apropie. Dacă în text găsiți ”Ę” pe undeva să nu vă supărați, sau alte ”erori” textul era pregătit pentru editare tipografică.

Horoscop Pe 16 mai s-au născut Henry Fonda, Janet Jackson, Gabriela Sabatini, Pierce Brosnan, Bob Călinescu, Titus Popovici, Constantin Cubleşan, Ion Corvin Sângeorzan.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox, în cel popular, cel ieftin pe care îl am eu, pe 16 mai sunt Sfinţii Teodor cel Sfinţit, Isachie, Simeon și Petru. Nimic în ”Kalendar”.

 

Horoscop Dragi lupi, padawni și hobbiți sunt puține șanse să public vreodată ”Corpus Astrologicus”. Noaptea trecută, Vineri cea frumoasă și cu ochii verzi ca marea, mi-a spus că… dar este secretul nostru! M-am hotărât să public, cât mai pot, ceea ce am scris, aici, acum. Astăzi despre zodia Gemenilor, care se apropie. Dacă în text găsiți ”Ę” pe undeva să nu vă supărați, textul era pregătit pentru editare tipografică.

 

GEMENII (Gemini) 21 mai – 21 iunie

Semn de aer, masculin, mutabil.

 

Horoscop Este domiciliul, de drept, diurn, al planetei Mercur. Jupiter este în exil.

 

Primul decan al zodiei, 21 – 30 mai este guvernat de Jupiter, fiind favorabil asimilării, deducţiilor; este decanul intuiţiei.

Al doilea decan, 31 mai – 10 iunie, este guvernat de Marte, conferă, scepticism, sarcasm, agresivitate – fidelitate faţă de oameni sau de un ideal; este decanul conştiinţei.

Al treilea decan, 11 – 21 iunie, este guvernat de Soare,  dînd o puternică inteligenţă şi autoritate, dar şi pasiuni frenetice; este decanul raţiunii.

 

Horoscop Zodia Gemenilor este un semn dublu, diurn, de scurtă ascensiune, comandat, pozitiv, septentrional, de ascensiune oblică, uman, domestic, volatil, steril, periculos, de vitalitate, de frumuseţe, de spirit şi ştiinţă, de primăvară.

 

Zodia Tuș-mu sau Maş-masu, la caldeeni corespundea celor doi fraţi divini şi cereşti Navu şi Marduk. Grecii, mai tîrziu, i-au denumit Castor şi Pollux. Fraţii Dioscuri erau copiii prea frumoasei Leda, regina Spartei. Dacă însă Castor avea ca tată pe Tyndareos – rege al Spartei, tatăl lui Pollux era însuşi nemuritorul Zeus – stăpînul zeilor şi al oamenilor; tot din această legătură divină s-a născut şi sora lui Pollux, blonda Elenă, frumoasă ca o zeiţă, cea din cauza căreia s-a dezlănţuit războiul dintre greci şi troieni. Pollux era, deci, nemuritor iar Castor era muritor. Cei doi fraţi deveniră mari eroi ai Greciei, neîntrecuţi în mînuirea armelor, în conducerea carelor, sau în lupta cu pumnul; erau întotdeauna împreună şi îi lega o dragoste fără margini. Din cauza unei sfade cu verii lor, cauzată de împărţirea unei turme, Castor cade rănit de moarte, Pollux, disperat de pierderea fratelui îl roagă pe tatăl său, marele Zeus, să-i ridice nemurirea şi să-l lase să moară împreună cu Castor. Zeus, mişcat de ataşamentul dintre fraţii Dioscuri, hotărăşte ca o zi cei doi fraţi să se afle în întunecata împărăţie a lui Hades , iar în ziua următoare să vieţuiască în luminosul Olimp, împreună cu zeii. Spre eterna amintire şi pildă a iubirii frăţeşti două stele strălucitoare s-au numit Castor şi Pollux, iar constelaţia din care fac parte – Gemenii.

 

Grecii se închinau fraţilor Dioscuri ca unor zei, deoarece ei îi apără pe oameni de primejdiile neaşteptate şi sînt protectorii călătorilor.

Observăm, din legenda antică caracterul bipolar (uneori contradictoriu) al zodiei Gemenilor.

 

Horoscop Caracteristici pozitive: nativul este inteligent, adaptabil, rezistent, logic, spontan, activ, amuzant, comunicativ; are o deosebită uşurinţă la scris şi la învăţarea limbilor străine. Întotdeauna  pare tînăr şi la curent cu ultimele noutăţi din orice domeniu.

Caracteristici negative: superficial, inconsistent, plictisitor, ipocrit, amoral; incapabil de a-şi controla energia nervoasă.

 

Horoscop Tipul uman evoluat. Principala caracteristică a acestui tip este marea capacitate intelectuală, care trebuie să-şi găsească o modalitate de expresie – şi chiar şi-o găseşte într-o mulţime de moduri. Aceasta poate duce la rezultate strălucite în ştiinţele experimentale, literatură şi artă. Este o aparenţă plăcută, care încearcă să facă viaţa mai frumoasă pentru cei din jur; să stimuleze şi să încurajeze pe colegi sau pe camarazi prin forţa raţiunii şi a exemplului personal.

O preocupare continuă este satisfacerea nevoilor intelectuale; citeşte repede şi bine multe cărţi, vizionează, spectacole de teatru şi de cinema, casete video, participă la conferinţe, discuţii, convenţii.

Tipul evoluat de Geamăn tinde spre o formă perfectă de expresie şi într-un fel suferă cînd realizează imposibilitatea acestei dorinţe.

O realizare deosebită este urmată în mod frecvent de o examinare critică. Dacă verdictul este nemulţumitor Geamănul va renunţa la ceea ce pînă atunci îi reuşise atît de bine, apucîndu-se de altceva; nu fără surprindere cei din jur vor observa că după un timp revine şi la vechea îndeletnicire, ocupîndu-se de două lucruri în acelasi timp; aceste schimbări rapide sînt proprii tipului evoluat. El trebuie lăsat să-şi continue drumul aparent haotic, deoarece el (ea) îşi cunoaşte afacerile cel mai bine.

 

Horoscop Tipul uman rudimentar este modelul egocentrismului ridicat la rang de valoare intelectuală. Geamănul rudimentar va lua de la oricine, nu  în primul rînd obiecte, ci simpatie, atenţie, consideraţie, admiraţie, timp, energie, asistenţă – de fapt tot ceea ce  îi poate satisface egoismul propriu.

Boala, suferinţa, tristeţea, pierderile financiare sînt adevărate tragedii pentru el şi nu ezită să o proclame în mod repetat către oricine îl ascultă, lamentîndu-se pînă cînd toţi sînt convinşi de magnitudinea suferinţei lui. Căutarea neîncetată a varietăţii şi a distracţiei cu orice preţ îl fac să fie întotdeauna nemulţumit. Activităţile zilnice par a-l obosi, de fapt el este incapabil de a se concentra şi a înţelege avantajele unei activităţi organizate. În secret, el sau ea oricît ar fi de incompetenţi şi fără talent, cred că sînt destinaţi unor poziţii sociale importante. Întotdeauna tipul rudimentar înceacă să fie centrul atenţiei, băgîndu-se în discuţii şi întrerupînd adesea interlocutorul. Cu toate că nu are dreptate, îşi susţine punctul de vedere pînă în pînzele albe. Dă dovadă de o deplorabilă lipsă de persistenţă şi tenacitate, de o memorie deficientă, mai ales cînd este vorba de a recunoaşte calităţile celor din jur. Lipsa de moralitate, este de asemenea o sursă constantă de necazuri. Poate da dovadă de cruzime, deliberată – aceasta fiind încă o formă de a-şi satisface egoismul: rănirea la propriu sau la figurat a celor din jur. Primeşte sfaturile prietenilor cu deosebită rezervă, deoarece nu poate înţelege altruismul, fiind opusul egoismului care îl caracterizează.

 

 

 

Horoscop Aspectul fizic. În mod tradiţional, un nativ din Gemeni are un corp înalt, bine făcut, puternic şi activ, un ten sangvin, ochi căprui, păr negru, privire inteligentă, braţe lungi, picioare scurte, mers rapid. Femeile au ochii foarte frumoşi.

– prima faţetă, 1-5 grade, (21 – 25 mai): persoană cu o statură înaltă, uscăţivă, cu tenul întunecat, părul roşcat sau negru, umerii rotunzi, ascuţit la limbă, cu picioarele arcuite.

– a doua faţetă, 6-10 grade, (26 – 30 mai): arată o persoană cu aparenţă plăcută, faţăĘrotundă, păr castaniu, conversaţie agreabilă.

– faţeta a treia, 11-15 grade, (31 mai – 4 iunie): persoană scundă, faţă rotundă, corp puternic bine proporţionat, păr scurt şi cîrlionţat, mai întotdeauna negru, gura mare, ochii bulbucaţi, dinţii cariaţi, umerii înguşti, picioare subţiri.

– faţeta a patra, 16-20 grade, (5 – 9 iunie): persoană cu o aparenţăĘproaspătă mai mult corpolentă, faţă rotundă, ochii strălucitori, păr blond, cu o comportare delicată în mai toate împrejurările. Căsătorie profitabilă. Cîştig prin prieteni.

– faţeta  a cincea, 21-25 grade (10 – 14 iunie): face portretul unei persoane bine proporţionată dar uscăţivă, păr negru, figură lungă, bărbia ascuţită, ten închis, ochi negri, barbă neagră, dacă poartă, picioare lungi, arătînd mai tot timpul obosit;

– a şasea faţetă, 26-30 grade (15 – 21 iunie): arată o persoană drăguţă, curată, cu faţa ovală, părul deschis la culoare, faţa albă.

 

Horoscop Profesiuni şi meserii. Ziaristica (ziare, radio, sau televiziune) este cea mai indicată carieră pentru un nativ din zodia Gemenilor satisfăcîndu-i atît instinctul pentru limbaj şi comunicaţie, dar şi nevoia sa de varietate şi schimbare.

Alte meserii şi profesii: profesor, lingvist, secretar, agent comercial, şofer, agent de turism, vînzător, poştaş, navigator, operator la telefoane. Îi convin mai toate profesiile şi meseriile liberale. De asemenea poate efectua cu succes reparaţii diverse sau să producă mici obiecte de artă. Sporturile sale preferate sînt cele uşoare: scrima, schiul, trasul cu arcul, tenisul de cîmp şi de masă.

Dragostea. Gemenii nu sînt peste măsură de drăgăstoşi. Dar după cum este de aşteptat nativii (ele) din această zodie îşi exprimă dragostea foarte bine, scrisorile lor de amor fiind adevărate modele în genul lor. În amor, ca şi în viaţa zilnică, ei caută diversitatea; de aceea nu trebuie să aşteptăm prea multă fidelitate.

 

Horoscop Doamna născută sub semnul Gemenilor ştie ce vrea. Poate fi însă învinovăţită de a fi interesată mai mult de tehnici, decît de relaţia în sine. Cu un bărbat din Berbec legătura pare valabilă, fiind spirite apropiate ca mentalitate, cu un Taur este un mare eşec; cu un alt Geamăn – o inconstanţă lesne de înţeles, în orice caz nu o căsătorie de durată; stimă, prietenie – poate, cu un Rac – NU! Cele două capacităţi sexuale sînt absolut opuse. În sfîrşit, una dintre uniunile recomandate ale zodiacului – cu un bărbat Leu: căsătorie şi dragoste fericită. Cu un bărbat născut sub semnul Fecioarei legătura este nerecomandabilă – preţiozitatea şi spiritul de detaliu o vor enerva teribil pe energica Geamănă. Cu un bărbat din Balanţă dragostea este sublimă, dar ca orice lucru bun, de scurtă durată. Cu un nativ din Scorpion – superficială, cu un Săgetător – senzualitate şi luciditate (unora le face plăcere), iar cu un Capricorn dragostea este dificilă. Un Vărsător poate oferi doamnei născute sub semnul lui Castor şi Pollux o fericire calmă – de care ea nu prea are nevoie. Un Peşte o va plictisi cu introspecţia şi spiritul său devotat.

 

Horoscop Domnul Geamăn are, pe nedrept spune el, reputaţia de Don Juan al zodiacului. Dar cum se descurcă: cu o frumoasă din Berbec – relaţia pare promiţătoare, mai ales dacă se bazează pe o prietenie provenită din gusturi similare şi o capacitate intelectuală apropiată, însă cu o nativă din Taur dragostea este dificilă. Sigur, cu o co-zodiacală, cu toate că îi înţelege problemele, amorul este de o inconstanţă previzibilă în care precumpăneşte mai mult latura tehnică. Relaţia cu o femeie din Rac trebuie evitată. O Leoaică promite o legătură veselă, în schimb o Fecioară, o relaţie instabilă. Altă combinaţie fericită a zodiacului este cea dintre un Geamăn şi o Balanţă – se spune că dragostea este absolut minunată. O femeie din Scorpion nu procură nici o armonie, în schimb o nativă din Săgetător dă relaţiei pasiune şi bucurie. Cu o femeie din Capricorn opiniile sunt divergente, iar cu o doamnă născută sub semnul Vărsătorului, este mai bine să rămînă buni prieteni. Căsătoria cu o femeie din Peşti este de-a dreptul traumatizantă.

 

Horoscop Pentru a-i cuceri pe nativii (ele) din zodia Gemenilor, aceştia nu trebuie sufocaţi cu dragostea; au teamă de solicitările afective, cu toate că le caută – este spiritul dual al zodiei.

Nativul din Gemeni poate fi un minunat părinte. Interesul său pentru cunoaştere şi diversitate va satisface nevoile copilului. Părinţii din zodia Gemenilor discută mult cu copiii lor, le fac cadouri multe cărţi şi jocuri educative şi mai puţin jucării şi dulciuri.

 

Horoscop Copilul născut în această zodie are nevoie de o permanentă stimulare intelectuală. Trebuie supravegheat şi îndrumat să termine toate lucrurile pe care le-a început – altfel se dezvoltă o componentă superficială a caracterului. Disciplina nu este lucrul cel mai agreat de copilul Geamăn, dar o va respecta la şcoală, din stimă pentru profesorii care-i furnizează  atîtea şi atîtea noutăţi şi cunoştinţe. Trebuie totuşi evitate şcolile celebre pentru disciplina lor draconică – înregimentarea face ca supapele copilului Geamăn să explodeze. O cutie de creioane colorate şi un bloc de desen îl vor ţine liniştit pe micuţul Geamăn zile întregi; dacă nu zile, atunci măcar cîteva ore – pînă găseşte altceva mai interesant.

 

Horoscop Tradiţional, semnul Gemenilor guvernează din punct de vedere anatomic membrele superioare. Nativul (a) este predispus (ă) la diverse accidente ale braţelor, antebraţelor şi mîinilor. De asemenea, zodia guvernează urechile, sternul, omoplaţii şi plămînii. Afecţiunile acestor părţi ale organismului sunt statistic mai frecvente la nativii (ele) din zodia Gemenilor.

 

Horoscop Personalităţi mondiale importante născute în zodia Gemenilor sînt: Ralph Waldo Emerson, 25 mai 1803; Regina Victoria a Angliei, 24 mai 1819; Walt Whitman, 31 mai 1819; Mary Cassatt, 22 mai 1845; Frank Loyd Wright, 8 iunie 1869; Igor Stravinsky, 5 iunie 1882; Cole Porter, 9 iunie 1893; Ducesa de Windsor, 19 iunie 1896; Bob Hope, 29 mai 1903; Beatrice Lillie, 29 mai 1903; Jean Paul-Sartre, 21 iunie 1905; Laurence Olivier, 22 mai 1907; Ian Fleming, 28 mai 1908; Rosalind Russell, 4 iunie 1911; John F. Kennedy, 29 mai 1917; Ducele de Edinburgh, 10 iunie 1921; Marlyn Monroe, 1 iunie 1926; Francoise Sagan, 21 iunie 1935; Bob Dylan, 24 mai 1941.

Culoarea. Culori combinate, irizate; galbenul şi auriul dar în special griul care totuşi are reputaţia de a  produce melancolie.

 

Metalul. Mercurul şi aurul.

 

Pietrele preţioase, agata, piatra în care babilonienii îşi gravau talismanele, permite depăşirea adversităţilor; ochiul de pisică, varietate de crisoberil, numit de asemenea “alexandrit” sau “piatra Lunii”, şi ale cărui reflexe, verzi în lumina zilei, devin roşii în lumina artificială – asigură protecţia împotriva nenorocului şi favorizează şansa la jocurile de noroc; magnetitul, oxidul natural de fier, legat de Mercur, planeta guvernantă a semnului – atrage amorul; hematitul negru protejează plămînii şi ficatul; perlele mici sînt un protector puternic în domeniul fizic şi psihic.

Plantele: caprifoi, enupăr, verbină (urzicuţe), melisă (Mellissa officinalis), arbustul de cafea, ceaiul, alunul, miozotis (nu-mă-uita), sipica, menta, rochiţa-rîndunicii.

Legume: pătrunjel, anason, andive, ridichi.

Animalele: maimuţa, vulpea, papagalul, albina şi furnica (insecte).

Numerele: 3,13,33.

Ziua fastă a zodiei este miercuri, iar ziua nefastă este joi.

Locuri de reuşită: şcoli, universităţi, tîrguri, locuri înalte (categoria mergînd de la etajele superioare ale unui bloc, pînă la cabanele montane).

În Tarot, zodiei Gemenilor i se asociază a VI-a lamă a arcanelor majore – “Îndrăgostiţii”, iar în Geomanţie: “Rubeus, Puella”.

Parfumurile zodiei sînt: irisul (stînjenel), lavanda, violeta, rosmarinul, acacia, lăcrămioara, caprifoiul, tămîia.

Bijuteriile: în primul rînd brăţările platină, care imită mercurul, de aur alb, apoi inelele; a nu se uita că modul de a purta aceste bijuterii este stabilit de anumite practici magice – o bijuterie nu se poartă oricum şi oricînd.

Îmbrăcămintea: uşoară şi largă din bumbac pur: compleuri “safari”.

Ţări şi regiuni: Africa de Nord (Libia, Tunisia, Algeria, Maroc etc.), Belgia, Canada, Statele Unite ale Americii, Lombardia, Sardinia, Ţara Galilor, Tripolitania, Egiptul inferior.

Oraşe: Londra, Melbourne, Cordova, San Francisco, Torino, Versailles, Mayenz.

 

Horoscop Fără îndoială, principiul zodiei GEMENILOR este: COMUNICAREA.

 

În această zodie se exteriorizează Forţa născută în perioada zodiei Berbecului şi focalizată în timpul zodiei Taurului. Geamănul este mai mult un enciclopedist, decît un specialist care îşi restrînge orizontul de vederi numai la un punct de vedere.

 

DIXIT

 

Cunoșterea este importantă. Cunoașterea astrologică poate da ”controlul asupra timpului, a oamenilor și a istoriei” cum se spune în Catehism, paragraful 2116. O sa va spun ceea ce știu, sau nu, dacă Vineri îmi spune la noapte altceva, să păstrez secretele mele – pentru că mâine este în definitiv, o altă zi!

 

 

٭                    ٭                      ٭

 

horoscop

 

BERBEC Nu da bani cu împrumut, pentru că dacă îi dai astăzi sau chiar mâine, nu o să-i mai vezi niciodată înapoi. În această perioadă trebuie să te bazezi mai mult pe judecata rece decât pe trăiri, intuiţii şi sentimente. Mai ales nu da curs furiilor de moment sau nu exagera importanţa şi repercusiunile unor informaţii din presă. Presa minte din interes, sau din prostie. Treburile de rutină le faci bine şi temeinic. Nu te avânta pe tărâmuri şi domenii necunoscute. O seară mai tensionată, nu primi nici o provocare.

 

horoscop

 

TAUR  O zi profitabilă prin veştile şi informaţiile pe care poți să le primeşti. O veste bună şi una rea. Pe care vrei să o primeşti prima? Stelele îţi sugerează să-ţi faci ordine în suflet şi în sertare. De cand nu ai mai fost la teatru? Dar la un cabaret bun, de tip parizian? Du-te în seara asta! În orice caz tot ceea ce vei începe astăzi pare lovit de inconsistenţa perioadei, adică nu ai voinţa şi putinţa să le duci la bun sfârşit. Starea aceasta se prelungeşte până la sfârşitul săptămânii. Ocupă-te, deci, de cultură şi artă!

 

horoscop

 

GEMENI  Astăzi se pot întâmpla multe chestii neplăcute dacă nu eşti atent şi vigilent. Statistic, pentru zodia Gemenilor este: cea mai neplăcută chestie este să te loveşti în colţul mesei când te repezi să răspunzi la mobil. O zi cam nesuferită. Evită enervarea şi lasă-i pe alţii să-şi rupă dantura. În astfel de ocazii lumea zice prostii considerate mai târziu fraze celebre de către posteritate. Marile personalităţi s-au ilustrat cu fraze scurte devenite celebre. Iată-l pe Cezar care juca babaroase : „zarurile au fost aruncate” şi pe Nero care se uita printr-un smarald la incendiul Romei : „ce-am avut şi ce-am pierdut!”. Asta a spus-o Nero? Nu ştiam!  Sigur o să găseşti ceva să zici!

 

horoscop

 

RAC     Evită să fii prea sensibil cu cine nu merită. Fii precaut în discurs şi promisiuni.  Bioritmul este negativ. Adică, eşti depresiv, obosit şi cu gândul aiurea, fără putere de concentrare. Puțină mișcare. O să te simţi mult mai bine! O conjunctură aparte te îmbie în această perioadă şi încă câteva zile după, să te identifici cu propriile proprietăţi şi bunuri şi să cheltuieşti mult. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti utopic in propria imagine.  De asemenea – vechea ta problema – femeile sau bărbaţii, după gen şi caz. Atenție la confesiuni, păstrează-ți secretele!

 

horoscop

 

LEU  Încă o zi dinamică, cu o desfăşurare aproape surprinzătoare. Eşti mereu surprins(ă) de cât de rapid poate să treacă timpul. Pentru unii dintre Lei este o zi benefică înţelegerilor de tot felul, semnării hârtiilor, contractelor, finalizarii situaţiilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă. Nu trebuie sa faci din problemele altora cruciade proprii, dar nici să ignori pe aproapele tau care are cu adevărat nevoie de ajutor. În activitatea proprie întâlneşti oarecare opoziţie, ca o pernă moale umflată cu aer, care încearcă să-ţi frâneze rapiditatea. Nu te enerva, nu reacţiona disproporţionat ci încercă să-ţi păstrezi calmul şi să lămureşti pe cei din jur cum stă treaba. Poate îi convingi să coopereze.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp. Aspecte favorabile par că te avantajează mai ales în planul mental, al proiectelor, şi prin urmare logică, pe plan social.  Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp, să tragi concluziile care se impun şi sa iei imediat măsurile necesare. Ziua nu este cea mai bună din tot anul, dar de departe nici cea mai proastă, asa încat o să te strecori prin sfârşitul acesta de primăvară medievală şi incertă, spre seară care trebuie neapărat să-ţi îmbunătăţească bilanţul zilnic. Un film bun, o discuţie cu prietenii, o cină plăcută cu toată familia – ceva de genul acesta care să-ţi încălzească inima şi să justifice aspectele favorabile astrologice.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Chiar dacă „nimc nu este important”, dupa cum spune Kabbala, poţi realiza multe, lua decizii importante, clarifica nişte probleme. Astăzi trebuie să te organizezi. Dar nu poţi, s-au aglomerat prea multe. Partenerul tau se întoarce sau pleacă, nici el nu ştie. Atenţie, mare atenţie! Fii conservator şi precaut. Dă adevarata importanţă lucrurilor şi foloseşte propria scală de valori. Ai un umor excelent, un optimism solid, dorinţa să scrii, să comunici, să citeşti, dar pe un fond de stres provocat de oboseală şi incapacitatea unui efort îndelungat. Evită să mai aprinzi ţigaretă, după ţigaretă – fumatul este o plăcere sofisticată, nu un obicei nervos. Seara plăcută şi relaxantă.

 

horoscop

 

SCORPION  Cine se trezeşte de dimineaţă aceluia îi este foarte somn. Asta este toata filosofia şi ar fi bine să-ţi cruţi fortele incepand chiar de astăzi, pentru ca alţii nu prea se gândesc la asta. Astazi sinergia si configuratia planetelor te avantajeaza in dragoste si relatiile sociale, dar sunt mai putin favorabile la bani si glorie. Influentele planetare confuze şi amestecate ca o salată ghiveci libanez iţi indică să ai astăzi o atitudine placută şi să nu te enervezi fără rost! Carisma personala, "magnetismul animal" cum spunea Franz Mesmer, este in creştere, dar trebuie să-l utilizezi cu abilitate şi inteligenţă. Se apropie nişte termene şi nu ai banii necesari. Vezi de pe acum de unde să faci rost, nu lăsa pe ultima zi!

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Chibzuiala, tactul si umorul de care trebuie să dai dovadă astăzi constituie un bun exemplu şi in viitor de cum se poate aplana o criză. Astăzi s-ar putea sa ai de mediat între două persoane din anturaj. De dimineaţă te asaltează nişte veşti. Ascultă şi analizează bine, înainte să iei o decizie. Nu te lăsa „descifrat” ci introdu tot timpul noi date în jocul social care se numeşte afacere, sau dragoste. Cine este previzibil, este uşor de condus. Poţi începe ceva nou, orice, sau poti finaliza proiecte mai vechi. În special amorul este bine aspectat, iar carisma personală atinge cote ridicate. Şi nu uita vorba veche : „ca să ajungi rege, trebuie să te comporţi ca un rege !”

 

horoscop

 

CAPRICORN O zi prietenoasă în care poţi să te relaxezi şi să laşi garda jos. Şi necazurile îţi par mai mici, sau începi să te obişnuieşti cu ele. Stelele favorizează cumpărăturile care le faci astăzi, sau micile schimbări în ordinea lucrurilor. Ai o tendinţă către depresie şi tristeţe nemotivată şi o lene de lumea a treia, dacă creieraşul nu ar fi vigilent şi nu ar pune pe toată lumea la treabă. Atenţie la anturajul de sex feminin. Eşti în contradicţie şi pe curs de coliziune! Tu ai, însa, tendinta să vorbeşti mai mult, să cauţi soluţii la problemele şi incertitudinile tale.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Exprimă direct şi hotărât ce ai de spus. Stelele te favorizeaza în achiziţionarea unor obiecte de îmbrăcăminte de sezon cald pe care o sa le porţi cu plăcere, pentru că iţi stau bine. Vine glorioasa vară chiar cu vremea si vremurile astea ciudate, capricioase şi chiar neplacute. Astăzi, nu vorbi, însă, fără să-ţi faci înainte un plan. Foloseşte intuiţia, dar nu te lăsa purtat de ea. Disimulează-ţi cu iscusinţă intenţiile printre imagini frumoase, poetice şi pline de culoare. Apoi exprimă direct şi hotărât ce ai de spus. O zi obositoare, dar până la urmă chiar plăcută. Seară de cumpărături mici, poate în oraş, în compania celor dragi. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astazi poate va face mare placere celor dragi.

 

horoscop

 

PEŞTI   Astăzi, 16 mai, miercuri, ziua lui Mercur, se pare că ai de suferit din cauza timpului capricios, dar şi din cauza unor situaţii obiective. Luna declanşează unele situaţii la care te aşteptai mai puţin. Veştile pe care le primeşti prin mobil, din presa, sau reţele par importante. Aspectele îţi indică să nu te repezi să tragi concluzii, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se fie folositoare. Fii obiectiv, prudent şi o să fie totul bine. Din nou ai ceva de rezolvat pentru familie, dar numai în cursul prînzului. Armonia trebuie să facă parte din viaţa ta, aşa au hotarât stelele pentru tine.

 

horoscop

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.