Editura Evenimentul si Capital

Vietnamul de Sud, Cutia Pandorei și CRISPR-Cas9. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 16893 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri adevărate din surse de încredere, unele confidențiale, curierul de la Bruxelles, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

18 aprilie

Horoscop Pe 18 aprilie s-au născut Leopold Stokowski, regina Frederika, Mildred Bailey, Louis Adolphe Thiers, Ion Voinescu, Florin Codre, Eugen Cristea.

Horoscop În calendarul creştin ortodox fix sunt Sfinţii: Ioan, ucenicul lui Grigorie Decapolitul, Cosma din Calcedonia şi Ioan din Ianina. Nimic în ”Kalendar”.

NOTA. Mulțumesc mult pentru mulțumirile domniilor voastre pentru ”articolul” de ieri. Este o culegere de informații adevărate, așa cum le-am primit de la sursele mele, multe nu o să le vedeți în presă. Dar, eu nu scriu articole. Introducerea la horoscop este un amalgam de informații, amintiri, cultură și multe altele, așa cum scriu în ”chapou”. Uneori, fără legătură între ele. Ceea ce îmi trece prin cap, trăirile și sentimentele mele în legătură cu ziua în cauză. Repet, nu este un articol. Este Horoscopul lui Dom Profesor!

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți ar trebui să fie înflorirea cireșilor în Vietnamul de Sud.

Vietnamul de Sud?!! Probabil că o să credeţi că profesorul vostru de stare de bine (cum îmi spun unii dintre domniile voastre) a început să uite. Vietnamul de Sud nu există! Da, NUMAI există, ia puneţi mâna pe cărţile scrise de Robert McNamara şi aflaţi şi de ce nu mai există!

În State, la începutul prieteniei mele cu Kevin, colonel trecut în rezervă cu menţiuni excepţionale, pe motive medicale, îi povesteam istoria ţării mele, cum ne-au călcat romanii, popoarele migratoare, ungurii, turcii, slavii, nemţii, din nou ruşii și așa mai departe. Kevin m-a ascultat cu atenţie şi mi-a răspuns: „See, my friend, era mai bine dacă îi băteaţi voi pe turci, unguri, ruşi şi nemţi. Noi avem nevoie de aliaţi, nu să luptăm noi în locul vostru!” Era doar o discuţie între doi civili, la un foc de tabără în misterioasa pădure a Virginiei. I-am replicat că noi cei care ne numim astăzi români existăm în același loc de două mii de ani, invadatorii nu. Kevin a mormăit ceva despre vanitatea europeană...

Vietnamul de Sud, ar fi trebuit să fie primăvară şi acolo!

Ce-i de făcut, vorba lui Lenin?

Am mai spus-o de o mie de ori! Cumpăraţi arme! Am o listă, am mai vorbit desprea ea, nu costă mult. Cu cât sunt mai multe arme, cu atât nu o să fie folosite, pentru că prezenţa lor descurajează o agresiune. Si Vis Pacem, Para Bellum! Nu că am putea să le ţinem piept ruşilor, sau altora la fel de puternici, dar le-am putea cauza pierderi semnificative, în cazul, Doamne fereşte, al unui război direct. Şi asta pune întotdeauna agresorul pe gânduri!

Aţi văzut, pe Youtube, cum un pisoi cât un pumn punea pe fugă un Rottweiler uriaş? Cu gheruţele, erau minuscule, dar erau, le avea și acest lucru îi dădea curaj, atitudine agresivă! Trebuie să facem la fel ca polonezii, ascultaţi ce spune un om care a fost opt ani în războaie care nu erau ale lui.

După ce trece criza militară, sau se uzează tehnologic, moral, putem vinde armele mai departe, în Africa, Asia sau America Latină. Recuperăm banii, vă găsesc eu cumpărători, nicio grijă!

Vietnamul de Sud a făcut greşeala să se bazeze pe alianţe şi tratate. Nu a cumpărat arme... astăzi numai există ca stat!

Ar fi trebuit să fie primăvară şi acolo!

Soarta Aurei şi a Argentinei! Haideţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi speranţa nu moare niciodată, nu cum spun unii proşti că moare ultima, nu moare pentru că speranța a rămas în cutia imortală a Pandorei. Poate, doar, să fie o cursă a înarmărilor ca soluţie la criza economică. Războiul dar și războiul rece au fost întotdeauna locomotive ale istoriei, dar, acum, ameninţarea cu războiul mi se pare mult mai eficientă!

Cutia Pandorei! De câte ori nu a fost rostit acest concept, în istorie!

Dar știți voi, dragii mei lupi, padawani și hobbiți legenda Pandorei? O să v-o spun eu, pe cea adevărată, pe care o știu și eu din cărțile academicianului Kuhn și ale lui Lazăr Șăineanu. Iată:

Pandora a fost proto Eva, în versiunea grecească, prototipul femeii care aduce nenorocul, fără să vrea, împlinind destinul de neocolit.

Legenda spune că Zeus, stăpânul zeilor și al oamenilor, a fost foarte supărat când Prometeu a adus oamenilor focul și alte cunoștiințe ale zeilor. Așa că s-a gândit cum să facă viața oamenilor grea, ca să facă diferența dintre oameni și zei, pentru că, pe atunci, oamenii erau aidoma cu zeii, având focul și cunoștiințele lor științifice și artistice.

Așa că, Zeus a poruncit lui Hefaistos, zeul făuritor, să întocmescă, din lut, o fecioară preafrumoasă. Hefaistos s-a întrecut pe el însuși, statuia făcută de el era mai frumoasă ca Afrodita, mai demna ca Hera și mai impunătoare decât Atena. Zeus s-a minunat de iscusința lui Hefaistos, s-a apropiat de statuie și punând mâinile pe capul ei i-a suflat în față, dându-i viață și grai. Frumoasa fecioară a înviat, s-a colorat într-o culoare vie ce arăta că sângele îi circulă în vene.

Zeii s-au bucurat și au început s-o înzestreze pe frumoasa Pandora, adică femeia care are toate darurile. Afrodita i-a împărtășit tainele amorului și al feminității, Hera a învățat-o cum să se comporte cu bărbații și în familie, cum să aibă grijă de copii, Atena o făcu îndemânatică în orice artă și meserie, mai ales în țesut și cusut, Artemis o învăță cum să se îmbrace elegant și provocator, Hermes o învăță viclenia și minciuna. Horele și Caritele o îmbrăcară în veșminte ușoare, transparente și o împodobiră cu flori.

Apoi Zeus îi dădu un cufăr, o cutie, făcută din fildeș și aur, care avea darul că tot ceea ce puneai în ea îl facea veșnic, imortal, aidoma cu zeii. Îi acea cutie fermecată Zeus pusese toate relele: bolile, păcatele și nefericirile. Ca să nu fie rău, Zeus a pus în cutia imortalității și un lucru bun, poate cel mai bun: speranța, spunând că, totuși, oamenii sunt copiii lui, chiar dacă sunt neascultători.

Pandorei i s-a spus, în Olimp, să nu deschidă niciodată cutia, era zestrea ei. A fost trimisă pe Pământ unde a atras imediat atenția și a fost luată în căsătorie de Epimeteu, fratele lui Prometeu, un tip nu prea deștept. La insistențele acestuia, era curios, Pandora a deschis ”lada ei de zestre”. Toate relele s-au răspândit pe Pământ dar, și-au pierdut imortalitatea. De aceea poți să fii bolnav și să te vindeci, pardon, sa te ameliorezi, să ai o supărare mare, dar îți trece și ești din nou vesel. Când a văzut ce a făcut, Pandora a închis repede cutia ei și a prins înăuntru speranța. De aceea se spune că speranța nu moare niciodată, pentru că este imortală, a rămas în cutia Pandorei.

De ce am adus vorba de cutia Pandorei? Pentru că a fost deschisă, din nou și altă belea a mai ieșit din ea.

În anul 2012, aproape fără ecou mediatic, două femei, o americancă și o franțuzoaică au comunicat o descoperire științifică. Nimic inovator, doar o tehnologie nouă, revoluționară. CRISPR-Cas9. Impactul acestei noi tehnologii s-a dovedit colosal.

Dar ce au descoperit Emmanuelle Charpentier și Jennifer Doudna? O Săgetătoare amorală și o Vărsătoare utopică. O tehnologie ușoară și ieftină de ”editat” genele, ADN-ul. O proteină, o enzimă, care acționează ca un bisturiu perfect, sau ca fluidul alb de corecție, la editare textelor. Cele două femei, acum de 50 și respectiv 55 de ani sunt ilustrarea perfectă a unui articol genial apărut în EvZ acum câțiva ani - titlul era ceva cu femeia de o anumită vârstă, o bombă cu explozie întârziată.

Numai că aceste două femei au făcut explozie și este posibil să omoare o întreagă civilizație. Pline de titluri academice, de premii, de doctorate, deștepte până în prăsele, acum și foarte bogate, nu au un lucru elementar: decență, măsură, bun simț, cum vreți să-i spuneți acelei calități care te oprește să faci publică o descoperire științifică rea. La fel cu cei care au ”descoperit” bomba atomică, nicio deosebire. Recunosc răul când îl văd, cu asta mă ocup.

De ce este o descoperire rea? Simplu. Ia intrați domniile vostre pe http://www.origene.com/CRISPR-Cas9/?gclid=Cj0KEQjw6My4BRD4ssKGvYvB-YsBEiQAJYd77dyekrqAIFPSpqUxen2tnQS7oJ6qet1foICZTkjYzicaAo9B8P8HAQ. Ce vedeți acolo? Truse de editat genele, la vânzare. Cu câteva mii de dolari poți să te dotezi corespunzător și dacă ai un laborator minimal și cunoștiințe elementare de genetică poți să faci cu bani puțini și repede, de exemplu, ”virusul Apocalipsei” care să stingă total viața pe Pământ. Eu cred că aș putea, dacă aș vrea să fiu rău de tot. Cele două bombe care au explodat și-au dat seama de ceea ce au făcut și acum apar peste tot în media să dea avertismente contra ”folosirii tehnicilor lor în scopuri rele”.

”The damage was done”. În procesul documentării am realizat că tehnica celor două cucoane a fost folosită deja, pe embrioni umani, de câțiva ani buni de zile. Astfel nu se explică de ce doi urâți, o pereche care arată ca dracu, Doamne, iartă-mă, dar sunt superplini de bani, au un băiețel, un copil excepțional, frumos, blond, cârlionțat, ca un înger, cu ochii albaștri! Sau cum Elon Musk are cinci băieți, gemeni și tripleți, la fel. Și exemplele pot continua inclusiv cu chinezul ăla ciudat, sau cu italianul cu clinica lui cu copii la comandă.

Vedeți dragi lupi, padawani și hobbiți o descoperire nu se poate dezinventa, așa cum nu se pot pune înapoi în cutia Pandorei toate relele. Mai exista speranța, ea nu moare niciodată. Speranța că tehnologia CRISPR-Cas9 se va dovedi deficitară, pe termen lung, cum a fost cu clonarea. Nu este ceva natural și cred că bunul Dumnezeu, Zeus, Budha, Yahve, Allah, spuneți-I cum vreți, a avut grijă să țină un patent științific numai pentru el. Nu tot ceea ce este posibil, este și permis!

Femeia din spatele TVR! Cine este cea acuzata ca sprijina PSD! Mare SCANDAL in Televiziunea Publică

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI