Evenimentul Zilei > Horoscop > România are altfel de interese decât o restaurație duioasă, inutilă și anacronică. Horoscop
România are altfel de interese decât o restaurație duioasă, inutilă și anacronică. Horoscop

România are altfel de interese decât o restaurație duioasă, inutilă și anacronică. Horoscop

Horoscop Cred că apartenența la o castă nu are nimic comun cu sistemul politic al unei țări. Cred că România are altfel de interese decât o restaurație duioasă, inutilă și anacronică. Pe de altă parte întotdeauna coloniile iau sistemul politic al metropolei. Deoarece ”marele nostru licurici” actual este o republică prezidențială, sunt puține șanse, inexistente chiar, pentru o restaurație în România.

Horoscop Pe 10 mai s-au născut: Fred Astaire, Donovan, Thomas Lipton, Marina Vlady, Elvira Popesco, Karl Ernst Kraft, Damian Crâşmaru, Constantin Diplan, Necula Răducanu.

Horoscop În calendarul fix creştin-ortodox este pomenirea Sf. Apostol Simion Zilotul, Isihie Mărturisitorul și Lavrentie. La nunta lui Simion, în Cana Galilei, Iisus a făcut prima Sa Minune: a transformat apa în vin. „Minune” repetată de-a lungul istoriei, fără patos religios, de mai toţi cârciumarii. Dar nu despre păcatele omeneşti vorbim, ci de faptul că „mirele văzând o minune ca aceasta îndată a crezut că Domnul este adevăratul Dumnezeu şi lăsându-şi nunta şi casa, I-a urmat cu osârdie, pentru care s-a numit Zilotul, adică râvnitor”. (Vieţile Sfinţilor)

Horoscop Poporul l-a cam judecat pe Simion şi l-a numit Simion Nebunul. Adică laşi casa şi mireasa frumoasă şi tânără şi te duci? Numai un nebun putea să facă lucrul ăsta! Aşa că ziua de astăzi se ţine pentru că „Simion Nebunul este rău de nebuneală!” (Speranţia, Olteanu)

Horoscop Mai sunt pomeniți astăzi și Sfinții Alfeu, Filadelf și Ciprian. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop Ziua de 10 mai este importantă pentru România, în istorie fiind legată strâns de regalitatea română. Astfel:

10 mai 1866 – Prinţul Carol (1839-1914) din dinastia de Hohenzollern-Sigmaringen este proclamat de către Adunarea Constituantă (aleasă la 9.IV.1866) domnitor al României sub numele de Carol I; el a fost ales prin plebiscitul din 2-8.IV.1866, organizat după detronarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (11.II.1866); încă de la urcarea sa pe tron, Carol I s-a pronunţat, în domeniul politicii externe, pentru menţinerea şi consolidarea statutului internaţional de stat autonom, iar în plan intern, pentru modernizarea structurilor economice, politice şi militare ale ţării.

10 mai 1877 – Regele Carol I-ul contrasemneză Declarația de Independență a României adoptată de Parlament cu o zi mai înainte.

10 mai 1881 – Au avut loc festivităţile prilejuite de proclamarea Regatului şi încoronarea domnitorului Carol I (prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen/1839-1914) ca primul rege al României (la 14.III.1881, Parlamentul votase transformarea României în Regat); preşedintele Parlamentului înmânează regelui Carol I şi reginei Elisabeta (soţia sa) coroanele realizate din oţelul unui tun cucerit de la turci în timpul Războiului de independenţă (1877-1878)

10 mai 1947 – Preşedintele SUA, Harry Truman, i-a conferit şefului statului român, regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947), cea mai înaltă distincţie de război americană, Legiunea Meritului, în grad de Mare Comandor, ca o recunoaştere a contribuţiei României la mutarea frontului cu 500 km spre Vest şi, implicit, la scurtarea celui de-al doilea război mondial cu cel puţin şase luni.

10 mai 2011 – Regele Mihai a anunţat transformarea Casei Regale a României în Dinastie cu caracter naţional şi independent. Prin ruperea tuturor legăturilor dinastice cu Casa Hohenzollern şi renunţarea la titlurile conferite de capii familiei princiare de Hohenzollern, regele Mihai anulează şi orice drept sau pretenţie a acestei case dătătoare de dinastii la nivel european asupra Casei Regale a României. Sursă RADOR.

Horoscop În casa mea, în familia mea, sunt mai multe monarhiste și monarhiști. Cu tot dichisul, decorați de rege și cu cărți scrise despre Regele Mihai, Dumnezeu să-l ierte, cu activitate și activism! Eu sunt republican, în sensul dat în State. De multe ori am auzit refrenul: ”…tocmai tu, os de boier vechi, te tragi din marele clucer Dimitrie Ștefănescu și din Safta Krețulesca, boieroaică bogată cum nu se mai află astăzi, tocmai tu să nu fii monarhist?!”  Cred că apartenența la o castă nu are nimic comun cu sistemul politic al unei țări. Cred că România are altfel de interese decât o restaurație duioasă, inutilă și anacronică. Pe de altă parte întotdeauna coloniile iau sistemul politic al metropolei. Deoarece ”marele nostru licurici” actual este o republică prezidențială, sunt puține șanse, inexistente chiar, pentru o restaurație în România. Numai dacă nu vrea să-și bată joc cineva de noi! Dacă ați considera oferta de regi și regine de pe piață, ați vedea la ce mă refer. Toți sunt rude, iar consaguitatea a făcut ca niciunul dintre ei să nu poate fi bănuit de inteligență. De aici și gafele monumentale, sau dosarele de chemare în judecată ale epigonilor regalității. ”Un nobil deștept se ferește să fie arătat cu degetul”, a spus Cornelius Agrippa, astrologul imperial, cel care a inventat protocolul imperial și regal. De aceea, acum, marile monarhii, vezi Marea Britanie, sau Spania, au dat liber la mezalianțe, să se împrospăteze sângele compromis de prea multe căsătorii în familie. Poate se mai nasc și nobili inteligenți!

 

Horoscop  O să mai revin asupra acestui subiect care dezlănțuie multe pasiuni, acum vă rog să mă scuzați, sunt după o zi foarte grea pentru mine, după ce am stat în picioare peste opt ore, pe culoarele birocrației statului, ca să obțin un medicament la care aveam dreptul, dar trebuie să-l plătesc din buzunar și apoi statul o să-mi deconteze, peste luni de zile, un medicament banal care este lucru comun peste tot în lume, dar în România totul este complicat și făcut cu premeditate răutăcioasă ca să nu te simți bine în propria țară. Măi fetițe și băieți, eu nu emigrez, degeaba îmi faceți viața grea, degeaba mă goniți, eu sunt un înapoiat, m-am înapoiat în țară de atâtea ori, de câte ori am plecat. Am fost suficient în străinătate, peste cincisprezece ani, ca să știu că nicăieri nu umblă cățeii cu covrigi în coadă. Străinătatea este o soluție pentru milioanele de români care au un anumit tip de standarde, diferența dintre ceea ce nu aveau în România și ce pot căpăta în străinătate li se pare o afacere convenabilă. Dar vom continua mâine, este, din fericire, o altă zi!

 

NOTĂ  După cum știți orice postare pe forumul rubricii mele este ștearsă imediat, sau aproape imediat, oricare ar fi caracterul ei. Singura posibilitate de a purta un dialog civilizat și deschis cu mine este dacă îmi scrieți la [email protected]. Eticheta de peste două sute de ani a familiei îmi interzice să intru în conversație cu persoane care nu se recomandă, iar pe net, pe forum, domnește anonimatul, promiscuitatea și întunericul. Mai multă lumină, doamnelor și domnilor, lăsați lumina în viețile domniilor voastre, nu ezitați să vă recomandați și așa să fiți persoane onorabile și respectabile. Vă este teamă să fiți ceea ce sunteți?

 

 

٭          ٭            ٭

 

 

 

horoscop

 

BERBEC  Situaţia în care te afli este dintre acelea pe care le întâlnești mai rar. Dar, în primul rând, nu trebuie dramatizată. Evită pesimismul gratuit şi văicărelile balcanice. Până la urmă poți constata partea comică a problemei. Trebuie să faci o triere a informaţiilor şi a persoanelor de unde provin aceste date. Deciziile greşite se bazează pe date false. Iar tu nu-ţi doreşti să greşeşti. Profesional treburile par să meargă ceva mai bine, dacă nu ai fi tot timpul fascinat de găsirea formulei care să te umple de bani. Acum, aici, imediat! Banii adevăraţi se fac în timp, iar averile solide în generaţii. Banii făcuţi uşor, se duc uşor. Asta este toată filosofia financiară.

 

horoscop

 

TAUR  O zi peste care ar trebui să sari. Oricum, totul iese pe dos. Nu te aştepta la cine ştie ce cuvinte de laudă din partea şefilor, sau de aprecieri de la anturaj. Nu primeşti reproşuri prea multe pentru că mai tot zodiacul este lovit, şi te bucuri de o relativă înţelegere pentru lenea ta cea mare şi lipsa de performanţă. Bineînţeles că eşti frustrat. Frustrarea asta te impiedică să fii fericit şi să te bucuri de micile momente delicioase care formează starea de bine. Şi care momente plăcute se găsesc şi astăzi, numai că trebuie să le vezi. Vrei, nu vrei, trebuie sa începi să înţelegi că dragostea, confortul şi fericirea sunt elementele fundamentale ale existenţei tale, doar Venus este protectoarea ta.

 

horoscop

 

GEMENI  Zăpăceala, haosul general te avantajează astăzi. Îţi dă timpul necesar ca să-ţi aranjezi convenabil treburile. Din întâmplare, sau tocmai ăsta este geniul zodiei, reuşeşti mai întotdeauna să te găseşti la locul potrivit şi la momentul indicat, fie că este vorba de bani, profesie, legături sociale sau amor. Totuşi astăzi nu ai imaginaţia proverbială a zodiei, aşa că trebuie să te limitezi la activitatea curentă, automată, zilnică. Un adolescent permanent, astăzi treci printr-o criză de maturitate sentimentală. Acest lucru poate să-ţi dea un sentiment de neplăcere, de izolare, care nu te caracterizează. Nicio problemă, mâine este o altă zi!

 

horoscop

 

RAC   Ai şansa să-ţi clarifici un pic dorinţele şi aspiraţiile, să te detaşezi de cotidian şi să faci un bilanţ adevărat şi cinstit. Domneşte un sentiment de satisfacţie suspect, aşa că vezi bine ce se întâmplă în spatele decorurilor. Dialogurile abundă astăzi ca într-o piesă de Caragiale. Trebuie, doar, să pui întrbările potrivite ca să obţii răspunsurile pe care le doreai. Pentru unii nativi din zodie este un bun prilej să faca mici reparaţii în căsuţa, sau măcar să redecorezi camera. Sanatatea este buna, iar banii nu sunt foarte rari la tine in buzunar, o sursă din trecut poate să-îţi umple parţial cardul.

 

horoscop

 

LEU   O zi calmă, cum nu ai avut de mult. Aşa că te poţi concentra pe ceea ce îţi place mai mult. Energia ta vitală este în creştere, iar tot ceea ce te deranjează este că toţi prietenii din anturaj sunt foarte ocupati. În domeniul sentimental nu-ţi face false probleme care îşi au originea, de fapt, în suspiciune şi lipsa de încredere. Trebuie să fii mai realist, să laşi bănuielile şi gelozia, care nu sunt nici plăcute, nici productive. Ultima parte a zilei este extrem de interesantă pentru că te apuci să-ţi vânezi propria coadă cum fac adesea felinele, adică te apuci să faci modificări şi lucruri inutile.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Te bucuri de o formă exclentă. În ceea ce priveşte munca, ziua de astăzi este indicată pentru terminarea, închiderea unor dosare, afaceri, proiecte, finalizări şi clarificări de orice gen. Pune-ţi lucrurile în ordine, atât bunurile cât şi sentimentele. Primesti şi daruiesti multă afecţiune. Te afli în postura idilică de a fi în foarte bune relaţii cu cei pe care îi iubiţi. Nu-ţi fie frică că momentul trece, această perioadă face să ai o dinamică buna a intensităţii pasionale dar şi a securităţii afective. Sanatatea este buna, banii – constant. Pe total pare o zi bună!

 

horoscop

 

BALANŢA  Lasă-te condus de intuiţie. Trebuie să dai consistenţa necesară eforturilor şi să eviţi inactivitatea.  Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici iti indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor financiare.  O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. O zi de realizări şi acumulări. O serie de evenimente şi mai ales niște mici esecuri trecute te pot obliga astazi la o analiză  aprofundată. Noi prietenii sau relaţii pot face ziua interesantă.

 

horoscop 

 

SCORPION  Perioada iți este favorabilă. energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Primesti un cadou neaşteptat sau are loc o întâlnire neanunţată cu o personă dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp. Ai câteva prilejuri  bune de afirmare  – poate mai urci o treaptă pe scara socială. Nu sunt recomandate călătoriile lungi, mai ales în străinătate, amână, dacă poți, pe săptămâna viitoare. Ceva neplăceri o să ai, totusi, din partea duşmanilor, ştiuţi şi neştiuţi, care nu vor să te simţi chiar bine în acest început de sezon cald.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Eşti într-o perioadă excelentă. Nu neaparat ca ai avea performanţe de excepţie la serviciu sau unde îţi desfăşori activitatea – şi asta se poate intampla – dar mobilul tău sună neâncetat. Afaceri si afaceri. Unele cu bani altele de amor. Alege cu grijă, anul acesta oferta este cam proastă. Si nu uita sfatul meu : carpe diem, trăieşte-ţi viaţa, distrează-te. Aspectele favorabile din propria zodie şi din casa banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ţi asumi obligaţii pe termen lung. Mare atenţie la legăturile amoroase – poţi fi tras(ă) pe sfoară. Sfârşitul zilei te găseşte dacă nu mai bogat, cel puţin mai înţelept. Sigur, cu amintiri frumoase.

 

horoscop

 

CAPRICORN O zi ceva mai obositoare şi enervantă, în acelaşi timp. Evită enervările şi deciziile pripite. Este o zi densă şi plăcută, în acelaşi timp. Dimineaţa, cineva din Scorpion sau Vărsător te indispune, păstrează-ţi calmul şi totul se poate rezolva perfect.  În a doua parte a perioadei un prieten îţi va cere o favoare. Probabil că vei decide să-l ajuţi, dar nu în modalitatea care o vrea el. Toată ziua este foarte bine aspectată în domeniul afacerilor şi al evenimentelor şi întâlnirilor sociale.  Lucrurile par a fi mai serioase decat de obicei. Intelegi sensul ascuns al unor actiuni si evenimente. Asculta cu atentie, oamenii au sa-ti spuna lucruri importante – analizeaza in liniste mai tarziu.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   O zi profitabilă, pentru că ştii ce se întâmplă. Mai mult, ai intuiţia desfăşurării viitoare a evenimentelor. Este ziua atenţiei sporite. Este o perioadă puţin aspectată şi aspectele acelea nu sunt foarte favorabile. De aceea horoscopul persoanelor cu care eşti într-o oarecare legătură poate fi mai puternic.  Trebuie să fii atent la ceea ce se spune, sau se face pentru tine, în numele tău, sau împotriva ta.  Este, de asemenea, o zi oarecum favorabilă relaţiilor de familie şi de prietenie. O zi mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte afacerile, pe care o poţi petrece în mijlocul familiei şi a prietenilor reflectând asupra modului cum ultimele evenimente influenţează viaţa ta.

 

horoscop

 

PEŞTI    Ziua de astăzi   este o perioadă de timp legată de posesiuni şi bani. Există o configuraţie astrologică destul de favorabilă, dar cu un Saturn disarmonic. În perioada în chestiune ai mai multe ocazii să câştigi bani, riscând moderat. Norocul este de partea ta. Nu trebuie să faci cheltuieli pentru bunuri de folosinţă îndelungată pentru că se vor dovedi, mai târziu, păguboase.  Sănătatea este bine aspectată, la fel şi amorul. Nu sunt domenii cu o mare influenţă negativă în perioada menţionată. Există o anumită tensiune în perioada în cauză, dar este doar una potenţială, fără posibil focus în timpul luat în considerare.

 

horoscop

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: