România are altfel de interese decât o restaurație duioasă, inutilă și anacronică. Horoscop
Editura Evenimentul si Capital

România are altfel de interese decât o restaurație duioasă, inutilă și anacronică. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8246 Vizualizari

Horoscop Cred că apartenența la o castă nu are nimic comun cu sistemul politic al unei țări. Cred că România are altfel de interese decât o restaurație duioasă, inutilă și anacronică. Pe de altă parte întotdeauna coloniile iau sistemul politic al metropolei. Deoarece ”marele nostru licurici” actual este o republică prezidențială, sunt puține șanse, inexistente chiar, pentru o restaurație în România.

Horoscop Pe 10 mai s-au născut: Fred Astaire, Donovan, Thomas Lipton, Marina Vlady, Elvira Popesco, Karl Ernst Kraft, Damian Crâşmaru, Constantin Diplan, Necula Răducanu.

Horoscop În calendarul fix creştin-ortodox este pomenirea Sf. Apostol Simion Zilotul, Isihie Mărturisitorul și Lavrentie. La nunta lui Simion, în Cana Galilei, Iisus a făcut prima Sa Minune: a transformat apa în vin. „Minune” repetată de-a lungul istoriei, fără patos religios, de mai toţi cârciumarii. Dar nu despre păcatele omeneşti vorbim, ci de faptul că „mirele văzând o minune ca aceasta îndată a crezut că Domnul este adevăratul Dumnezeu şi lăsându-şi nunta şi casa, I-a urmat cu osârdie, pentru care s-a numit Zilotul, adică râvnitor”. (Vieţile Sfinţilor)

Horoscop Poporul l-a cam judecat pe Simion şi l-a numit Simion Nebunul. Adică laşi casa şi mireasa frumoasă şi tânără şi te duci? Numai un nebun putea să facă lucrul ăsta! Aşa că ziua de astăzi se ţine pentru că „Simion Nebunul este rău de nebuneală!” (Speranţia, Olteanu)

Horoscop Mai sunt pomeniți astăzi și Sfinții Alfeu, Filadelf și Ciprian. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop Ziua de 10 mai este importantă pentru România, în istorie fiind legată strâns de regalitatea română. Astfel:

10 mai 1866 - Prinţul Carol (1839-1914) din dinastia de Hohenzollern-Sigmaringen este proclamat de către Adunarea Constituantă (aleasă la 9.IV.1866) domnitor al României sub numele de Carol I; el a fost ales prin plebiscitul din 2-8.IV.1866, organizat după detronarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (11.II.1866); încă de la urcarea sa pe tron, Carol I s-a pronunţat, în domeniul politicii externe, pentru menţinerea şi consolidarea statutului internaţional de stat autonom, iar în plan intern, pentru modernizarea structurilor economice, politice şi militare ale ţării.

10 mai 1877 – Regele Carol I-ul contrasemneză Declarația de Independență a României adoptată de Parlament cu o zi mai înainte.

10 mai 1881 - Au avut loc festivităţile prilejuite de proclamarea Regatului şi încoronarea domnitorului Carol I (prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen/1839-1914) ca primul rege al României (la 14.III.1881, Parlamentul votase transformarea României în Regat); preşedintele Parlamentului înmânează regelui Carol I şi reginei Elisabeta (soţia sa) coroanele realizate din oţelul unui tun cucerit de la turci în timpul Războiului de independenţă (1877-1878)

10 mai 1947 - Preşedintele SUA, Harry Truman, i-a conferit şefului statului român, regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947), cea mai înaltă distincţie de război americană, Legiunea Meritului, în grad de Mare Comandor, ca o recunoaştere a contribuţiei României la mutarea frontului cu 500 km spre Vest şi, implicit, la scurtarea celui de-al doilea război mondial cu cel puţin şase luni.

10 mai 2011 - Regele Mihai a anunţat transformarea Casei Regale a României în Dinastie cu caracter naţional şi independent. Prin ruperea tuturor legăturilor dinastice cu Casa Hohenzollern şi renunţarea la titlurile conferite de capii familiei princiare de Hohenzollern, regele Mihai anulează şi orice drept sau pretenţie a acestei case dătătoare de dinastii la nivel european asupra Casei Regale a României. Sursă RADOR.

Horoscop În casa mea, în familia mea, sunt monarhiste și monarhiști. Cu tot dichisul, decorați de rege și cu cărți scrise despre Regele Mihai, Dumnezeu să-l ierte, cu activitate și activism! Eu sunt republican, în sensul dat în State. De multe ori am auzit refrenul: ”...tocmai tu, os de boier vechi, te tragi din marele clucer Dimitrie Ștefănescu și din Safta Krețuleasca, boieroaică bogată cum nu se mai află astăzi, tocmai tu să nu fii monarhist?!” Cred că apartenența la o castă nu are nimic comun cu sistemul politic al unei țări. Cred că România are altfel de interese decât o restaurație duioasă, inutilă și anacronică. Pe de altă parte întotdeauna coloniile iau sistemul politic al metropolei. Deoarece ”marele nostru licurici” actual este o republică prezidențială, sunt puține șanse, inexistente chiar, pentru o restaurație în România. Numai dacă nu vrea să-și bată joc cineva de noi! Dacă ați considera oferta de regi și regine de pe piață, ați vedea la ce mă refer. Toți sunt rude, iar consanguitatea a făcut ca niciunul dintre ei să nu poate fi bănuit de inteligență. De aici și gafele monumentale, sau dosarele de chemare în judecată ale epigonilor regalității. ”Un nobil deștept se ferește să fie arătat cu degetul”, a spus Cornelius Agrippa, astrologul imperial, cel care a inventat protocolul imperial și regal. De aceea, acum, marile monarhii, vezi Marea Britanie, sau Spania, au dat liber la mezalianțe, să se împrospăteze sângele compromis de prea multe căsătorii în familie. Poate se mai nasc și nobili inteligenți!

Horoscop O să mai revin asupra acestui subiect care dezlănțuie multe pasiuni, acum vă rog să mă scuzați, sunt după o zi foarte grea pentru mine, după ce am stat în picioare peste opt ore, pe culoarele birocrației statului, ca să obțin un medicament la care aveam dreptul, dar trebuie să-l plătesc din buzunar și apoi statul o să-mi deconteze, peste luni de zile, un medicament banal care este lucru comun peste tot în lume, dar în România totul este complicat și făcut cu premeditate răutăcioasă ca să nu te simți bine în propria țară. Măi fetițe și băieți, eu nu emigrez, degeaba îmi faceți viața grea, degeaba mă goniți, eu sunt un înapoiat, m-am înapoiat în țară de atâtea ori, de câte ori am plecat. Am fost suficient în străinătate, peste cincisprezece ani, ca să știu că nicăieri nu umblă cățeii cu covrigi în coadă. Străinătatea este o soluție pentru milioanele de români care au un anumit tip de standarde, diferența dintre ceea ce nu aveau în România și ce pot căpăta în străinătate li se pare o afacere convenabilă. Dar vom continua mâine, este, din fericire, o altă zi!

NOTĂ După cum știți orice postare pe forumul rubricii mele este ștearsă imediat, sau aproape imediat, oricare ar fi caracterul ei. Singura posibilitate de a purta un dialog civilizat și deschis cu mine este dacă îmi scrieți la dom.profesor@gmail.com. Eticheta de peste două sute de ani a familiei îmi interzice să intru în conversație cu persoane care nu se recomandă, iar pe net, pe forum, domnește anonimatul, promiscuitatea și întunericul. Mai multă lumină, doamnelor și domnilor, lăsați lumina în viețile domniilor voastre, nu ezitați să vă recomandați și așa să fiți persoane onorabile și respectabile. Vă este teamă să fiți ceea ce sunteți?

٭ ٭ ٭

horoscop

BERBEC Situaţia în care te afli este dintre acelea pe care le întâlnești mai rar. Dar, în primul rând, nu trebuie dramatizată. Evită pesimismul gratuit şi văicărelile balcanice. Până la urmă poți constata partea comică a problemei. Trebuie să faci o triere a informaţiilor şi a persoanelor de unde provin aceste date. Deciziile greşite se bazează pe date false. Iar tu nu-ţi doreşti să greşeşti. Profesional treburile par să meargă ceva mai bine, dacă nu ai fi tot timpul fascinat de găsirea formulei care să te umple de bani. Acum, aici, imediat! Banii adevăraţi se fac în timp, iar averile solide în generaţii. Banii făcuţi uşor, se duc uşor. Asta este toată filosofia financiară.

horoscop

TAUR O zi peste care ar trebui să sari. Oricum, totul iese pe dos. Nu te aştepta la cine ştie ce cuvinte de laudă din partea şefilor, sau de aprecieri de la anturaj. Nu primeşti reproşuri prea multe pentru că mai tot zodiacul este lovit, şi te bucuri de o relativă înţelegere pentru lenea ta cea mare şi lipsa de performanţă. Bineînţeles că eşti frustrat. Frustrarea asta te impiedică să fii fericit şi să te bucuri de micile momente delicioase care formează starea de bine. Şi care momente plăcute se găsesc şi astăzi, numai că trebuie să le vezi. Vrei, nu vrei, trebuie sa începi să înţelegi că dragostea, confortul şi fericirea sunt elementele fundamentale ale existenţei tale, doar Venus este protectoarea ta.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate