Evenimentul Zilei > Horoscop > „Din nefericire, Polonia este, din nou, amenințată!” Summitul european al regiunilor și orașelor de la București. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
„Din nefericire, Polonia este, din nou, amenințată!” Summitul european al regiunilor și orașelor de la București. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

„Din nefericire, Polonia este, din nou, amenințată!” Summitul european al regiunilor și orașelor de la București. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri adevărate din surse de încredere, unele confidențiale, curierul de la Bruxelles, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

14 martie

 

 

Horoscop Pe 14 martie s-au născut Johann Strauss, Albert Einstein, Michael Caine, Rita Tushingham, Alexandru Macedonski, Aurel Giurumia, Iurie Darie, Carmen Galin, Cecilia Cuţescu-Stork.

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Benedict de Nursia şi Alexandru preotul din Pidna. Post. Nimic în “Kalendar”.

 

Ziua de 14 martie este considerată ca ziua numărului Pi = 3,1415926535… poate unde 14 martie anunță, cu exact o săptămână înainte, instalarea primăverii, o primăvară care revine mereu, mereu repetând un ciclul cosmic, dar mereu altfel. Dar explicaţia este mult mai simplă, dezarmant de simplă! Martie, 14, adică 3,14, numărul Pi!

Uneori explicaţiile sunt dezarmant de simple.

Alteori sunt foarte complicate. De exemplu, marți, 12 martie, a fost ”lume bună” la Praga. Președintele ceh, Miloš Zeman, i-a avut ca oaspeți pe președinții din Polonia, Andrzej Duda și Ungaria, János Áder. A mai fost la Praga, invitat și Andrej Kiska, președintele slovac.

Aglomerația  aceasta de președinți a fost prilejuită de împlinirea a 20 de ani de când Cehia, Polonia și Ungaria au intrat în NATO.

Slovacia a intrat în eșalonul doi al țărilor din Est, în anul 2004.

Repet, lume bună, generali și ofițeri superiori cu uniforme de paradă și decorații peste tot, diplomați, înalți funcționari NATO și UE, femei frumoase cu bijuterii sclipitoare, jurnaliști. Discursuri diplomatice, iscusite, fără colțuri și conținut, numai formă frumoasă. Până când a luat cuvântul Președintele Poloniei, având la reverul hainei de protocol steagul roșu-alb al Poloniei. La propoziția: “Unfortunately, threats that enslaved us for over 40 years are today returning, in a slightly different form, but without a doubt they are coming back.”, s-a făcut liniște. Se auzea numai tusea președintelui slovac, se înecase cu șampania!

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți, să fim bine înțeleși. Militarii sunt ultimii din lume care își doresc un conflict, un război. În război militarii mor, sau sunt mutilați. Manevre, înarmări, instrucție, alarme, war games, sigur că da… dar nu război adevărat, nici măcar unul ”low cost”! Războiele au dovedit incapacitatea oamenilor politici, ei le-au dezlănțuit. Dar nici războiele nu mai sunt ce au fost. Președintele Andrzej Duda are dreptate, ”amenințarea revine, dar într-o formă ușor diferită”.

Ceea ce mă neliniștește este amploarea și consistența coloanei a cincea slave, rusești și ucrainiene în România. Cred că nu există redacție de jurnal, sau televiziune, să nu aibă un sortiment variat și complet de suporteri ai Rusiei și Ucrainei. În teritoriu, este jale, mai ales în Moldova. Pare că este un paradox, dacă spun Rusia și Ucraina, dar nu este de loc așa. Ambele țări au interese opuse României. Unii din suporteri sunt plătiți, sub diverse forme, alții o fac din convingere. Toți sunt de stânga, fac parte din presa isterică, anarhistă și antinațională, după cum o caracteriza venerabilul Rupert Murdoch. Am primit un studiu excelent al lui, despre BRExit, așa a scris el, BRExit,  o să vă fac părtași și pe domniile voastre, mai întâi să-l termin de citit.  

Dar se întâmplă lucruri. Și la București. Iată ce spune Reprezentanța UE din București:

”Comisarul european Corina Crețu participă la Summitul european al regiunilor și orașelor de la București – România – European Commission

În perioada 14-15 martie, la București, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va intra în dialog cu liderii regiunilor din Europa, în cadrul celui de-al 8-lea Summit european al regiunilor și orașelor. Înaltul oficial european va susține unul din discursurile principale din cadrul reuniunii, având ca temă consolidarea politicii de coeziune în UE, și va dezbate cu reprezentanții autorităților locale și regionale beneficiile aduse de fondurile structurale și de investiții europene.

"Politica de coeziune are un rol esențial în consolidarea economică și socială a tuturor regiunilor din UE. Cetățenii, regiunile și orașele au fost întotdeauna punctul central al acestei politici și au beneficiat în mod direct de aceasta. În perioada actuală de programare, politica de coeziune oferă regiunilor multiple posibilități pentru a face față diverselor provocări cu care se confruntă, precum și pentru a sprijini potențialul lor unic de dezvoltare. De asemenea, orașele și autoritățile locale contribuie la dezvoltarea armonioasă a Europei. În prezent, peste 1.000 de strategii teritoriale și locale din întreaga Uniune Europeană beneficiază de un sprijin financiar de peste 30 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din bugetul politicii de coeziune pentru perioada 2014 – 2020", a ținut să sublinieze comisarul european Corina Crețu în legătură cu tema principală a evenimentului.

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintele Frans Timmermans se vor adresa participanților la evenimentul bianual, ce are loc în acest an în capitala României, prin intermediul unor mesaje video privind rolul important deținut de orașe și regiuni în procesul democratic de decizie din Europa.

În cadrul conferinței cu autoritățile locale din România, organizată în marja summitului, comisarul Corina Crețu va discuta despre Politica de coeziune a Uniunii Europene în perioada 2021-2027.  De asemenea, înaltul oficial european se va întâlni cu dna Gabriela Firea, primarul general al municipiului București, și cu dl. Magnus Berntsson, președintele Adunării Regiunilor Europene (AER).

Al 8-lea Summit european al regiunilor și orașelor este organizat de Comitetul Regiunilor în cooperare cu Președinția română a Consiliului UE. Acesta va reuni lideri europeni, naționali, regionali și locali de pe întregul continent pentru a dezbate viitorul Europei și modul în care cetățenii se pot implica activ în proiectul construcției europene, prin intermediul autorităților locale și regionale. În cadrul summitului va fi adoptată o declarație a liderilor regionali și locali privind viitorul Europei, expresie a opiniilor acestora în perspectiva alegerilor europene și a unui nou mandat al instituțiilor europene.”

Se apropie alegerile europarlamentare, vin întâi Sf. Paști apoi, gata, alegerile, candidații dau din aripi, sau ce au, ca să se facă vizibili. Pentru d-na Crețu nu este o problemă să se facă vizibilă. Altele sunt problemele ei.

Lumea mă întreabă pe cine să voteze. Mă întreb și eu, dar la vot mă duc sigur, dacă se poate vota aici, în Prahova submontană, eu având domiciliu în București. De pe acum vă spun, duceți-vă la vot, nu-i lăsați să vă fure, dacă nu vă place nimeni, dați votul nul, scrieți înjurături pe vot, cum se făcea pe vremea lui Ceaușescu, o să vă povestesc, cum am organizat un centru de votare acum vreo 40 de ani și cum s-au ”despuiat” voturile, așa se spunea pe atunci, s-au despuiat voturile.

Mă întreb, oare, ce nu am făcut în viața asta? Și domniile voastre au făcut la fel de mult, poate unii au avut aventuri mai multe și mai bogate decât mine, dar eu sunt blestemat, nu uit nimic, de aceea mi se pare că am făcut de toate. Sigur, mai uit unde am pus cărțile. De două zile caut ”Astrologie Spiritualiste” a lui Jean-Paul Labrousse, o carte scoasă de Maison Rosicrucienne, e pe undeva, în bibliotecă, sau… în altă parte. Dacă o găsesc, vă spun și domniilor voastre de ce am căutat-o!

O să mă uit la un film, am făcut focul,  mai am multe, foarte multe lemne, o să-mi ajungă și pentru iarna viitoare, iarna aceasta nu a fost teribilă, minimul a fost de numai minus noua grade Celsius, vreo două nopți, dar a fost o iarnă lungă, cenușie, amărâtă și plicticoasă. Se apropie primăvara, mai este o săptămână, așa că avem speranță, doar mâine este o altă zi!

☼    ♂    ♀

BERBEC În mod paradoxal, astăzi te foloseşti mai mult de compromis şi defensivă. Probabil că graba şi agresivitatea caracteristice te-au obosit prea mult. Ocupă-te numai de problemele tale! O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă aşa că fii foarte atent la semnalele care apar pe piaţă. Stelele au un moment de bunăvoinţă. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie. Ţine-ţi cunoştiinţele (mai ales cele feminine) strict la distanţa potrivită, nu încuraja efuziunile sentimentale şi micile confesiunile mincinoase.

 

TAUR  Un zvon, o promisiune de succes! Eşti pe calea cea bună. Nu renunţa tocmai acum, nu schimba nimic. Ai potenţial, poţi să reuşeşti şi acum ştii acest lucru! Eşti motivat în ceea ce faci. Noi prietenii şi/sau alianţe. O parte din Tauri, cei din ultima parte a zodiei, mai ales, au parte de o mică nerealizare care îi pune pe gânduri. Se aproprie nişte termene, nervozitatea creşte. Nu-ti pune nădejdia în ajutorul familiei sau al anturajului, trebuie să te descurci singur. Mare monotonie în acestă perioadă, cu toate că ai acelaşi program supraâncărcat, sau tocmai de aceea. O realizare notabilă în a doua jumătate a zilei, mai ales pentru nativii din primul decan. Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, căuta să te distrezi şi să ai noi cunostiinte sau chiar prieteni. Atenţie la regimul alimentar şi la viroze.

 

GEMENI   Ai un control bun asupra emoţiilor şi reacţiilor tale. Chiar ai nevoie, pentru că ziua îţi rezervă situaţii complicate, din care poţi să ieşi doar prin rapiditatea şi optimismul tău zodiacal. Cu o zodie bine aspectată, ar trebui ca ziua de 14 martie să fie pentru Gemeni o perioadă aproape veselă. Nu rata ocaziile din cauza comodităţii sau a superficialităţii caracteristice zodiei.  Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar nu te implica total. Unele surprize plăcute, dar până la urmă previzibile – din partea copiilor sau a fraţilor mai mici. Pentru un procent din Gemeni, cei din primul decan: în scenariul pe care-l construiesti lipsesc unele amanunte, dar fiind vorba de afaceri si bani nu trebuie sa uiti nici un detaliu. Orice inceput este greu şi nesigur. Nu este o scuza pentru tine că nu te ţii de cuvant si schimbi permanent regulile jocului!

RAC  Astăzi te simţi chiar bine, pentru că pari a fi în relativă siguranţă, iar evenimentele care te privesc sunt previzibile. Atâta vreme cât te simţi bine, nu schimba nimic din rutina vieţii! Rezistenţa zodiei te ajuta sa faci faţă diversităţii de probleme şi să gaseşti soluţii, măcar temporare, pentru problemele cotidiene. Sanatatea este bună, iar cei din nordul ţării să fie atenţi la ceaţă şi la umezeală, la zăpadă, lapoviţă şi ploaie, ceva de natura elementului apă.  Sa nu te aştepţi la prea mult ca să nu fii dezamăgit! Pe total, ziua de 14 martie este o perioadă pentru reflecţii calme şi meditaţii liniştite şi puţină distracţie în mijlocul acestei… activităţi susţinute.

 

 

LEU  Dimineaţa ai o nouă perspectivă, vezi în mai multe dimensiuni. Vanitatea proprie de rege al junglei este satisfăcută astăzi.  Ai numai de câştigat, nu muşca mâna care îţi dă de mâncare! Cu o zodie bine aspectată, ar trebui ca ziua de 14 martie să fie pentru Lei şi Leoaice o zi plăcută. Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar nu te implica total. Unele surprize plăcute, dar până la urmă previzibile, din partea copiilor sau a fraţilor mai mici. Orice început este greu şi nesigur. Se poate să primeşti scurte veşti neaşteptate de la membrii familiei şi/sau de la prieteni.

 

FECIOARĂ  Astăzi nu te grăbi să spui minciunele frumoase şi motivaţii savante. Nu o să te creadă nimeni, eşti doar ridicol. Zâmbeşte, gândeşte şi oferă soluţii la probleme, nu explicaţii la eşecuri! Configuraţiile şi aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Călătoriile sunt sub un semn fast. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la sfârşitul zilei când răbdarea iţi este pusă la încercare. Nativele din zodia Fecioarei, mai ales, sunt astăzi avantajate în relaţiile amoroase.  O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. 

 

 

BALANŢĂ Eşti într-o formă fizică bună şi poţi obţine şi confortul spiritual dacă reuşeşti să închei o alianţă sau măcar un armistiţiu cu cei, după caz, din familie, colegii, prietenii, anturajul. Este cazul să nu mai fii aşa de încordat şi de tensionat.  Relaxeaza-te şi încercă să nu mai porţi de grijă altora, mai ales că, până la urmă, mai mult îi încurci decât îi ajuti. O perioadă de timp care este propice pentru planuri de viitor. O veste bună va fi urmată de una nu tot aşa de bună. Un Taur şi un Săgetător te pot ajuta să treci o cumpănă. Un incident neplăcut în a doua parte a perioadei poate fi evitat cu prudenţă şi respectarea regulilor. Mai ales cele de circulaţie. Străluceşti într-un grup, sau te bucuri de un eveniment social deosebit. Poate un spectacol, pe seară.

 

SCORPION Fii mai adunat, concentrează-te ca să nu uiţi termene şi date importante care privesc problemle personale. Mai multă prudenţă cu cei care, de fapt, doresc doar să se folosescă de tine. Ceva dramatic ţi se întâmplă. Poate îţi rupi o unghie, poate te loveşti în cot, poate vine mama-soacră în vizită. Magnitudinea neplăcerii depinde de cât de pozitiv gândeşti. Dacă cobeşti, la rău tragi. Ai nevoie de ceva nou, neapărat! Frenezia noului te ţine puţin, după care revii la obişnuinţa cotidiană. Zi de cumpărături şi poate chiar de ceva nou, relativ important pentru tine! Nu încerca să controlezi evenimentele din viaţa prietenilor impunând date şi planuri de măsuri.

 

SĂGETĂTOR  Efortul din ultimul timp şi oboseala cronică se fac simţite azi la sfârşitul zilei de lucru. Seara trebuie să faci o pauză, să te odihneşti şi mai ales să modifici comportamentul alimentar. Astăzi dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Aproape nimic nu te poate întrista sau perturba. Mergi înainte pe drumul tău însorit, chiar dacă afară este încă frig, şi se anunţă vreme rea, fără să-ţi pese foarte mult de ceea ce se întâmplă în jur. Atitudinea ta este pragmatică şi utopică în acelaşi timp, performanţă rară şi notabilă, însă poţi să ratezi cu uşurinţă câteva ocazii. Dar cui îi pasă! Ţie, în niciun caz… Nu fă confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu sau la şcoală, sau unde activezi.

 

CAPRICORN  Se schimbă vremea, se schimbă şi părerile tale. Astăzi vezi cu ochi noi anturajul tău. Redu ritmul activităţii, fă un armistiţiu cu timpul şi ocupă-te de lucruri frumoase care îţi plac. Cu toate ca vremea si vremurile te influenţează negativ şi treci printr-o perioadă mediocră, fă în aşa fel ca să nu fie vizibil pentru anturaj. Cam de multă vreme duci un fel de viaţă dublă şi lucrul ăsta a început să se ştie şi să plictisească până şi pe proprii prieteni. Mai multa discreţie nu strică! Adică joci un rol şi uneori îţi cade masca. Nu te enerva, oricum nu este la îndemana ta rezolvarea problemei cu care te confrunţi. Singurul care se pricepe este Destinul. Aşteaptă!

 

VĂRSĂTOR   Energia suplimentară furnizată de Cosmos te face să te risipeşti mai ales în latura mai frivola a vieţii, sigur, după orele de program. Interesul, aproape o pasiune s-ar putea spune, caracteristic zilei de 14 martie este pentru îmbrăcăminte. Brusc, nativii din Vărsător realizează că nu au cu ce să se îmbrace. Această influenţă pamânteasca asupra unei zodii de aer poate să însemne ceva! De asemenea, trebuie să dai jos kilogramele care nu stau deloc bine pe tine. Cu toate că Vărsătorii sunt, în general, zvelţi. Nu cu cine ştie ce cură ciudată şi cu medicamente periculoase, ci cu sala de gimnastică, sauna şi multă… foame. Trage de fiare, fugi prin parcuri, şi lumea iţi va părea mai frumoasă şi mai zveltă!

 

PEŞTI Astăzi mănânci dragoste pe pâine! Ai o mare nevoie de tandreţe, de aprobare şi răsfăţ, iar această presiune sentimentală trebuie neapărat să găsescă înţelegerea partenerului sau partenerei tale.  Mercur retrograd din zodie arată că sfera comunicării este afectată dar şi evenimentele şi emoţiile în sensul întârzierii şi a estompării lor, mai ales in sfera personala, a propriilor interese. Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii. Perioada zilei de astăzi nu este foarte rea, dar nici cea mai buna din anul acesta!

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.