Editura Evenimentul si Capital

Cocoșul Roșu de Foc, un an BUN, DINAMIC, PROGRESIST. Copiii născuți în acest an vor fi ușor de crescut și norocoși! Vezi ce o să se întâmple cu tine. Horoscopul pentru weekend, dar și pentru tot anul Cocoșului de Foc

Autor: | | 3 Comentarii | 4121 Vizualizari

Pe 28 ianuarie s-au născut Alan Alda, Auguste şi Jean Piccard, Arthur Rubinstein, Mihail Barîşnikov, Martha Bibescu, Camil Ressu, Jean Athanasiu, Florina Cercel. Pe 29 ianuarie s-au născut Thomas Paine, Oprah Winfrey, Romain Rolland, Anton Cehov, Ion Luca Caragiale, Gh. Brăescu, Marţian Negrea, Oana Pellea.

În calendarul creştin-ortodox, pe 28 ianuarie sunt Sfinţii Efrem Sirul, Isaac Sirul, Paladie, Iacob Sihastrul şi Haris. Pe 29 ianuarie este aducerea moaştelor Sf.Sfinţit Mc. Ignatie Teoforul şi Sf. Filotei.

În „Kalendar”, continuă, până pe 7 februarie, sărbătorile lupilor, cu seria lor de interdicţii ciudate.

Sâmbătă, a patra zi a Filipilor de iarnă. Ziua este „rea de arsuri şi de înec”. Trebuie ţinută ca să nu se întâmple înecul sau arsurile. Normal, nu este bine să te pui rău că... „ăia”, care te pot îneca, sau arde! În „Kalendar” este a cincea zi a Filipilor de iarnă. În multe regiuni s-a luat obiceiul ca să se ţină Filipii doar în zilele de 29-31 ianuarie. O triadă centrată pe altă triadă, Sf. Trei Ierarhi din 30 ianuarie.

Duminică, 29 ianuarie, a cincea zi a sărbătorilor lupilor, oamenii din vechime îşi „boiau” chipul şi trupul. Se vopseau cu tot felul de vopsele naturale, vegetale sau minerale, ocru, de exemplu. Uneori amestecate cu grăsime, răşină, sau miere. Toţi oamenii din neolitic aveau această practică, iar obiceiurile încă actuale ale nativilor din Asia (India) America şi Africa sunt edificatoare.

Dar şi aici, în Europa, sunt pomeniţi picţii (pictaţii) din Marea Britanie, inamici valoroşi pentru legiunile romane. Se crede că picţii cei albaştrii au fost europeni ajunşi pe peninsula britanică în timpul glaciaţiunii Wurm şi rămaşi prizonieri în insula rezultată ulterior, prin creştere nivelului oceanului planetar. Poate că şi geto-dacii se "vopseau de război"! Cu siguranţă, agatârşii se machiau - primii noştri strămoşi care erau deosebit de îngrijiţi şi eleganţi – spun sursele antice greceşti.

Se estimeză că acest fenomen de „încălzire globală” care i-a făcut prizonieri pe picţi în insula britanică se repetă cu o perioadă de circa 13.000 de ani, adică jumătate dintr-o Mare Zodie astrologică de circa 26.000 de ani - în care punctul echinocţiului trece prin toate zodiile, iar axa Nordului descrie un mic cerc complet pe bolta cerească. Am pomenit altă dată de Marile Zodii şi de precesia echinocţiului.

Vopsitul corpului şi a feţei avea un caracter religios, magic, de protecţie împotriva bolilor, a animalelor şi a duşmanilor. Machiajul din ziua de astăzi este urmaşul direct al celei de a cincea zi a Filipilor de iarnă, în care fiecare membru al tribului declara culorile şi felul în care se va vopsi în anul ce urmează. Iată că anul acesta coincide cu Luna Nouă, începutul Anului Nou, chinezesc.

În colectivităţile neoliticului, în triburi, machiajul, simbolurile de pe corp şi de pe faţă erau clare. Iată, colo, un bărbat care este machiat cu spirale, săgeţi şi mici siluete de animale, stilizate, în alb, roşu şi negru: "anul acesta o să fiu cel mai bun vânător". O fată, cu un mesaj clar: "anul acesta îmi caut soţ". Şi iată şi pe şeful tribului: "anul acesta nu o să moară nimeni de foame"!

Da, ar trebui ca anul acesta, 2017, anul Cocoșului Roșu, de Foc, pozitiv, să nu moară nimeni de foame! Este un an BUN, să-I mulțumim lui Dumnezeu! Vă spuneam mai acum câteva săptămâni că am primit, pe Dimineața Astrologilor, un zodiac chinezesc făcut de un mare maestru din Hong Kong pentru anul Cocoșului Roșu, de Foc, care începe sâmbătă, 28 ianuarie și ține până pe 15 februarie 2018. Mare decepție, când l-am citit! Foarte politic, foarte partizan chinez. Anul Cocoșului Roșu urma să fie un an rău, de conflicte, războaie și nenorociri, din cauza lui Donald Trump! Măi, măi, unde este multă știință este și multă prostie! Așa că am luat volumele de astrologie, cronologiile și enciclopediile, am făcut grafice și calcule și ceea ce am găsit vă spun acum:

ANUL COCOȘULUI ROȘU, DE FOC, ESTE UN AN BUN, DINAMIC, PROGRESIST !

Anul 2017 peste care se suprapune mai mult sau mai puțin anul Cocoșului, este un an la fel ca ceilalți ani ai Cocoșului, am luat în considerare numai secolul XX. 1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 și ultimul pe listă, cu voia domniilor voastre, 2017! Au fost ani buni, ani de realizări, de terminare a unor derulări negative. De exemplu, în 1945 s-a terminat Războiul, iar în 1933 Marea Criză. În 1957 s-a lansat primul satelit artificial al Pământului, iar în 1969 omul a ajuns pe Lună! Probabil că și în anul 2017 tehnologiile de vârf, spațiale, vor avea un cuvânt greu de spus! Primul contact extraterestru?!!

Cred că anul 2017 nu o să facă excepție la șirul anilor buni. O să fie un an de dinamic, dar plin de oportunități pentru fiecare dintre noi. Ca să vă faceți o foaie de parcurs, am listat la fiecare zodie punctele principale, de interes, din anul 2017. Pe scurt, pentru că toată lumea este grăbită! La fiecare zodie o să găsiți două domenii. Unul, intitulat weekend se referă la weekendul 28,29 ianuarie, iar la Cocoșul de Foc sunt câteva idei despre cum poate să fie anul 2017 pentru zodia domniilor vostre. Succes!

Dar înainte de a vă spune un secret, vă spun altul: copiii născuți în acest an, 2017, în anul Cocoșului de Foc, vor fi sănătoși, ușor de crescut, ușor de educat, norocoși și o să-și facă mămicile mândre!

Acum după cum stela egipteană de la Assuan, care spunea că secretul secretelor este formula de rezolvare a ecuației de gradul doi, vă spun și eu un secret: mâine, este, sigur, o altă zi!

BERBEC Weekend. Sâmbătă dimineaţa este mai aglomerată, dar seara pare relaxantă şi distractivă. Azi nu intra in discuţii cu Scorpionii sau Gemenii, în general cu semnele de apă şi aer, care pot să-ţi facă probleme. Sâmbătă amână, dacă depinde de tine, orice întâlnire importantă sau decizie majoră. A doua parte a perioadei, adică duminică, este mai bună. Concentrează-te şi clarifică, eventual chiar finalizează, problemele sentimentale care trenează de ceva timp. Cu toate că s-ar cuveni să te odihneşti plenar, programul se schimbă în ultimul moment, dar îţi face plăcere. Mirări mari, dar pe măsură. Totuşi, o veste, o informaţie, ca un fulg de nea rătăcit, te înviorează. Seara plăcută, dar cu gândul în altă parte. Trebuie să dai consistenţă strategiei tale.

Cocoșul de Foc. În anul Cocoșului Roșu, de Foc poți să ai foarte mult de lucru. Este un an plin de efort, poate şi de realizări. Adică ai şi bucuriile dar şi grijile şi necazurile respective. Un an cu ceva oportunităţi, cu prilejuri de afirmare în meserie sau profesie, în anturaj şi în dragoste. Sunt posibile schimbări ale locului de muncă, sau găsirea unor surse alternative, sezoniere, de venituri. Unii dintre nativi pot să facă bani mulți în domeniile de vârf, tehnologice și în industria filmului. Sănătatea este binişor aspectată, mai ales dacă îţi rezolvi problemele metabolice şi durerile suspecte de cap. Atenție la sinuzite și la dinți! Trebuie să-ţi supraveghezi greutatea corporală şi să mai pui frâu fumatului. Banii sunt bine aspectaţi în prima parte a anului, vacanţa va fi un prilej de cheltuieli mari, dar, atenţie, în al doilea segment al lui 2017 veniturile tale vor fi mai consistente. Dragostea este la indicativul bine, aşa că trebuie să profiţi de favorurile stelelor. Trebuie doar să transformi încăpăţânarea în tenacitate şi agresivitatea în energie şi toate uşile îţi vor fi larg deschise în 2017. Oricum, egoismul tău bine temperat şi agresivitatea ta interesantă te vor face foarte popular(ă) în anturajul tău. Berbecuţele trebuie să se obişnuiască cu partenerul de viață și să fie mai inteligente în conflictele domestice. Berbecii trebuie să ţină cont în anul Cocoșului Roșu, de Foc pot şi pierde dacă riscă totul pe o carte şi că proverbul cu “norocul ajută pe cei curajoşi” este doar o vorbă în vânt, de fapt o încurajare militară a unui general roman. Dar, Berbecii, au un an bun în anul 2017, al Cocoșului Roșu, de Foc!

TAUR Weekend. Configuraţia astrologică te avantajează în obţinerea iscusită a unor veşti sau informaţii. Atenţie la presă şi la reţelele de socializare, poţi avea unele date de excepţie. Foloseşte-le! Oare nu ai suferit destule decepţii şi trădări ?! Se pare că nu, pentru că sâmbătă intenţionezi să te legi din nou la cap fară să te doară. Mai multă reţinere şi prudenţă – ăsta este sfatul meu! O zi buna pentru activitati de rutina. Duminică călatoriile sunt bine aspectate, fie ca sunt mai lungi sau mai scurte. Dar poate că rămâi acasă, este mai prudent. Intalneşte-te cu oameni care ştiu bancuri bune, au o atitudine optimistă care să te faca sa te simti bine şi confortabil.

Cocoșul de Foc. Anul 2017 este, pentru zodia Taurului, un an al efortului răsplătit și al oportunităților folosite. Realizări foarte bune în prima parte a anului. Apoi, resursele se termină ca prin farmec, preţurile te strâng de gât şi gata cu proiectele, investiţiile şi afacerile! Deci, a doua parte a anului este mai mult pe consum, dar ai de unde. În locul tău m-aş duce în Africa, urmând cântecul lui Aznavour : “se pare că mizeria este mult mai plăcută la tropice!” Nu este de visuri rele să dai lovitura la bursă sau la casa de pariuri, asta primăvara. În 2017 trebuie să eviţi sentimentele puternice şi inevitabile, este adevărat, dar negative, ca gelozia, furia şi invidia. Dacă poţi, dacă nu, nu, nu se supără nimeni! Anul 2017 este haotic, anarhic, dar foarte bun pentru zodia ta. Trebuie să supravieţuieşti cu eleganță și chiar să te dezvolți, că nu este interzis! Sănătatea este bunicică, nu o să pățești nimic, decât dacă te încredinţezi sistemului medical din dulcea nostră ţară. Atenţie la gât mai ales în sezonul rece, care în mod tradiţional dă boli acute şi cronice nativilor din zodia Taurului, iar doamnele cu experienţă să vadă ce le mai face tiroida. Răspunsul este: nu te opera, există tratamente blânde, cu rezultate certe, nu te lua după chirurgii măcelari! Dragostea este binişor aspectată, mai ales în a doua parte a anului, cu un maxim pe vacanţa de vară. La sfârşitul anului 2017 vei constata cu mândrie că ai făcut mai tot ce ți-ai propus! Bravo! Frumoasele Taurine să-şi verifice decolteul pentru că într-un an oarecare, după Cernobîl, procentul de cancer mamar este foarte ridicat. Just in case, nu am dat cu bățul Taurii care nu sunt boi, ca să scape de sărăcie, se vor duce unde vor vedea cu ochii, adică până în Australia şi Canada, că mai departe se duc doar chinezii şi indienii. Deci și un an de călătorii!

GEMENI Weekend. Promisiunea succesului îţi dă aripi şi cu toate că te-ai pregătit în acest weekend pentru o activitate obişnuită, veştile îţi oferă motive pentru un efort sporit. Nu pleca la drum lung! Sâmbătă odihneşte-te mai mult şi evită discuţiile în contradictoriu, mai ales astăzi, când un vechi prieten te poate decepţiona – nu-i lăsa şansa să se facă de râs! Evita subiectele despre secretele altora, limiteaza-te la modul monden şi superficial de abordare a discuţiei si totul o sa fie bine, sau foarte bine. În general o confesiune schiţeză şi o viitoare bârfă sau intrigă. Duminică nu eşti deosebit de inspirat aşa că lasă bizanteriile pentru altă dată. Odihneşte-te, relaxează-te, dă curs comodităţii şi simte-te bine!

Codruta Kovesi, lovitura de GRATIE! Va fi procuror european. Antunul facut de STRAINI. ULTIMA ORA

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI