Evenimentul Zilei > Horoscop > O veste bună, foarte bună! HOROSCOP 17 ianuarie 2019
O veste bună, foarte bună! HOROSCOP 17 ianuarie 2019

O veste bună, foarte bună! HOROSCOP 17 ianuarie 2019

Horoscop O știre cam enigmatică din ”The American Journal of Medicine”, numărul din ianuarie, spune că Thijs Ettema a făcut pași enormi în cercetările lui și nu este imposibil ca, în curând, poate chiar în anul 2019 să avem un tratament eficient și complet împotriva cancerului.

17 ianuarie

 

Horoscop  Pe 17 ianuarie s-au născut Benjamin Franklin, Pedro Calderon de la Barca, Anton P. Cehov, Muhammad Ali (Cassius Clay), Al Capone, Dalida, Jim Carrey, Anton Şuteu, Radu Theodoru, Anton Balotă.

 

Horoscop Sinaxar, Cuviosul Antonie cel Mare, cel ținut mai ales de femei și de fete. Și Antonie cel Nou, din Veria.

 

Horoscop Tradiţional, în ”Kalendar” Antanasiile, Circovii de iarnă, Fulgerătoarele.

 

Horoscop  Asistăm, poate, la cea mai spectaculoasă dezvăluire a calendarelor suprapuse ale poporului român, al folclorului european. Circovii, provenind din slavonă, „ţircovnîie sviata” Sfinţii Bisericii, sunt triade de trei (rareori mai mulţi) sfinţi. Trei este numărul Sfintei Treimi, trei ciobănaşi avem în Mioriţa, trei sunt dorinţele pe care le pui, trei sunt încercările eroilor în basmele româneşti… dar sunt nenumărate exemplele puterii numărului trei. El face parte din magicul şir al lui Fibonacci.

 

Horoscop  16, 17 şi 18 ianuarie sunt, iarăşi, o perioadă a unei vechi sărbători europeană. Probabil a primilor locuitori, a dolicocefalilor. Nu se mai ştie cum se numea, cum se sărbătorea, la ce folosea. O sărbătoare, probabil a vânătorii, a înfrăţirii cu lupii, pecetluind legământul pe un nou an cu Lupul Şchiop, arhetipul şi totemul european.

 

Peste sărbătoarea cu nume uitat a vânătorilor, în calendarul păstorilor, al doilea la număr, s-au suprapus Filipii de Iarnă, lupii cei de temut, care trebuie respectaţi şi hrăniţi ca să nu facă pagube turmelor.

 

Al treilea calendar este cel al agricultorilor, care are conotaţii creştine. Sunt o mulţime de interdicţii în perioada de trei zile a Sfinţilor Petru, Antonie, Atanasie şi Chiril, în special în ceea ce priveşte lucrul. Cine nu ţine sfinţii, îl mănâncă lupul. Simplu!

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, după cum bine știți una dintre bolile secolului este cancerul. O boală necruțătoare, care, rareori, este ameliorată prin tratament, sau operații mutilante. Și atunci se constată, de multe ori, că NU a fost cancer. Se cheltuiesc sume înspământător de mari pe tratamente foarte parțial eficiente care prelungesc agonia și torturează bolnavul. Dar speranță, există! Nu în medicamente scumpe, sau în minuni, ci în studiul celulei. Savanții studiază celulele ca să afle cum se poate opri înmulțirea, diviziunea lor, o oprire dirijată. Și ca orice caz biologic, sau medical, se merge istoric să se vadă mecanismul original, prima celulă care s-a divizat. Înțelegând mecanismul, se poate pune la punct o tehnică de oprire a înmulțirii anumitor celule, în speță, a celor canceroase.

 

O știre cam enigmatică din ”The American Journal of Medicine”, numărul din ianuarie, spune că Thijs Ettema a făcut pași enormi în cercetările lui și nu este imposibil ca, în curând, poate chiar în anul 2019 să avem un tratament eficient și complet împotriva cancerului.

 

Despre ce este vorba? În anul 2015, o echipă de cercetători de la Universitatea din Uppsala condusă de Thijs Ettema a descoperit ceva. Pe fundul oceanului, în curentul cald dintre Groenlanda și Europa. Poate cel mai vechi organism pluricelular, un microorganism pluricelular o eucariotă pe care l-au denumit ASGARD. După teste care au durat un an de zile, cercetătorii de la ”Nanjing Institute of Geology and Paleontology” au raportat descoperirea unei fosile eucariote datată la 1,5 MILIARDE de ani.

Cele două descoperiri par legate. Da și nu! Eucariotele de tip Asgard, adică Lokiarchaeota, Thorarchaeota, Odinarchaeota și Heimdallarchaeota sunt ciudate rău. Secvențele ADN-ului lor sunt, însă în toate organismele actuale. Cercetătorii caută ORIGINALUL, întregul, nu urmașii urmașilor. “It’s crucial that we have a look at the cells to see what they’re doing, but that’s extremely hard. Thor and Heimdall are present in shallower environments, but they’re less than 0.1 percent of the total microbial community. It’s like looking for a needle in a haystack, but we’re working on it.” – a declarat Thijs Ettema.

Gurile rele, savanții care râd pe la colțuri la congresele internaționale, spun că eucariotele Asgard sunt de origine extraterestră. Apar de niciunde, nu au strămoși pe Pământ și apoi devin cărămizile vieții, de neînlocuit. Microbii lui Dumnezeu!

Problema apariției vieții pe Pământ a pasionat multă lume. A curs multă cerneală, ba și sânge. Nu era lucru rar ca în secolul XIX să aibă loc un duel pentru a se tranșa dacă există generație spontanee, sau viața a apărut ca dar al Lui Dumnezeu.

Există un loc strâmt în teoria apariției vieții pe Pământ. Acum cincizeci de ani teoria la modă, pe care am învățat-o la școală, a fost cea a bulionului primordial, a ciorbei organice, o teorie marxist-științifică. În oceanul planetar, la temperaturi prielnice, în condițiile unor energii colosale, de tip seismic, fulgere imense și vulcanism, s-au combinat, aleatoriu, în mii, milioane, miliarde de ani compuși organici. Un compus s-a dovedit a fi viabil – a făcut saltul calitativ de la chimia organică la viață. Nimic de obiectat, din punct de vedere filosofic, doar Lovecraft spunea că în eternitate chiar și moartea, moare. Reciproca este că în suficient timp, în eternitatea miliardelor de ani poate să apară viața, ca un fel de generație spontanee, din combinarea oarbă, aleatorie, a compușilor chimici organici!

A trecut timpul și nu degeaba. S-au făcut descoperiri. S-a demonstrat că urme de viață există peste tot în Univers, chiar și în meteoriți. Și în praful stelar. Universul este plin de viață, sigur, la nivel de microorganisme, este ilustrarea Forței din filmele de SF. Cred că savanții care susțin că viața a fost adusă pe Pământ din spațiu, au dreptate. În definitiv, Dumnezeu nu este departe, în spațiu? După cum cred eu, în nemernicia mea, Dumneze ESTE Cosmosul, Universul cunoscut, pana la 13-14 miliarde de ani lumină, este o parte din El.

 

Dacă tot este vorba de Asgard și Thor o să văd câteva episoade din ”Stargate” parcă rasa Asgard se clona, erau mari maeștri în ingineria genetică, așa este? Răspunsuri există, dacă știi unde să le cauți.

Sper că cercetările savanților să aibă rezultate, poate chiar în anul acesta, ce m-aș bucura, este prea multă boală și tristețe pe Pământ, dar există mereu speranța – mâine poate fi mai bine ca astăzi, doar este în definitiv, o altă zi!

 

☼      ♂       ♀

 

 

 

 

BERBEC Poţi primi o veste sau o informaţie care îți face plăcere. Unii dintre Berbeci pot primi veşti bune de la părinţi, copii, sau de la rude, în legătură cu o aniversare, sau un eveniment. Pe lângă aspectele bune ai şi nişte cuadraturi care fac ca astăzi mai nimic să nu-ţi convină. La asta se adaugă şi o oboseală şi o stare de lehamite şi plictiseală existenţială, cum nu ai mai avut de mult. Nici planetele colective nu sunt bine aspectate, aşa încât nici în societate nu prea ai ce căuta.

 

TAUR Lasă lucrurile să se întâmple. Este bine să amâni tot ce este nou şi neînceput, mai ales în a prima parte a zilei. Ar trebui să fie o zi liniştită, în care poţi înregistra realizări cu dinamică pozitivă, atât în mijloace financiare cât şi în trăiri existenţiale. Din punct de vedere emoţional eşti pe lungimea de undă a anturajului şi în special a celor dragi şi apropiaţi, cărora, ţi se pare că în această perioadă, le înţelegi mai bine atitudinile, scopurile şi motivaţiile. Seara plăcută, poate te duci la un spectacol.

 

GEMENI Poţi să-ţi satisfaci o mică, dar vinovată dorinţă, cum ar fi o ciocolată în plină cură de slăbire. Este cazul să te gândeşti dacă trebuie să munceşti foarte mult, pentru bani foarte puţini. Totodată, în afaceri, realizezi că este greu să ramâi obiectiv, mai ales în această perioadă de timp în care trecând Crăciunul și Anul Nou, toţi işi scriu scenariile pentru viitor. O perioadă complexă, dar care perioadă nu este complicată?! În această perioadă, astăzi sau în curând, ţi se cere din nou ajutorul, de către un prieten poate din zodia Racului în orice caz semn de apă. Întotdeauna trebuie să ai o atitudine pozitivă, dar să nu promiţi niciodată mai mult decât poţi să faci, în speranţa ca se rezolvă, sau se uită.

 

RAC Astăzi armonia care îţi place atât de mult te ajuta să-ţi înţelegi mai exact propria personalitate şi calităţile. Este o zi de reflecţie în care e bine să te limitezi la activităţile obişnuite. La serviciu, în orice domeniu ai activa, astăzi nu este indicat să te laşi ghidat de simpatia pentru cutare sau cutare coleg. Fără să fii mitocan, poţi să refuzi cu multă graţie. Cel mai probabil este vorba de un împrumut „până la salariu”. Nu este vorba de meschinarie ci de poziţia stelelor care te sfătuiesc să nu amesteci astăzi plăcutul cu utilul. Mici schimbări, o întâlnire care îţi face plăcere şi una nu prea. Începe să se contureze un nou concept, o nouă idee, sau proiect.

 

LEU  Norocul iţi este astăzi prietenul cel mai bun, care te ajută să treci peste obstacole şi dificultăți fără să faci prea mult efort. Dar atenţie la ce-ţi doreşti, este criză şi în Cosmos! Evită lucrurile importante, schimbările de strategie şi întâlnirile hotărâtoare. Ca direcţie principală a dezvoltării viitorului, configuraţia astrologică indică păstrarea unui „status quo” şi acumulări sigure, dar lente. În ziua în discuţie, astăzi, adică,  urmăreşte cu atenţie banii pe care trebuie să-i încasezi, ca să nu ai întârzieri.

 

FECIOARĂ Astăzi, ai inclinarea, din prea mare grija faţă de alții să nu le vezi defectele evidente. Mai mult, încerci să-i spali de păcate în mod nepermis şi păgubos. De aceea ai, câteodată, dezamagiri! O dimineaţă foarte dinamică, cu multe vorbe în ideea că se pot finaliza vechi proiecte şi idei. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate, chiar dacă crezi că eşti bine-merci.

 

BALANŢĂ Domeniile favorizate astăzi sunt cele ale familiei şi relaţiilor de amor, cele defavorizate privesc sectorul financiar, banii, adică. Adică cine are noroc la dragoste, nu are noroc la bani! Dar, evită astăzi discuţiile serioase şi strategice cu femeile. Cu un compliment bine plasat poţi schimba cursul discuţiei. Nu da curs propunerilor extravagante, odihneşte-te şi relaxează-te. O carte bună sau un film interesant pot crea un climat confortabil. Ceea ce s-a pierdut se va găsi.

 

SCORPION Vrei sa pari mai tare şi mai important decât eşti. Este foarte bine, pentru ca azi aparenţele conteaza, dar nu ţi-ai ales bine momentul! Astăzi este o zi densă şi anturajul tău nu are timp. Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. O informaţie în legătură cu nişte bani, dar nu spera că se rezolvă imediat. Toată perioada este sub semnul, care, de fapt nici nu este negativ, al amânării şi al întârzierii.

 

SĂGETĂTOR Stelele te favorizeaza la cumpărături, în achiziţionarea unor obiecte de îmbrăcaminte de sezon pe care o să le porţi cu plăcere, pentru ca îţi stau bine. Atenţie, iarna nu s-a terminat, parcă abia începe! Nu sunt semne de accidente majore, sau cutremure devastatoare, dar zgura socială şi duşmanii ascunşi încep să facă o presiune asupra desfăşurării viitorului. În prezent ai ajuns într-o poziţie pe care o consideri echilibrată, dar vai, foşgăiala din jurul tău îţi atacă temeiul. Încă o dată, nu este nimic acut sau foarte ameninţător, dar picătura chinezească începe să cadă…

 

CAPRICORN Poţi să rezolvi problemele de erviciu sau sentimentale fără să te laşi intimidat sau deranjat de bruiajul anturajului. Siguranţa personală este scopul tău în viaţă, eşti un supravieţuitor! Astăzi este o perioadă în care eşti mai tot timpul în grabă. Atenţie sporită mai ales dacă conduci maşina. Dacă eşti nevoit să călătoreşti, evită să o faci după cădera întunericului. Atenţia îţi este atrasă de nevoia de a stabili şi/sau tranşa anumite chestiuni între tine şi un prieten.

 

VĂRSĂTOR Astăzi ai nevoie de abilitate ca să echilibrezi o activitate prea densă cu lipsa de acţiune. Adică trebuie să mediezi într-un anturaj haotic, în care fiecare trage în direcţii diferite. Pentru tine este o perioadă complexă, dar care poate fi chiar monotonă. Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane importante, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proiecte de viitor, proprietăţi sau posesiuni comune. 

 

PEŞTI Cine se trezeşte foarte de dimineaţă, aceluia îi este foarte somn. Asta este toată filozofia şi ar fi bine să-ţi cruţi forţele şi vitalitatea pentru ca alţii nu prea se gândesc la asta. Cu toate că ţi se propun diferite proiecte interesante, trebuie să analizezi cu atenţie substratul fiecărei afaceri în parte. Uneori o activitate ce pare foarte profitabila poate să atragă intervenţia unor persoane puternice, dar nemulţumite de ceea ce se întâmplă. Adică, pentru câţiva dolari în plus te poți căptuşi cu „posibili ostili” de mai multe milioane de dolari.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.