Horoscop Pe 2 iulie s-au născut Herman Hesse, Imelda Marcos, Olaf al V-lea, Wislawa Szymborska, C.W. von Gluck, Nicuşor Predescu, Ştefan Fay, Demostene Botez.

 

Horoscop Pe 2 iulie, în calendarul creștin-ortodox este așezarea veșmântului Născătoarei de Dumnezeu în biserica Vlaherne; Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Iuvenalie, patriarhul Ierusalimului. Nimic în ”Kalendar”.

 

Horoscop Se mai pomeneşte pe 2 iulie pe Sf. Voievod Ştefan cel Mare, personalitate complexă. Unii istorici postmodernişti spun că a fost un suflet chinuit întru desfrânare şi crimă. Se împreuna cu mai oricine, mai ales la beţie, a umplut Moldova de bastarzi şi numai specialiştii în genealogie şi heraldică mai cunosc păcătoasa lui descendenţă, care se pare că există până în ziua de astăzi.

 

Ros de dorinţa pentru putere, implicat mereu în comploturi şi intrigi, a scurtat cu mâna lui, la mânie, capete de boieri, ceea ce nici Hanul cel crud al tătarilor din Hoarda de Aur nu îndrăznea să facă, spune cronicarul: „om nu mare la statu, mânios, şi degrabă a vărsa sânge nevinovat: de multe ori, la ospeţe omorâia fără giudeţ”.  Un tip pe care nu l-ai vrea ca prieten.

 

Din punctul meu de vedere mult mai sfântă, (dacă se poate spune aşa) decât domnitorul, a fost Vrâncioaia, femeia care a dat toţi fii ei să moară pe câmpul de luptă pentru puterea şi bogăţia lui Ştefan din dinastia Muşatinilor. Dar femeia aceea nu avea destui bani să facă mânăstiri frumos împodobite şi altele asemenea. Dar ce poate să fie mai scump şi mai important decât viaţa copiilor?

 

Cred că domnitorii, regii, voievozii nu au fost niciodată animaţi de dragostea de popor şi de ţară, ci doar de dorinţa lor egoistă de putere şi bogăţie. Tratau țara ca pe proprietatea lor, atât. Au fost cosmetizaţi ulterior, în scopuri politice, diverse. În definitiv şi astăzi este la fel.

 

Este ciudat, de ce, mai nou, numai episcopii, papii şi împăraţii, regii, generalii, voievozii, rareori preoţii sunt pasibili de a fi sanctificaţi. Şi nu mă refer la Ortodoxie, care este o minoritate în creştinătate şi de bine, de rău, se mai ţine de Învăţătură, și mai există puțină rușine și un colț de umilință, ci la Biserica Universală cu cei peste un miliard de credincioşi.

 

În zadar s-au ridicat demult catarii, „cei puri” şi „minoriţii” calugării care făcuseră jurământ de sărăcie, aşa cum stă bine unora ca ei. Patru sute de ani s-au războit, uneori ideologic, alteori chiar cu armate întregi împotriva Romei. Nu au câştigat cei drepţi, cei cinstiţi, cei săraci, cei cu credinţă, cei asemenea Lui Iisus – ci cei bogaţi şi puternici, asemenea lui Irod – aşa cum se întâmplă adesea în istorie.

 

Dar nu despre istoria creştinismului și a lumii vreau să vă povestesc, dragi lupi, padawani și hobbiți. Ci despre eclipsa totală de Soare care are loc astăzi, 2 iulie 2019. La dracu cu cărți, Doamne iartă-mă, în Sudul Pacificului, apoi prin Peru și Argentina. Atât. În fotografia din titlu aveți zonele geografice din America de Sud de unde se poate observa eclipsa totală pe continentul sud-american.

 

Mai întîi eclipsa poate fi observată din Oeno Island, la ora locală 10:24, timp de 2 minute și 53 secunde. Fîșia de eclipsă totală, lată de 150 kilometri va rata, apoi Insula Paștelui de unde se poate observa doar o eclipsă parțială, cam 80%.

Maximum il înregistrează într-o zonă pustie din Oceanul Pacific la 2.600 kilometri Sud-Vest de Arhipleagul Galapagos. Acolo eclipsa totală de Soare durează 4 minute și 33 secunde.

Pe continentul Sud American eclipsa ajunge în La Serena, Chile, la ora locală 15:15 și durează, faza totală, 2 minute și 17 secunde. De  acolo, din Chile, fâsia de totalitate trece prin Argentina și se termină în Sudul capitalei Montevideo, din Uruguay.

 

Eclipsa este observată, profesional, de Observatorul astronomic La Silla, aflat în deșertul Atacama, la Nord de La Serena, în Chile.

Următoarea eclipsă de Soare totală, de tip inelar, va avea loc pe 26 decembrie 2019, dar din Europa se va observa doar parțial.

În astrologie eclipsele de Soare și de Lună sunt asociate cu evenimente negative. Dar, doar în spațiul geografic de unde pot fi observate!

Din punct de vedere astrologic, eclipsa de Soare din America de Sud nu are nicio importanță pentru Europa, sau pentru România, decât ca fapt divers, este un fenomen astronomic interesant. Atât! In ”Lebenshilfe Astrologie”, Fritz Rieman spune că eclipsele au o reputație proastă din cauza impactului psihologic negativ istoric. Este evident, că demult, foarte demult, oamenii s-au speriat de eclipse!

În general eu nu mai mă uit la eclipse, după cea din 1999 am descoperit traducerea unui manuscris al astronomului antic Sosigene din Alexandria, cel care a întocmit calendarul iulian, care sfătuia să nu te uiți la eclipse pentru că ”răul întunericului nenatural intră prin ochi la creier”. Știa el ceva!

Nu vă fie frică, eclipsa de astăzi nu vă strică! Este departe, foarte departe…

 

Dar, dacă eclipsa este departe, nu la fel este și ziua de mâine, care este, mereu și mereu prezentă la datorie, este o altă zi!

 

☼    ♂     ♀

 

BERBEC  Astăzi poţi ajunge la rezultate bune cu persoanele născute în semne de apă şi aer, în special cu Gemenii, dar trebuie să ocoleşti Leii, în general persoanele născute în semne de foc şi pământ. O dimineaţă foarte dinamică, cu multe întâlniri în ideea că se pot finaliza vechi proiecte şi idei, sau concepete noi. Evită astăzi discuţiile seriose şi strategice cu femeile. Cu un compliment bine plasat poţi schimba cursul discuţiei.

 

TAUR Ai o dimineaţă densă, cu multe surprize şi informaţii. Primeşti nişte veşti contradictorii, mai aşteptă până se limpezesc apele. Seară relaxantă, trebuie să te odihneşti după atâta tensiune! Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Nu da curs propunerilor extravagante, odihneşte-te şi relaxează-te. O informaţie în legătură cu nişte bani, dar nu spera că se rezolvă imediat.

 

GEMENI   O parte dintre datele primite par că îţi schimbă planurile de vacanţă, indică conjunctura. Analizează cu atenţie, nu te repezi şi poţi lua hotărîrea optimă. Dar nu mai amâna! Ceea ce s-a pierdut se va găsi. Regăseşti fie un obiect pierdut, fie ceva ce ai rătăcit, poate chiar sentimente sau trăiri. Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze, dar nici nu amâna „sine die”!

 

RAC   Este o zi favorabilă, chiar cu aspectele complexe. Trebuie să te concentrezi mai mult pe problemele tale, ale familiei. Nu insista pe comunicare, nu este avantajată. Nu pleca la drum! Dedică ziua familiei, cuplului şi încearcă să descifrezi relaţiile şi scopurile fiecărui membru al familiei. Oferă-le ajutorul! Este bine sa eviti, daca poti, subiectele cu caracter emotiv. Lămureşte programul tău şi unele “răceli” cu partenerii, fie de afaceri, fie de dormitor. O carte bună sau un film interesant pot crea un climat confortabil, poate mai pe seară.   

 

LEU  Ideile noi, chiar îndrăzneţe, sunt privite favorabil de stele. Poate fi vorba chiar de un proiect ambiţios de vacanţă. Tu alegi, stelele doar arată! Domeniul sentimental este favorizat. Evită incidentele domestice şi nu supralicita în discuţiile cu anturajul apropiat. Seara relaxantă, poate la o terasă, poate la un spectacol, film, concert – sau pur şi simplu acasă, cu o carte sau un film bun, poate o comedie la tv.

 

FECIOARĂ  Cineva din anturaj trece printr-un moment nu prea bun, aşa că trebuie să ai mare grijă să nu înrăutăţeşti lucrurile cu comentariile tale. Astăzi eşti luat mai în serios decât de obicei! Prietenii, familia, anturajul apropiat este avantajat de stele. Poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în compania lor. Ai, de asemenea, o mare dorinţă de a vorbi cu persoane care să ştie să te asculte şi să te înţeleagă.

 

BALANŢĂ   Astăzi simţi oboseala, într-o zi foarte aspectată, îngreunată de semnificaţii. Nu trebuie să-ţi asumi niciun risc, armonia şi puterea de muncă care te caracterizeză vor rezolva situaţia! Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie, dar trebuie să analizezi cu atenţie când intuiţia ta tace, sau dă rateuri! Atenţia îţi este atrasă, astăzi, de nevoia de a stabili şi/sau tranşa anumite chestiuni între tine şi un prieten.

 

SCORPION  Realismul tău te ajută mult să înţelegi situaţia prin care treci. Trebuie să ai răbdare şi să-ţi stăpâneşti agresivitatea zodiacală. Aşteaptă momentul potrivit, optim ca să poţi să ai succes! Soluţia este disimularea inteligentă. Nici oglinda în care te uiţi nu trebuie să ştie ce vei face mâine, sau unde pleci poimâine. Aşa s-au clădit imperiile, risipite apoi din cauza indiscreţiilor.  

 

SĂGETĂTOR   Aşteaptă-te la remarci acide din partea anturajului. Eşti invidiat, dar nu trebuie să-ţi pese, ci doar să te bucure! Azi trebuie să te concentrezi, în special, pe problemele tale financiare. Pe de altă parte carisma ta este în creştere şi poţi avea o serie de succese sociale. Totuşi, ziua pare delicată. Adică, pe muche de cuţit. Se pot întâmpla, statistic vorbind, evenimente neprevăzute, informaţii, veşti neaşteptate.

 

CAPRICORN  O zi agitată, obositoare, dar fără multe rezultate. Te lupţi cu disperare să supravieţuieşti într-o lume superficială, tu, care eşti adeptul lucrurilor bine făcute, eşti un perfecţionist. Totuşi, abia te descurci cu treburile tale, fii înţelept şi evită asumarea de responsabilităţi suplimentare gratuite. Mici schimbări, o întâlnire care îţi face plăcere şi una nu prea. Începe să se contureze un nou concept, o nouă idee sau proiect, dar deocamdată nu se finalizează nimic!

 

VĂRSĂTOR  Azi ai multe idei cum să-ţi poţi ameliora confortul vieţii zilnice, pentru că pari a fi într-o stare senină şi echilibrată. Trebuie să mai ţii cont şi de posibilităţi, în special financiare. La serviciu, în orice domeniu ai activa, astăzi nu este indicat să te laşi ghidat de simpatia pentru cutare, sau cutare coleg. Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale. Zâmbeşte mult şi nu te lăsa antrenat în cine ştie ce şaradă, bârfă sau intrigă!

PEŞTI   O zi mai deosebită, în care tot ceea ce spui poate fi important. Nu te lăsa purtat de vorbe, fii organizat în discurs, adună argumente şi dovezi. Fii generos doar cu cine merită într-adevăr! Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare, dar stelele arată că încă nu este cazul să faci eforturi în această direcţie. Configuraţia astrologică arată că ai toate şansele de reuşită, dar nu trebuie să întreci măsura, folosindu-te de influenţele favorabile.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: