HOROSCOP. Trăiască Mihai (Eminescu) I-ul, regele nostru, al românilor! O invitație la un congres al oamenilor de știință creștini
Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP. Trăiască Mihai (Eminescu) I-ul, regele nostru, al românilor! O invitație la un congres al oamenilor de știință creștini

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 5367 Vizualizari

Horoscop Mă întreb adesea, dragi prieteni, şi vă propun şi domniilor voastre următoarea temă de meditaţie: de ce nu au devenit poeţii zei? Sau măcar regi. Homer de ce nu a fost ridicat în ceruri şi pus între constelaţii, cum se făcea pe atunci, în antichitate? Sau, Shakespeare în Evul Mediu, de ce nu a fost făcut „Sir”, nu a fost înobilat, că doar aducea coroanei şi Marii Britanii cel mai mare serviciu posibil: o limbă literară, vorbită de toţi!

15 ianuarie

Horoscop Pe 15 ianuarie s-au născut Ioana d’Arc, Moliere, Marthin Luther King, Gamal Abdul Nasser, Aristotel Onassis, Lloyd Bridges, Sa’ud Ibn Abdul, Boris Cazacu, Pavel Codiţă, Valeriu Cristea şi Mihai Eminescu.

Horoscop Pe 15 ianuarie, sunt Sfinții Pavel Tebeul și Ioan Colibașul. Ar mai fi trebuit să fie și mucenicul Mihai Eminescu, dar nu este…

Horoscop Mă întreb adesea, dragi prieteni, şi vă propun şi domniilor voastre următoarea temă de meditaţie: de ce nu au devenit poeţii zei? Sau măcar regi. Homer de ce nu a fost ridicat în ceruri şi pus între constelaţii, cum se făcea pe atunci, în antichitate? Sau, Shakespeare în Evul Mediu, de ce nu a fost făcut „Sir”, nu a fost înobilat, că doar aducea coroanei şi Marii Britanii cel mai mare serviciu posibil: o limbă literară, vorbită de toţi!

Horoscop Medicii au pe zeul Esculap, de ce nu ar avea şi poeţii pe zeul Eminescu? Ştefan cel Mare a fost făcut Sfânt cu toate păcatele lumeşti pe care le ştim. Eminescu de ce nu poate fi sanctificat?!

Voievodul a făcut mânăstiri şi biserici, pentru că avea bani din jefuirea boierilor şi a răzeşilor. Eminescu, săracul nostru sărac, a făcut cea mai mare Biserică posibilă a neamului nostru, prin opera sa, ne-a dat un suflet naţional!

Trăiască Mihai Eminescu I-ul, regele nostru de suflet al tuturor românilor, oriunde ar fi, valoarea care ne unește, singura care nu se negociază și nu se discută!

Horoscop Îmi amintesc, cu bucurie şi tristeţe, în acelaşi timp, de o perioadă trecută din viaţa mea. Soţia mea lucra vara la „Radio Vacanţa”, era angajată la RRI, iar ”Radio Vacanța” era o extensie estivală. După evenimentele din decembrie 1989, cred că era prin 1990 sau 1991, în orice caz înainte ca mâna lungă a mafiei din Constanţa să fure radioul estival, cu clădire, aparatură şi frecvenţe, cu tot. S-a furat o ţară, ce să mă mir de un post de radio!

Horoscop Acolo, la Mamaia, i-am întâlnit pe Doina şi Ion Teodorovici. Ne-am lipit unii de alţii ca timbrele pe care mai sunt ei astăzi, de scrisoare. Aveam multe să ne spunem, unul începea o idee, celălalt o termina. Ei m-au instigat să trimit zeci de mii de cărţi în limba română în Basarabia. Da, am fost contrabandist! Şi Băse a fost, nu, și a fost președintele țării! Ţin minte un episod comic, când am adus coletele de cărţi, bine împachetate în „hârtie albastră” la „contact”, un lipovean care urma să le treacă peste Prut, unde așteptau cu înfrigurare cărțile niște învățători și profesori din Chișinău. I-am înmânat cele trei sticle de vodcă promise şi lipoveanul m-a întrebat în glumă: „Gospodin, ce ai în colete: dinamită, C4, arme, detonatoare?” „Cărţi! În limba română!” a venit răspunsul meu. „Gospodin, nu ştii ce ai aici! O bombă atomică!”

Horoscop Nu, nu despre cărţi doream să vă povestesc, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Ci despre o seară minunată de vară când stăteam, toţi patru, în fotolii de răchită (încă nu apăruseră nenorocirile din plastic) pe tersa unui hotel din Mamaia şi discutam despre „limba moldovenească”, un subiect foarte la modă pe atunci. Eu eram „avocatul diavolului” şi spuneam că orice stat poate să aleagă ca limba naţională să se numească cum vor muşchii celor care au făcut Constituţia. Şi observam că accentul basarabean este o carte de vizită (astăzi foarte prezent în vechiul regat). Soţia mea, berbecuţa mea dragă, mi-a comunicat că dacă mai am poziţia asta reacţionară şi antiromânească o să dorm pe... plajă. Ion zâmbea şi mă lăsa în ghearele celor două frumoase doamne. Arpegia ceva la chitara lui cea iubită, de care era foarte mândru. Doina, care împletea codițele fetei mele, pe modelul codanelor basarabence, s-a uitat peste noi, cum făcea, cu acel gest care era numai al ei şi m-a întrebat: „Spune-mi, Radule, crezi că Mihai Eminescu vorbea... moldoveneşte?” Doamne, cât îmi lipsesc oamenii acești, prea puțin am vorbit și am simțit cu ei, ca și cu alți prieteni care, aflu acum cu durere că s-au săvârșit din această viață. Oare, mai sunt oameni ca ei în Basarabia?

Micul Prinţ al lui Saint-Exupery avea dreptate: „Iată secretul meu. Este foarte simplu, nu poţi să vezi bine decât cu inima. Esenţialul este invizibil pentru ochi...”

Dragi lupi, padawani și hobbiți am primit o invitație la ”Primul congres al oamenilor de știință ortodocși” care se va ține pe 24 și 25 februarie la sediul Fundației, bulevardul Vassileos Konstantinou nr. 48, Atena, Grecia. Domnul Efthymios Nicolaidis, unul dintre directorii de la ”National Hellenic Research Foundation” mă invită să țin o scurtă comunicare, de 14-15 minute, despre astrologia creștină în cadrul temei mari ”Early Christian Appropriations of Ancient Greek Cosmology”. All inclusive, și un bilet de avion dus-întors. Am declinat invitația în termeni diplomatici, învățați de la Corneliu Mănescu. D-l Efthymios Nicolaidis a insistat spunând că alt specialist în astrologie creștină nu mai există în Balcani și că are puternice îndoieli că ar exista în Europa, și că dacă este o problemă de bani, să nu am grijă, or fi grecii sărăciți de străini, dar își mai țin rangul când este vorba de oaspeți, de musafiri dragi. I-am răspuns descriind viața mea, în pustnicia asumată, un anahoret în rodaj și despre cei opt căței care depind de mine și eu de ei și de ce nu pot părăsi sihăstria deloc, dar deloc. Răspunsul lui mi-a mers la inimă: ”Frate, păcat că nu ți-am scris mai demult, m-ai îmbogățit sufletește cu povestea ta. Te înțeleg și nu o să-ți cer să trimiți, totuși, intervenția ta scrisă. Realizez că ai depășit demult stadiul acesta al vanității gregare a comunității științifice. Am o singură rugăminte, să mă pomenești și pe mine și familia mea în rugăciunile tale, că am înțeles că le faci după modelul atonit!” O să-l pomenesc, așa cum fac cu membrii familiei și cu prietenii buni. Uneori prietenii nu sunt cei cu care te întâlnești în fiecare zi, ci, poate, cei pe care nu i-ai întâlnit niciodată, dar cu care împărtășești aceleași valori, aceiași viziune asupra lumii.

Nimic nu este pierdut, când știm cu certitudine că mâine este, în definitiv, o altă zi!

NOTĂ Așa cum am anunțat, astăzi, luni, 15 ianuarie, la ora 09:30, de ziua regelui nostru Eminescu, lansez noua mea rubrică CONEXIUNI. O găsiți la EvZ Special. Primul articol se numește ”Planeta Nibiru, extincția totală și casele de pariuri”, iar ritmul va fi de un articol pe săptămână, maxim două, dacă o vrea bunul Dumnezeu! Aștept reacțiile domniilor voastre la dom.profesor@gmail.com!

⃰ ⃰ ⃰

horoscop

BERBEC Eşti cam nehotărât şi nu ştii dacă să mergi pe mâna cuiva din familie pentru o decizie importantă. Nu te grăbi, astăzi trebuie să te mai gândeşti şi să vezi dacă este mai bine pentru tine. O dimineaţă agitată de luni şi obositoare care te lasă chiar pe tine, campionul rapidităţii, fără suflu. Astăzi nu te enerva in mod disproportionat şi inutil. Este o problemă de bani, bani mai puţini decât te aşteptai. Pe care trebuia să-i primeşti sau ţi-ai făcut iluzia că o să-i primeşti. În orice caz nu ai nici un motiv să dai pe afară de fericire. Dar nici nu exagera. În situţia în care, totuşi, vrei să te sfătuieşti cu cineva din familie, consultă-te cu cei născuti sub semnele Taurului si ale Capricornului, poți gasi multa bunăvoință, sfaturi competente şi idei bune.

horoscop

TAUR Eşti obligat să dai dovadă de calm şi răbdare pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile. In orice caz, nu te poţi baza pe niciun ajutor: astăzi trebuie să rezolvi problemele singur! O veste de departe, o informatie, un telefon sau un e-mail. Ceva de natura aceasta iti sugereaza astăzi ca trebuie sa faci urgent o schimbare in viata ta! Esti obosit si nu prea ai chef de discutii. Cu nimeni. Mai bine fa-ti ordine in hartii sau in foldere. Poate o să gasesti ceva ce iti va da o idee grozava! În ceea ce priveşte sănătatea stelele te averizează că bei prea puţine lichide. Nu uita că o apă de bună calitate este cheia sănătăţii şi a unei vieţi lungi. Nu lăsa pe nimeni, chiar bine intenţionat, să facă pe mediatorul în problemele tale sentimentale sau familiale.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate