Editura Evenimentul si Capital

Lupul Şchiop, un fel de ajutor al „şefului cel mare”. Ura față de președintele Donald Trump are rădăcini adânci, patologice. Elon Musk se apucă de lucru. Racii suferă, Balanțele au carismă

Autor: | | 4 Comentarii | 3954 Vizualizari

HOROSCOP. Pe 31 ianuarie s-au născut Franz Schubert, Anna Pavlova, Mario Lanza, Phil Collins, regina Beatrix, Ovidiu Lipan, Lucia Mureşan, Marin Moraru. În calendarul creștin-ortodox sunt Sf. Doctori fără de arginți Chir și Ioan și Sf. Victorin.

În calendarul creștin-ortodox sunt Sf. Doctori fără de arginți Chir și Ioan și Sf. Victorin.

Ziua de 31 ianuarie este ultima zi, după unii autori, a şaptea zi a lupilor, "este consacrată chiar patronului, miticul Filip Şchiopul, Lupul Şchiop, un fel de ajutor al „şefului cel mare”. Anoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 81.

Lupul Şchiop este sfânt. Lupul Şchiop s-a ologit când s-a luptat pentru oameni. Alţii spun că l-a şchiopătat bunul Dumnezeu, că avea putere prea mare. (Speranţia)

Lupul Şchiop este esenţa europenilor. Lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba! Toate popoarele vechi europene au mitul lupului, a lupoaicei, uneori - de exemplu: romanii! Inteligenţi, expansionişti, inventivi - europenii au cucerit lumea. Şi au plătit pentru asta...

Este extrem de interesantă ipoteza că Dumnezeu l-a ologit pe Lupul Primordial ca să nu aibă multă putere. Pentru că puterea corupe şi alienează. Vedeţi istoria... şi uitaţi-vă în jur! Puterea micşorată trebuie suplinită prin inteligenţă, inventivitate, spirit de echipă. Aşa au apărut Lupii de Foc, şase Filipi, apoi nouă.

Avatar al Sfântului Andrei, sfătuitor al Sfântului Petru şi animăluţ în casă, de fapt în Grădină, al Maicii Domnului, aceasta este tripla ipostază a fiarei teribile pe care oamenii neoliticului o auzeau urlând în viscol. Era doar vântul...

Lupul Şchiop o să trăiască mereu în dimensiunea mitului şi o să-şi urmeze destinul atâta vreme cât va mai trăi un european care va spune mai departe legendele lupului!

Astăzi, a doua jumătate a zilei nu se lucreză în onoarea Lupului Şchiop, pentru bunăstarea poporului, sănătate în casă şi iertarea păcatelor! Cine are, dă de pomană!

Tot pe 31 ianuarie sunt pomeniţi şi Sf. Doctori fără de arginţi şi făcători de minuni Chir şi Ioan. Acuma nu mai sunt doctori fără de argint şi de aceea nu mai fac nici minuni, ci doar omoară oamenii cu zile.

Dragi lupi, padawni și hobbiți am primit răspunsul din State la întrebările mele despre falsurile și dezinformările din presa românească despre președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. Este un răspuns lung cu referire la multe articole apărute în presă. Trebuie să am timp și răbdare ca să-l citesc pe tot.

Vă place, sau nu, presa este monitorizată cu multă atenție. Este treaba de bază a fiecărei ambasade să facă rapoarte despre cum este văzută țara respectivă și conducătorul ei. Și aici atrag atenția jurnaliștilor care sub acoperirea largă, dar cu două tăișuri, a libertății cuvântului, defăimează, sau insultă, pe cel mai puternic om din lume. Sunt prietenul vostru, pe unii v-am văzut crescând, dar trebuie să vă avertizez că nu este profesional și nici folositor țării să insultați președintele SUA, aliatul nostru strategic. Scrisul la ziar dă impresia de invulnerabilitate și dacă-l atac pe Trump înseamnă că este egalul meu, nu? Nebun, schizoid, iresponsabil etc - fotografii grotești, schimonosite – aceasta este reacția unor ziare românești la adresa președintelui SUA! Nu vă luați după ceea ce se întâmplă în State. Este treaba lor internă! Dar să nu vă mirați când și republicanii și democrați vor condamna pe cei care au luat atitudine ofensatoare contra președintelui lor, în afara SUA. S-a mai întâmplat și altădată!

Știți că citesc zilnic ”Le Figaro”. Un ziar serios, un ziar de dreapta. Nicio referire cu epitete, nicio analiză, comentariu, la Donald Trump, alta decât felicitările de rigoare și știri scurte despre activitatea sa, bill-urile pe care le-a semnat. Cei de acolo sunt jurnaliști, îi cunosc, își știu meseria!

Sigur faci aceeasi greseala! Cum se fierb ouale pentru a le vopsi de Paste! Ce nu stiai!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI