Evenimentul Zilei > Horoscop > Herr President Klaus Werner Johannis și Freiherr Florian Geyer von Giebelstadt. Se pot compara cele două personalități? Horoscop zilnic pentru săptămâna 6 – 12 august, cu șase planete retrograde. Horoscop
Herr President Klaus Werner Johannis și Freiherr Florian Geyer von Giebelstadt. Se pot compara cele două personalități? Horoscop zilnic pentru săptămâna 6 – 12 august, cu șase planete retrograde. Horoscop

Herr President Klaus Werner Johannis și Freiherr Florian Geyer von Giebelstadt. Se pot compara cele două personalități? Horoscop zilnic pentru săptămâna 6 – 12 august, cu șase planete retrograde. Horoscop

Horoscop Are, oare, Herr Klaus Werner Johannis acea calitate a lui Freiherr Florian Geyer von Giebelstadt de a lupta contra corupției și a fi urmat şi de nobili, dar şi de ţărani? Poate să obțină un al doilea mandat cu tema luptei împotriva corupției???

Horoscop Dar cine este Florian Geyer? O să mă întrebaţi, văzând titlul de săptămâna aceasta, dragi lupi, padawani şi hobbiţi… sigur, dacă sunteţi etnici germani întrebarea nu-şi are rostul!

Horoscop Dacă Siegfrid este eroul legendar, fără nicio îndoială Florian Geyer este ceea ce au avut nemţii mai bun, eroul eroilor. Frumos, deştept, puternic, nobil, generos, curajos, diplomat dar şi excelent luptător, Florian Geyer a trăit la începutul frământatului secol al XVI-lea. S-a născut în seara zilei de 4 august 1491 în castelul de la Giebelstadt, în Franconia Inferioară, după cum arată nişte documente ale tatălui lui, Dietrich, găsite foarte recent: “În seara zilei de 4 august 1491, aici, la Giebelstadt, iubita şi nepreţuita mea soţie mi-a dăruit un al treilea băiat, pe care îl numesc, după voia mamei sale, Florian. Dumnezeu să ne binecuvânteze!”

 

Horoscop Viaţa lui Florian este un roman demn de stilul lui Dan Brown. Să reţinem că ajunge foarte repede în posesia titlului nobiliar şi a unei averi considerabile, prin decesele tatălui lui în 1492 şi apoi şi ale celor doi fraţi mai mari. Fierbinţeli şi încăierări nocturne, lucruri des întâlnite în acele timpuri, ca şi cauză a morţii…

 

La douăzeci şi unu de ani, în 1512, Florian este oaspetele onorat al excentricului rege Henric al VIII-lea al Angliei care se miră cât de frumos, puternic şi inteligent poate să fie un “teuton”. Mulţumirea regelui nu era împărţită şi de nobilimea Albionului, care era trântită mereu, la propriu, la turniruri şi alte întreceri cavalereşti de către Florian, mereu îmbrăcat în negru, cu armură şi cal tot de aceiaşi culoare. “The Black Knight” a fost Florian Geyer!

 

Horoscop Fin diplomat, Florian se întoarce pe continent, după câțiva ani în care tăbăceşte toată nobilimea engleză, dar, după ce dă o petrecere măreaţă la care învită pe rege, toată curtea şi, mai ales, pe toţi nobilii cu care s-a luptat în turniruri. La sfârşit, luîndu-şi la revedere, pune un genuchi la pământ şi îşi cere cu umilinţă iertare de la cei pe care îi învinsese, spunând că doar tinereţea şi norocul l-au ajutat şi nicidecum o iscusinţă superioară, sau o mai mare îndemânare în ale armelor. Cei prezenţi, luaţi de tăria vinului şi de prezenţa frumoaselor nobile britanice, jură ajutor şi sprijin cavaleresc tânărului german.

 

Horoscop Ca urmare, Florian părăseşte Anglia cu o scrisore de recomandare din partea regelui Henric la VIII-lea către prinţul Casimir de BrandenburgAnsbachBayreuth, de care este primit foarte bine şi devine vasalul, aliatul puternicul prinţ, în anul 1519. Face parte din Alianța Șvabă în bătălia contra ducelui Ulrich von Württemberg. Observând darurile cu care Dumnezeu L-a binecuvântat pe tânărul Florian, prinţul Casimir îl trimite, în acelaşi an, ca ajutor al Marelui Maestru al Cavalerilor Teutoni, Albert de Brandenburg-Prussia, fratele lui Casimir. Care avea mari, mari probleme…

Florian Geyer, în anul 1519, îl slujea pe marele Maestru al Cavalerilor Teutoni implicat într-un război crâncen cu polonezii. A devenit el însuşi un cavaler Teuton? Ei bine, nu! Unii autori sunt de părere că făcea parte din “Frăţia de la Camelot” o continuare britanică târzie a Cavalerilor Mesei Rotunde şi că fusese iniţiat de însuşi regele Henric al VIII-lea. S-a scris câte ceva despre Florian Geyer dar, din nefericire, nu există nicio traducere în limba română. A luptat oare Florian, cu lancea şi sabia, împotriva polonezilor? Nu cred, nu prea cred… probabil că, uneori, rareori, arunca din şa câte un campion din şleahta pospolită, aşa, pentru sport! Legenda spune că atunci își înfășura capul lăncii în cârpe, ”ca să nu verse un strop din prețiosul sânge al nobililor polonezi”! Această dovadă de curtoazie și cavalerism nu a rămas neobservată de polonezii cei mândri și curajoși. În orice caz, Florian era foarte preţuit de polonezi şi, prin talentele sale diplomatice, pune capăt războiului, care epuiza inutil ambele părţi, în anul 1521. A fost singurul negociator acceptat de polonezi. Din, nou, oare Cavalerii Mesei Rotunde?

 

Între 1521 şi 1523 Florian Geyer călătoreşte pe la mai toate curţile europene cu importante misiuni diplomatice. Toată Europa era în fierbere. Ideile protestante se fac auzite din ce în ce mai clar şi mai tare. Protestul împotriva corupției generalizate, care sufoca Europa în acele timpuri.

 

Horoscop În anul 1524 izbucneşte Războiul Ţăranilor. Mici fermieri şi mineri, mai ales din minele de argint, formeză o armată protestantă sub conducerea lui Thomas Müntzer care luptă împotriva lui Martin Luther, pe care îl considera un trădător, a nobililor, dar şi a papei de la Roma.

 

Florian Geyer are momentul lui astral, care îl va face celebru. Într-o societate foarte ierarhizată, el, un Freiherr, un Cavaler, un baron, se adresează ţăranilor, meşteşugarilor, minerilor, oamenilor de rând, pe care îi consideră egalii lui! Discursul lui din piața de la Würzburg a rămas scris în ”Cronica de la Spessart” o relatare naivă ale războaielor țărănești, din punctul de vedere al unui călugăr minorit, sihaștrii cei cu jurământ de sărăcie. Călugărul îl numește pe nobilul francon ”Trimisul lui Iisus pe Pământ”. Și spune că Florian Geyer a promis celor pe care îi conducea, o nouă era, în care se desfințau privilegiile Bisericii Universale (Catolice) și ale nobililor, iar Împăratul urma să fie ales prin votul public și la vedere al tuturor bărbaților în putere. Nobilii ar fi urmat să se deosebescă de ceilalți numai prin proprietăți și prin vocația conducerii. Pământurile și minele urmau să fie lucrate de oameni liberi, prin contracte negociate între nobili și breslele de meșteșugari, mineri, sau satele de țărani. Și că va interzice corupția generalizată, prezentă prin multe aspecte, dar cel mai revoltător era infamul comerț cu indulgențe sau moaște de sfinți. Călugărul minorit deplânge faptul că armata lui Florian Geyar a pus foc la castele și la mânăstiri, executând sumar pe nobili și pe călugării catolici. Dar, adaugă minoritul, și Iisus a spus: ”Am venit cu sabia, nu am venit cu pace!” găsind o scuză biblică pentru Florian. Ca dovadă, Florian Geyer scria pe armele lui: “NULLA CRUX, NULLA CORONA”nicio cruce, nicio coroană, afirmând lupta armatei lui numai pentru libertate, împotriva corupției și a privilegiilor!

 

Horoscop Cu câţiva nobili mici şi cu ajutor trimis din Anglia, el ridică o mică armată! “Wir sind des Geyers schwarzer Haufen” avea să fie cântecul lor, celebru astăzi. “Suntem adunătura neagră de coate-goale a lui Geyer” ar suna într-o adaptare, oarecare. “Das Haufen”, adunătura, gaşca, lui Geyer, îmbrăcată în uniforme negre, avea să devină coşmarul inamicilor. Soldaţii pregătiţi sumar de Geyer, sunt imbatabili!  Singura cavalerie grea din toată Europa, din toate timpurile care NU era formată din nobili. Sunt învinşi doar prin trădare, după un şir de victorii strălucite care au eliberat o bună parte din Germania de astăzi.

 

Florian Geyer este asasinat, tot prin trădare, de doi mercenari tocmiţi chiar de papa de la Roma, care se dăduseră drept vasalii cumnatului lui Florian, Wilhelm von Grumbach. În noaptea de 9 spre 10 iunie 1525, undeva, în pădurea Gramschatzer, lângă Würzburg. Florian avea puţin peste treizeci de ani… o viaţă scurtă trăită la intensitate maximă, dar ce exemplu, ce performanţe!

 

Horoscop Florian Geyer a fost eroul stângii germane, Engels a scris destul de mult despre el în anul 1850, în ”Războaiele țărănești din Germania”. După apariția Republicii Democrate Germane, un regiment de grăniceri a fost numit după nobilul francon, Grenzregiment 3 Florian Geyer. Imnul lui Florian este imnul sindicatelor muncitorești dar şi al naziştilor. A fost preferatul lui Adolf Hitler, personal. A fost şi este un simbol naţional, al virtuţilor germane, a elitei din totdeauna…

În WW2, a 8-a Divizie de Cavalerie SS, purta numele lui Florian Geyer. Unii istorici sunt de părere că a fost cea mai bună, elita elitelor, din toată armata germană, în al Doilea război mondial. Divizia Florian Geyer lupta, în aceleaşi uniforme negre, unde era mai greu şi nu se retrăgea niciodată. A avut cele mai grele pierderi dintre toate unităţile din război. Era formată, cam 40% din etnici germani, din Transilvania. La formare, în anul 1942, divizia avea 21.078 de militari, dintre care 9.251 etnici germani din Transilvania, volksdeutsche. Divizia a fost încercuită de aliați la Budapesta, de unde au scăpat numai câteva sute de militari, conduși, cu un curaj nebun, de Staff Colonel von Mitzlaff. A 8-a Divizie de Cavalerie SS, Florian Geyer, a terminat războiul cu numai 589 de militari, fără ofițeri, ca unitate Waffen SS încetând să mai existe. Gloria militară se plăteşte greu, foarte greu…

Horoscop Are, oare, Herr Klaus Werner Johannis acea calitate a lui Freiherr Florian Geyer von Giebelstadt de a lupta contra corupției și a fi urmat şi de nobili, dar şi de ţărani? Poate să obțină un al doilea mandat cu tema luptei împotriva corupției???

Florian a fost un Leu solar și imperial, generos și de un curaj fără seamăn, Klaus Werner este un Geamăn cu multe probleme de comunicare, în domeniul în care ar fi trebuit să fie expert!

 

Horoscop La 500 de ani de când Luther a țintuit pe ușa bisericii din Wittenberg cele 95 de teze, principiile Reformei, președintele României, Klaus Werner Iohannis, un luteran declarat, este confruntat cu aceleași probleme: corupția, hoția și păcătoșenia generalizate. Oare trebuie că Herr Werner Klaus să simtă fulgerul divin pe propria piele, ca să promită Sf. Ana că va face ceea ce trebuie, cum a făcut Martin Luther? Istoria se repetă, este evident și cine nu vede acest lucru este orb și surd! Și va repeta greșelile istorice.

 

Horoscop Florian Geyer și ceilalți cavaleri ai Reformei au convins omul de rând să-i urmeze folosindu-se de un limbaj religios, înțeles, pe atunci, de țărani și mineri. Florian a avut un mare avantaj: nu trebuia să vorbească în limba română!

 

Horoscop Klaus Werner Johannis nu știe să comunice. Dacă ar vorbi în limba germană, poate ar fi mai bine. Multe neînțelegeri se ivesc pentru că președintele României gândește în limba germană și se exprimă în limba română. De aceea se exprimă rar și pare că este foarte precaut.

 

Florian Geyer a fost un nobil, pregătit de mic să conducă și să dea exemplu. Lupta în prima linie, dar era și un diplomat desăvârșit, foarte iubit de germani, fie că-i erau loiali, sau inamici. În acele vremuri cele două categorii se schimbau repede între ele. Prietenii deveneau dușmani și invers.

 

Herr Klaus Werner Johannis este un burgmeister, un primar burtă verde de provincie, cum a spus Steinmetz. De o vanitate lipsită de conținut și de politețea exagerată și seacă, adică disprețuitoare, a minorității – aceiași sursă. A ajuns președintele României prin specularea oportunităților. La acest lucru, la folosirea și specularea momentului potrivit, se pare că este genial, dar atât!

 

Horoscop Pe de altă parte, în simulacrul de democrație din România, s-au propus alegătorilor români numai politicieni de categoria a doua, ca activistul Ion Iliescu, sau amatori, ca profesorul utopic Emil Constantinescu, sau marinarul jucător Traian Băsescu. Toți au avut două mandate, d-l Iliescu chiar trei, numai cine nu a vrut, adică d-l Emil Constantinescu, nu s-a reales. Odată cu deprecierea calității, ați văzut scandalurile cu mărfuri inferioare, la același preț, pentru Europa de Est și președinții au devenit ”second hand”. Dar, cine l-a pus președinte pe Herr Johannis în România, licuricii, probabil, au mizat pe calitatea lui de evanghelist, de luptător împotriva corupției. Nu dați cu piatra, corupția nu este mare în România, suntem pe undeva pe la jumătatea clasamentului mondial. Dar, după cum afirmă, și știe ce spune ”Transparency International”, îngrijorător în România nu este mărimea corupției, în cifre și procente, ci generalizarea și acceptarea ei de către populație ca un fenomen normal, ba chiar necesar. Până și copiii de la grădiniță dau și acceptă șpagă, în România” spune un raport al lui TI. Acum nu trebuie să credeți că, marii, sau micii licurici, luptă împotriva corupției din România din dorința morală și creștină de a ajuta poporul român să o ducă mai bine. Nici pomeneală! Au propriile interese economice, sociale și politice. Nu știu ce economist dus cu pluta, dar laureat cu Nobel, a scos legea cum că unităților economice dintr-o țară cu un nivel redus de corupție le vine greu, dacă nu imposibil, să activeze pe piața unei țări cu corupție mare. Ori, marele licurici, stăpânul nostru iubit, are o corupție de 16%, noi avem 48%. Sigur că un procent din corupția marelui licurici întrece de sute de ori, în valoare absolută, un procent din corupția din România, dar acest lucru este o altă poveste. Nu este lupta contra corupției generalizate un motiv suficient, moral și benefic, ca să-ți vâri nasul adânc în treburile interne ale României? Bună întrebare!

 

Horoscop Această comparație șchioapă între Herr Klaus Werner Johannis și Freiherr Florian Geyer mi-a fost provocată de o vizită din weekend. Foști colegi. Veniseră să vadă dacă Bătrânul din Munte mai poate emite o idee, două, care să le fie de folos. Sigur, pe gratis, colegial, rămân datori. Se vor ocupa de campania electorală a lui KWJ pentru un al doilea mandat. Specialiști de elită, vreo doi au făcut studii, ca și mine, la Quantico și Preston. Strategia lor este bună. Dar, se naște o nouă întrebare. Este KWJ un campion al luptei contra corupției, după ce a decapitat DNA-ul? Sau a fost adus într-o fundătură decizională de către inamicii politici? Probabil că întrebarile le pune și marele licurici, și le pune cu siguranță, am semnele mele, iar răspunsul o să fie vizibil. În curând!

 

Horoscop  Dar, dragi lupi, padawani și hobbiți începând de pe 8 august, a șasea planetă se mișcă retrograd pe cer, este vorba de Uranus în Taur. Tot pe 8 august avem o conjuncție precisă Soare, Mercur retrograd în Leu. Conjunctura este ciudată și îngrijorătoare până pe 19 august când Mercur revine în mișcare directă. Pentru doamnele sensibile amatoare de inepții pot să le spun că iubita lor Lilith, Luna Neagră, este în conjuncție precisă cu Marte, retrograd, în ultimul grad de Capricorn. Aici intervine o muzică sumbră de filme horror și eu spun, adică cloncănesc ca un corb pus pe rele: hargh, hargh, hargh săptămâna viitoare o să fie o altă săptămână… pentru cine o să apuce, hargh, hargh, hargh!

 

 

 

٭           ٭           ٭

 

 

Horoscop pe zile, pentru săptămâna 6 – 12 august

 

BERBEC  Luni, atenţie, astăzi sunt şi obstacole în calea ta! Respectă regulile de igienă. Şi vorbeşte, nu fi mai enigmatic decât trebuie, că nu o să mai înţeleagă nimeni, nimic! Nu pleca la drum lung! Marți, cumpăra acum, mâine îţi va fi aproape imposibil! Pentru că dacă autoturismele se ieftinesc, brânza se scumpeşte! Sănătatea este în general bună. Traieşte in prezent, fii mai pragmatic şi mai realist, lasă planurile opulente şi strategiile iscusite. Miercuri lumea este mult mai primitivă decât poţi tu să-ţi imaginezi, aşa că nu complica lucrurile inutil. O zi în care nu trebuie să fii descurajat de nerealizări sau de întîrzieri. Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni. Este posibilă o schimbare  naturală, în bine, a situaţiei!  Joi, dacă eşti la munte, la mare, sau în peisaje exotice îţi cresc cheltuielile proporţional cu procentul de distracţie şi plăcere. Ezitările şi nesiguranţa de astăzi sunt doar reflexele unor situaţii trecute, pe cale să fie uitate, dar care încă, se pare că, mai contează. Verifică ceea ce mănânci şi bei, nu fii distrat! Vineri, zi rituală de cupărături săptămânale. Pe de altă parte conjunctura astrală indică că este momentul să-ţi iei adio de la nişte planuri de vacanţă legate de un drum lung, foarte lung, probabil peste ocean. Ori viza nu iese, ori banii nu-ţi ajung, ori nu mai ai chef! În weekend, aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia Berbecului cu Lâna de Aur să rezolve  problemele legate de relaţiile cu furnizorii, cu terţii, cu autorităţile, sau cu rude mai îndepărtate. Racii artişti, şi/sau educatori, învăţători, profesori, sunt mai avantajaţi în această perioadă. Poate unde sunt în vacanţă şi au scăpat de tembelismele și prostia arogantă a elevilor.

 

horoscop

 

TAUR   Luni, nu-ti schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes.  Un semn de foc iţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură, probabil un Leu generos şi mândru că poate fi de ajutor. In aceasta perioadă ai noroc. Marți, eşti înclinat să dai toată atenţia ta anturajului, celor din jurul tău. Conjunctura este favorabilă şi te bucuri de o intuţie bună. Urmează-ţi prima impresie, primul gând! Miercuri, ziua comunicării, a lui Mercur – evită decepţiile printr-o atitudine precaută şi o bună evaluare şi verificare a detaliilor. Joi este bine să-ţi îndrepţi atenţia către asociaţi, parteneri sau colegi, ca să nu ai decepţii. Sunt favorizaţi nativii din zodie care desfăşoară activităţi medicale şi administrative. Este o perioadă propice pentru implicare în mici, sau mai mari cumpărături de bunuri de folosință îndelungată. Vineri trebuie să-ţi îndreptaţi atenţia înspre activităţile simple, dar aducătoare de profit.  Spatele tău, coloana, nu dă semne de bunăstare, sciatica te cam incearcă, o masea zbârnaie în cap. Numai azi, ai răbdare, şi trece doar cu răbdare! Sigur, trebuie să iei şi un calmant! Weekend – nu-ţi pierde timpul cu amănunte nesemnificative şi oameni rudimentari. Reuşeşti doar să te enervezi degeaba! Nicio aşteptare nu poate dura la nesfârşit, astăzi poţi primi nişte veşti!

 

horoscop

 

GEMENI  Săptămâna 6-12 august 2018 pare o perioadă mediocră, plictisitoare, pentru duala zodie a Gemenilor. Luni, vremea toridă te face să te iriţi repede. Excesul de energie vitală se poate traduce şi prin nelinişte, nerăbdare şi nervozitate. Ceea ce te poate face misterioas, dar şi imprevizibil! Marți, este, de asemenea, favorabilă nativilor cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică, sau tehnologie. Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus, în general, pentru toţi nativii din zodie. Nu-ţi face griji, viitorul îţi este favorabil! Miercuri, pentru un procent din zodie e o zi bună.  Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv. O anumită tensiune, fără motiv evident, te împiedică să te relaxezi. Căldura sau… gândurile? În general, trebuie să eviţi ca să pui anturajul în situaţia de a-şi arăta maximum de prostie. Joi, banii şi veniturile, în general, sunt bine aspectate, încasările pe care le aştepţi vor veni, totuşi, este adevărat că ceva mai tarziu decât era prevăzut. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, duşmanii au şi ei problemele lor aşa încât te mai slăbesc un pic. Trebuie să acorzi mai multă atenţie şi timp vieţii de familie, dacă o ai, sau relaţiilor cu prietenii. Vineri, ai mai multă libertate de mişcare şi exprimare. Foloseşte conjunctura să stabileşti unele lucruri între tine şi partenerii, asociaţii tăi. Clarifică problemele din timp! Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. În weekend promoveaza cu curaj interesele proprii. Nu da curs propunerilor persoanelor necunoscute. Prietenii sunt evazivi şi oarecum plictisiţi, dar se văd ceva seri plăcute la orizont, aşa că fă-ţi o rezervă de odihnă şi somn.

 

 

 

 

horoscop

 

RAC   Luni, anumite trăiri nu-ţi dau pace. Evenimentele, situaţiile şi emoţiile tale sunt alternative şi o să-ţi faci un titlu de glorie ca să comunici tuturor celor din jur simţămintele tale profunde! Magnetismul personal este în creştere. Marți, o persoană, poate influentă, semn de foc, sau de apă, te poate ajuta. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu te întinde mai mult decât poţi, nici la muncă, dar nici în distracţie, sau dragoste. Miercuri, acasă, în cadrul familiei, cuplului, găseşti ceea ce-ţi trebuie, susţinere şi iubire, ca să te refaci şi să-ţi reîncarci bateriile cu energie. Pentru cei solo este bună şi casa părintescă! Astrele favorizează cât de cât  pe nativii din primul decan al zodiei. Joi, dacă eşti născut în al doilea decan al zodiei nu trebuie să aştepţi nimic bun din partea celorlalţi, astăzi trebuie să te descurci singur. Al treile decan are mici sau mai mari probleme cu sănătatea, cu adaptarea la ritmul cotidian, în special din cauza căldurii şi a perderii de energie. Vineri, o perioadă favorabilă, profită şi încercă să-ţi îndrepţi unele obiceiuri proaste şi nesănătoase. Ai ocazia să-ţi schimbi părerea, în bine, despre o persoană. Nimic nu este ceea ce par a fi! În weekend oricât te străduieşti şi te concentrezi, lucrurile nu par să iasă după cum le-ai proiectat şi le-ai dorit. Mai încearcă! Sau renunţă la planuri, dacă eşti comod şi planurile nu sunt importante pentru tine!

 

horoscop

 

LEU  Luni, eşti suficient de atent şi obiectiv ca să poţi lua decizii importante. Te preocupă şi banii, nu ai suficienţi, dar mai aşteaptă câteva zile, direcţia viitorului pare favorabilă! Ai nevoie de sprijin şi din parte anturajului, a colegilor şi a familiei. Marți intri în criză de timp şi nici banii nu îţi ajung pentru proiectele tale. O informaţie de la nişte colegi sau prieteni adevăraţi te pune pe pista cea bună. Mercur fiind de ceva vreme în zodie, retrograd, conversaţia, tot sistemul tău de comunicare devine mai vioi şi chiar mai vesel, dar generalităţile pe care le debitezi sunt plate şi fără originalitate. Miercuri, nu trebuie să aştepţi să te ajute anturajul, trebuie să te descurci singur. Posibile mici probleme, atenţie la aerul conditionat!  O veste bună urmată de o seară relaxantă. Toată lumea pare că te iubeşte şi la serviciu, sau pe plajă, în vacanţă, şi acasă. Joi, o bârfă sau un schimb mai tăios de cuvinte te face să te îndoieşti de un prieten. Totuşi, poate ar fi bine să te potoleşti şi să faci pace cu prietenul sau prietena respectivă pentru că oamenii în care poţi să ai ceva încredere devin din ce în ce mai rari. Vineri, dimineaţă densă şi obositoare, cu schimbări de program. Ai şansa să-ţi clarifici dorinţele şi aspiraţiile, să te detaşezi de cotidian şi să te relazexi un pic. Sigur, după orele de program! Activităţile sociale şi artistice sunt benefice astăzi pentru frumoasele native din Leo. Conjunctura mai dificilă face ca starea sănătăţii, pentru un procent dintre Lei să nu fie perfectă; nimic important, poate dureri de cap, în general. În weekend faci nişte manevre! Atenţie la detalii, nu că le-ai neglija, dar nu pierde din vedere toate amănuntele. Urmează-ţi scopul, nu te lăsa tentat de mijloace! Mâncarea naturală (evită alimentele ce provin din plante mutate genetic), vitaminele cu minerale şi sucuri din fructe la care se poat adăuga ceiuri din plante româneşti te ajută să treci de această perioadă cu vitalitatea mai scăzută.

 

horoscop

 

FECIOARĂ   Luni, nu amesteca plăcerea cu utilul. Poate că ar fi bine, dacă îţi permite punga, să iei o mică vacanţă, dacă nu eşti deja plecat în marea vacanţă!  Ziua de azi îţi aduce un dar neaşteptat, sau o veste bună. Marți, trei ceasuri rele, mofturile şi capriciile pe care  le faci, ca să nu mai vorbim de glumele proaste şi energia pe care o risipeşti în acest scop sunt demne de o cauză mai bună. Miercuri, zi favorabilă corespondenţei, comunicării. Poate, o veste de la un prieten. Evită stresul, enervarea, suprasolicitarea, efortul, nu mânca mult şi oferă-ţi prilejuri de odihnă şi relaxare! Atenţie la mijloacele de transport în comun. Joi, fii mai modest în pretenţii şi o să te simţi mult mai bine, pentru că o să le realizezi! Nu trebuie să te minţi mereu că o să fie bine. Gândirea pozitivă nu înseamnă să te înşeli cu bună ştiinţă! Dar, o veste bună care te face să fii mulţumit pentru că ţi-a confirmat intuiţia. Vineri, magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă, semn de foc sau de apă, te poate ajuta fie la serviciu, fie în vacanţă. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu te întinde mai mult decât poţi, nici la muncă, dar nici la dragoste. Sănătatea este bună, trebuie să eviţi caldura, radiatiile brutale ale Soarelui şi schimbările bruşte de temperatură şi umiditate. În weekend stelele spun c-ar fi bine să iei ceva vitamine cu minerale ca să compensezi rigorile verii și transpiratul excesiv. Se mai face lumină şi pe strada ta şi ai sentimentul că, în fine, zările îţi sunt deschise şi că până la urmă viaţa, aşa cum este ea cu bucurii şi necazuri, este plină de farmec!

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Luni eşti mai îndrăzneţ pentru că încerci să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii. Nu întâlneşti o opoziţie importantă, dar principalul tău inamic este încă neîncrederea în propriile forţe. Ziua îţi este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Marți trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu!  Nu-ţi face griji, viitorul îţi este favorabil. Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru ca să reuşeşti să obţii acordul şi aliaţii necesari ca să-ţi serveşti interesele în ceea ce priveşte îmbunătăţirea vieţii tale. Miercuri, simţi o mare plăcere să fii util, să ajuţi pe alţii şi astfel să te strecori neobsevat în treburile lor! Totul este bine când se sfârşeşte cu bine. Nu amesteca plăcutul cu utilul! Nu uita că duşmanul tău se numeşte deshidratarea. Bea suficientă apă, nu limita la doi litri, nu te lua după reclame şi recomandări, ele sunt pur statistice! Joi e timpul unor decizii importante sau minore. Ceea ce trebuie să faci e să iei hotărârile la momentul potrivit. Astăzi! Nu amâna şi nu lăsa lucrurile să se rezolve de la sine. Nu se rezolvă! Unele mici probleme din cauza neatenţiei tale. Uită-tă bine la ce cumperi şi cât costă, nu ai credit nelimitat. Dorinţa de schimbare şi marea plictiseală cotidiană provocată de căldura toridă te face să cheltuieşti prea mult. Vineri îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi în domeniul sentimental. Este greu să respecţii convenienţele, îţi apar ca nişte reguli ipocrite şi uneori chiar inutile – dar sunt regulile mediului social.  Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie sa o respecti daca vrei să fii apreciat de anturajul tău. În weekend evenimentele parcă s-au topit de căldură.  Oricum, nimic notabil nu pare a se întâmplă. Dar, lucrurile pot să evolueze, în viitorul apropiat, foarte interesant. Nebunia verii se strecoară şi în sufletul tau – vremea şi vremurile sunt ciudăţele rău, cu șase planete retrograde. Aşa că o mică pasiune trecatore, ca o mică furtună în borcanul cu melancolie, este tot ce ţi se poate întâmpla, mai rău. Deci, poate te îndrăgosteşti din nou pentru că este o stare care îţi face bine şi te motivează!

 

horoscop

 

SCORPION  Luni – posibil conflict dintre sentimente şi logică. Nu forţa găsirea unei soluţii, nu lua decizii importante. Amână toate întâlnirile pe care le poţi reprograma. Nu promite nimic, nu discuta mult! Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme în reproşuri şi scandaluri neplăcute. Marți, norocul nu te ocoleşte, oriunde a fi şi orice ai face. Nu este vorba de bani sau glorie, ci de ceva mult mai important, de preţuirea celor dragi. Tot ceea ce începi astăzi este favorizat! Miercuri, ai o perioadă bunicică şi lucrurile par să se aranjeze. Este timp şi de muncă, dar şi de distracţie! Veşti de departe, consultă-ţi e-mail-ul, reţeaua de socializare, sau mai prozaica cutie de scrisori. Este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată. Joi, aspecte uşor nefavorabile la bani, dar foarte bune la dragoste şi sănătate, asta spune şi vorba din bătrâni.  Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes în domeniul emoţional! Vineri eşti curajos în discursul tău. Adică ai, ca de obicei, gura mare, ar spune detractorii tăi! Astăzi vezi mai bine în ograda vecinului decât în propriul buzunar, atenţie la cheltuieli inutile! În weekend evită intimităţile despre secretele altora, ca să nu faci confidenţe, sau compromisuri indiscrete. Ascultă, însă, cu mare atenţie. Totusi, se schimbă registrul influenţelor astrale şi începi să simţi presiunea în cele trei domenii consacrate: banii, sănătatea şi dragostea. Ai nevoie de bani pentru reparat maşina, instalaţiile de aer conditionat ale casei costă o avere, încasările întârzie, iubitul a plecat iar în străinătate – iată o gamă largă de trăiri caracteristice!

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Luni, conjunctura este favorabilă, mai puţin în domeniul familiei, partenerului. Cu tact şi calm poţi evita discuţiile. Zâmbeşte mult şi nu da replica. Pe total o zi bună, în special pe seară. Marți, ai o atitudine de rebel, fie solo, fie în duo. Sfidezi şi îţi face plăcere. Daca eşti solo poţi să te dai mare şi tare în faţa pisicii! Dar dacă eşti duo şi partenerul nu are nervii buni… Dacă reuşeşti să te stăpâneşti şi să eviţi graba şi încăpăţânările, nu se va întâmpla nimic notabil. Miercuri nu crede cu ochii închişi tot ce ţi se spune, toate veştile primite. Verifică şi vezi cui foloseşte ca tu să primeşti astfel de informaţii! Fii vigilent pentru că situaţia nu e clară deloc! Nu este foarte bine să pleci în delegaţie sau în călătorii de afaceri. Zâmbeşte şi totul se poate rezolvă. Joi, pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic. Păstrează-ţi calmul, farmecul şi stilul de viaţă imperial cu ştaif. Gandirea pozitivă şi arborarea unui zâmbet permanent te fac  sa obtii sprijin chiar de la persoanele care nu te plac aşa de mult. Cel puţin astăzi! Vineri oferă-ţi mici pauze în care să te dedici pasiunilor tale, îţi ridică moralul şi te relaxează. Spiritul de dreptate care te carcacterizează te face să iei o atitudine care este destul de discutată de partener dacă eşti duo. Până la urmă, ori se uită, ori obţii „consensul”. O realizare notabilă în a doua jumătate a zilei, se pare că este o veste bună. În weekend nu te lăsa copleşit de rutina zilelor libere, e cam patetic, ce mai, de-a dreptul jalnic – căută să te distrezi şi să legi noi prietenii, mai ales dacă eşti solo. Nu exagera cu drumurile şi efortul, în general, pentru ca stelele indica o supărătoare tendinţă catre surmenaj si depresie. Învigătorii sunt nişte persoane abile şi tenace odihnite nu nişte nefericiţi crăcănaţi de efort, chiar de distracție.

 

horoscop

 

CAPRICORN  În săptămâna 6-12 august 2018 ai multe prilejuri de a face noi relații sociale. La muncă, sau în vacanță, depinde unde ești. Luni dai dovadă de realism şi îţi creionezi bine scopurile, atât în viaţa profesională cât şi în cea sentimentală. Cooperează mai bine cu partenerii şi spune-le exact ce aştepţi de la ei. Pe total o zi bună, în special pe seară. In domeniul sentimental unele promisiuni pe care tu le iei drept garantii te fac sa sari in sus de bucurie, dar stelele zic sa dai dovada de răbdare. Marți primesti o veste buna, o informatie valabila dar inca totul este la inceput. Din nou te bucuri de mare popularitate printre prieteni, mai ales ca veselia si energia ta te fac un companion foarte placut. Esti foarte constient de valoarea efortului tău de a produce şi menţine armonia şi optimismul. Roadele acestei silinte se vor vedea in curind si vei fi incantat de rezultate. Miercuri, menajează-ţi nervii dar şi pe ai celor din jur! Ai mereu ceva de obiectat şi lucrul acesta nu te face popular nici la birou, nici pe plajă. Vorbeşte mai puţin şi aşa poţi să ai prieteni mai mulţi!  O veste bună urmată de o mică pierdere. Joi nu te lăsa tentat de cumpărături extravagante. Nu apăsa pe acceleratorul vieţii când nu trebuie. Dar pe termen lung in domeniul emotional, gandind strategic, lucrurile se mai aranjează.  Simţi o oarecare insecuritate sentimentală – atenţie, casa relaţiilor umane este prost aspectată! Strânge-i pe toţi ai tăi în jurul tău şi laudă-i şi spune-le vorbe bune, mai ales dacă eşti în vacanţă – au nevoie de asta, chiar dacă eşti ocupat! Vineri, mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei. Totusi, planetele şi indicatorii astrologici îţi sunt favorabili. Astrele îţi sunt favorabile, indică lucruri bune: sănătatea îţi este bună, viaţa personală – aproape armonioasă, iar situaţia financiară nu îţi mai pare teribilă. În weekend trebuie să fii foarte atent(ă), la viteza cu care te mişti, la propriu şi la figurat. Încerci să stabileşti un echilibru temporar între activitatea zilnică de perioadă liberă şi dorinţele tale profunde. Aspectele generale ale horoscopului tău tranzitat arată că preocuparea  majoră este să menţii status quo  –  poate este vorba o situaţie sau o pozitie care te avantajează.

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Luni nu este uşor să-ţi controlezi temperamentul într-un mediu nesigur şi care îţi provoacă mereu probleme. Dar, pe cât posibil evită reproşurile, azi fii constructiv, caută soluţii, rezolvări! Pe de altă parte cineva “bine intenţionat” îţi şopteşte că eşti subiect de discuţie. Marți, noul, noutatea, schimbarea nu-ţi sunt favorabile. Evită să cumperi ceva. O informație te nemulţumeşte, aşa că astăzi trebuie să dai dovada de prudenţă şi inspiraţie în relaţiile cu anturajul. O zi monotonă. Cu prudenţă şi calm, trece! Miercuri, nu aborda domenii mai puţin cunoscute de tine! Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste. Uneori noul este duşmanul binelui. Nu tot ce este nou este şi bun. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii. Joi, eşti un pic tensionat astăzi. Căldura, sigur, dar şi grijile. Banii nu îţi mai ajung, preţurile au crescut prea mult! Încercă să eviţi băncile, stabileşte o altă filozofie a cheltuielilor. Pe seară trebuie să ţii seama că eleganţa şi bunul-gust sunt elementele necesare lansarii in societatea care contează. se pare că este un eveniment, un concert, poate. Vineri nu vorbi mult, decât dacă spui cu adevarat lucruri interesante. Nu te împopoţona cu obiecte prea scumpe. Acestea sunt proteze, care suplinesc lipsa de originalitate şi de profunzime. În weekend poţi avea o surpriză plăcută dacă vorbeşti cu cei din jur. Familia, anturajul, perechea, dacă eşti în duo, au încredere în capacitatea şi abilităţile tale şi cred că poți să ai succes! Prima parte a perioadei, ziua de sâmbătă, este sub semnul lui Marte – efort şi dinamică. Nu fi preocupat sau îngrijorat de nerealizări, Cosmosul are alte priorităţi şi o altă scară a valorilor decât noi, se spune pentru ziua de duminică.

 

horoscop

 

PEŞTI  Luni, totul este bine, şi vorba câtecului, „aşa stă scris în stele”. Şi nu uita vorba anglo-saxonă : „No news – good news !”. In a doua parte a zilei lucurile par să se aranjeze într-o ordine cât de cât fireasca. Marți, mintea ta e sediul unor trăiri şi emoţii foarte diverse şi puternice, se trântesc cu furie uşi pe coridorul dintre minte și inimă! Cu toate aceste, sau de aceea eşti mai decis să înaintezi neabătut pe drumul intereselor tale! Trebuie să te concentrezi asupra cadrului general, a strategiei, în general şi atunci şi micile detalii care te obsedează şi enervează vor cădea la locul lor. Miercuri, ai o bună capacitate de concentrare şi un randament bun de muncă. E bine şi stelele te favorizează să termini tot ceea ce poţi şi să nu laşi în urmă multe lucruri pentru mâine. Poţi să iei rapid o decizie, dar mâine, poate, o să regreţi.  Nu apăsa pe acceleratorul vieţii când nu trebuie. Joi, conjnctura astrală sugerează că trebuie să fii mai reţinut. Până la urmă iei o hotărâre, dar poți constata că te-ai grăbit, ca întotdeauna. Nu îţi face procese de conştiinţă inutile. Viaţa merge înainte şi datele se schimbă mereu. Vineri vrei să fii popular, să ai multă lume în jurul tău şi eşti gata să organizezi o petrecere. Dacă eşti duo, cere acordul perechii, poţi să ai surpriza că de mult îşi dorea aşa ceva! Poţi găsi ceva informaţii care să te îndrepte către o afacere nouă. Astăzi poţi să dai consistenţă necesară eforturilor şi să eviţi inactivitatea. Puţin sport nu ar strica, înot în marea cea neagră, de exemplu, sigur dacă eşti în vacanţă şi eşti pe litoral! În weekend, dacă ai ceva de spus, acum este perioada. Conjunctura arată că poţi fi ascultat cu atenţie. Primești o propunere. Dacă eşti solo mai bine nu te băga, în duo sfătuieşte-te cu perechea, să refuze ea. Nu ai nicio obligaţie, aşa că vezi-ţi de programul tău de weekend, cumpărături, filme, distracție…

 

horoscop