Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOP Ghici cu cine a dat mâna Macron, după defilarea de 14 iulie?!! NASA nu are bani să trimeată oameni pe Marte. Balanțele au idei noi, Capricornii trebuie să-și cruțe forțele │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
HOROSCOP  Ghici cu cine a dat mâna Macron, după defilarea de 14 iulie?!! NASA nu are bani să trimeată oameni pe Marte. Balanțele au idei noi, Capricornii trebuie să-și cruțe forțele  │  Horoscopul lui Dom’ Profesor

HOROSCOP Ghici cu cine a dat mâna Macron, după defilarea de 14 iulie?!! NASA nu are bani să trimeată oameni pe Marte. Balanțele au idei noi, Capricornii trebuie să-și cruțe forțele │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

HOROSCOP M-am uitat la Donald Trump și Emmanuel Macron. Să știți și nu exagerez, dar de ceea ce hotărăsc cei mari și tari depinde atât pacea lumii, dar și amărâtele noastre de pensii și salarii, viața noastră cea de toate zilele. Așa a fost mereu, chiar și în timpul Războiului Rece.

 

 

 

HOROSCOP   Pe 15 iulie s-au născut Rembrandt van Rijn, Iris Murdoch, Jacques Derrida, Forest Whitaker, Jean-Baptiste Charcot, Mario Kempes, Costin Nenițescu, Florin Mihăilescu, Eugen Filotti, iar pe 16 iulie s-au născut Ginger Rogers, Ruben Blades, Ronald Amundsen, Andrea del Sarto, Gheorghe Cozorici, Dimitrie Anghel, Sergiu Adam.

 

HOROSCOP  Pe 15 iulie, sâmbătă, în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Chiriac, Iulita, Iosif din Tesalonic, Vladimir, Luminătorul Rusiei. Pe 16 iulie sunt Sfinţii: Sf. Sfinţit Antinoghen cu cei 10 ucenici ai săi. Avudim şi Faust.

 

În ”Kalendar” pe 15 iulie este Ciurica, Chiriac Şchiopul, Ziua Femeilor, Circovii Mărinei.

 

Sunt sărbători vechi feminine, poate de douăzeci de mii de ani, ale zeiţelor Kibele, Semele şi cabira Axiokersa, moştenite de traci, geţi şi daci, de la agatârşi, cabiri şi pelasgi, probabil, dacă nu chiar de la dolicocefalii (cu capul lung) cei misterioşi, numiţi uneori hiperboreeni, care au locuit prin toată Europa zeci, sute de mii de ani înainte de sosire brachicefalilor (cu capul rotund) indo-europeni.

 

Şi în ziua de astăzi, în prezent, serbarea folclorică se ţine tot trei zile, după numărul zeiţelor pământului, rodului şi a iubirii. Obiceiul lupilor, al dacilor!

 

Se spune că astăzi, 15 iulie, este singura zi din an când o femeie poate să-şi bată bărbatul (Speranţia). Nu se împrumută, nu se dă nimic din casă.

 

Chiric Şchiopul cine să fie? Vechiul nostru prieten Lupul Şchiop, care se alintă şi el pe lângă zeiţe, că îi este şi lui drag să fie iubit şi mângâiat!

 

După cum se spune în popor: "Să te ferească Dumnezeu de bătaia chiorului şi de dragostea şchiopului, ori de omul însemnat, să-ţi tai poala şi să fugi!" (Pamfile, pagina 108).

 

HOROSCOP  Tradiţional, pe 16 iulie, în "kalendar" continuă Circovii de vară, Cercurile Mărinii, Ciurica. Începând din 15 (Chiric Şchiopul, Lupul Şchiop) sau 16 iulie, Circovii sunt spirite feminine, compozite, dar cu preponderenţă de foc, care „ciuruiesc în bătaie” pe cei care nu ţin cele trei zile de interdicţii.

 

Se poate specula că este o sărbătoare ce vine tocmai din matriarhat. În aceste zile femeile nu fac dragoste, ci război, adică ciomăgesc bărbaţii neascultători ai tradiţiei.

 

Mircea Eliade îmi spunea că Circovii sunt un fel de arhetip al sărbătorii amazoanelor, probabil de la la agatârşii cei conduşi de femei! În plin miez al verii fecunde, sunt trei zile în care femeile se pot răzbuna libere pe bărbaţii „leneşi, beţivi şi neperformanţi în pat”.

 

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți, m-am uitat cu atenție la parada militară de 14 iulie, de la Paris. Pe CBS, pe net, că eu televizor nu am, m-a ferit bunul Dumnezeu. 3.700 militari, 211 vehicule, dintre care 62 motociclete, 241 cai, 63 de avioane și 29 de helicoptere. Parada a fost deschisă de ”Sammies”, militarii Unchiului Sam din Primul război mondial, în costume și armament de epocă. De fapt, m-am uitat la Donald Trump și Emmanuel Macron. Să știți și nu exagerez, dar de ceea ce hotărăsc cei mari și tari depinde atât pacea lumii, dar și amărâtele noastre de pensii și salarii, viața noastră cea de toate zilele. Așa a fost mereu, chiar și în timpul Războiului Rece.

 

I-am obsevat cu atenție, ce vorbeau, ce unități militare le-au plăcut cel mai mult. Lui Donald Trump, de exemplu, i-au plăcut legionarii, Legiunea Străină, care defila calm și încet, cu un mers măsurat, după propria fanfară, având în frunte pe geniști, 36 de bărboși înalți și solizi, cu șorțuri din piele de bou, cu mănuși lungi de protecție și purtând pe umăr grele topoare. Toți purtând celebrele chipiuri albe. Altădată o să vă povestesc mai multe despre Legiune, am ce povesti.

 

HOROSCOP  Și micul incident de la sfârșitul paradei. Cei doi președinți coboară din tribuna oficială. Macron se întreține cu generalul care a condus defilarea. Cu spatele la Trump. Trec secundele. Trece un minut. Trec două minute. Cei doi francezi trăncănesc veseli, parcă au uitat de prezența președintelui american. Macron se întoarce și vrea să se urce la loc în tribună. Realizează gafa și îl prezintă pe general președintelui Donald Trump, se schimbă două cuvinte și o strângere de mână. Episodul este punctat de un ropot de aplauze cam ironice, episodul s-a consumat sub ochiul avizat al diplomaților străini.

 

Dar, toată defilarea, până și baletul final al fanfarei, s-a desfășurat sub accentul comemorarii unui an de la masacrul de la Nisa, când un musulman a ucis 86 de persoane. Lucru punctat și în discursul scurt și sobru al lui Macron.

 

HOROSCOP  Bun, totul se sfârșește, cele două cupluri prezidențiale se despart, Macron se duce să facă o ”baie de mulțime”. Dă mâna cu mai multe persoane. Când, ce să vezi, pe acolo, prin mulțimea selectată de DGSE, era și Prințul Paul!!! Macron a dat mâna cu el! No comments.

 

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți, NASA nu are bani ca să trimită astronauți pe Marte. Tot vineri, 14 iulie, William H. Gerstenmaier, șeful programelor zborurilor spațiale cu astronauți, a declarat pentru presă că NASA, conform cu bugetul alocat, care este doar cu 2% mai mare decât înainte, nu-și poate permite finaciar abordarea zborului spre Marte cu oameni la bord și că, probabil, se va întorce la Lună, se vor dezvolta programele abandonate acum două decenii. Aceasta după ce Gerstenmaier a anunțat, miercuri, 12 iulie, ”American Institute for Aeronautics and Astronautics” că NASA renunță la programul Marte. Racheta, naveta SLS și capsula ”Orion” au consumat tote resursele NASA. Nici nu au început proiectarea vehicului care urma să ajungă pe suprafața lui Marte și apoi să decoleze de acolo spre Pământ.

 

Oficialul NASA a declarat că se vor concentra pe construirea Deep Space Gateway” o stație imensă care va orbita în jurul Lunii și va fi folosită ca platformă de construire și lansare a vehiculelor cosmice de foarte mare distanță, inclusiv Marte și centura asteroizilor.

 

Se pare că William H. Gerstenmaier este un bun comunicator. Mi-a plăcut un aspect al declarației lui: ”În Constituție se spune ”we, the people of America”, noi poporul american, așa că zborul spațial și cucerirea Cosmosului nu este numai datoria unei agenții federale, nu prea bogată. America a fost făcută mare mai ales prin inițiativa particulară, prin industria americană privată!”

 

În seara aceiași zile, Elon Musk a spus că este conștient de dificultățile NASA, dar calendarul zborului spre Marte este stabilit și numai o invazie extraterestră mai poate opri omul să ajungă pe Marte! În 2018 vor pleca ”bagajele”, primele nave robot, iar în anul 2025 omul va ajunge pe Marte, a declarat Elon Musk. Să-i urăm succes în această nouă descoperire a Americii, după cum am mai spus, Marte este noua Americă!

 

În acest weekend nu primesc pe nimeni în pustnicia mea, am avut un vis rău, cred că v-am povestit și nu vreau să port nenoroc nimănui. Oricum, ai mei sunt plecați cu treburi, iar finlandezii m-au anunțat că vin pe 22, la școală cu un probabil nou contingent de șefi SOO. Au nevoie de experiența mea din Orient. Fac și eu ce pot, pentru alții, pentru că românii nu au nevoie de mine!

 

Chiar nu știu ce film să văd, nou sau vechi, să văd sau să revăd! Sau să mă uit la ultimile episoade din ”Dark Matter” și ”The Expanse”? Nu le-am văzut pe cele de săptămâna trecută. Dar, parcă m-aș uita la un musical spumos, cu dansatoare acvatice, ceva vechi și faimos din gloria Hollywoodului. Văd eu, dacă nu mă horărăsc, mă uit la stele, telescopul Gina lucește îmbietor în întuneric. Am timp, doar mâine este, în definitiv o altă zi!

 

                                                        ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC Nu te enerva din cauza unor nimicuri sau a unor inexactităţi de comunicare.  Fii deosebit de precis în discuţii sau în negocieri.  Sâmbătă este un prilej să recapeţi iniţiativa. Un semn de foc iţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. In aceasta perioada a weekend-ului de la jumătatea lunii iulie ai ceva noroc. Asta nu înseamnă că ai să câştigi la loto, la casino sau la orice alt joc aranjat. Poziţia lui Venus indică prietenii noi şi petreceri reuşite, asa ca fă un tur de telefoane pe la prieteni ca să vezi de unde sare invitația.  Se poate să primeşti scurte veşti neaşteptate de la membrii familiei şi/sau de la prieteni. Surprize plăcute şi mai puţin placute, situaţii care evolueaza spre intorsaturi neaşteptate, dar comice până la urmă, sunt deliciile weekendului.

 

HOROSCOP

 

TAUR  Sâmbătă, domeniul avantajat este cel al noului. Astăzi este ziua noutăţilor.  Atât în sensul de veste, informaţie, eveniment social cât şi cu înţelesul de obiecte, imagini, de oameni noi. Mult entuziasm şi optimism şi o privire mai filozofică asupra vieţii te ajută să te bucuri din plin de deliciile verii. Care delicii, costă din ce în ce mai mult! Stelele şi conjunctura astrologica te avantajeaza astazi, protejandu-te eficace impotriva atacurilor familiei şi prietenilor care vor neapărat să te scoată la plimbare sau la nu ştiu ce festival de jazz. Tu vrei la munte! Duminica trebuie sa eviti asumarea de angajamente și responsabilități pe termen lung, să nu faci promisiuni bombastice pe care apoi să le regreți.

 

HOROSCOP

 

GEMENI  Sâmbătă este o zi favorabilă schimbărilor, călătoriilor, deciziilor cu aspect financiar. Toate domeniile sunt favorizate, mai puţin cele care ţin de iluziile pe care ţi le faci în relațiile sentimentale. In viata este ca in supermarket : ai de unde alege, dar nu găseşti ce iţi trebuie. Mai nou, se pare ca şi oferta este de proastă calitate! Daca astazi te simti cumva zdrobit de refuzurile prietenilor si ale anturajului, în general, nu-ti risipi inutil energia ca sa demonstrezi că ai totuşi dreptate. Configuraţiile planetare mixte şi o privire mai filozofica asupra vietii vor face ca aceast weekend să treacă repede şi fără necazuri mari. Legăturile de sânge şi de mir conteaza, restul sunt niste străini, aşa ca tot de la parinţi sau frati poţi obtine ceva bani si poate și o vorba buna. Trebuie doar să încerci.

 

HOROSCOP

 

RAC  O zi de sâmbătă interesantă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate ca şi „rectificările” și împăcările în relațiile sentimentale. Stelele spun, la fel ca un batran ințelept chinez, ca prea multă insistență duce la dezastru, pe cand cumpătarea aduce succesul! Mai ales în relațiile amoroase. Vorbește! Ţine minte că astăzi lumea are nevoie de poveşti frumoase si vorbe fermecatoare pentru a contrabalansa climatul violent si decadent. Mici îmbunătăţiri şi transformări favorabile ale unei situaţii, veşti bune de departe. Seară de sâmbătă relaxantă şi plăcută. Poate la un film, poate la un concert, poate la un club neagresiv, plăcut şi nepoluant. Duminica este zi de distracție și relaxare, așa scrie la calendarul corporatist.

 

HOROSCOP

 

LEU   Sâmbătă este o zi foarte bună ca să faci planuri de viitor (vacanță) şi să iei deciziile necesare. O zi activă, poate chiar prea activă pentru căldura toridă, aşa că trebuie să eviţi graba şi nerăbdarea. Trebuie să iei măsuri – planifică-ţi timpul în aşa fel încât să ai mai mult timp liber. Sigur că pare o contradicţie, weekend-ul este o perioadă de pauză, dar tu te gândeşti numai la bani. Chiar dacă ai nevoie de mai mulţi bani (cine nu are?) nu-ţi sacrifica pasiunile tale şi micile plăceri pe altarul viţelului de aur. Simţul tău imperial, posesiv ţinut prea mult în frâu se răzbuna sâmbătă. Discuții aprinse cu cineva de la care vrei sa obtii ceva important. Reuşită, pentru că încăpăţânarea bate logica. Duminică trebuie să faci, neapărat, ceva care îţi place mult, poate să te duci la un concert, poate o înghețată americană cu cafea scumpă, sau pur şi simplu să stai în pat.

 

HOROSCOP

 

FECIOARĂ  Dimineaţă foarte dinamică, cu multă activitate în care se pot finaliza vechi dorințe şi idei. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Şoapte pe înserat şi atmosfera ciudată de roman de dragoste de la tropice, te ajută să devii mai sentimental decât de obicei. Sâmbăta o poti folosi sa iei, in sfarsit, decizia aceea desteapta, curajoasa si dreapta, la care te gandesti de mai multa vreme. Nu tot ce este adevarat si drept trebuie, însă, spus in gura mare, trebuie sa dai dovada de mai multa diplomaţie şi tact in relatiile cu familia ta, cu anturajul tau. Sâmbătă seara sunt ceva petreceri la orizont, trebuie numai să alegi. Duminică, probabil, o să te trezeşti la prânz, aşa că abia dacă ai timp să pregăteşti programul de săptămâna viitoare. Pentru că în jungla asta de beton virginele care nu au un plan sunt devorate de monştrii.

 

HOROSCOP

 

BALANŢĂ   Sâmbătă, noi idei par să se contureze în cercul rudelor de sânge.  Prietenii, familia, anturajul este avantajat de stele. Poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în compania lor. Mesajul stelelor, repetat de mai multe ori, ca să înţelegi mai bine, este să dai dovadă de tenacitate şi consistenţă. Horoscopul tău te sfatuiește să ceri sfatul și sprijinul unui prieten experimentat, înainte ca ceilalți să se prindă că nu știi să te descurci. Poate că este vorba de petrecerea de sâmbătă seara, sau de team building-ul de care esti responsabil, sau de ultima seară de vacanță, ceva de genul ăsta. În orice caz, distracţia este pe măsura dorinţei tale. Stelele fixe şi in primul rand malefica Deneb te avertizeaza sa-ti supraveghezi sănătatea şi regimul alimentar şi… trebuie să răreşti ţigarile!

 

HOROSCOP

 

SCORPION    Weekend-ul pare să fie foarte liniştit, chiar monoton. Poţi folosi această zi de sâmbătă ca să-ţi faci un bilanţ al lucrurilor pe care le ai de făcut, planuri pentru vacanță și nu numai! Relațiile cu persoanele născute in semne de aer și foc sunt in acest weekend armonioase, dar nu prea grozave cu cei născuți în semne de apa și pământ. Nu te amesteca cu cei care nu sunt ca tine. Mezalianţele şi amestecurile de religii şi rase au fost întotdeauna motive de conflicte, mai mari sau mai mici. Cercul tau de prieteni este destul de bun, nu te baga in cine ştie ce fiţe. Duminică nu uita că o anumia rutina se cere in profesie sau meserie si se numeste metoda, dar in dragoste trebuie sa aduci mereu ceva nou, ca sa-i intretii veşnic flacăra!

 

HOROSCOP

 

SĂGETĂTOR   Sâmbătă Soarele nu îți este favorabil, așa că, preventiv vorbind, evită expunera prelungită. Dar nici nu renunța pentru că, se pare, razele solare sunt o sursă sigură de importanta vitamină „D”. Cel puțin așa umblă zvonul pe net. Nu încerca să te baţi cu toată lumea în acelaşi timp, planifică-ţi secvenţial activitatea şi priorităţile tale. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. In jungla asta de beton ai luptat cu abilitate ca să ajungi unde eşti, intreabă-te daca eşti dispus “sa calci peste cadavre” ca să continui o traiectorie ascendenta. Sâmbătă – micile infumurari pe care le afisezi pot fi interpretate ca un succes pe care de fapt nu l-ai avut. Cineva, probabil din Fecioară sau capricorn  încearcă să te ajute, să-ți intre în graţii. Sâmbătă seara ești invitat, se pare, la o petrecere veselă, poate la un nativ din Rac, poate la o petrecerea de vacanță. Duminică – zi de ordine şi curăţenie, sau de plecat la drum!

 

HOROSCOP

 

CAPRICORN   Cine se trezește foarte de dimineaţa îi este foarte somn. Asta este toată filosofia şi ar fi bine să-ți cruți forţele în acest weekend pentru că urmează o săptămână densă și obositoare. Sâmbătă, o veste bună urmată de o mică pierdere. Un obiect pe care-l găseşti, până la urmă. Ai mare nevoie de un sfat bun, de confirmarea unei atitudini aşa că… sună un prieten. După cum spune înţeleptul, la un prieten trebuie să găseşti aprobarea faptelor tale, un pahar de apă şi un sfat bun! Duminică nu trebuie sa forţezi lămurirea unor situații, deoarece atuul pe care te bazezi, analiza detaliului, gândirea rece, logica si uşor cinică nu te ajuta prea mult.  O persoană care te-a dezămăgit, sau evitat, în ultimul timp, încercă în acest weekend să-şi răscumpere păcatele. Atenţie la datele primite, deoarece de multe ori reprezintă părerea celui în cauză şi nu o descriere cît mai apropiată de realitate. Duminică seara primești o veste bună, care te poate bucura mult.

 

HOROSCOP

 

VĂRSĂTOR   O parte dintre nativi trebuie să dea dovadă de diplomaţie ca să evite nişte conflicte inutile, probabil cu anturajul apropiat. S-ar putea să ai de mediat între două persoane din famile. Horoscopul tău arată că iti este necesara o viata ceva mai activa, şi poti incepe cu plimbări scurte în aer curat, evitând aglomeratia, dar şi căldura infernală. Totuși, atenție la curent și la schimbarea bruscă de temperatură! In acest weekend faci schimbările la care te gândeai de mai mult timp, care privesc dispunerea şi ergonomia camerei tale şi de ce nu, a bucătariei şi a livingului. Debarasează-te de toate prejudecatile și micile frâne psihice care ți-au frânt elanul și nu ţi-au permis să-ti arați adevaratele calitați de organizator şi de ce nu, de arhitect amator. Eleganta şi bunul-gust sunt elementele necesare în viaţa de zi cu zi. Nu spune că nu ai bani suficienţi ca să fii la modă. Coco Chanel spunea că elita creaza moda intr-o zi când nu are bani.

 

HOROSCOP

 

PEŞTI    Evenimente în anturaj şi veşti plăcute de departe, de la prieteni aflați în vacanță. În registrul mediu spre interesant. Nimic foarte important nu pare că se întâmplă în această perioadă! Perioada favorizează nativii care activează  în transporturi, educaţie şi turism. Toată lumea se grăbeşte. În acest weekend este indicat să-ţi oferi un moment de respiro şi să vezi în ce parte vrei să o iei. Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta.  Nu fii original cu orice pret. De obicei modul acesta de abordare sperie şi instraineaza, in loc sa atragă! Trebuie doar sa inspiri incredere şi să asiguri pe cei din jur ca se pot baza pe tine, în orice împrejurare. Sâmbătă ai tendinţa, pentru unii supărătoare, de a fi permanent în ofensivă, sa ții la părerea ta și să nu  faci concesii sau compromisuri nimănui. Păstrează-ți calmul si umorul. Duminica poți să primești o veste în doi peri despre o reuniune de familie la care te aşteptai să fii invitat.

 

HOROSCOP END

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: