24 iulie

 

 

HOROSCOP  Pe 24 iulie s-au născut Simon Bolivar, Maria Orsic, Amelia Earhart, Alexandre Dumas-tatăl, Mireille Mathieu, Jennifer Lopez, Traian Lalescu, Vasile Dâba.

Pe 24 iulie în calendarul creștin-ortodox sunt  Sfinții: Ermoghen și Hristina.

Până pe 6 august nimic important în calendarul fix creştin, nimic cu roşu. Dar sunt unele repere importante. O să discutăm la timpul lor.

 

Şi în "kalendar", chiar dacă astăzi nu este nimic, nu înseamnă că peste vreo două zile Lupul Şchiop nu iese din nou din pădure, cu ceata lui de şase, ba nu, nouă Lupi de Foc şi… dar fiecare lucru la timpul lui!

 

"Evenimentul Zilei" din 24 iulie 1933 a fost declaraţia, propoziţia rostită de Preşedintele Franklin D. Roosevelt, în legătură cu „First New Deal”, ieşirea din criza economică: „Democraţia fără un trai decent este un banc prost.”

HOROSCOP Pe 24 iulie 1899 se năștea, la Viena o preafrumoasă fată, pe nume Maria Orsic. O Leoaică foarte tare! Și-a germanizat numele croat, mai târziu, în Orsitsch – tătăl era croat, mama austriacă. Maria este frumoasă ca în legendele germanice, înaltă, blondă, cu niște ochi albaștrii imenși și cu piele albă-albă. Cu o frunte înaltă și bombată, cu un unghi facial mare, era ilustrarea superiorității rasei ariene. Mai era și foarte deșteaptă, pe deasupra. Avea un singur ”defect” era psihopată și, mai mult, intra în transă, poate un petit mal. Un mediu perfect și o patrioată pe deasupra. În 1920, la Munchen, pune bazele Vril Gesellschaft” pe numele oficial “Alldeutsche Gesellschaft für Metaphysik”. Dar, o să vă spun altădată povestea femeilor frumoase cu părul lung până la coapse, mă așteapră afară finlandezii, la o nouă lecție.

 

HOROSCOP  Am observat că subiectele politice internaționale sunt pe gustul domniilor voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți. Mai ales că sursele mele… sunt ale mele! Așa că o să mă duc la finlandezi, nu înainte să vă spun că ”Le Figaro” semnalizează că într-o singură lună s-a ales praful de popularitatea președintelui francez, Emmanuel Macron. Conform unui sondaj al ”l'Institut français d'opinion publique (Ifop)”, Macron mai are numai 54% de cetățeni favorabili. O cădere puțin previzibilă, similară doar cu a lui Jacques Chirac în anul 1995. Comentatorii spun că publicul francez a sancționat grava derapare a tânărului președinte în ”afacerea generalul de Villiers”. Macron a fost auzit zbierând la de Villiers: ”Eu sunt șeful!”  Bunul general, șeful statului major, ca un om de onoare, și-a dat demisia. Un om care a pus Franța și armata pe primul plan al vieții lui, cu o carieră militară ireproșabilă. După o viață în slujba republicii, cu performanațe excepționale, vine un… micron, pardon, Macron și urlă la tine.

Acum ca să fie răi, cei de la ziarul unde mi-am făcut ucenicia acum cincizeci de ani, spun că nu este foarte clar cum și ce a făcut Emmanuel în armată, sau dacă a făcut stagiul militar. O fi având platfus? Asta nu-l împiedică pe președintele francez să vrea să promoveze o lege pentru serviciul militar obligatoriu, de o lună de zile. Ce să înveți într-o lună de zile? Să-ți tragi cu pistolul în picior?

Spuneam, când a fost ales, că este prea tânăr și o să vrea să facă pe șeful. Iată, QED!

Între timp a sunat telefonul cu vești rele despre drumul spre Cheia, blocat la ieșirea din Mâneciu Ungureni de torente de apă și alunecări de teren. Un vecin nu poate să ajungă acasă. O să am grijă de cățeii lui și de gospodărie, până ocolește și vine prin Brașov și pasul Buzău. Împreună cu finlandezii, nici nu știți ce muncitori sunt băieții ăștia blonzi!

Poate mai am timp și de un film, Kirsi, a cărei zi de naștere este astăzi, să-i spunem La Mulți Ani! mi-a adus mai multe filme finlandeze subtitrate în engleză. Am timp, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

            

                                                  ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

BERBEC   Uranus, din zodie, la 29 grade, în aspecte bune cu Mercur, înlesnește comunicarea și negustoria. Eşti favorizat, mai ales în domeniul sentimental şi/sau în planul legat de familie şi cămin. O problemă tehnică îţi solicită expertiza şi… portofelul. Altceva cu o construcţie sau o maşinarie – de data asta veşti bune, în sfârşit! Fă-ţi ordine în lucrurile tale. Vezi ce-ţi mai trebuie. Vezi ce nu-ţi mai trebuie. O veste bună de departe. Amână pe altă dată chestiile importante sau simandicoase. Sau distracţiile sofisticate. Amorul este bine aspectat. Nu lua hotărâri în pripă, adună mai multe informaţii. Lipsa de reacţie este o reacţie.

 

HOROSCOP

 

TAUR    Nu te mai chinui degeaba cu o problemă care nu are soluție. Nu este vorba despre încălzirea globală, ci de prostia duioasă a unora din jurul tău. Zâmbește frumos și nu răspunde la provocări! Astăzi trebuie să te respecţi, dacă vrei să fii respectat. Fă-ţi un program de boier. Ai aproape o zi întreagă de aspecte favorabile. Totul este posibil, dar nu orice este permis! Carisma ta este la maximum, asa ca poti avea rezultate favorabile in tot ceea ce inseamna convingere si cucerire. O problema cu o factură.

 

HOROSCOP

 

GEMENI  De luni de dimineață, ai probleme. Nu te speria, sunt în registrul benefic, oricum se por rezolva ușor. Dar, nu te grăbi, nu te repezi, mai multă reflecție și temeinicie în ceea ce faci. Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Cu asta se ocupă marea majoritate a oamenilor – nu fac nimic important! Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Programul stabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ.

 

HOROSCOP

 

RAC    Astăzi, relaţii armonice cu cei născuţi în semne de foc şi aer şi nefavorabile cu semnele de pământ şi apă. Optimismul, entuziasmul şi buna dispoziţie sunt invitații tăi, chiar de luni. Pentru toţi nativii, așa că folosesc pluralul: aveţi mai mult noroc ca de obicei. Folosiţi-vă cu isteţime de resursele pe care le aveţi. Nu luaţi decizii importante în această perioadă, decizii care vizează cheltuieli importante. Astrele vă favorizează, totuşi, în domeniile legate de proprietate şi familie. Nu vă lăsaţi impresionaţi de dificultăţile vieţii, de cenuşiul vieţii zilnice. Încercaţi să vă creaţi propriul univers, mai bun şi mai moral decât ceea ce vă înconjoară. Dragostea este constat la un indice favorabil.

 

HOROSCOP

 

LEU    Stăpâneşte-ţi pornirile extravagante sau excesiv de vanitoase. Nu cheltui sub impulsul momentului. Întâlnirile sau activităţile sociale de azi îţi aduc un oarecare confort şi te motivează. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul diminetii. Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine aspectate. O zi neasteptat de simpatica, in care toata lumea te intreaba ce faci si gaseste ca arati bine, ba chiar ca ai slabit! Până seara e clar că te simti excelent!  Sfat pentru toţi nativii din zodie: nu este indicat să vă schimbaţi locul de muncă, deoarece puteţi pierde mai multe prilejuri să faceţi nişte bani în plus. Pe de altă parte regula este ca ultimii angajaţi să fie primii daţi în şomaj.

 

HOROSCOP   

  

 

FECIOARĂ  Noutăţi neliniştitoare îţi ameninţă vacanţa sau serenitatea. Trebuie să clarifici şi să stabileşti unele lucruri în viaţa ta sentimentală. Dar fii liniştit, nu ai nicio planetă în zodie! Amână pe mâine formularea unei concluzii, sau decizia respectivă, ca sa ai timp sa te informezi şi să te documentezi in mod corespunzator. Nimeni nu te poate grabi ca sa iei o hotarare gresita. Ziua de azi este, de asemenea, un bun prilej ca sa cooperezi cu colegii, prietenii sau familia in realizarea unui proiect la care tii foarte mult. Aspecte favorabile afacerilor şi deciziilor importante. De asemenea o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă.

 

HOROSCOP

 

BALANŢA    O zi de luni incertă şi confuză până la orele prânzului, apoi totul intră în obișnuit. Totuşi, nu pare o zi critică, ceea ce te fereşte parţial de necazuri și de neplăceri. Bea apă suficientă! Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. O anumita tensiune domneste la serviciu sau in in familia ta, dar e bine sa nu dai importanta si sa-ti vezi linistit de treburile tale. În mai multe ocazii trebuie să dai dovadă de diplomaţie şi multă înţelepciune ca să eviţi conflicte inutile, care n-ar fi avut nici învingător nici învins.

 

HOROSCOP

 

 

SCORPION   Contactele din mediul profesional sunt favorabile. Legăturile tale amoroase, sentimentale, sunt mai solide decât oricând, interesele tale par că se derulează spre bine. O zi de luni bună! Debaraseaza-te de toate prejudecatile si micile frâne psihice care ti-au frant elanul si nu ti-au permis sa-ti arati adevaratele calitati. Este si o zi buna pentru semnarea contractelor, finalizarii intelegerilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenta. Ca să obtii o solutie buna trebuie sa privesti lucrurile ca si cand ai fi la distanta, sa ai perspectiva si obiectivitatea necesare.

 

HOROSCOP  

 

SĂGETĂTOR  Eşti avantajat de stele! Astăzi mai multe lucruri sunt în favoarea ta. Dar nu te repezi, ai răbdare, că să poţi să-ţi joci atuurile la momentul potrivit, fie în afaceri, fie în dragoste! Căldura, sau o veste bună? Toată lumea se grăbeşte. Tu ia-ţi un moment de respiro şi vezi în ce parte bate vântul. Faci mari eforturi să rămâi în termeni buni cu toată lumea, acasă sau la serviciu. Continua, nu te lăsa descurajat. Nu te repezi să spui că nimeni nu te iubeşte, in primul rand nu este adevărat, iar in al doilea rând cui ii pasa daca cineva te iubeste sau nu!

 

HOROSCOP

 

CAPRICORN   O zi în care trebuie să-ţi struneşti emoţiile şi să dai dovadă unui conducător inspirat al propriei soarte. Trebuie neapărat să iei o hotărâre, nu mai întârzia şi nu mai amâna decizia! Poti sa incepi sa-ti faci proiecte pentru urmatoarea perioada. Asa trece ziua mai repede si afli ce idei au si colegii de la serviciu sau membrii familiei tale. Caută cu grijă prilejurile să te afirmi profesional, pentru că stelele te avantajează spre o rapidă ascensiune pe scara sociala. Vesti bune pe care nu prea le mai aşteptati, dar la care în secret, sperati. Mici sau mai mari favoruri din partea anturajului.

 

HOROSCOP

 

VĂRSĂTOR   Este luni, te concentrezi mai greu. Gândul îţi e la petreceri şi frivolităţi. Îţi aminteşti, sau te pregăteşti de vacanţă. Dar trebuie să câştigi bani, aşa că lasă distracţia pe seară! Cum s-ar spune „ai putinţă dar n-ai voinţă”! Dramă sau tragedie – mai curând comedie! Trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie. Aşa vei evita nişte momente mai tensionate sau chiar nişte decepţii. O dimineaţă plină şi cam plictisitoare, până la urmă. Una dintre zilele acelea în care te întrebi mai târziu, ce ai făcut, de fapt?!  Amână, dacă depinde de tine, orice întâlnire importantă sau  decizie majoră.  Seara  zilei este mai bună. Nu lua de bun tot ce apare în presă!

 

HOROSCOP

  

PEŞTI   O dimineaţă obositoare, mai ales prin aglomerarea activităţii şi a schimbării de ritm. Seară plăcută cu cei dragi cu planuri de viitor, şi de ce nu, o posibilă vacanţă minunată! În cursul dimineţii evită disensiunile, mai ales dacă discuţi cu un colectiv de oameni. Zi dedicata in special rezolvarii problemelor personale. Dragostea este bine aspectata. Este, de asemenea, ceva legat de ochi. Sau vezi ceva foarte frumos sau trebuie să mergi la oftalmolog! Supraveghează-ţi regimul alimentar, evită graba şi enervarea. Nu călătorii după căderea nopţii. Astăzi evită, dacă poți, să călătoreşti cu trenul sau avionul.

 

HOROSCOP END