Evenimentul Zilei > Horoscop > De unde și de când provine machiajul din prezent. Dispăruți, fără urmă! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
De unde și de când provine machiajul din prezent. Dispăruți, fără urmă! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

De unde și de când provine machiajul din prezent. Dispăruți, fără urmă! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, cinci ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

29 ianuarie

 

 

Horoscop Pe 29 ianuarie s-au născut Thomas Paine, Oprah Winfrey,  Romain Rolland, Anton Cehov, Ernst Lubitsch, John D. Rockefeller Jr., Tom Selleck, Bill Peet, Norio Oga, Gh. Brăescu, Marţian Negrea, Oana Pellea.

 

 

 

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox este aducerea moaştelor Sf.Sfinţit Mc. Ignatie Teoforul şi Sf. Filotei.

 

 

În această a cincea zi a sărbătorilor de iarnă ale lupilor, oamenii din vechime îşi „boiau” chipul şi trupul. Se vopseau cu tot felul de vopsele naturale, vegetale sau minerale, ocru, de exemplu. Emulsiile se făceau cu grăsime, sau albuș de ou, în țările calde cu tot felul de seve de plante exotice, agave, de exemplu. Toţi oamenii din neolitic aveau această practică, iar obiceiurile, poate, încă actuale ale nativilor din Asia (India) America şi Africa sunt edificatoare.

 

Dar şi aici, în Europa, sunt pomeniţi picţii (pictaţii) din Marea Britanie, inamici valoroşi pentru legiunile romane. Se crede că picţii cei albaştrii au fost europeni ajunşi pe peninsula britanică în timpul glaciaţiunii Wurm şi rămaşi prizonieri în insula rezultată ulterior, prin creştere nivelului oceanului planetar. Poate că şi geto-dacii se "vopseau de război"! Cu siguranţă, agatârşii se machiau – primii noştri strămoşi care erau deosebit de îngrijiţi şi eleganţi – spun sursele antice greceşti. Doar era matriarhat!

 

Horoscop  Se estimeză că acest fenomen de „încălzire globală” care i-a făcut prizonieri pe picţi în insula britanică se repetă cu o perioadă de circa 13.000 de ani, adică jumătate dintr-o Mare Zodie astrologică de circa 26.000 de ani – în care punctul echinocţiului trece prin toate zodiile, iar axa Nordului descrie un mic cerc complet pe bolta cerească. Am pomenit cândva despre Marile Zodii şi de precesia echinocţiului. Dacă nu vă mai amintiți spuneți-mi ca să repet.

 

Horoscop  Vopsitul corpului şi a feţei avea un caracter religios, magic, de protecţie împotriva bolilor, a animalelor şi a duşmanilor. Machiajul din ziua de astăzi este urmaşul direct al celei de a cincea zi a Filipilor de iarnă, în care fiecare membru al tribului declara culorile şi felul în care se va vopsi în anul ce urmează.

 

În colectivităţile neoliticului, în triburi, machiajul, simbolurile de pe corp şi de pe faţă erau clare. Iată, colo, un bărbat care este machiat cu spirale, săgeţi şi mici siluete de animale, stilizate, în alb, roşu şi negru: "anul acesta o să fiu cel mai bun vânător". O fată, cu un mesaj clar: "anul acesta îmi caut soţ". Şi iată şi pe şeful tribului: "o să am grijă ca anul acesta să nu moară nimeni de foame"!

 

Horoscop  Un savant rus, Ivan Antonovici Efremov, autor de SF-uri celebre, de fapt, de popularizare a ştiinţei, (Nebuloasa din Andromeda, Timpul Taurului, Coroana Neagră, Umbra Dinozaurului, Cor Serpentis etc) spunea că machiajul este indispensabil umanității şi că este semn de civilizaţie – dădea ca exemplu o comunitate îndepărtată de fiinţe raţionale, foarte înaintată tehnologic, de pe Cor Serpentis. O civilizaţie care se dezvoltase pe o planetă cu atmosferă de fluor, în locul oxigenului. Ca să compenseze lumina albăstruie, caracteristică, femeile şi bărbaţii din Inima Şarpelui, care semănau surprinzător de mult cu oamenii de pe Terra, foloseau un machiaj cu nuanţe de portocaliu, "care sublinia calităţile şi ascundea imperfecţiunile"!

 

Horoscop   Tot Efremov, savant enciclopedist, policalificat, arată că frumuseţea este universală şi respingea teoria monştrilor veniţi din spaţiu şi timp. El, la fel ca şi Biserica spunea că singurul tip de fiinţă evoluată, raţională, este cea de tip uman, în tot Universul: "Dumnezeu L-a făcut pe om după Chipul şi asemănarea Sa!" Să ne reamintim că şi Vaticanul a recunoscut că „mai există oameni în Univers”. Nu extratereştrii, nu monştrii – oameni! Fiinţă bipedă, cu simetrie faţă de o axă verticală, cu organe de simţ dipuse în punctul cel mai înalt, şi posibilitatea de control fin și mişcare a obiectelor şi deplasare rapidă. Efremov face, în „Coroana neagră”, un roman foarte bun, astăzi uitat, o teorie fabuloasă asupra conceptului frumuseţii umane. Şi a îmbinării frumuseţii cu utilitatea. Am cartea undeva prin bibliotecă, odată şi odată o s-o găsesc! Şi mai subliniază încă odată că îmbrăcămintea şi mai ales machiajul trebuie să acopere imperfecţiunile trupului şi feţei şi să sublinieze calităţile.  

 

 

Observăm că moda, lansarea „colecţiilor”, care se întâmplă în această perioadă a anului, are o vechime de zeci de mii de ani. Apropos, sau by the way, ştiţi când a fost prima grevă din lume? Ei bine, acum mai bine de cinci mii de ani, când lucrătorii în piatră, muncitorii liberi – nu sclavii au ridicat piramidele, era interzis ritual, religios – care ridicau piramide în Ta-Kemt (Egiptul de astăzi) nu au primit vopsele, cosmetice pentru faţă, corp şi ochi ca să se protejeze de soare şi praf!

 

Atenţie la machiaj, sunt gândurile care vi le puneţi pe faţă, cartea de vizită, mesajul de întâmpinare, care poate fi plăcut, binevoitor, agresiv, sau vulgar. Depinde de voi, machiajul este o artă care se învaţă relativ uşor, nu este teoria relativităţii, dar trebui să vă reprezinte, să fie atrăgător, să vă facă mai interesant(ă)!

 

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi din multa mea corespondenţă, pe care o primesc, mi-a atras atenţia un articol scris de Lee Moran pentru „New York Daily News” cu titlul: ”Missing Persons”. Acum vreo doi ani a scris „Explorer finds perfectly preserved abandoned 1950s home in Canada”. Se pare că perseverează pe subiect, este un bun jurnalist de investigație. Nu am adresa de net, v-aş da-o cu plăcere, eu primesc doar documentul ataşat, copia, pentru că unele adrese din State, sau de aiurea, din lume, nu pot fi deschise de un amărât din Europa. Ce vreți, protecția datelor!

Revenind la casa din Ontario, Canada, care a fost părăsită ca prin magie, toate lucrurile erau intacte, ursuleţi pe paturile copiilor, jucării pe jos, alimente în cămară şi argintăria în sertare, ei bine, nu este un caz izolat.

Surse demne de toată încrederea, structurile de forță, spun că pe Pământ dispar fără urmă, în fiecare an cam o sută de mii de oameni. Nu este vorba de cei care fug de acasă de o soţie prea curvă, sau de bănci, sau de braţul lung al legii. Nici nu este vorba de Elodia! Aceştia sunt de ordinul zecilor de milioane şi sunt depistabili, chiar cu operaţii estetice şi schimbarea totală identităţii.

Sunt oameni care nu au niciun motiv, aparent, să dispară. Cam 80% bărbaţi şi restul, femei, bineînţeles. Copii care să dispară de tot, de tot, sunt foarte puţini şi mai întotdeauna poate exista o explicaţie.Unii au dispărut cu martori. Din faţa familiei, din campusuri universitare, cu sute de martori, din avioane şi vapoare. Vă aşteptaţi să existe un factor comun, “o lumină orbitoare, însoţită de un zgomot ca un dop de şampanie”! Ei bine, nu! Fiecare a dispărut în felul lui. Unii s-au topit încet în aer, alţii într-un spot de lumină, alţii fără niciun semn, nicio manifestare. Pur şi simplu, acum erau aici, acum nu mai erau aici!

Sigur, sunt multe exemple de dispariţii celebre: Benjamin Bathurst, echipajul de pe “Mary Celeste”, Louis le Prince, Ambrose Bierce, Wallace Fard Muhammad, Sir Charles Kingsford Smith, Amelia Earhart, Lord Lucan, Bas Jan Ader, Rudolf Diesel, Antoine de Saint-Exupery şi mulţi alţii.Sunt şi locuri pe Terra unde aceste dispariţii sunt dese: “Triunghiul Bermudelor”, cred că nu mai trebuie explicaţii, munţii Tian-Shan, unde a dispărut fără urmă un regiment întreg, o arie din deşertul Gobi, un afluent al Amazonului, o pădure din Virginia, două zone din Montana, o poiană din mijlocul junglei în Katanga, un drum fără întoarcere din Tibet. La noi Padurea Baciu și Poiana trovanților din Țara Luanei.  Şi multe alte locuri. Pe unele le-am vizitat şi faptul că scriu aceste rânduri vă confirmă că nu am dispărut!

Răpiţi de extratereştrii, falii spaţio-temporale, universuri paralele, patrule ale timpului din viitor, combustie spontană, locuri de teleportare, poate pe alte planete, recrutarea în cine ştie ce armată cosmică, sau poliţie spaţială (majoritatea dispăruţilor este compusă din bărbaţi), extratereştrii “cu faţă umană” rechemaţi la nava mamă, Superiorii, cei care ne supraveghează, îngeri ai Domnului incognito pe Terra… mai puteţi da explicaţii, dragi lupi, padawani şi hobbiţi? Bună întrebare!Acum o să dispar și eu, puțin va trece și nu mai mă veți citi și iar puțin va trece și iarăși o să citiți puținul pe care-l strâng, cu multă dragoste, pentru domniile voastre, pentru că, nu-i așa, mâine este o altă zi!

☼     ♂      ♀

 

 

 

BERBEC Configuraţia astrologica iţi indică o posibilă întâlnire neaşteptată, dar care te bucură mult, mai ales prin noutaţile pe care poți să le afli. Seară plăcută, poate la un film nou, la modă. Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile. In orice caz, nu te poţi baza pe niciun ajutor: azi trebuie să rezolvi problemele singur! Se ştie, eşti un om bun! Dar… mai bun decât omul bun este omul bun care se luptă cu nedreptatea. Şi grandios este omul bun care îi vine în ajutor. Trebuie să ajuţi! Eşti într-o perioadă de emulaţie şi avînt. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect. Ajută pe cel în nevoie, pe un prieten, pe o rudă. Trebuie, din nou, să alegi cu grijă modul de rezolvare a problemelor sentimentale, atât în familie cât şi cu prietenii.  Zi-lumină, foarte importantă pentru viitorul unui proiect sau a unei afaceri.  Tot ceea ce începi sau programezi în această zi de marți pot aduce rezultate fructoase.

 

TAUR Astăzi ai o zi cam amestecată, aşa ca poate este bine să faci o analiza atenta şi obiectiva a realizarilor şi a eşecurilor. Trece timpul, fără necazuri şi poţi să o iei pe drumul bun. Acordă atenţie planului familiei. O perioadă favorabilă pentru interesele şi reuniunile de familie, sau o seară plăcută cu prietenii. Pare că grijile au trecut, sau te-ai obişnuit cu ele. Ziua este perfectă şi pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă. Pune-te sau pune-ţi oamenii la treabă, poţi intra în criză de timp. Eşti în întârziere şi ştii asta. Stelele spun să te grăbeşti. Zi favorabilă ideilor noi, sau unor noi planuri de dezvoltare, dar nu importante. După masă evită întîlnirile, fă-ţi un program de cultură şi artă. Nu lua decizii importante, nu intra în jocul altora, impune-ţi propriile reguli, nu trebuie să cedezi poziţia, iar dacă nu se poate altfel, amână !

 

 

GEMENI Fii sincer şi recunoaşte, măcar astăzi, chiar dacă nu prea îţi convine, că majoritatea problemelor pe care le ai se datoresc superficialităţii tale. Termină odată lucrurile începute! Azi nu te implica în conflicte cu semnele de apă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Dar, atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Astăzi ai un debit verbal uimitor. Ceea te cam caracterizează. Trebuie să nu exagerezi în această expansiune îndrăzneaţă pentru că este deosebit de riscantă: poţi să faci gafe şi confesiuni extravagante. O întâlnire importantă la mijlocul zilei te face să îţi freci mâinile de mulţumire. Un mic amănunt te enervează disproporţionat. Ceva legat de o construcţie. Familia este bine, animăluţele sunt bine. Totuşi, o problemă legată de o floare în ghiveci, sau de copacul sub care ai parcat maşina, o vegetală în orice caz. O rezolvi, dar nu astăzi.

 

 

RAC Astăzi  eşti rasfăţăt de cei din jur şi nu ţi se pun prea multe sarcini pe umeri. Situaţia  te bucura pentru ca ai mai mult timp pentru tine, să te ocupi de micile, sau mai marile tale pasiuni. Magnetismul personal este în creştere – poţi clarifica unele situaţii sentimentale, dar evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Trebuie să ai încredere în cei dragi. Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia armonioasă a Racului ca sa rezolve problemele legate de relaţiile cu terţi sau cu autorităţile. Evită să te enervezi pentru lucruri minore şi persoane neinteresante. O întâlnire importantă din a doua parte a zilei te calmează şi îţi face chiar plăcere. Nu forţa lucrurile. Nu că s-ar rupe… dar viaţa este un ocean. Aşteaptă valul şi curentul favorabil şi vei face exact acelaşi lucru dar cu minimum de efort personal şi de resurse.

 

 

LEU Schimbările posibile de astăzi, la care, de altfel, te aşteptai, contribuie la întărirea încrederii în forţele proprii, în superbia leoniană imperială. Şi la îmbunătăţirea propriei imagini. Poţi fi şi bun şi înţelept, iar norocul iţi surâde din plin. Este o zi cuminte, cum nu ai mai avut de mult. Începi să speri că şi pentru tine viaţa are o felie mare de tort pusă la păstrare. Stelele spun că astăzi, marţi, este tot duminică. Amână tot ce pare neplăcut sau neinteresant şi bucură-te de dulceaţa vieţii. Cumpătarea este cheia, că doar abuzul nu a plăcut niciodată, nimănui. Pe seara cea mai bună perioadă pentru afacerile şi reuniunile de familie. Nu sunt recomandate schimbările, noul, de orice natura, aşa încât dacă aveai ceva în gând, las-o pentru altă zi.

 

FECIOARĂ Nu te implica în conflicte cu semnele de foc. Atenţie, în special, la relaţiile cu Berbecii. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil, dar nu exagera cu promisiunile. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil, deci. Hai să vedem cum… Perioada zilei de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi, cu anturajul. O veste pare că te interesează mult. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv. Ai intrat într-o rutina care te protejează dar nu te motivează.   Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Promovează-ţi cu curaj interesele de astăzi, de acum. Anumite informaţii şi zvonuri te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai multe fructe şi lămâi, sau fructe care conţin vitamina „C”. Dacă nu ai probleme cu aciditatea gastrică!

 

BALANŢĂ Astăzi trebuie să dai dovadă de o mai mare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci. Fii ferm, dar în acelaşi timp politicos şi plăcut. Domeniul sentimental este favorizat. Dimineaţa este favorabilă, îţi pot veni unele idei interesante. Astăzi nu este bine să faci declaraţii lungi şi complicate,  dar nici să devii concis ca un robot care spune ora exactă. În această zi eşti deosebit de suspicios – toată lumea pare a complota împotriva ta! Ceea ce nu este adevarat din doua motive: unul că ţi se pare, al doilea că prea te crezi buricul pământului. În această perioadă este bine să nu ai nicio reacţie, aşteptând ca această lume nebună, nebună, nebună să se stratifice şi să se structureze. Chiar haosul are structura şi legile lui. Pe de altă parte aspectele horoscopului tău nu sunt tari, nu sunt foarte clare în această zi de marţi, trei ceasuri rele.

 

 

SCORPION Perioada este favorabilă, mai puţin în adaptarea termică. Atenţie la variaţiile de temperatură, la zăpadă, gheață, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie bine! Nu pleca la drum lung! Organismul tau are nevoie de recuperare, iar la tine porneşte de la inimă, deci, iubeşte, zâmbeşte, fii tandru şi bucură-te de copiii tăi, sau de cei pe care o să îi ai, sau puteai să-i ai! Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, considerându-te, pe undeva, liderul natural al grupului şi aşteptînd o iniţiativă din partea ta. “Mâna care îţi dă de mâncare nu se muşcă” spune un vechi proverb şi poate colegii o să-şi amintească de asta. Dă-le dulciuri, de exemplu rahat. Oricum, cam asta mănâncă!

 

 

SĂGETĂTOR Astăzi eşti cam apatic şi lipsit de initiativă, ceea ce nu te caracterizează. Poate este oboseala, poate lenea, dar nu iţi poţi permite să ai pierderi. Amână tot ce pare că nu este urgent! Eşti cam dezamăgit de ceea ce ţi se întamplă. De parcă nu ar fi urmarea directă a socotelilor tale greşite. Totuşi astăzi eşti ceva mai vesel şi accepti că ai greşit, ba chiar cauţi soluţii. Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie, profita de favorile stelelor, dar fără să exagerezi. O zi favorabilă pe care o poţi petrece cu cei dragi. Timpul trece repede, aşa că nu ezita să le spui cât de mult ţii la ei! Dacă porneşti de la premiza că fiecare poate fi motivat în felul lui, ziua de astăzi este căluza ta în găsirea unor răspunsuri, soluţii şi explicaţii. Ceea ce ţi se comunică gaseşte noi rezonanţe şi noi interpretări. Este timpul să asculţi oamenii cu atenţie şi în tăcere, îmbiindu-i la vorbă şi destăinuiri.

 

CAPRICORN Dimineaţa ai ceva de rezolvat. Astăzi poate fi nevoie de unele calităţi şi abilităţi ale tale. Cei din jur te plac, profită să-ţi promovezi interesele. Încet-încet te faci de neînlocuit! Nu-ţi face griji, nu mai fii tensionat! Ziua este favorabilă unor proiecte sau afaceri noi, dar numai după un bilanţ adevărat, cinstit, mai ales în faţa oglinzii. Arăţi bine – o duci bine! Astăzi apare o nouă cunoştiinţă, o nouă relaţie socială, sau de afaceri. În perioada menţionată afacerile sunt mediu aspectate, aşa încît este bine să te limitezi la activităţile de rutină şi la prospectări.  Viaţa de famile, sau de cuplu este bine aspectată, cu noutăţi şi bucurii. Stelele spun că ar fi bine să-ţi evaluezi exact coordonatele afacerilor producătoare de resurse şi să iei măsurile care se impun. Spre sfârşitul zilei te poţi interesa de problemele ce trenau de mai mult timp. 

 

VĂRSĂTOR Ai şanse astăzi să primeşti un dar neaşteptat, care îţi schimbă brusc starea de spirit. Esti conciliant şi nu mai mai doreşti confruntări din care să ieşi învingător. Poate fi ziua de naştere? Azi ai o zi vesela, cu multă lume în jur, te relaxezi şi faci planuri. Cineva te urmăreşte cu multă atenţie, de parcă te vede pentru prima oara. S-ar putea să-ţi placă, fii atent la amănunte! Aspectele pozitive celeste îţi permit să abordezi cu succes decizii importante, schimbări de situaţie sau poziţii sociale superioare, (pentru un mic procent din zodie ultima precizare, desigur că nu toată zodia o să fie avansată). Dimineaţa dedic-o lucrurilor, problemelor urgente. Concentrează-te asupra lucrurilor importante în cursul prânzului. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere ci determină prin ajustări succesive ca cei cu care discuţi să fie de accord cu tine.

 

PEŞTI Ultimile zile din ianuarie sunt agitate şi depresive, mai ales în versiunea zodiei tale. Ca să prevalezi astăzi trebuie sa dai dovada de calm şi realism şi să laşi ideile fixe, încăpăţânarea. Te zbaţi să înţelegi ce se întâmplă în jurul tau şi ai frustrări, ba chiar migrene. Ziua de azi îţi aduce unele răspunsuri şi o promisiune de mai bine. Va fi bine, oricum, ai încredere! Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Configuraţia astrală arată unele preocupări cu caracter juridic, în sensul că verifici, consulţi sau semnezi contracte, sau înscrisuri oficiale. Din nou ţi se cere ajutorul. Toată perioada stă sub semnul unei schimbări de program, de direcţie, mai mult o schimbare tactică, decât o manevră strategică.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: