Horoscop Pe 12 mai s-au născut: Florance Nightingale, Katherine Hepburn, Gabriel Faure, Emilio Estevez, Aurelian Andreescu, Dumitru Fărcaş, Jolt Kerestley, Constantin Ciopraga. Pe 13 mai s-au născut Maria Tereza, Joe louis, Daphne du Maurier, Alphonse Daudet, Roger Zelazny, Ludovic Spiess, Ileana Popovici, Mircea Ciobanu.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Ioan Valahul, Epifanie al Ciprului şi Gherman, patriarhul Constantinopolului, iar pe 13 mai, sunt Sfinţii: Sergie Mărturisitorul şi Glicheria.

Acest weekend nu este o perioadă prea fericită, ar trebui aboradat cu multă prudență și fără niciun risc.

Horoscop Tradiţional, în ”Kalendar”, 12 mai este “sărbătoarea uitată”, Harmanul Viermilor. Sf. Gherman, divinitate complexă, patron al grindinei, al ploilor mari, distructive, al animalelor mici, al gângăniilor şi al viermuitoarelor – trebuie cinstit cum se cuvine! (Olteanu).

Dragi lupi, padawani și hobbiți, mă întrebați multe lucruri, câte sunt în lună și în stele! Dar, mai mulți dintre domniile voastre m-au întrebat despre numărul zodiilor și planetele retrograde. Așa că ascult și mă supun, vorba jinn-ului din sticlă!

 

Horoscop  Adevărul despre zodii şi constelaţii l-am spus de mai multe ori. Îl mai spun odată. La începutul istoriei omenirii, în Sumer, acum şase mii de ani, astrologia era prima religie şi cea mai înaintată ştiinţă. Preoţii observau cerul şi interpretau conjunctura astrologică ca fiind voinţa zeilor, interpretare pe care o comunicau regilor şi poporului. Planetele vizibile, Soarele şi Luna, erau considerate zeii respectivi, alteori, doar ochii zeilor, mai târziu reprezentarea zeilor respectivi.

 

Astrologia era, pe atunci, un factor de putere. Cel mai important factor politic, științofic, social şi administrativ. Amănunte găsiţi în celebrul volum, tradus în limba română, “La început a fost Sumerul”, autor Vojtech Zamarovský. Astrologia a dat calendarul, împărţirea timpului în luni-zodii, 12 la număr, zile de 12 ore şi nopţi tot de 12 ore, ora, minutul…

 

Horoscop Timp de nouă sute de ani preoţii sumerieni, akkadieni şi babilonieni au studiat caracterul, felul de a se comporta a oamenilor, calitățile și defectele lor, în funcție de data nașterii. Ca să lege timpul de conducerea oamenilor, să ştie calităţile şi slăbiciunile lor, în funcţie de data naşterii. Au ajuns la concluzia că omenirea se poate împărţi în 12 tipuri de oameni. Unii rapizi, alţii calculaţi, unii vorbăreţi, alţii tăcuţi, unii uşor de convins, alţii mai greu…

 

Au observat că anotimpurile, momentul naşterii oamenilor era foarte important. Savanţii-preoţi au tras concluzia, că, în cursul unui an calanderistic, cei care se aseamănă în unele privinţe, sunt născuţi cam în acelaşi timp. Au motivat acest lucru prin poziţia Soarelui şi lungimea zilei, dar şi a anotimpului. Soarele, care a dat viaţa pe Pământ şi a fost considerat de multe culturi zeul principal.

 

Horoscop Segmentele de timp ale celor 12 tipuri de oameni au fost numite zodii, o lungime de tip terestră de aproximativ 30 de zile. Ele încep, zodiile, cu echinocţiul de primăvară, în prezent la 20 martie. Sigur, sunt 365 de zile şi o pătrime într-un an şi 360 de grade ale zodiacului. Sunt tabele de corespondenţă, nu aveţi grijă, Pământul nu are aceiaşi viteză pe elipsa lui de revoluţie în jurul Soarelui.

 

La început, oamenii nu aveau ceasuri, nici măcar un Rollex pentru rege, aşa că timpul se stabilea prin observaţia directă a Soarelui, Lunii şi a stelelor. Ca să le fie mai uşor, ca tehnică mnemotehnică, au botezat 12 constelaţii de pe ecliptică, drumul Soarelui pe cer, cu numele zodiilor. Deci, constelaţiile au primit nume de la zodii, nu invers. Aşa a apărut zodiacul, cerc de animale, pentru că în varianta de acum cinci-şase mii de ani zodiile purtau numai nume de animale. În alte sisteme astrologice de pe alte continente sunt alte zodii și deci, alte constelații. Aceasta demonstrează că zodiile primează, nu constelațiile. Omul nu trăiește în cer, ci pe Pământ!

 

Horoscop Din cauza unor fenomene de imperfecţie a rotaţiei terestre, un fel de efect de titirez, fenomenele de precesie şi nutaţie, ei bine, aceste fenomene de mecanică cerească fac ca punctul vernal, al echinocţiului de primăvară, când Soarele, pe calea lui, pe ecliptică, taie ecuatorul celest, să facă un înconjor total la sferei cereşti în aproximativ 26.000 de ani. Adică punctul vernal trece prin toate constelaţiile, iar Polul Nord, axa, face un mic cercuşor pe cer. Peste o mie de ani Steaua Polară nu o să mai indice Nordul, ci altă stea.

 

Zodiile, la început aveau numai nume de animale. Nu se mai ştie care erau. Numele actuale ale zodiilor au fost stabilite în perioada elenistică, iar în scris, de Claudius Ptolemeus din Alexandria în secolul I, în ale sale celebre “Tetrabiblos”, patru cărţi de astrologie.

 

Horoscop În drumul său pe cer, pe ecliptică, Soarele trece prin 14 constelaţii. Dar pentru că s-au stabilit numai 12 tipuri de oameni, constelaţiile Ophiccus şi Balena nu au devenit repere zodiacale. Pe de altă parte zodiile sunt fructul Pământului, oamenii trăiesc pe Pământ şi sunt supuşi timpului stabilit de revoluţia şi rotaţia Pământului.

 

Cu corecţiile periodice, timpul este cel care este important. Astrologia este studiul timpului şi al umanităţii, în conexiune, este o ştiinţă aplicată, socială și statistică. De constelaţii şi descrierea fenomenelor cereşti se ocupă cu multă glorie şi competenţă, astronomia. Să nu amestecăm lucrurile!

 

Horoscop Povestea cu a 13-a zodie a fost și este șarlatania stimabilul Walter Berg. M-am hotărât că nu trebuie să mai scriu despre el. Îi dau prea multă importanţă şi asta şi urmăreşte, atragerea atenţiei. Este foarte bun în asta, s-a şi îmbogăţit vânzând minciuni astrologice în Japonia cu a 13-a zodie inventată de el. Pe scurt şi cu asta termin cu Walter Berg, pe numele adevărat Barry Parkinson. Ei bine, tipul ăsta dacă trăia în America secolului XIX, ar fi avut o căruţă, un waggon şi ar fi cutreierat oraşele de frontieră vânzând “elixirul tinereţii” şi “crema de coşuri şi pistrui”. Ăsta este omul, un escroc cu pretenţii și atât. Punct!

 

Horoscop  Cât despre planetele retrograde, poate facem și aici puțină lumină. În Universul local, pe aici și până la vreun zece miliarde de ani lumină în jur, preț de multe galaxii, cât am putut noi, oamenii, să cuprindem, domnește mișcarea în sensul acelor de ceasornic. Este o mișcare pozitivă, de înaintare, de expansiune. Cu excepții mici, foarte mici, toate corpurile cerești se mișcă în sensul acelor de ceasornic. Și în Sistemul Solar este la fel. Totuși, oamenii, poate de zeci de mii de ani, au observat că stelele care nu clipesc, planetele, uneori stau una, sau două nopți nemișcate pe cer, apoi o pornesc înapoi, invers.

 

Este un fenomen de mecanică cerească datorat orbitelor concentrice ale planetelor și ale timpului diferit în care planetele efectuează o revoluție.

 

Horoscop În astrologie se spune că planetele devin ”retrograde”. Corect ar fi să se spună că au o ”mișcare aparentă retrogradă”. Iar timpul în care parcă stau nemișcate, planetele se spune că sunt în ”stație”. În tabelele de efemeride mișcarea retrogradă a unei planete este notată cu R, iar revenirea la mișcarea directă, cu D. Numai Soarele și Luna nu au mișcare retrogradă. Studiind mișcările retrograde ale planetelor astrologii din secolul al II-lea înainte de Hristos au ajuns la concluzia că Pământul se învârtește în jurul Soarelui. Ei știau din secolul IV, înainte de Hristos, că Pământul este rotund, o imensă sferă. Dar prostimea nu i-a crezut, mai mult i-a invinuit de blasfemie și erezie, așa că astrologii au tăcut din gură și s-au retras în observatoarele lor, în turnurile de fildeș. Dar, știau și mărturie sunt ”Ierarhiile Cerești” lucrare monumentală, parțial pierdută, scrisă de marele matematician (”mathematicus” în acele timpuri însemna astrolog) Hipparchus din Niceea, în secolul II înainte de Hristos.

 

Horoscop Faptul că o planetă este retrogradă nu este așa de rar, ba din contră. Iată:

 

Pluton este în mișcare retrogradă o jumătate de an, dintr-un an întreg. Neptun și Uranus sunt în mișcare retrogradă patru-cinci luni pe an. Saturn și Jupiter retrogradează în jur de patru luni pe an. Marte este în mișcare retrogradă circa două luni, odată la doi ani, iar Venus cam 40 de zile la un an și jumătate. Mercur retrogradează cam de trei-patru ori pe ani cu perioade cuprinse între 19 și 23 de zile.

 

Horoscop Dar ce înseamnă acest lucru? Eu o să vă spun ceea ce știu, în interpretarea astrologiei creștine, clasice științifice, teoria ciclurilor și a conjuncțiilor Saturn-Jupiter, adică zodiac tropic, case egale, cheile papei Urban. Ei bine, bunul papă Urban a lăsat cui trebuie 999 de fraze, sintagme, paragrafe, care constituie ”Corpus Astrologicus”. 777 paragrafe sunt pentru horoscopul nativ și 222  pentru prognoze. Sunt cam o mie două sute de pagini, scrise la un rând. Vă dați seama că nu o să mă apuc să public unul dintre cele mai bine păzite secrete ale Vaticanului, dar pot să amintesc că bunul papă Urban era de părere că mișcarea retrogradă micșorează forța planetei respective și aduce în prim plan trecutul, amintirile, probleme din trecut. Asta-i tot, nu moare nimeni!

 

Sper că v-am fost de folos cu precizările mele, dacă nu, o să mai revin, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

٭           ٭           ٭

 

 

horoscop

 

BERBEC Sâmbătă poti sa ceri un favor sau o inlesnire de la prieteni sau de la familie, pentru că nu ai nicio secundă liberă! Mici schimbări, o întâlnire care îţi face plăcere şi una nu prea. Începe să se contureze un nou concept sau o nouă idee. Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile în contradictoriu pe subiecte de familie. Sâmbătă seara nu trebuie să faci nimic important, numai activitaţile de rutină. Daca eşti alergic la prostie ţine medicamentele la indemană, adică stai acasa, nu iesi in lume. Duminică iti cad cumparaturi, dar nu din orice fel ci cauti ceva deosebit pentru sezonul cald. Sfatul meu: in şi eternul bumbac! Vestile pe care le primesti din presă iti dau o imagine buna asupra situatiei financiare si a rezultatului eforturilor familiei tale. Pentru un procent dintre berbeci: solutia sentimentală pe care o astepţi o sa mai intirzie ceva timp, din cauze "obiective", dar nu-ți face griji, probabil va fi favorabila!

 

horoscop

 

TAUR  Sâmbătă este o zi bună în care eşti plin de energie. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect, termină lucrurile începute. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor. Cu toate că sunt aşa de pasionante ca nişte telenovele în care tu joci rolul principal. Utilizează orele de lumină naturală. Nu uita că loialitatea este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară. Duminică, mai toata ziua, este bine aspectata de stele, asa ca profita ca sa obtii ceva favoruri sau sa rezolvi unele situatii. O veste buna si una nu prea, ca sa fie totul echilibrat. Abordarea sistematica a situatiei îţi furnizeaza datele necesare rezolvarii ei. Simţul tău practic este la înălţime, trebuie doar să-i dai curs.

 

horoscop

 

GEMENI  Sâmbătă iarăşi ai de gând să cucereşti pe cineva şi îţi faci iluzii că eşti cel mai deştept şi mai frumos! Dar dacă chiar este aşa? O problema veche revine in actualitate: ai greşit atunci, sau acum? Lasă analizele şi mergi mai departe! O informaţie de ultimă oră te avantajează în mod deosebit. Verifică prin prietenii apropiaţi şi de încredere. Nu promite nimic! Dar in secret poti sa speri ca o sa ai succes. Duminică este o zi vesela si optimista, plina de surprize placute din partea celor dragi, mai ales din partea prietenilor, copiilor/parintilor şi a rudelor. Unii gemeni au de ales, de luat o decizie, ceea ce este foarte greu pentru nativii zodiei duale: acţioneaza si nu vei gresi, indiferent de comentariile ulterioare ale prietenilor sau de dificultatile pe care le ai de infruntat.

 

horoscop

 

RAC Sâmbătă este o perioadă bună pentru implicare în problemele altora, adică ceva bârfe la obiect şi intrigi suculente. O veste bună, pe seară. Configuraţia stelelor arată o perioada buna, mai ales in ceea ce priveşte sănatatea şi amorul. Luna in aspecte complexe, te îndreptăţeşte să speri în rezolvarea favorabilă a problemelor tale sentimentale, sau măcar in amanarea lor. Duminică este o zi bună pentru cumpărături, întâlniri, scurte ieşiri la plimbare în oraş, sau mici vizite. Alege ce îţi place mai mult! Poti sa incepi sa-ti faci proiecte pentru urmatoarea perioada, următoarea săptămână. Asa trece ziua mai repede si afli ce idei au si prietenii sau membrii familiei tale. Cauta cu grija prilejurile sa te afirmi, pentru ca stelele te avantajeaza spre o rapida ascensiune pe scara sociala. Vesti bune pe care nu prea le mai aşteptati, dar la care în secret, sperati. Mici sau mai mari favoruri din partea anturajului.

 

horoscop

 

LEU Cumpărăturile in general şi achiziţionarea bunurilor de folosinţă indelungată in special sunt, sâmbătă, favorizate de stele. Trebuie sa te gandeşti foarte bine cum o să cheltuieşti banii albi puşi deoparte pentru zile negre, dar nu te gândeai ca acele zile negre sunt aşa de apropiate. Având in vedere lumea asta nebună, nebună, nebună ai renuntat la cura de slăbire, dar o sa regreţi amarnic la prima petrecere! Evită să te expui prea mult la Soare. Nu mai este Soarele blând de acum 50 de ani, ci unul arzător şi agresiv, pe măsura timpurilor. Duminică, acasa ta intâmpină un amestec asortat de treburi urgente care asteapta hotaririle si actiunile tale energice. Insa, prudenţa si calmul trebuie să fie caracteristicile tale pentru ziua de duminică, mai ales daca mergi prin traficul aglomerat din oraş. O seara placuta, chiar daca este la fel cu celelalte.

 

horoscop

 

FECIOARĂ O sâmbătă bună. Partenera/partenerul este în toane bune, sau doarme, în casă nu este mult de lucru, iar pe seară poţi ieşi în oraş să vezi ce mai face lumea. Uneori ai nevoie de puţina solitudine. Sâmbătă singurătatea îţi face bine. Nu te implica in conflicte – weekend-ul acesta nu esti un bun mediator. Duminică este o zi binevoitoare. Stelele te sfatuiesc sa leneveşti un pic mai mult, pentru că te aşteaptă o săptămână obositore, dar poate plăcută. Trebuie sa accepti faptul ca viata este in continua schimbare si ca trebuie sa faci parte din schimbare, daca vrei sa ai succes! Sfaturile acestea generale au o particularizare pentru ziua de 13 mai, duminică, cand trebuie să schimbi ceva, material sau spiritual.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Sâmbătă nu lua nici o decizie importantă, eşti pe cale să te grăbeşti şi cine se grăbeşte – greşeşte! Nu te repezi sa tragi concluzii care te dezavantajeaza. Nu este nici folositor şi nici nu este adevărat. Ba te şi intristează! Păstrează-ţi calmul şi zâmbetul pe buze şi reprogramează toate deciziile sentimentale importante şi întâlnirile decisive pentru o zi mai bună!  Din punct de vedere emoţional, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. Poate găseşti un sfat bun. Unele promisiuni pe care tu le iei drept garantii te fac sa sari in sus de bucurie, dar stelele zic sa dai dovada de rabdare. Duminică primesti o veste buna, o informatie valabilă, dar inca totul este la inceput. Din nou te bucuri de mare popularitate printre prieteni, mai ales că veselia si energia de care dai dovadă, te fac un companion foarte placut.

 

horoscop

 

SCORPION Sâmbătă, poziţiile planetelor îţi indică un program încărcat. Lasă ironia deoparte pentru că poţi răni inutil persoane care ţin la tine. O zi bună. Implică-te mai mult în rezolvarea problemelor de acasă lăsând la o parte încăpăţânarea şi agresivitatea. Vei fi recompensat. Pe seară o veste pe care o aşteptai de ceva vreme! Duminică, zodia ta este bine aspectata si cu toate ca esti la fel de agresiv si ironic, anturajul tău te gaseste…adorabil! Stelele-s de vina! În sfirșit, puțină liniște pentru o parte dintre Scorpioni. Profită cu entuziasm si vezi de prietenii de care cam ai cam uitat de o perioada de timp. Domeniile prietenilor si ale relatiilor de familie sunt duminică bine aspectate si sprijinite favorabil de Cosmos! Foloseşte cum se cuvine timpul de lumină naturală şi nu exagera cu efortul, mai ales seara.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Dacă ai luat o hotărâre, apăi ţine-te de ea! Sâmbătă ai tendinţă să te laşi cuprins de comoditate şi să renunţi la un proiect. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Capacitatea ta de a te impune este susţinută de stele. O veste bună de la partenerul tău de viaţă. Nu uita buchetul de flori! Duminică este o zi plină de hotarari intelepte: sa te laşi de fumat, sa slabeşti, să nu mai cheltuieşti aiurea banii, să nu mai pierzi nopţile! Şezi şi cugeta, spune o vorba ardeleneasca, care azi ți se potrivește. Se pare ca iei o hotarare pripită în domeniul sentimental şi trebuie sa te opreşti. O persoana din anturaj sau o rudă iti solicita duminică seara ajutorul. Fa tot posibilul, pentru ca stelele spun ca ajutorul dat se inregistreaza la condicuţa ingerasilor.

 

horoscop

 

CAPRICORN De sâmbătă dimineaţa, cu o configuraţie favorabilă, incepi să te simţi mai bine şi să te frămanţi mai puţin. Ai de platit nişte facturi – nu iti face nicio placere dar rezolva neaparat in cursul zilei de luni. Atenţie la genuchi, protejează-i! Fii mai atent la forma fizică! Sâmbătă trebuie să eviţi asumarea de angajamente şi responsabilitaţi pe termen lung şi să nu pleci în nicio călătorie, sau excursie lungă. Zodia îţi indica o zi de duminică cam monotona. Insa o seara placuta si relaxanta, cu cei dragi. Trebuie sa foloseşti una dintre retetele verificate ale reusitei in viata : sa te comporti ca si cand totul ar fi perfect! Ai o propunere, sau o informaţie, despre un loc drăguţ şi ieftin, unde se mănâncă bine şi se şi dansează. Ce mai aştepţi, tinereţea trece şi părerile de rău rămân. Distrează-te frumos, creştineşte şi aminteşte-ţi de nunta din Cana Galilei când şi Iisus se distra.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Sâmbătă stelele te avertizează să fii diplomat şi să zâmbeşti ca pisica din Alice în Ţara Minunilor, parcă pisica de Cheshire, nu? Se pare ca o parte din Varsători au de rezolvat unele probleme sentimentale sau spirituale de care nu prea vorbesc, pentru că ţin mult la ele. Sâmbătă seara ai noroc! Ai mai multe propuneri de distracţie şi lucrurile par să se rezolve mai uşor. O veste sau o informaţie care te interesează. Duminică ai ceva de facut şi nu ai nici chef nici ceea ce iti trebuie. Nici nu este urgent aşa că poţi amâna. Concentrează-te pe problemele importante ale familiei tale. Mai putin tutun, mai putina cafea, dar nu renuntati total, pentru ca bucuriile vietii sunt putine si rare. Duminică seara ai ceva probleme cu planetele colective in aspecte nefavorabile. Asta înseamnă o posibilă lipsă de interes a anturajului.

 

horoscop

 

PEŞTI  Sâmbătă poţi rezolva relativ uşor unele problemele sentimentale şi chiar să obţii ajutor de unde nici nu te aşteptai.  Trebuie să te odihneşti mai mult şi să-ţi menajezi sănătatea. Trei mere pe zi şi la doctor niciodată, spunea Paracelsus. Grija pentru aspectul tău fizic, pentru pantofi şi pentru parfum este mai accentuată. La tine este semn că se pregateşte ceva, sâmbătă seara. Duminică, 24 de ore de conjuncturi favorabile mai ales pentru nativele din Pesti care isi desfasoara activitatea in familie hrănindu-se cu zilele fripte ale bărbaților! Sfatul este valabil pentru toata lumea dar se adresează in ziua de 13 mai în special unui procent dintre Peşti : nu te repezi sa tragi concluzii dupa ce ai evaluat situatia doar câteva minute, lasă decizia până mâine, pentru că noaptea este un sfetnic bun! În final, ai impresia de „déjà vu” in această lume, unde totul se repetă.

 

horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: