Evenimentul Zilei > Horoscop > Cumpărătorii online vor avea acces la bunurile și serviciile pe care le doresc, fără restricții. Grupul Lagardère își vinde masiv activele. Horoscop
Cumpărătorii online vor avea acces la bunurile și serviciile pe care le doresc, fără restricții. Grupul Lagardère își vinde masiv activele. Horoscop

Cumpărătorii online vor avea acces la bunurile și serviciile pe care le doresc, fără restricții. Grupul Lagardère își vinde masiv activele. Horoscop

Horoscop Europenii care intenționează să achiziționeze produse online, nu vor mai fi dirijați spre versiunea națională a site-ului de e-commerce, deoarece cardul lor de credit provine dintr-o altă țară. Cât timp se află pe teritoriul U.E, cumpărătorii online vor avea acces la bunurile și serviciile pe care le doresc.

7 decembrie

 

 

 

 

Horoscop Pe 7 decembrie s-au născut Henri Mathias Berthelot, Willa Cather, Larry Bird,Tanţi Cocea, Petru Groza, Ion Luca, Harry Negrin.

 

Horoscop Pe 7 decembrie tradiţia spune că este pomenită Sf. Filofteia și este Poitra Sf. Nicolae, Ciuda Sf. Nicolae.

 

„Sfântul Nicolae bucurându-se de un statut deosebit în panteonul popular, era firesc ca sărbătoarea lui să fie una complexă, a cărei sacraliate se prelungeşte pe mai multe zile. Sf. Filofteia este  protectoare a fetelor şi femeilor. Sunt foarte interesante conexiunile ce se fac între diferiţii sfinţi din calendar, apropiaţi în timp, sau nu. Sf. Filofteia, de exemplu, este considerată o „soră” îndepărtată a Sf. Ilie, garantă a ploilor la timp. Aflându-ne în plină iarnă, e firesc să întâlnim acum şi ecouri ale unor sărbători ale lupilor.” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 520.

 

Horoscop  Cu toate că Sf. Nicolae nu înlocuieşte niciun zeu geto-dac, totuşi pomenirea lui ţine mai multe zile. Trei. Cele trei zile ale sărbătorilor dacice. De ce? Pentru că obiceiurile poporului, "năravul lui" cum zice marele domnitor Dimitrie Cantemir, cel mai cult conducător medieval din Europa, ei bine, năravul poporului rămâne acelaşi. Ca şi lupul, românul, dacul, de fapt, îşi schimbă părul, adică religia, limba, dar năravul, obiceiurile, fiinţa poporului, ba!

 

Horoscop  Din nou, pentru a câta oară în cursul unui an, este vorba despre Lupul Şchiop. Este foarte important acest Lup Şchiop! Dar ca multe lucruri esenţiale, taina lui este adânc ascunsă, ştiută, probabil, încă doar de câţiva iniţiaţi. Şi noi ştim doar suprafaţa, coaja mărului! Se pare că în ziua care corespunde acum la 7 decembrie Filipul cel Şchiop prezenta un fel de raport de activitate şefului lui, lui Sf. Petru. Pe câţi trădători de ţară a muşcat de inimă, câtor bogaţi le-a rupt ficatul, pe cine a ologit, sau pe cine l-a bolit greu, pe cine l-a dat pe mâna zbirilor domneşti şi acum înfundă puşcăria. Treburi de genul acesta… Romanii ştiau foarte bine de existenţa lupului executor a pedeapsei divine, vezi operele lui Ammianus Marcellinus şi îl numeau Magistratul!

 

                                                   ⃰    ⃰    ⃰

Două știri mi-au atras atenția, din curierul de Bruxelles:

 

Pe 3 decembrie au intrat în vigoare noile norme europene contra geoblocajului nejustificat față de cumpărăturile online. Astfel, europenii care intenționează să achiziționeze produse online, nu vor mai fi dirijați spre versiunea națională a site-ului de e-commerce, deoarece cardul lor de credit provine dintr-o altă țară. Cât timp se află pe teritoriul U.E, cumpărătorii online vor avea acces la bunurile și serviciile pe care le doresc. Comisia Europeană a reamintit faptul că în 2015, 63% dintre paginile web nu permiteau utilizatorilor care traiau în altă țară să cumpere bunuri și servicii. Mai exact, aproape două treimi dintre potențialii cumpărători nu reușeau să achiziționeze ceea ce doreau. Pentru executivul european, încheierea acestei practici va permite consumatorilor să poată alege dintr-un număr mult mai mare de servicii la prețuri competitive, iar companiile vor putea să-și extindă activitatea în alte țări și să profite de costuri mai bune pentru tranzacții și taxe. Această măsură face parte din eforturile susținute ale Comisiei Europene de a stimula comerțul online pe piața internă, de a oferi o mai bună protecție consumatorilor pe internet, garanția expedierii coletelor transfrontieră în condiții ameliorate și de  simplificare a reglementărilor legate de TVA pentru vânzarea și cumpărarea produselor online. Instituțiile europene s-au pus de acord pentru a pune capăt geoblocajului. O primă revizuire a noii legi va fi făcută de C.E în martie 2020, după ce statele vor fi transpus-o în legislația națională și după ce vor fi create structurile necesare pentru a fi garantată aplicarea. Pe parcursul acestei evaluări, va fi examinată și posibilitatea de a extinde principiul non-discriminării la serviciile audiovizuale furnizate pe cale electronică și având conținut protejat, cum sunt cărțile electronice, muzica, jocurile sau programele pentru calculatoare. Biroul European al Consumatorilor- BEUC, a salutat, la rândul său, intrarea în vigoare a noii legi, dar a reamintit că vor persista alte practici de geoblocaj, cum sunt cele impuse de sectorul audiovizual care împiedică accesul la programe pentru utilizatori din alte țări.

 

Comisia Europeană a autorizat achiziția activităților de presă ale grupului Lagardère de către Czech Media Invest-CMI. Comisia a aprobat în virtutea regulamentului european asupra concentrărilor, proiectul de achiziție a activităților de presă ale grupului francez Lagardère via Hachette Filipacchi Associés, Lagardère Publicité et Lagardère Digital France, cu excepția Journal de Dimanche și Paris Match și a produselor, sau mărcilor Elle, de către grupul de investiții ceh CMI. Hachette Filipacchi Associés, Lagardère Publicité și Lagardère Digital France activează în publicarea de reviste franțuzești, la editarea site-urilor asociate, ca și în vânzarea de spații publicitare pentru aceste publicații. CMI, la rândul său, activează  în publicarea titlurilor de presă, a site-urilor asociate, a serviciilor radio, ca și în vânzarea de spații publicitare pentru Europa Centrală și Orientală. Comisia Europeană a conchis că achiziția nu ridică probleme de concurență, datorită impactului său foarte limitat asupra structurii pieței.

 

Ultima știre m-a întristat, puțin. În anul 1999 l-am întâlnit pe fondatorul Grupului Lagardère, Jean-Luc Lagardère. Grupul Lagardère însemna, în acel an, poate cea mai exotică și complexă afacere particulară din Franța, un imens trust media, industrie grea, armament și rachete plus alte câteva zeci de domenii. Poruncă direct de la Cotroceni. Mai multe afaceri clasificate și una la vedere, ”Europa FM”. M-am făcut plăcut de Lucien, eram singurul care îi spuneam așa, după ce i-am povestit aventurile mele la cursele de mașini din Iran. Cum am câștigat cursa cu un Chevy Camaro Z28 de șase litri și jumătate și cinci sute de cai putere, având la bord pe preafrumoasa Mémé care ținea în brațe un motănel persan portocaliu, Malus. Așa că m-am ales cu o colaborare la ”Europa FM” și cu celelate contracte semnate. Bun, nu am fost eu in echipa de negociere tehnica, eu eram cel cu ”conversatia placută”! Petre Berteanu m-a chemat la ordine, să vin la radio, era pe o alee din Dorobanți. Alături de fostul meu loc de muncă, ”ICE Romelectro”. Aveam două emisiuni, una sâmbătă, de vreo oră ”Lumea pe dos” și a doua era la maximă audiență, duminica după prânz, de două ore. De la orele 16 la 18, ”Bazar Bizar”. Nu eram un novice, avusesem ani de zile emisiunea mea, ”Carusel”, la Radio Delta, tot cu francezii. Directori la Europa FM erau Dănuț Ghibernea și Petre Berteanu. Dublă cârmă. Radioul fusese imaginat și ca un loc de întâlnire și tratative ale stângii, cu dreapta, din România. Ideile mele și ale altora ca mine, erau să se stabilească niște direcții clare ale intereselor României, cu care să fie toată lumea de acord, și să se colaboreze pentru ele. Să fie un front comun în fața străinătății. În rest, pumni în cap și picioare în gură, liber la cafteală politică! Prima mea emisune a fost sâmbătă, 28 mai 2000, cred că radioul fusese ”on air” câteva zile mai devreme. Nu s-a realizat nicio convenție între stânga și dreapta, doar vorbe, vorbe, vorbe – am plecat de la Europa FM când mi-a spus Petre Berteanu, consilier prezidențial, să plec, pleca și el. Cam prin 2002, dacă îmi amintesc bine.

 

În anul 2003, pe la jumătatea lunii martie, m-a sunat un prieten din Paris, Pierre, cel cu care lucrasem la ”Le Figaro”. ”L-au asasinat pe Lagardère!” a spus francezul, dintr-o răsuflare. Apoi mi-a spus amănuntele. Urâtă afacere! Într-un moment cum nu se putea mai rău. O să vă povestesc altădată, de ce și cum. Oricum, moștenitorul, Arnaud și toată conducerea grupului au fost prinși pe picior greșit. Ceva s-a întâmplat atunci! Grupul Lagardère a fost, din anul 2003, mereu în defensivă, în lipsă mare de lichidități și a vândut mereu din active. Bomboana pe colivă a fost vânzarea masivă a multimediei către CMI. O tempora, o mores, vorba lui Cicero, de multe ori, în istorie, un imperiu a fost pierdut când a încetat din viață, pe neașteptate, împăratul care îl ținea unit.

 

Acum vă rog să mă scuzați, eu sunt curios din fire. Vreau să aflu cine este în spatele cumpărătorului ceh, CMI. Mereu este cineva în spatele afacerii. O să dau câteva telefoane, o să intru pe Skype, o să întreb un Prieten al Muzicii. Totul se află și nu este secret să nu fie dezvăluit, așa scrie și în Biblie!

 

Tot în Biblie, la Geneză, scrie că Dumnezeu a făcut zilele și a văzut că a făcut bine. De aceea vă spun și eu, ca fătuca aceea frumoasă, Scarlett O’Hara, că mâine este o altă zi, speranța nu moare niciodată!

NOTA Ora 10:45, 7 decembrie. Se intampla fenomene paranormale! Nu stiu cum mi-a disparut complet articolul din programul de editare. Va rog sa ma scuzati, pentru o vina care nu este a mea. Am publicat din nou, la cererea domniilor voastre, mi-ati scris pe email vreo cincizeci, foarte scandalizati. Daca mai dispare odata, exista o explicatie, daca nu, ramane o enigma tehnologica IT!

 

☼    ♂    ♀

 

BERBEC Ești oarecum neatent, probabil din cauza frigului. Deși toate problemele din ultimul timp te-au făcut să-i neglijezi pe cei pe care îi iubeşti, astăzi iți vei putea răscumpăra atitudinea. Climatul astrologic general este favorabil. Dacă reuşeşti să-ţi stăpâneşti nerăbdarea şi elanul, dinamica ta prodigioasă, ei bine, în acest caz ai numai de câştigat. După cum bine ştii „graba strică treaba”! Profesional este bine să navighezi un pic pe axa timpului, să iei în considerare ultimele luni, sigur dacă nu au fost de vacanţă, şi să decelezi oportunităţile pe care nu le-ai văzut atunci, sau le-ai desconsiderat. După cum spunea un economist, laureat al Premiului Nobel: „…în vremuri de criză, luăm şi de pe jos”!.

 

TAUR Pari obosit, doar este sfârșitul unei săptămâni de lucru. Vitaminele, mâncarea naturală și relaxarea te pot ajuta să depășești punctul mort și să te bucuri in continuare de sărbătorile de iarnă! Climatul astrologic este dinamic, te favorizează în domeniul social să găseşti înţelegerea de care ai atâta nevoie. Trebuie doar să ştii să te opreşti în această cursă către recunoaşterea identităţii proprii şi să nu te oboseşti peste măsură. Este momentul să redecorezi, sau măcar să te ocupi, să te gândeşti, la „cuibuşorul tău de nebunii”. Iarna, iată, a venit fără să-ţi ceară voie! Pe plan financiar este mometul unei hotărâri importante, pe care trebuie să o iei repede, fără să mai tragi de timp!

 

GEMENI Astăzi planetele iți indică o schimbare favorabilă în viaţa ta, în special sentimental vorbind. Surprize plăcute. Poate te duci la o onomastică, la o petrecere unde te distrezi foarte bine. Totuşi, ai o perioadă destul de bună pentru promovarea intereselor personale. Pe plan profesional nu sunt recomandate călătoriile lungi, mai ales cu mașina sau autobuzul – evident, de ce. Sprijinul îl găseşti tot la familia ta de acasă, probabil că este vorba de mâncare caldă! Primeşti câteva telefoane, ai câteva prilejuri  bune de afirmare şi de rotunjire a buzunarelor  – nu trebuie să le scapi pentru că se apropie Crăciunul, cheltuielile cu Revelionul şi ai nevoie de mai mulţi bani. 

 

RAC Dedică ziua activităţilor obişnuite de vineri, de rutină, cumpărături, vizite, poate un film nou. Nu face schimbări în program, noul nu îţi prieşte şi mai binele este duşmanul binelui! Evită orice decizie luată  în stare emotivă. Nu începe proiecte noi, noi acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece, aproape cu siguranţă, vei fi dezamăgit de cei cărora le vei solicita ajutorul. Mai multe aspecte minor benefice te influenţează astăzi, însă. Nu-ţi face griji prea mari, viitorul îţi este favorabil! La un moment dat lucrurile îţi par că devin mai grele, dar de fapt eşti în pierdere de energie. Ia o mică pauză şi apoi continuă, asta este viaţa!

 

LEU Azi, vineri, eşti un lider inspirat în ceea ce privește capitolul distracții. Ai idei bune, plăcute, pe care cei din jurul tău le repetă și le acceptă, ca un cor fidel din tragediile antice. Sinceritatea te salvează in extremis în această zi. Atata timp cat Mercur face aspecte bune cu zodia ta, ai o perioadă bunicică, mai ales în comunicare. Pe plan profesional ziua de astăzi te gaseşte, poate, construind ceva, în orice caz muncind din greu la un proiect. Ceva o să iasă, unde-i muncă şi cap, trebuie să iasă!

 

FECIOARĂ Configuraţia astrologica îţi indică o posibilă întâlnire neaşteptată, dar care te bucură mult, mai ales prin noutaţile pe care poți să le afli. Seară plăcută, poate la un film nou, la modă. La serviciu manifeşti o abilitate suspectă către comunicare, dar numai către o anumită persoană. Suspect, nu? Sigur că este ciudat, dar dorinţa de schimbare şi marea plictiseală te fac să vorbeşti şi să cheltuieşti prea mult. Incercă să începi de pe acum să-ţi organizezi viaţa – este o perioadă favorabilă pentru interesele tale. Este o perioadă propice pentru implicare sentimentală şi socială. Trebuie să-ţi îndreptaţi atenţia înspre activităţile simple, dar aducătoare de profit.

 

BALANŢĂ În această vineri primești o veste buna și una mai puțin fastă, dar activitatea cotidiana nu te lasă să faci o analiză aprofundată. Abia pe seară descifrezi consecințele. E prea târziu… Dar, până la urmă nici nu este aşa de important. Dai semne de oboseală, de oboseală cronică. Stelele îţi indică să te odihnesti si să-ţi menajezi sănătatea. Mai multă relaxare, somn suficient, puţină mâncare de calitate, evită stresul! Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de una aşa-şi-aşa.  Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar la cumpărăturile obişnuite de vineri. Nu te prosti, nu te lua după „promoţii”! 

 

SCORPION  Astăzi, vinerea aceasta, dă dovadă de competenţă și pragmatism, nu de naivitate și utopie! Nu te lăsa păcălit, cere mai multe amănunte, mai ales dacă ești în discuţii cu semne de foc şi aer. Ziua este benefică şi aduce realizări şi noroc.  Partea mistică a zodiei te ajută să-ţi înţelegeţi mai bine limitările şi să-ţi găseşti drumul de urmat în continuare. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii. O zi de trecere în care nu trebuie să faci nimic important. Dar, de fapt asta şi făceai – nimic important!

 

SĂGETĂTOR Promisiunea apropiatului succes îți dă aripi și cu toate că te-ai pregătit pentru o activitate obișnuită veștile de ultimă oră îți oferă motivele pentru un efort sporit. Seară culturală. Poţi face mici schimbări, acasă şi la serviciu, scurte călătorii – mai curând “expediţii de aprovizionare” la mama soacră, de exemplu. O configuraţie astrală echilibrată face ca ziua de astăzi să fie şi benefică, totuşi.  Magnetismul personal este în creştere – poţi rezolva relativ uşor problemele sentimentale. Ppți să primeşti ajutorul solicitat de la rude şi prieteni.

 

CAPRICORN Dimineața pare a fi mai aglomerată, dar seara pare relaxantă și distractivă. Astăzi nu intra in discuții cu Racii sau Leii, în general cu semnele de apă și foc, care pot să-ți facă probleme. Astăzi te ilustrezi printr-o grijă exgerată, o protecţie necerută, arătată familiei, copiilor, părinţilor, fraţilor şi/sau surorilor, rudelor până la a treia spiţă. Nici o grijă, influenţa astrelor ţine numai astăzi! Evită să te enervezi pentru lucruri de nimic. Sigur că este bine să nu te enervezi deloc. Dar poţi ?! Trebuie să poţi!

 

VĂRSĂTOR Vineri este tradițional zi de supermarket, dar astăzi ești atins de „febra cumpărăturilor”. Supraveghează-ți cheltuielile, fă-ți o listă cumpătată și mai ales respect-o. Nu te lăsa sedus! Atenţie la regimul alimentar şi la băuturile reci. Ameninţările crizei şi ale politizării excesive vor arunca  în aer preţurile, în continuare şi cumpărăturile necesare sărbătorilor de iarnă sunt un bun prilej pentru scumpiri. Cumpăra acum, mâine îţi va fi din ce în ce mai greu, aproape imposibil! Dar nici nu te lăsa cuprins de boala cumpărăturilor cu orice preţ!

 

PEŞTI O zi de vineri dedicată acțiunii, reacției, intervenției. Timpul proiectelor a trecut, acum trebuie să realizezi ce ți-ai propus cu tenacitate și fără a ține cont de comentariile din jur. Combină farmecul personal cu tactul şi calmul necesar şi poţi obţine acordul, aprobarea de care ai atâta nevoie. Sigur, suntem în Balcani, aşa că nu uita că, la pile egale, meritul contează! Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. Pe seară nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută, de bîrfe, intrigi sau… modă. Lucruri efemere care nu lasă nici măcar o urmă în trecerea timpului.

 

horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop