Evenimentul Zilei > Horoscop > Alegeri europene. Comisarul Corina Crețu, mai aduce, ca furnica, încă 8,2 milioane € pentru România. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Alegeri europene. Comisarul Corina Crețu, mai aduce, ca furnica, încă 8,2 milioane € pentru România. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Alegeri europene. Comisarul Corina Crețu, mai aduce, ca furnica, încă 8,2 milioane € pentru România. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Un dezastru poate lovi în orice moment. Nu putem preveni întotdeauna acest lucru, însă putem reduce daunele și, cel mai important, putem contribui la protejarea cetățenilor noștri. Îmi doresc ca acest sprijin de 8,2 milioane de euro din Fondul de solidaritate să ajute la reducerea poverii financiare căreia regiunea de Nord-Est a trebuit să-i facă față pentru a acoperi costurile de urgență și operațiunile de recuperare după inundațiile din vara trecută.

23 mai

 

Horoscop Pe 23 mai s-au născut  Carl von Linne, Franz Anton Mesmer, Robert Moog, Joan Collins, Anatoli Karpov, Garabet Ibrăileanu, Lucian Mureșan, Gabriel Liiceanu, Dimitrie Leonida, Mihail Konteschweller, Vladimir Streinu, Irina Odăgescu-Țuțuianu.

 

Horoscop  În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Mihail Mărturisitorul şi Maria lui Cleopa. Nimic în „Kalendar”.

 

Horoscop Simbolic, în astrologia lui Dane Rudhyar, ”An Astrological Mandala”, simbolurile sabiane, este ziua Copacului Cunoaşterii, Grădinile Tuileries din Paris. Orice proiect din sfera cunoaşterii, cercetării, ştiinţei în general – început astăzi, are şanse mari de succes. Atenţie, însă, cunoşterea, puterea ştiinţei folosită de persoane iresponsabile devine periculoasă.

 

Iată ce comunică Reprezentanța UE la București:

 

Comisarul european Corina Crețu aprobă un ajutor financiar pentru regiunea de Nord-Est a României prin Fondul de solidaritate al Uniunii Europene

Comisia Europeană propune acordarea unui sprijin de 8,2 milioane de euro pentru regiunea de Nord-Est a României, puternic afectată de inundațiile din vara anului 2018.

Propunerea de astăzi a Comisiei Europene de mobilizare a asistenței financiare prin Fondul de solidaritate include, pe lângă România, Austria și Italia; toate aceste țări au avut de suferit ca urmare a dezastrelor naturale care au avut loc în anul 2018. Sprijinul financiar propus pentru cele trei state este de aproape 294 de milioane de euro.

Responsabilă de Fondul de solidaritate al UE, comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, a declarat:

 „Un dezastru poate lovi în orice moment. Nu putem preveni întotdeauna acest lucru, însă putem reduce daunele și, cel mai important, putem contribui la protejarea cetățenilor noștri. Îmi doresc ca acest sprijin de 8,2 milioane de euro din Fondul de solidaritate să ajute la reducerea poverii financiare căreia regiunea de Nord-Est a trebuit să-i facă față pentru a acoperi costurile de urgență și operațiunile de recuperare după inundațiile din vara trecută.

La Sibiu, ne-am angajat să rămânem uniți la bine și la greu, să dăm dovadă de solidaritate în vremuri dificile și să fim mereu unii alături de ceilalți. Iar astăzi, prin Fondul de solidaritate al Uniunii Europene, întindem o mână de ajutor României, Austriei și Italiei.

Pe 7 septembrie 2018, România a trimis Comisiei Europene(DG REGIO) o solicitare pentru sprijin financiar prin Fondul de solidaritate al Uniunii Europene, pentru regiunea Nord-Est, de departe cea mai afectată de inundațiile din vara anului 2018. Apoi, pe 9 octombrie 2018 autoritățile române au trimis o cerere revizuită, ce a avut nevoie însă de clarificări. România a transmis DG REGIO toate informațiile solicitate în decembrie 2018.

Astfel, în urma precipitațiilor abundente căzute în perioada de la jumătatea lunii iunie până la începutul lunii august 2018, au fost raportate distrugeri semnificative ale infrastructurii, terenurilor agricole și locuințelor în șase județe ale regiunii Nord-Est, cu precădere în Neamț, Bacău și Suceava. Autoritățile române au estimat costurile operațiunilor de salvare și protecție civilă la aproape 295 de milioane de euro.

Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) a fost creat în urma inundațiilor grave din Europa Centrală din vara anului 2002. De atunci, acesta a intervenit în cazul a 84 de dezastre provocate de diferite evenimente catastrofale, printre care inundații, incendii forestiere, cutremure, furtuni și secetă.

Până în prezent, 24 de țări europene au beneficiat de sprijin în valoare totală de peste 5,2 miliarde de euro.

Propunerea de astăzi privind acordarea de asistență financiară României, Austriei și Italiei prin intermediul Fondului de solidaritate al UE trebuie aprobată de Parlamentul European și de Consiliu.

România a beneficiat până acum de sprijin financiar prin Fondul de Solidaritate al UE în valoare de 119 milioane euro, pentru 7 cazuri raportate la Comisie drept dezastre naturale și care au avut loc între aprilie 2005 și iulie 2014.

M-ați întrebat, unii destul de tăios, cu cine votez. Eu aplic doctrina Chuck Norris: țara, familia, prietenii.

 

Corina Crețu este unul dintre cei mai buni politicieni ai României. Mai ales în politica externă, europeană. Inteligentă, atrăgătoare, diplomată, civilizată, cu o fantastică capacitate de efort, printre puținii politicieni care cunosc și respectă interesele României. Mulți o invidiază, și mulți o urăsc cordial, pentru că nu se bagă în troaca lor. Mulți au plătit articole defăimătoare, în presă, la adresa ei. Dar, valoarea se măsoară și prin numărul și calitatea dușmanilor. Sper că v-am răspuns la întrebare!

 

Duminică o să votez la Școala Generală de lângă Castrul Roman. Bună și pilduitoare legătură, peste mii de ani. Nici un cutremur de gradul 9 nu mă poate opri, și dacă mă dor din nou genuchii, o să mă târăsc, dar tot o să mă duc la vot! A propos de durerile de genuchi, mie mi-au făcut foarte bine, m-au lăsat durerile, o combinație de MSM, scoici verzi si ”Move Free”. Aviz amatorilor, mai ales domnului Tăriceanu, pe care știu sigur că îl doare genuchiul, doar este Capricorn!

 

Nu știu dacă partidul lui Ponta o să asigure pragul electoral ca să fie aleasă europarlamentar Corina Crețu, dar acest lucru este o problemă a zilei de mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

 

☼    ♂    ♀

 

BERBEC  Astăzi eşti binedispus şi acest lucru este apreciat de anturaj.  Ziua de azi este un prilej excelent să rezolvi unele probleme personale sau legate de casă, cămin, familie, sau proprietaţi. Nu ai liniste pentru ca esti in urma cu multe treburi. Drept pentru care terorizezi pe toata lumea. Atentie, chiar nu merita! Esti morocanos si iti ploua in ginduri. Recunosc, ai motive. Numai tu esti de vina, pentru ca nu ai puterea sa decizi, sa alegi. Dar, perioada este haotică atît sub aspectul climei cât şi al reacţiei şi al comportamentului uman. Toată luna mai este caracterizată de schimbări mari şi relativ bruşte de temperatură, presiune şi umiditate şi ziua de astăzi nu face excepţie.  Un fel de mini-muson indian. La fel şi reacţile oamenilor. Tu stai la locul tău şi nu te apuca de schimbări esenţiale – nu este încă timpul! Nu trebuie să te nemulţumescă faptul că astăzi că nu ai făcut mai mult “drumul de o mie de leghe începe cu un pas” spune înţeleptul. Evită să te implici în orice activitate legată de autorităţi, mai ales dacă este vorba de autorităţile locale.  

 

TAUR    Nu este o zi în care să faci schimbări esenţiale, pe niciun plan. Aşteaptă, ai răbdare! Deocamdată, trebuie să te foloseşti de mijloacele şi relaţiile pe care le ai. Nu pleca la drum lung! Cand te uiti la fetele incrancenate din jur te apuca rasul. Razi, pentru ca rasul este ultima reduta impotriva prostiei si a haosului! Esti foarte bine privit de stele astazi. Daca ai ceva sentimental greu de rezolvat, incerca acum, va merge ca pe roate. În activitatea proprie întâlneşti oarecare opoziţie. Încă o zi dinamică, cu o desfăşurare aproape surprinzătoare. Eşti mereu surprins de cât de rapid poate să treacă timpul. Pentru unii dintre nativi este o zi benefică înţelegerilor de tot felul, semnării hârtiilor, contractelor, finalizarii situaţiilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă. Nu trebuie sa faci din problemele altora cruciade proprii, dar nici să ignori pe aproapele tau care are cu adevărat nevoie de ajutor. În activitatea proprie întâlneşti oarecare opoziţie, ca o pernă moale umflată cu aer, care încearcă să-ţi frâneze rapiditatea. Nu te enerva, nu reacţiona disproporţional ci încercă să-ţi păstrezi calmul şi să lămureşti pe cei din jur cum stă treaba. Dacă nu te ajută, măcar să nu te impiedice.

 

GEMENI  Forţa convingerilor tale şi elocvenţa impresionează anturajul. Totuşi, nişte neglijenţe sau lucruri neterminate din trecut te bântuie şi îţi strică cheful. Încearcă să dregi ceea ce se poate! Ganduri mai roze gasesti in cafeaua de dimineata. Azi, zi de cumparaturi si mici taclale relaxante. Curios, nu poate fi chiar asa de rau! Astazi esti tare dragut cu toata lumea si primesti numai zimbete si laude. Fa provizii din starea asta de bine pentru viitor. Zilele incerte te avantajează. Cu toate că vrei să dedici a doua parte a zilei celor dragi şi apropiaţi, familiei şi prietenilor, gândurile tale sunt tot la afaceri, la birou. Fii liniştit, totul o să fie bine. Principalul este să menţii statu quo ante. Perioadele tulburi, cu grad înalt de risc şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna, prin aplicarea practică şi obiectivă a analizei reci şi impersonale. Astăzi poţi profita de acest lucru ! O zi în care trebuie să-ţi mai struneşti emoţiile. Nu uita că mai tot timpul suntem pe drumul critic între Destin şi Liberul Arbitru. Poţi să rezolvi o parte din problemele întârziate. Nu da şi nu lua bani cu împrumut, mai ales pe seară.

 

 

RAC   Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Capacitatea de a ajuta pe alţii, hărnicia şi genul armoniei dau rezultate. Azi favorurile stelelor merg către domeniul sentimental. Viata e o permanenta infruntare de interese, asa incat trebuie sa dai dovada de multa inteligenta si de putin noroc in promovarea scopurilor. Nu incerca sa pari altcineva, nu te mai juca cu propria imagine, dai impresia unei persoane imature si instabile. Astazi ai multe pe cap. Nu dispera, nu vei reusi sa le faci pe toate, dar esti aproape de o solutie pentru o problema financiar.  Veşti bune spre sfârşitul zilei. Evită discuţiile lungi şi fără rost, dar nu fi concis ca un automat care spune ora. Pildele, povestiorele, bancurile şi mai ales tăcerile cu subînţeles sunt mai grăitoare decît o mie de discursuri meşteşugite! Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile să se rezolve singure. Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi. Nu promite, la rândul tău, mai nimic! Ceva cumpărături poţi să faci că doar nu o să mori de foame după toana stelelor. Atenţie la o veche, sau mai nouă durere, poate un reumatism, chiar.

 

 LEU   Ocupă-te de problemele familiei, prietenilor sau partenerilor  apropiaţi.  Căldura sufletească şi investiţiile spirituale făcute astăzi vor aduce relaţii normale, înţelegere şi cooperare! Se poate spune, dupa configuratia astrologica, ca te bucuri de o zi întreagă de influente favorabile in sensul ca nu o sa ai niciun necaz mare! O anumita confuzie sentimentala poetica sta bine unei persoane indragostite, dar ia bine aminte sa nu devina o a doua natura a ta!  Există o legătură logică, cauzală, în viaţa ta. Limitează-te doar la activităţile de rutină şi evită eforturile şi deplasările care nu sunt absolut necesare. O dimineaţă obositoare, dar plină de realizări. Seară plăcută, dar cu gând de drum. Drum pe care poţi să-l faci la cumpărături. Cumpărături care trebuie să fie foarte cumpătate. Cumpătare pe care trebuie s-o arăţi şi în relaţia ta de dragoste. Dragoste care trebuie mereu înteţită, nu cu flacăra violetă, ci cu multă sinceritate şi bunătate. Există, deci, o legătură logică, cauzală în viaţa ta. O zi care pare excelentă, mai ales în a doua parte, pentru vizite, scurte ieşiri în oraş, sau mici escapade la un film, concert sau spectacol. Foloseşte-ţi gândirea limpede de astăzi la sinteza ultimelor evenimente.

 

FECIOARĂ   Azi, pe plan sentimental, conjunctura astrală te împinge spre noi relaţii. Voinţa şi perseverenţa ta trebuie să ţină cont de resursele fizice limitate pe care le ai. Şi de oboseala cronică! Astazi trebuie doar sa zici multumesc, pentru ca treci printr-o perioada in care ajutorul vine de unde nici macar nu te aşteptai! Trebuie sa te bazezi mai mult pe propriile forte si sa faci planuri serioase de viitor, poate chiar sa te gandesti la un nou drum in viata. Mai lasa gindurile negre si nu te mai zdrobi sa placi tuturor. Oricum trezesti suspiciuni prin prea multa solicitudine. Fii tu. Poţi să te implici mai mult în viaţa celor mici.  Încă o zi favorabilă când Marii Zeii şi Primii Strămoşi sunt alături de tine. Este bine să începi proiecte noi, să discuţi şi să motivezi oamenii. Poţi să te implici mai mult în viaţa celor mici, fie că este vorba de copii, fie de animăluţe. Aşa o să petreci momente plăcute care îţi umplu inima de veselie şi bunăvoinţă. De asemenea o zi favorabilă micilor deplasări. Atenţie la vremea schimbătoare! Poţi să te duci la cumpărături, sigur, este o activitate plăcută, dar programează exact ceea ce vrei să achiziţionezi. Adică, mai practic, fă o listă de cumpărături, pentru că „verba volant, scripta manet”! 

 

BALANŢĂ  Ai de câştigat dacă cooperezi, dacă eşti un bun partener. Chiar dacă eşti în situaţia de a ieşi din tabieturile tale, nu ezita. Poţi avea unele surprize plăcute, spun aspectele favorabile. Ceva migrene astazi din cauza unor tensiuni neasteptate in anturaj. Le rezolvi cu diplomatie si treci mai departe. Nu te repezi sa tragi concluzii dupa barfe, zvonuri si intrigi. Lumea pare ca a capiat de tot si nu este nici un motiv sa o iei si tu razna! Zi incertă şi uşor disarmonică până la orele prânzului, apoi totul intră în echilibru. Totuşi, nu este o zi critică, ceea ce te fereşte parţial de extreme, de neplăceri. Stăpâneşte-ţi pornirile extravagante sau excesiv de vanitoase. Nu cheltui sub impulsul momentului. Întâlnirile sau activităţile sociale de dimineaţă îţi aduc un oarecare confort şi îţi motivează acţiunile ulterioare. Aspecte minore benefice te avantajeaza esential în lămurirea, în clarificarea, unei situaţii familiale în cursul unei convorbiri la mobil. În a doua parte a zilei, stai acasă, nu te duce în oraş.  Poţi petrece o seară plăcută în compania unui roman poliţist. Neapărat, Agatha Cristie. Şi un ceai, neapărat Darjeeling, preferatul meu, ca să păstrezi atmosfera britanică.

 

SCORPION   O zi densă, dar în care poţi să duci la bun sfârşit un volum mare de lucrări. Nu intra în discuţii în contradictoriu cu semnele de apă şi de foc, mai ales cu Racii şi Leii. Nu amâna lucrurile! Anumite zambete cu subanteles si batai pe umar te ajuta sa tragi concluzia ca lucrurile incep sa mearga spre bine, la serviciu si in dragoste. Iarasi crezi ca poti sa salvezi omenirea cu intelepciunea ta, sau macar o oaie ratacita. Pozitia asta de salvator nu te prinde, insa. Stelele te avertizează să dai dovadă de diplomaţie şi să zâmbeşti tot timpul ca pisica din Alice în Ţara Minunilor, parcă pisica de Cheshire, ca să poţi să faci faţă avalanşei de evenimente şi trăiri! Spiritul părunzător, capacitatea de a conduce şi o viziune de ansamblu sunt calităţile tale incontestabile, dar niciodată nu eşti suficient de abil social, nu speculezi oportunităţile. Poate că astăzi şi în perioada următoare poţi să faci o alianţă cu un Geamăn speculant şi tare în gură, sau cu un Leu care îi muşcă pe toţi de cap. Sau cu orice altă fiară din zodiac, dar mare atenţie să nu fi înţepat sau muşcat în derularea procesului. Majoritatea sunt veninoase! Aaa, dar şi tu eşti! Ai o perioadă interesantă, vorba înţeleptului chinez, poţi profita de ea, dacă poţi!

 

SĂGETĂTOR   Eşti gata să înfrunţi obstacole, să convingi şi să dai explicaţii. Azi doreşti armonie în relaţiile tale sociale şi eşti dispus chiar să faci unele compromisuri.  Nu pleca la drum lung! De la o vreme ai parerea ca toata lumea are ceva de impartit cu tine. Adevarul este ca nu te poti concentra si ca-ti scapa aspecte esentiale.  Astăzi ai perioadă bună. Configuraţia stelelor arată o perioada excelentă, mai ales in ceea ce priveşte profesia  şi ascensiunea socială. Te preocupă, te obsedează banii şi parvenirea. Cu mai multă obiectivitate, profesionalism şi echilibru interior vei gasi calea. Pe de alta parte nu lua în serios toate bârfele şi intrigile făcute parcă special să-ţi amărască viaţa. De fapt, chiar aşa este! Poate că este un ultim examen înaintea promovării tale, sau a încasării unui bonus. Nu te mai culca pe lauri, că nu eşti câştigător din start! Trebuie să convingi şi păstrarea calmului şi o atitudine civilizată sunt cheia reuşitei tale.

 

 

CAPRICORN  E o zi bună, dar evită nepăsarea şi nerăbdarea şi mai ales graba. Fii prudent şi precaut, în special în convorbirile la mobil! Nu lăsa lucrurile neclare, precizează ceea ce te interesează! Zi placuta si favorabila pentru mai toate activitatile, dar nimic nu se poate asemui cu vizionarea unui film si o cina la un restaurant bun! Comunicarea este punctul tau forte astăzi, dar nu trebuie sa insisti prea mult cu aceasta abilitate pentru ca zapacesti oamenii cu dinamismul tau.  Totuşi, nativul din Capricorn este versatil, perfecţionist, dar nu prea se poate schimba. Adevărul este că nu se poate schimba deloc, dar dacă are abilitatea necesară poate să imite dinamica semnelor de foc, să joace pentru scurt timp un rol. Aşa vei putea rezolva situaţiile dificile, de astăzi sau de oricând. „Disimularea inteligentă” a fost întotdeauna cheia succesului, în afaceri, dragoste sau război. Nu este vorba de falsitate sau ipocrizie. Vrei să ai o viaţă plăcută, să ai un răspuns bun, armonios de la cei din jur. Luptă pentru asta!

 

VĂRSĂTOR   Primeşti unele veşti şi noi posibilităţi te încântă. E foarte bine, dar nu exagera cu euforia până nu verifici cum stau de fapt lucrurile. În general este o zi bună, nu ai de ce să te temi! Cu toate ca gândesti prin o anumita logica, te miri ca nu mai intelegi ce se intampla in jurul tau; probabil ca interesele personale primeaza. Cu siguranţă ca nu iti face nici o placere sa te implici din nou, azi, in rezolvarea unei crize, mai ales ca stii cum se vor defasura lucrurile! Se pare ca, si conjunctura este destul de clara in aceasta privinta, primesti niste propuneri interesante, dar trebuie sa dai dovada de prudenta. O informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Conjunctura astrologică pare nefavorabilă, dar tu nu trebuie să te decompensezi pentru atâta lucru! Ai întotdeauna de partea ta Liberul Arbitru, decizia proprie, şi un sfătuitor bun. Sfatul meu este să fii mai atent decât de obicei la tot ceea ce înseamnă parteneriat, fie că este vorba de afaceri, fie de dragoste, sau de amândouă. O informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar.  Mănâncă mai puţin şi mai des şi evită factorii alergeni. 

 

PEŞTI   Ai o mare dorinţă de lucruri de calitate, de tandreţe şi armonie. Profită de bunăvoinţa stelelor şi îmbunătăţeşte-ţi calitatea vieţii sociale. Seară plăcută, pe care o poţi face memorabilă! Horoscopul tau indica astazi relatii armonice cu cei nascuţi in semne de foc şi aer şi nefavorabile cu semnele de pamant şi apă. Veselia, entuziasmul şi buna dispozitie sunt coordonatele zilei de astazi. Profita si distreaza-te din plin, prilejurile devin tot mai rare! Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp. Aspecte favorabile par că te avantajează mai ales în planul mental, al proiectelor, şi prin urmare logică, pe plan social.  Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp, să tragi concluziile care se impun şi sa iei imediat măsurile necesare.  Ziua nu este cea mai bună din tot anul, dar de departe nici cea mai proastă, asa încat o să te strecori prin sfârşitul acesta de primăvară călduroasă şi incertă spre seară care trebuie neapărat să-ţi îmbunătăţească bilanţul zilnic. Un film bun, o discuţie cu prietenii la un suc, o cină plăcută cu toată familia – ceva de genul acesta care să-ţi încălzească inima şi să justifice aspectele favorabile astrologice.

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.