13 februarie

 

Horoscop  Pe 13 februarie s-au născut Georges Simenon, Fiodor Şaliapin, Konstantinos Costa Gavras, Peter Gabriel, Robbie Williams, Oliver Reed, Horia Căciulescu, Mihai Leu, Mihai Cernea, Radu Cârneci.

 

Horoscop Pe 13 februarie în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Martinian, Acvila şi soţia sa Priscilla, Evloghie, patriarhul Alexandriei. Nimic în „Kalendar”!

 

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți astăzi o să răspund unora dintre domniile voastre. Mai mulți m-ați întrebat pe diverse tonuri și în diverse moduri, de-a lungul timpului, de ce a trebuit Ceaușescu să fie împușcat în ziua Sfântului Crăciun și dacă acest lucru nu poartă ghinion României, că parcă mergem din rău în mai rău. Câțiva se îmbogățesc peste poate, spun domniile voastre și marea masă a românilor sărăcește pe zi ce trece. Clasa de mijloc, mic burghezia, pe care se bazează un stat stabil este aproape inexistentă, dacă sunt câteva sute de mii.

 

Horoscop Ceușescu și-a semnat propria condamnare la moarte în mai multe rânduri. A fost condamnat de capitalistul Occident când a plătit datoria externă a României, cu eforturi greu de imaginat. Americanii au hotărât să-i ia capul ca să-i dea un ultimatum mortal lui Noriega. Știu cum a fost, am fost acolo. A fost condamnat de lagărul socialist când a a spus că România este pe drumul cel bun, iar Gorbaciov greșește. Mai mult, sovieticii au declanșat mai devreme lovitura de stat din România pentru ca să-l împiedice pe Ceușescu să finalizeze înțelegerea cu Iranul. Știu cum a fost, am fost acolo. România ar fi devenit benzinăria Europei, dacă Midia ar fi lucrat la capacitate maximă cu petrol adus din Iran, dar și încă trei rafinării mari din interiorul țării, plus importul masiv de gaze, cu nave-cisternă. Acest lucru i-ar fi scos parțial, pe sovietici, de pe piața Europei și a Ucrainei ca furnizori de gaze și combustibil lichid. Știu cum a fost, am fost acolo!

 

Dar, calculând și alcătuind horoscopul chinezesc pentru Anul Cățelului de Pământ, verde ca jadul, am realizat un lucru important.

 

Horoscop  Din punct de vedere mistic, ezoteric, ocult, cum vreți să-i spuneți, Nicolae Ceușescu și-a semnat condamnarea la moarte în anul 1966. Atunci a dat decretul contra avorturilor. Anul 1966 este anul Calului de Foc. Se repetă la fiecare 60 de ani. Următorul o să fie în anul 2026. Un an nefast în care chinezii se feresc să facă copii. Dacă vă uitați pe statistica natală a Chinei, pe ultmii două sute de ani, o să vedeți că anii Calului de Foc sunt cu foarte puține nașteri, în China, sigur față de medie, foarte puțin nu este probail un termen corect pentru China. ”Copiii născuți în anul Calului de Foc fac rău familiei și țării. Mai mult, cine obligă pe oameni să facă copii în anul Calului de Foc pe acela îl așteaptă mari nenorociri, poate chiar moarte violentă, sau prin accident – spune Maestrul Tang, poate cel mai mare astrolog chinez în viață.

 

Horoscop  Am multe amintiri legate de ceea ce v-am scris mai sus. Amintirile unuia născut cu lingurița de argint în gura. Da, ieri am găsit într-o casetă veche, într-un pachet din magazie, lingurița mea de argint, cea cu care eram hrănit când eram prunc și cu care mâncam, mai târziu, dulceață și iaurt. Am pus-o acolo când am plecat, definitiv, credeam eu, din țară. O am în față, pe tastatură. Are o urmă, urma primului meu dințișor. Este o linguriță de argint masiv, are trei marcaje, parcă un TR, 1899 Odessa și un cap de femeie. Argintul masiv era mult folosit în familia mea, ca și cristalurile adevărate, numai Baccarat, cu marcaj.

 

Horoscop   Am multe amintiri frumoase, de demult. Amintirea unui București frumos, curat și plin de oameni zâmbitori, veseli, gata de o glumă, de o bătaie cu bulgări cu zăpadă iarna și de stropirea de la țășnitorile de pe stradă, vara. Amintirile unuia care s-a născut cu lingurița de argint în gură. Dar, care în iarna 1953-1954, după stabilizarea care mi-a nenorocit familia am mâncat numai pâine prăjită unsă cu untură și am băut mult ceai rusesc. Cu lingurița de argint. Ne-au luat pământurile, mii de hectare, armele cu care ne apăram pământul, vitele și oile, ne-au luat casele, atelierele și băcănia. Ai mei au plâns pe furiș, apoi au zâmbit și au muncit și mai mult și mai cu spor. O făceau pentru ei și pentru România, în familia mea politică a făcut doar tata, pilotul pe avioane de asalt în WW2.

 

Am amintirile unuia născut cu lingurița de argint în gură. Este aici, cine vrea, poate să o vadă, inclusiv urma lăsată de primul meu dințișor. Am mai prins oameni cum trebuie, bine crescuți, politicoși, erudiți, plăcuți. Cei care și-au făcut școala între cele două războaie, cu șapte ani de acasă și ”savoir faire”. Era o plăcere să le asculți conversația. Nu se discuta politică, sport sau mondene. Se discuta despre cărți, concerte, piese de teatru, noutăți tehnice, despre copii, logodne, excursii și călătorii, despre familie și prieteni. Exista o artă a conversației, care apropia oamenii și aducea binele și plăcerea în viața lor. Prin anii 50, pe unde am fost prin casele din Obor, mai peste tot se știa și se aplica arta conversației. Un rudiment din această artă pierdută a conversației plăcute l-am întâlnit, cu surpriză, în Orient, mai ales la iordanieni, libanezi, dar și la iranieni.

 

Horoscop Vai, dar câte amintiri nu are unul născut cu lingurița de argint în gură! Unul care nu uită și nu iartă nimic. Dumnezeu să vă ierte, eu nu iert pe cei care au vândut țara și-au bătut joc și își bat joc de România și de români! Așa a fost mereu în familia mea. Mereu erau trei băieți în familie. Doi deveneau militari, serdari, căpitani, al treilea stătea acasă să aibă grijă de proprietăți. Serdarul Costică Ștefănescu a murit în Dealul Spirii în anul 1848. Doi Ștefănești din familia mea au murit în Războiul de Independență. Altul în Războaiele Balcanice. Trei în primul război mondial. În al doilea război mondial familia mea a avut noroc, erau trei Ștefănești pe frontul de Est, dar au scăpat cu toții. Bunicul, Stan, subofițer la indendență, s-a întors pe jos acasă de la Cotul Donului, mergând numai noaptea și ziua ascunzându-se. Unchiul, colonelul medic Victor-Costin Ștefănescu, mare chirurg de front. Tata, locotenent în aviația regală, elevul lui Mon Cher, Dan Vizanty, detașat ca ofițer de legătură la o escadrilă germană ca să zboare pe avionele de asalt FW-190 și să-și protejeze la o adică sătenii lui care se bălăceau în noroaiele Rusiei, când tancurile bolșevice se auzeau că se pregătesc de atac. Eu sunt singur, nu am frați și surori. Trebuie să fac cât trei. Cu o asemenea ascendență credeți că o să-i las pe nenorociții ăștia, știu ei care, să vândă țara și să-și bată joc de domniile voastre? În primul rând pe cei din presa isterică și anarhistă, cei cu minciunile negative. Pentru media mă consideră UE expert și o să le dovedesc că sunt. Nu mă cunoașteți, sunt unul născut cu lingurița de argint în gură! Am ”baraka” și nu am învățat degeaba patru ani la Madrasse Omar Khayyam. Maestrul meu a fost ultimul Bătrân din Munte.

 

Nu, nu renunț la scris, cine a zvonit că o să apar la o mare televizune, minte, nu este adevărat! Iată un exemplu de ”fake news”!

 

Horoscop   Mai mult, vă invit joi la ora 09:00 să citiți pe Evz Special – Conexiuni articolul la care încă mai lucrez ”Șansele domniilor voastre în anul Cățelului de Pământ, anul dragostei” cred că vă poate fi de folos.

 

O să mă mai uit un timp la lingurița de argint, câte asocieri și amintiri îmi trezește! Apoi o să răspund la corespondență, s-a strâns ceva, și mai ales vreau să răspund unui preot, unui om tare drag cu care am aceleași valori și reacții la evenimente.

 

Apoi o să citesc o carte, ceva despre grădinărit, se apropie primăvara și trebuie să fiu pregătit, știind, la fel ca domniile voastre că mâine, este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                       ⃰    ⃰    ⃰

 

 

horoscop

 

BERBEC  Ca rezultat la efortului trecut şi a hărniciei tale, astăzi ai o veste bună despre o posibilă îmbunătăţire a statutului tău la serviciu. Sau o veste bună despre familie, rude, prieteni! Dimineaţa este densă şi aglomerată, dar eşti optimist şi motivat în ceea ce faci. Primeşti un premiu pentru atitudinea ta pozitivă: o veste bună, mai pe seară. Şi poate şi un film bun. Astăzi trebuie sa dai curs incapăţânării care te caracterizeaza. Incăpăţânare care bine investita se numeste tenacitate şi va aduce in viitor dividente foarte frumoase. Spirituale sau materiale, depinde in ce investesti. In nici un caz sa nu fii zgarcit(ă), patima care te apuca când nu trebuie!

 

horoscop

 

TAUR   Există un procent de încăpăţânare în caracterul tău, dar azi trebuie să fii mai flexibil, încearcă să convingi anturajul prin paşi mici, fără păreri preconcepute şi să faci pe „talibanul”. Astăzi se pare că ai una dintre cele mai favorabile zile ale săptămânii, în care te bucuri de sănătate şi eşti vesel şi cu zâmbetul pe buze, aparent fără vreun motiv evident, sau o logică. Totuşi, disciplina lucrului făcut bine, cizelat, (tenacitate la unii) inerentă zodiei – pentru că ţie îţi place frumosul – te ajută să-ţi ordonezi simţămintele şi planurile. Conjunctura iti aduce o oportunitate neşteptată. Nu te grăbi, dar nici nu refuza. O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţă, aşa încât decizia să fie justă.

 

horoscop

 

 

GEMENI  Lumea de astăzi este superficială, aşa că trebuie să arăti bine, ca să te simţi bine. Astăzi nu fii dezordonat, neglijent, dă atenţie imaginii, trebuie să te arăţi şi să te îmbraci bine. Se schimbă vremea, se schimbă şi părerile tale. Astăzi vezi cu ochi noi pe cei din jurul tău. Trebuie să faci o pauză, să te odihneşti şi mai ales să modifici comportamentul tau. Fii mai grijuliu şi cu regimul alimentar. Adică să mănânci mai puţin şi în mai multe mese, la ore fixe. Astăzi nu te intalni cu persoane pe care nu poti sa le suferi. Esti intr-o criza de sinceritate, de fapt putin iti pasa de mutrele lor pretenţioase, si lucrul asta este evident pentru toată lumea. Dacă chiar vrei să înfurii un mitocan, trebuie să nu-l iei în serios!

 

horoscop

 

RAC  Dimineaţa nu prea ai spor, orice ai face. Oferă-ţi o pauză. Poate la o prăjitură, cu o prietenă şi cu vorbe multe. Seară plăcută, poate la un film nou, sau acasă, cu familia, sau prietenii. Efortul din ultimul timp şi oboseala care s-a acumulat se fac simţite astăzi.  Redu ritmul activităţii, fă un armistiţiu cu timpul şi ocupă-te de arte, de dans, de activităţi plăcute care te încântă. Limitează-te la activităţile de rutină şi la oamenii pe care îi cunoşti foarte bine. Trebuie să fii înţelegător şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, ca să poţi să progresezi, să te caţeri pe reduta societăţii înalte. Perioada iti este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Nu ai nimic ce să-ți reproșezi, cel puțin nu astăzi.

 

horoscop

 

LEU   Poţi să te grăbeşti încet, ai talentul acesta! Cu toate că eşti în criză de timp, astăzi reuşeşti mai întotdeauna să te găseşti la locul potrivit şi la momentul indicat, salvând situaţia! Astăzi te simţi chiar bine, pentru că pari a fi în relativă siguranţă, iar evenimentele care te privesc sunt previzibile. Atâta vreme cât te simţi bine, nu schimba nimic din rutina vieţii! O perioada bună, pe care o meriţi. Metodic si cu geniul “descurcatului” cum eşti – ai certe calitati pe care perioada aceasta de timp, ziua de astăzi le pune in valoare. Daca cauţi ceva de lucru, sau ceva mai bun, atunci ai toate șansele să le găseşti în următoarea perioada, care începe astăzi.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Informaţiile primite din presă au o latură economică şi una sentimentală, depinde numai de tine să tragi foloasele care te avantajează. Însă, nu amesteca plăcutul cu utilul!  După orele de serviciu, care trec repede, trebuie să faci puţin sport la sală, masaj şi sauna. Trebuie, periodic, să “încălzeşti maşinăria”. Ai grijă de corpul tău şi el te va servi cât poate mai bine! Nu uita că nu ai un suflet, eşti un suflet care are un corp! Fă-ţi puţină reclamă printre cei din jurul tău, că nu strică. Dimineaţa, nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci, urmeaza-ti planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Aspectele favorabile din casa a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ti asumi obligaţii pe termen lung. Poţi să fii liniştit, în perioada următoare nu prea poţi să ai surprize neplăcute.

 

horoscop

 

BALANŢĂ   Astăzi ai un fel de îndemânare în a spune lucruri cum trebuie, exact cui trebuie şi să obţii acordul persoanelor în cauză. Comunicarea nu este punctual tău forte, dar astăzi eşti avantajat! Prea multe veşti negative, prea multe eşecuri, tragi tu concluzia veştilor din presă. Nu e adevărat, lumea este aşa cum o priveşti, nici mai rea, nici mai bună. Ocupă-te de problemele tale! Anumite indiscretii şi soapte pe furis te fac sa tragi concluzia ca in calea succesului sta numai „look-ul” tau. Schimbă-l, adica coafura, îmbrăcămintea, sau lasă-ţi barbă, după sex şi putinţă, dacă asta te face să te simţi altfel, poate mai bine în propria piele!

 

horoscop

 

SCORPION   Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă iar tu te simţi bine, poate pentru că ai renunţat la sarcasme şi „înţepături”! Iniţiezi un fel de selecţie naturală în jur, ceri mult, însă primeşti puţin. Primeşti o veste de la un fost coleg care acum lucrează în străinătate. Se simte excelent, norocosul! Dedică ziua lucrurilor obişnuite şi mai ales nu începe vreo nouă relaţie sentimentală. La fel ca zodia sincronă, Berbecul, tot sub influenţa lui Marte, primeşti veşti de la cineva din străinătate. Se pare că oriunde este mai bine decât în Romania. Poate numai în Somalia, dar acolo măcar poţi să-i împuşti pe politicienii corupţi! Sau aşa este vorba, că vaca vecinului este întotdeuna mai grasă! Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discutiile cu anturajul apropiat. Nu lua decizii importante în această perioadă. Veşti bune de departe.   Astrele te favorizează, totuşi, în domeniile legate de lege şi proprietate. Trebuie sa dai dovadă de tarie de caracter şi să-ţi impui punctul de vedere, de cate ori ştii cu siguranţă că ai dreptate!

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Un Geamăn sau un Berbec, sau alte persoane din semne de aer şi foc te pot ajuta astăzi. Este bine să nu te bazezi pe persoanele născute în semne de apă şi mai ales pe semnele de pământ. Nu te grăbi, nu fii nerăbdător, toate se întâmplă la timpul lor. Nu există urgenţe absolute, decât la spitalul de urgenţă. În rest sunt convenţii şi închipuiri. Nu te forţa inutil şi păgubos! Un eveniment îţi reţine atenţia. Analiza ta este încă o dată justă, trebuie să-i dai curs, aşteaptă, însă, momentul favorabil. Finalizezi, in sfarsit, dimineaţa, în condiţii bune, o parte din problemele care ti-au dat atâta bătaie de cap. Bravo! Fără să forţezi păgubos, fără să intri la uzură.

 

horoscop

 

CAPRICORN   Astăzi dedică ziua planurilor de viitor, fie că este vorba despre primăvară, dar mai ales, după veştile bune primite, trebuie să-ţi faci proiecte în ce direcţie profesională poţi să o iei!  Ambianţa zilei de astăzi este plăcută şi relativ liniştită. Crezi că poţi aborda unele persoane, că ai putere de convingere. Este doar o părere, deci trebuie să dai dovadă de prudenţă! Trebuie sa fii foarte atent la cheltuielile facute aiurea si cu gândul în altă parte. Cel mai bine ar fi sa ieşi în oras fără bani și carti de credit. O să faci o surpriză neplăcută hoţilor de buzunare! Plimbă-te, nu cheltui! Ultima parte a segmentului de timp, pe seară, are o componentă neliniştitoare, din cauza influenţei Lunii. Iţi faci griji, de fapt fără motiv, pentru ca intotdeauna te-ai descurcat. Mai ales când eşti cu spatele la zid, când nu prea ai soluţii şi nimeni nu te ajută.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  În general eşti prea obosit, nu trebuie să te mai enervezi în plus! Este o situaţie obiectivă, nu te stresa inutil, păstrează-ţi calmul şi poate poți găsi soluţia optimă problemelor tale. Primeşti o veste de la un fost coleg care acum lucrează în străinătate. Se simte excelent, normal! Dedică ziua lucrurilor obişnuite şi mai ales nu începe să-ţi plângi de milă. Este inutil! Sănătatea nu iţi este afectată, dar este bine să fii prudent. În această perioadă trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci.  Este cazul să nu mai fii aşa de încordat(ă) şi tensionat(ă).  Relaxeaza-te şi încerca să nu mai porti de grijă altora, mai ales că, până la urmă, mai mult îi încurci decât îi ajuți.

 

horoscop

 

PEŞTI Configuraţia astrelor te avantajează ca să fii elocvent. Dimineaţa poţi să obţii ceva important de la o persoană din anturaj, un coleg, dacă reuşeşti să aduci suficiente argumente valide. Totul trece, nu spera şi nu ai teamă! Azi poţi ataca cu succes problemle materiale, cele urgente, cotidiene. Este un prilej bun pentru ultimele, poate, cumpărături de iarnă. Cumpără acum, mâine e mai scump! Poate o mică supărare, dar pe total ziua de azi iti este favorabilă. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nicio importanţă. Ia, din timp, masurile care se impun, ca sa nu intri in criză de timp. Stabileşte clar un program, o foaie de parcurs şi vei evita eşecurile.

 

horoscop